עוגה מדהימה ב-5 דקות

שםמשתמש

משתמש פעיל
אפיתי ויצא מוצלח
אבל רק תו"כ אפייה שמתי לב לכמויות הסוכר והשמן :(
יש דרך להפחית כמויות?
 

להרגיש בבית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי את העוגה הזו בכמה שינויים קלים,
בלי לאפות קודם את השכבה הראשונה אלא מיד לשפוך את השניה ואז לאפות.
לשכבה השניה אני מוסיפה את השוקולד צ'יפס ומערבבת.

ויש שכבה שלישית שהיא לא חובה אבל מקפיץ אותה לרמת הגשה בבר:
75 גרם מרגרינה
150 שוקולד מריר
להמיס על אש נמוכה ולמרוח על העוגה.
להכניס מעט חמאת בוטנים בתוך שקית נילון ולחורר.
לזלף פסים על העוגה ולעבור עם קיסם על הפסים ליצירת קישוט.

אני מחליפה את הקמח הרגיל בכוסמין (ניסיתי מלא ולא היה מוצלח)
מפחיתה את כמויות הסוכר ביחס של במקום כוס סוכר בערך 3/4 כוס,
ומפחיתה את כמות הקפה כמעט בחצי.
בשכבה השלישית אני לא שמה את כל כמות השוקולד ומחליפה חלק מהמרגרינה בשמן.
(אחרי שמורידים מהאש, מערבבים פנימה שמן)
 

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
יש לי 2 מתכונים שנאי נורא אוהבת פשוטים וקלים להכנה וטעימים
האחד בראוניס פשוט ללא מיקסר וממש כמה דקות
מכינים ב2 קערות אפשר קערות קטנות
אין צורך בקערה בגודל של מיקסר

קערה 1
2/3 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
1 כף. תמצית וניל
1 כוס שמן

4 ביצים

קערה 2
1+1/4 כוס קמח
1 א. אפיה
1 כוס אגוזים /שקדים טחונים
קורט מלח

לערבב עיסה בקערה 1 חוץ מהביצים, להוסיף ביצים ולערבב שוב
לערבב עיסה שניה- יבשה
לאחד עיסות
לאפות 25 דקות
יוצאת עיסה דלילה וקטנה
אולם שוטחים בתבנית גדולה
העיסה משטחת מאוד
מומלץ לחתוך בעודו חם...
 

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עוגת קפה ואגוזים מהירה
8 ביצים
3 כוסות סוכר
1.5 כוסות שמן
1.5 שקיות א. אפיה
3 כפות קפה נמס
2 שקיות סוכר וניל
2.75 כוסות קמח
1 כוס אגוזים טחונים


להקציף ביצים שלמות בקערה במהירות גבוהה
להוסיף תוך כדי סוכר לקבלת קציפה אחידה

הוסיפי שמן, א. אפיה, קפה וסוכר וניל והמשיכי להקציץ
הנמיכי את מהירות ההקצפה, הוסיפי קמח והמשיכי להקציץ עד לקבלת בלילה אחידה
הוסיפי אגוזים וערבלי
לשפוך לתבנית מצופה בנייר אפיה
לאפות בחום 180 מעלות כ-30 דקות
לבדוק בזערת קיסם
בתאבון רב

העוגה מצויינת בהקפאה
ניתן להכין גם ללא אגוזיןם

מתוך חוברת עוגות ועוגיות- סדרת סודות מהמטבח- חוברות מדהימות להכנת מתכונים בייתים מהממים...
 

Ok - מירי טריטל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
יש לי 2 מתכונים מהמממיייייייים הכי פשוטים בעולם, רק לערבב בקערה וכף ולשפוך לתבנית
אחד מהם: עוגת מייפל עם שקדים פרוסים מולבנים מלמעלה (היא הכיייייי מוצלחת)
ועוד אחת עם קוקוס ושוקולד מבחוץ שעוטף אותה(נראה מענין ומרשים)
הענין הוא שאין לי כאן תמתכונים. (אני בעבודה)
מקווה מאד לזכור מחררר להביא איתי,
מעניין אותי הקוקוס והשוקולד. תוכלי להעלות? תודה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תחפרי במיילים, קיבלת ממני את המתכון הזה לפני מאה שנה בערך...
את חושבת שאני זוכרת מה קיבלתי ממך לפני 100 שנה בערך.
אני לא זוכרת מה קיבלתי מאי מישהו לפני 100 שעות:eek:
 

Miriam schwartz

יוצרת באהבה חווית תמונה
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הכנתי השבת. היה קצת מידי מתוק אבל סבבה. תאמת היו כמה שנהנו ממנו מאד אבל אני פחות התחברתי. הרבה יותר אהבתי והתחברתי למתכון של @hbecker מלפני שבוע :)
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
@תמי היין

שכחת לכתוב זהירות בסוף המתכון!

הכנתי ב-4 פסי אינגליש, הקפאתי 2, ומהשניים הנותרים לא נשאר הרבה לפליטה...

מתכון מדהים, אימצתי.

לגבי סוכר- בשכבה העליונה הפחתתי משמעותית מהסוכר. זה בסדר גמור.
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
@תמי היין

שכחת לכתוב זהירות בסוף המתכון!

הכנתי ב-4 פסי אינגליש, הקפאתי 2, ומהשניים הנותרים לא נשאר הרבה לפליטה...

מתכון מדהים, אימצתי.

לגבי סוכר- בשכבה העליונה הפחתתי משמעותית מהסוכר. זה בסדר גמור.
זה יוצא גובה רגיל של עוגה או כמו בראוניז(נמוך)?
כי משהי אמרה שניסתה את המתכון הזה אך בהפחתת הסוכר לפי מה ש @חוי ג העלתה ויצא לה נמוך.
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
זה יוצא גובה רגיל של עוגה או כמו בראוניז(נמוך)?
כי משהי אמרה שניסתה את המתכון הזה אך בהפחתת הסוכר לפי מה ש @חוי ג העלתה ויצא לה נמוך.

לא זה ולא זה. בין לבין. היה נראה לי נמוך כשיצקתי את הבלילה אבל זה ממש בסדר, אין צורך ביותר.
 

אנוכי

משתמש מקצוען
מי שרוצה שהעוגה לא תשקע לה (נכון להרבה עוגות מוקצפות) שתכניס אותה לתנור מחומם מיד לאחר ההכנה כך הבועות של ההקצפה לא נופלות.
 

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
איזה מתכון העלתה בקר לפני שבוע?
אפשר קישור לאשכול?
 

מחלקת שכר

משתמש חדש
יש לי מתכון ממש דומה, לתבנית בינונית באמת עוגה מוצלחת

לחמם תנור. 180
עד שמסיימים לערבב התנור חם .
מתאם - לתבנית עוגה רגילה (או 3 פסים)

שכבה 1:
לערבב:

2.5 כוסות קמח
0.5 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 ביצה
1 סוכר וניל
לערבב בכף - לשפוך לתבנית משומנת קלות (או עם נייר אפיה)

שכבה 2:
לפזר כוס שוקולד ציפס על שכבה 1
(אפשר לפרגן יותר מכוס)

שכבה 3:
לערבב:

1 כוס קמח
0.5 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
4 ביצים
2 כפות ת. וניל
2 כפות גדושות קפה.

לערבב בכף - לשפוך על השוקולד ציפס


להכניס לאפיה 40 דקות עד 50 דקות
(תלוי אם אוהביים את שכבת הקפה העליונה מעט נימוחה ונזלית או מוצקה
(אני מעדיפה את המוצק)





האם נדרשת אפיה ראשונית לשכבה הראשונה?
תודה.
 

תודה ה'

משתמש פעיל
עריכה תורנית
יש לי מתכון ממש דומה, לתבנית בינונית באמת עוגה מוצלחת

לחמם תנור. 180
עד שמסיימים לערבב התנור חם .
מתאם - לתבנית עוגה רגילה (או 3 פסים)

שכבה 1:
לערבב:

2.5 כוסות קמח
0.5 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 ביצה
1 סוכר וניל
לערבב בכף - לשפוך לתבנית משומנת קלות (או עם נייר אפיה)

שכבה 2:
לפזר כוס שוקולד ציפס על שכבה 1
(אפשר לפרגן יותר מכוס)

שכבה 3:
לערבב:

1 כוס קמח
0.5 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
4 ביצים
2 כפות ת. וניל
2 כפות גדושות קפה.

לערבב בכף - לשפוך על השוקולד ציפס


להכניס לאפיה 40 דקות עד 50 דקות
(תלוי אם אוהביים את שכבת הקפה העליונה מעט נימוחה ונזלית או מוצקה
(אני מעדיפה את המוצק)
תודה רבה!
האם צריך אבקת אפיה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  19  פעמים

לוח מודעות

למעלה