סלרי ורוד?

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י malky gold, ‏22/5/15.

  1. malky gold

    malky gold משתמש מקצוען עיצוב גרפי עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏7/1/15
    הודעות:
    1,560
    תודות :
    188
    נקודות:
    84
    קניתי גבעולי סלרי (לסלט ולדורף)
    עכשיו אני מוציאה אותם מהשקית אני רואה שהם בגוון ורוד (ושמנים...)
    זה נשמע מקולקל?
     
  2. chavi9

    chavi9 משתמש סופר מקצוען פרסום וקופירייטינג איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏11/8/09
    הודעות:
    2,438
    תודות :
    422
    נקודות:
    129
    סוג מצלמה:
    אין
    בטוחה שקנית סלרי?
    לפי התאור זה נשמע רובארב.
    ואם כך, אל תשמשי - זה חמוץ איימים.
     
  3. פקאן

    פקאן משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏17/7/12
    הודעות:
    1,620
    תודות :
    333
    נקודות:
    94
    למה חמוץ? מבשלים את זה עם סוכר ויוצא לפתן מדהים!
    רק לא לשים את זה במרק עוף...
     
  4. chavi9

    chavi9 משתמש סופר מקצוען פרסום וקופירייטינג איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏11/8/09
    הודעות:
    2,438
    תודות :
    422
    נקודות:
    129
    סוג מצלמה:
    אין
    כלפתן סה באמת מעדן,
    אבל לסלט וולדורף לא כדאי...
     
  5. EC

    EC משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏25/12/12
    הודעות:
    2,978
    תודות :
    19
    נקודות:
    79
    מה זה רובארב?
     
  6. למען דעת

    למען דעת עימוד ספרים מעמד ספרים כתיבה ספרותית עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏23/8/09
    הודעות:
    4,202
    תודות :
    1,944
    נקודות:
    144
    עיסוק:
    עריכה הגהה וניקוד
    זהו ירק דמוי כרפס הנאכל כפרי, טעמו חמצמץ ובשל כך מוסיפים אותו למרקחות ריבה למיניהם,
    לפתנים וכד'
    בתהליך הבישול הרברבר מתפרק למעין סיבים.
    ניתן להשיגו ברשתות השיווק הגדולות ובמאפיית "לחם ארז"

    החומרים הדרושים

    • 1 ק"ג רברבר, שטוף וחתוך לפרוסות באורך 1-2 ס"מ
    • 1 כוס סוכר
    • ½ כוס מים
    • טיפה מיץ לימון טרי
    • קורט מלח

    אופן ההכנה
    מניחים רברבר בסיר עם סוכר, מים, טיפה מיץ לימון וקורט מלח. מבשלים על אש נמוכה-בינונית (ומערבבים מדי פעם), עד שהרברבר מתפרק והופך לחוטים- חוטים. טועמים, אם הלפתן אינו מתוק דיו- מוסיפים מעט סוכר. מסירים מן האש ומצננים. מוזגים לקעריות ומגישים.