עוגות/עוגיות עוגה בחושה שלא מצליחה

אינדיבידואלי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
החלפתי תנור, ומאז העוגות שלי ברוגז. העוגות הבחושות מתהדרות בשכבה צמידה בתחתית, ולפעמים מדובר בגובה של חצי עוגה! אולי אני מפונקת, אבל אני לא מסוגלת לאכול את זה, כך שאני פשוט לא אופה. תסכימו איתי שזה חייב פתרון דחוף!
עכשיו אגלה לכן שהתנור החדש שלי הוא דלונגי, כך שאין לי אלא להגיע למסקנה העצובה שהבעיה היא בי. אז היכן טעיתי? מישהי יכולה להאיר את עיני? העוגות שלי יודו לה, וגם המשפחה הרעבה. יש לציין שהבעיה היא רק בבחושות. כלומר, פשטידות, שמרים, וכל השאר- הכל מעולה. אבל בלי בחושות- איך אנצל את הרבע שעה הפנויה שלי לעוגה זריזה לשבת?...
אז אולי בזכותכן תהיה לי סוף סוף עוגה לשבת?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
החלפתי תנור, ומאז העוגות שלי ברוגז. העוגות הבחושות מתהדרות בשכבה צמידה בתחתית, ולפעמים מדובר בגובה של חצי עוגה! אולי אני מפונקת, אבל אני לא מסוגלת לאכול את זה, כך שאני פשוט לא אופה. תסכימו איתי שזה חייב פתרון דחוף!
מה היה בתנור הקודם, לא היתה בעיה?
לפי הנסיון שלי השכבה הזו נוצרת משימון יתר.
אם זה נשמע לך קשור לאופן ההכנה שלך, תנסי לעבור על התבנית בנייר סופג עם מעט שמן בלבד.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
א. איפה את ממקמת את העוגה? באיזה שליש בתנור?
ב. עוגה בחושה אופים בחום נמוך יחסית 170-175 מעלות.
ג. בשלב הוספת הקמח מערבבים באופן מינימלי ביותר.
ד. האם כל מתכון של עוגה בחושה לא צלח?
 

אינדיבידואלי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מה היה בתנור הקודם, לא היתה בעיה?
לפי הנסיון שלי השכבה הזו נוצרת משימון יתר.
אם זה נשמע לך קשור לאופן ההכנה שלך, תנסי לעבור על התבנית בנייר סופג עם מעט שמן בלבד.
בתנור הקודם השתמשתי באותם מתכונים בדיוק, זה התסכול הגדול. ולגבי השימון, אני אנסה. לא נראה לי שזה קשור, כי לפעמים אני משמנת, באמת יותר מידי-לפי המידה שנתת, אבל לפעמים אני בכלל לא משמנת. אבל נראה לך הגיוני שחצי או שליש מהגובה צמיגי כל כך רק בגלל שיש בתחתית מידי הרבה שמן?
 

אינדיבידואלי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
א. איפה את ממקמת את העוגה? באיזה שליש בתנור?
ב. עוגה בחושה אופים בחום נמוך יחסית 170-175 מעלות.
ג. בשלב הוספת הקמח מערבבים באופן מינימלי ביותר.
ד. האם כל מתכון של עוגה בחושה לא צלח?
אני שמה את העוגה באמצע בדיוק. ואופה על 175 או קצת יותר. (יש בתנור 175, ולא מופיע 180, כמו בתנור הקודם, אז הסקתי שאם דלונגי, שנחשב למלך אפיה, מביא לי רק 175, כנראה שזו המעלה הנכונה...)
העוגות שלא הצליחו הן בחושות שמקציפים את הביצים שלמות , בלי להפריד, לקצף. ואחר כך יתר החומרים. מתכונים ממש פשוטים.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
נראה לך הגיוני שחצי או שליש מהגובה צמיגי כל כך רק בגלל שיש בתחתית מידי הרבה שמן?
עקרונית, כן.
יצאה לי פעם עוגה שחוץ מפרוסת רוחב דקה הכל היה צמיגי בדיו כמו שתארת, וזה היה בגלל שימון יתר.
כאן ספציפית לא בטוח שזה הסיפור כי כתבת:
לפעמים אני משמנת, באמת יותר מידי-לפי המידה שנתת, אבל לפעמים אני בכלל לא משמנת.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תורידי את המעלות ל170. דלונגי הוא תנור חזק.
תנסי להקציף את הביצים יותר זמן ואת שאר החומרים תוסיפי בעדינות ואחרי האטה של המיקסר למינימום מהירות.
 

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני שמה את העוגה באמצע בדיוק. ואופה על 175 או קצת יותר. (יש בתנור 175, ולא מופיע 180, כמו בתנור הקודם, אז הסקתי שאם דלונגי, שנחשב למלך אפיה, מביא לי רק 175, כנראה שזו המעלה הנכונה...)
העוגות שלא הצליחו הן בחושות שמקציפים את הביצים שלמות , בלי להפריד, לקצף. ואחר כך יתר החומרים. מתכונים ממש פשוטים.
תנסי לאפות בשליש התחתון של התנור.
 

אינדיבידואלי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אל תצחקו עלי, אבל עלה לי רעיון. אולי זה בכלל קשור למעבד מזון?...
אני מכינה את העוגה לא במיקסר אלא במעבד מזון של בראון. את הקצף אני מקציפה בעזרת הפריט המיוחד שיש לזה (אין לי מושג מה שמו), ואחר כך, מערבלת את שאר החומרים. אולי כאן טמון הסוד? כי עברתי לבראון, ביחד עם המעבר של התנור דלונגי...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אל תצחקו עלי, אבל עלה לי רעיון. אולי זה בכלל קשור למעבד מזון?...
אני מכינה את העוגה לא במיקסר אלא במעבד מזון של בראון. את הקצף אני מקציפה בעזרת הפריט המיוחד שיש לזה (אין לי מושג מה שמו), ואחר כך, מערבלת את שאר החומרים. אולי כאן טמון הסוד? כי עברתי לבראון, ביחד עם המעבר של התנור דלונגי...
אם את מקציפה בעזרת מקצף העובדה שזה מעבד מזון לא אמורה לשנות. אולי רק כדאי להאריך את משך ההקצפה.
בכל מקרה, אני בכלל ממליצה לחפש מתכונים של עוגות בחושות ללא הקצפה בכלל מה שיחסוך לך גם שימוש במעבד מזון.
ממליצה על האשכול הנהדר שפתחה @אסתי אחת ומכיל מתכונים מומלצים
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
כל תנור הוא טמפרטורה אחרת... היום יש לי לופרה- הוא מעולה אבל טיפה יותר חלש מהדלונגי שהיה לי קודם.
אני צריכה לכוון את הטמפרטורה לקצת יותר משהייתי רגילה.
@אינדיבידואלי לגבי העוגות שלך: האם העוגה עולה ואח"כ נופלת, או שהיא לא עולה בכלל?
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
קניתי אותו מתצוגה, רק תא אחד- כי יש לי תנור נפרד לחלבי. הוא עלה לי בערך 2450.
הוא משולב- והכיריים שלו עם מבערים בצורת פטריה- אני ממש לא אוהבת את זה, כי זה עוד חלק לנקות... כשהמבערים ישרים זה הרבה פחות עבודה.
חוץ מזה הוא אופה מצוין, והדירוג האנרגטי שלו A- הדלת שלו באמת אטומה מאד.
 

אינדיבידואלי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
כל תנור הוא טמפרטורה אחרת... היום יש לי לופרה- הוא מעולה אבל טיפה יותר חלש מהדלונגי שהיה לי קודם.
אני צריכה לכוון את הטמפרטורה לקצת יותר משהייתי רגילה.
@אינדיבידואלי לגבי העוגות שלך: האם העוגה עולה ואח"כ נופלת, או שהיא לא עולה בכלל?
נראה לי שהעוגה קודם נופלת, את חושבת שזו הבעיה? כי זה קרה לי בעבר ולא הטריד אותי יותר מידי. משום מה יש לי הרגשה שהצמיגיות הזו זה משהו שומני. או שמן- כמו שכתבה לי משהי, או ביצים- משהו בהקצפה של הבראון.
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
אם העוגה אפילו לא מתרוממת יש כמה אפשרויות:
חסר חומר מתפיח (אבקת אפיה, סודה לשתיה, וכו')
התנור על חום נמוך מידי (או לא מתחמם לטמפרטורה שהוא מראה) יש טרמומטרים ששמים בתוך התנור לראות מה באמת הטמפרטורה שלו
השתמשת בתנור למטרה אחרת והוא עבד בצורה תקינה?
אגב, עוגה בחושה מערבבים ביד, כך היא יוצאת טוב יותר
 

אינדיבידואלי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
ובכן, העוגה כן מתרוממת, אבל בסוף- מאבדת גובה. (או כשאני מוציאה אותה- אני לא זוכרת בדיוק, כי זה לא מפריע לי. העיקר טעים...)
התנור עובד 100 אחוז בדברים אחרים כמו פשטידות ועוגות שמרים.
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
אוקיי, זה סימן שחסר זמן אפיה. אחרי שקיסם שננעץ וכו'- תני לה עוד 5-7 דקות, ואז כבי את התנור, הפרידי בסכין את העוגה מהשוליים -כדי שתנחת בצורה סימטרית, ואז תשאירי את העוגה להתקרר עוד כמה דקות בתוך התנור, ותוציאי החוצה.
 

יפי בראון

משתמש פעיל
פרסום וקופי
גם לי העוגות תמיד התפשלו עד שאחותי הראתה לי כיצד היא אופה בסבלנות מרובה מקציפפפפפפה ומוסיפפפפפפפה בקיצור לאאאאט נורא ותתפלאו לשמוע זה עבד!!
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
אני מכינה את העוגה לא במיקסר אלא במעבד מזון של בראון. את הקצף אני מקציפה בעזרת הפריט המיוחד שיש לזה (אין לי מושג מה שמו), ואחר כך, מערבלת את שאר החומרים. אולי כאן טמון הסוד? כי עברתי לבראון, ביחד עם המעבר של התנור דלונגי...
איכות הקצף של מעבד מזון נמוכה בהרבה משל מיקסר רגיל, ויש סבירות גבוהה שכאן הבעיה.
ממליצה לך להשאיל מיקסר איכותי ולקציף בו כמה עוגות ולבדוק את התוצאה.
כך תוכלי לשלול או לאמת את חלקו של מעבד המזון בבעיה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה