דרוש מתכון סלט עם אטריות שמתרככות מהרוטב

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לפני תקופה קראתי בעיתון דיגיטלי שאלת רב
השואלת שאלה האם מותר בשבת להכין סלט ירקות עם איטריות יבשות, שהן מתרככות מהרוטב
אבל היא לא צרפה מתכון...
זה ממש נשמע לי מגרה.
מכירה כזה דבר?
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הכנתי אותו בעבר, הייתי בטוחה שהוא טעים כמו שכתוב, היה נחמד, לא מלהיב.
 

שיחה נכנסת

משתמש מקצוען
אני דווקא אכלתי פעם והיה מושלם. קבלתי את המתכון.
אבל לא הצלחתי להגיע לאותה התוצאה אז התיאשתי ממנו.

מדובר על נודלס הכי דק, וקולים אותם על מחבת (לא מנה חמה)
הרכיבים:
כרוב - קצוץ.
נודלס דק, שבור קטן -קלוי עד השחמה לא לשרוף.
שקדים פרוסים מולבנים.
הרוטב:
חצי כוס שמן.
רבע כוס חומץ
2 כפות סוכר חום
3 שיני שום כתוש
מלח, אבקת מרק.

לערבב את מרכיבי הרוטב.
ולערב עם הרכיבים עשר דקות לפני הגשה.
הנודלס מתרכך אבל נשאר קרנצ'י.

האמת קליתי על מחבת רגיל, מזמן.
אולי באמת אנסה שוב על מחבת שלא מתחמם, לבדוק אם זו היתה הבעיה.
 

רותי לב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
לי יש מתכון ממש טעים,
אבל זה לא בריא בכלל!

אז ככה:
חצי חבילת כרוב לבן קצוץ
1 נודלס מנת השף בטעם מרק ירקות (הירוק)


לרוטב:
1/2 כוס שמן
3 כפות סוכר
6 כפות חומץ
3 גבעולי בצל ירוק
מלח ופלפל שחור

לשים בקערה:
כרוב,
את הנודלס להפריד בידיים ועל הדרך לשבור אותם
את שקית התבלינים
לצקת את הרוטב
ולערבב היטב.

בתאבון!
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
הזכרת לי איזה סלט טעים ובסגנון של האטריות,
רק במתכון הזה הן כבר מבושלות מלכתחילה,
אבל אני מעלה למי שירצה, כי זה סתם מתכון מעניין ונחמד!

סלט כרוב+ אטריות רחבות
חצי חבילת אטריות בינונית לבשל עם שמן
חבילת כרוב סגול
5 בצל ירוק
כוס שקדים קלופים חתוכים וקלויים

לרוטב:
חצי כוס סוכר
שליש כוס שמן
שליש כוס חומץ
שתי כפיות מלח
פ"ש

המלצה שלי,
לאכול את הסלט מיד בהגשה.
 

לילה טוב

משתמש מקצוען
אני דווקא אכלתי פעם והיה מושלם. קבלתי את המתכון.
אבל לא הצלחתי להגיע לאותה התוצאה אז התיאשתי ממנו.

מדובר על נודלס הכי דק, וקולים אותם על מחבת (לא מנה חמה)
הרכיבים:
כרוב - קצוץ.
נודלס דק, שבור קטן -קלוי עד השחמה לא לשרוף.
שקדים פרוסים מולבנים.
הרוטב:
חצי כוס שמן.
רבע כוס חומץ
2 כפות סוכר חום
3 שיני שום כתוש
מלח, אבקת מרק.

לערבב את מרכיבי הרוטב.
ולערב עם הרכיבים עשר דקות לפני הגשה.
הנודלס מתרכך אבל נשאר קרנצ'י.

האמת קליתי על מחבת רגיל, מזמן.
אולי באמת אנסה שוב על מחבת שלא מתחמם, לבדוק אם זו היתה הבעיה.

תנסי לאפות את זה בתנור ביחד עם השקדים,
זה יוצא מעולה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  40  פעמים

לוח מודעות

למעלה