עוגות/עוגיות עוגה לשבת - טורט קפה ושוקולד קל ומעולה.

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נשמע מתכון מעניין, תודה!
אבל מה זה סוכר חום כהה ודביק?
רוצה להכין את העוגה ולא מכירה את הדבר הזה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

פרקטית

משתמש מקצוען
בכיף.
20191031_010022-1-jpg.557050
 

זה אני :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
@shira bira הכנתי את העוגה - יצא מושלם!!!!!!
היא כמעט נגמרה לפני שבת :rolleyes::rolleyes:
וכבר הזמינו אותה לכל השבתות הבאות :)
תודה!
 

אנונימית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
בדיוק אות הדבר אצלינו!!!!
יצאה מעולה (וגם יפה!)
וכבר קבלתי הודעה נחרצת להכין אותה מעתה והלאה בקביעות....
ממש תודה!
אשמח לעוד שיתופים לעוגות טעימות כאלו....
 

לילי 1

משתמש מקצוען
אז גם אצלי, כמו שכבר אמרו, עוגה מזעזעת חחח צריך להגן עליה בחירוף נפש
העוגה ממש לא מתוקה, לטעמי היא על הקצה כך שבשום אופן לא הייתי מפחיתה סוכר.

השתמשתי בדמררה כי זה מה היה והמרקם יצא נהדר

התבקשתי להכין שוב, מתכננת לנסות בלי הפרדת ביצים, עם הקצפה של ביצים שלמות ובלנ אעדכן תוצאות.
IMG_20191108_162242_01.jpg
 

sariw

משתמש פעיל
עוגה פשוטה וטובה, מהסוג שלא מפסיקים ליישר. הכי מתאימה לצד כוס קפה או תה בשבת חורפית של חנוכה.

מידות: המידות בכוס פלסטיק חד פעמית סטנדרטית (לא גבוהה)
כלים : תבנית עוגה בינונית משומנת קלות

רכיבים:
1/2 כוס מים חמימים
כף גדושה אבקת נס קפה (עדיף מגורען).
5 ביצים מופרדות בטמפ' החדר.
קורט מלח
1 כוס סוכר חום כהה דביק (לא דמררה).
3/4 כוס שמן.
1 שקית סוכר וניל.
כפית וחצי א. אפיה.
2 כוסות קמח.
חפיסת שוקולד מריר שבורה לקוביות (100 גר').

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
1. מערבבים את המים ואבקת הנס קפה ומניחים בצד
2. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפיה.
3. מקציפים חלבונים ומלח במשך חצי דקה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.
4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לאט את החלמונים ולאחר מכן את סוכר הוניל.
5. מוסיפים את השמן בזרם דק
6. מוסיפים את הקמח והקפה לסירוגין.
7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את הבלילה.
8. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר בפולסים קצרים.
9. שופכים את השוקולד בפסים לרוחב ולאורך העוגה ומערבבים מעט בתנועות מעגליות בעזרת קיסם/ שיפוד עד לקבלת מראה שיש.
10 אופים כ20-25 דקות עד לקבלת קיסם יבש.

הערות והארות:

1. לא מומלץ בכלל להחליף את הסוכר בסוכר לבן או דמררה. העוגה תצא יבשה וגרגירית יותר ובכלל העוגה עשויה מחומרים פשוטים אך טובים ולא רצוי להשמיט/ להחליף אף אחד מהם.
2. אפשר להשתמש ביותר מ100 גר' שוקולד מריר. לדעתי כדאי עד 150 (חבילה וחצי) ולא יותר.
3. את הביצים קל יותר להפריד כשהן קרות ואז להניח את החלבונים בקערת ההקצפה עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.
4. לא מומלץ להפחית את כמות השמן. היא כבר קוצצה משמעותית.
5. הקצפת החלבונים עם קורט מלח אינה טעות זהו טריק שמסייע ליציבות הקצף.

בהצלחה ובתאבון !
אוף, רק לי נפל הקצף כשהוספתי את הקמח?
יש פיתרון לדבר הזה.
בלי קשר, יצאה טעימה ממש... רק דחוסה ונמוכה. :(
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אוף, רק לי נפל הקצף כשהוספתי את הקמח?
יש פיתרון לדבר הזה.
בלי קשר, יצאה טעימה ממש... רק דחוסה ונמוכה. :(
נראה שהקצפת פחות מדי או יותר מדי.
וכן שימי לב שאת הקמח מוסיפים לסירוגין עם נוזלים ובכמה פעימות.
 

sariw

משתמש פעיל
נראה שהקצפת פחות מדי או יותר מדי.
וכן שימי לב שאת הקמח מוסיפים לסירוגין עם נוזלים ובכמה פעימות.
הוספתי לסירוגין, ובכמויות קטנות.
זאת בעיה אצלי בכל העוגות.
כמה זה פחות מדי או יותר מדי? זה ענין של זמן או של להסתכל על הקצף לראות אם הוא כבר טוב? כי באפשרות השניה אני פחות טובה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  24  פעמים

לוח מודעות

למעלה