הכי קל להכנה שבעולם
כך שאם נודע לכם על אורחים שיגיעו עוד שעה ובא לכם לפנק באמת, 7 דקות עבודה. להקפאה קצרה וחיתוך ויש לכם קוביות טעימות ומרשימות.
אפשר להמיר לחלבי.
אפשר להכין בתבניות סיליקון בצורות ולקבל פטיפור מושלם. הסבר על אופן ההכנה כפטיפור, בסוף המתכון
תבנית A4
כ 63 קוביות קטנות
500 גרם שוקולד מריר
250 גרם אבקת נוגט
200 גרם ביסקויטים טחונים גס
2 כוסות תערובת פיצוחים [קשיו, בונדוק, פקאן, שקד וכיוצ"ב], בדוקים מתולעים
1/2 כוס דבש
1.5 כוס קואקר חצי מעובד
1/2 כוס ריצ'
שמים את הפיצוחים בשקית. דופקים עליהם בפטיש שניצל עד לשבירתם לחתיכות קטנות. לא כדאי לשבור בבלנדר מכיון שבטחינה ישתחרר מהם שמן.
ממיסים 300 גרם שוקולד עם 150 גרם אבקת נוגט.
מוסיפים דבש ומערבבים לקרם חלק.
מערבבים עם יתר הרכיבים לתערובת חלקה ודביקה מעט
מרפדים תבנית A4 בניילון.
משטחים את התערובת בתבנית.
אם התערובת ממש דביקה אפשר להוסיף מעט קואקר. אם היא קשה מדי - עוד קצת דבש או מעט ריצ' לא מוקצף. זה תלוי ברמת הטחינה של הפיצוחים והביסקויטים.
מכינים ציפוי:
ממיסים 200 גרם שוקולד מריר עם 100 גרם אבקת נוגט וחצי כוס ריצ'.
יוצקים על התערובת שבתבנית ומורחים בתורה אחידה
מקפיאים להתקשות ופורסים לקוביות קטנות בעזרת סכין חדה ולא משוננת.
להכנת פטיפורים:
דוחסים מהתערובת לשקעים. מקפיאים ומחלצים.
ממיסים 200 גרם שוקולד מריר ו 100 גרם אבקת נוגט [מוותרים על הריצ'] ומצפים.
אפשר להמיר אבקת נוגט בקרם נוגט או בכל קרם אחר שתרצו [חלבה, חמאת בוטנים וכיוצ"ב]
אבל, אם ממירים לקרם אז בציפוי שמים רק 3 כפות שטוחות ממנו