דרוש מתכון סלטי קינואה, בורגול וכדו'

אכפתית

משתמש פעיל
מה בדיוק התיבול?
הבנתי שאפשר לשחק עם הירקות, כמו"כ אפשר להוסיף חומוס שזה בכלל מנה שלמה
של חלבון, פחמימה, וירק.
חשבתי להכין סלטים כאלה לסעודה שלישית
מה דעתכם על הרעיון? טעים, מרענן, בריא ומזין!
ולא עוד איזה פשטידה כבדה ולא בריאה בעליל
ובכלל עכשיו לקראת שעון החורף- כבר אי אפשר חלבי
אז נכון זו הברקה...?

אודה מאד לכל מתכון עדיף מדויק עם רכיבם וכמויות. תודה מראש!
 

יראת גאולה

משתמש פעיל
אני מכינה סלט בורגול ב2 סגנונות:
משרים את הבורגול במים רותחים, ביחס של כוס ורבע מים לכוס בורגול. משאירים מכוסה ומחכים שיתקרר.

אופציה א:
בצל קצוץ, מלפפונים מגורדים, זיתים (אין לי כמויות, לפי כמה שאוהבים, אבל יחסית הרבה). טוחנת הכל במעבד מזון עם הסכין של הטחינה על כמה פולסים, שיצא קצוץ אבל לא מעוך.
מתבלים בהרבה לימון, שמן זית ומלח.

אופציה ב:
בצל מטוגן, חמוציות (בעיקרון שמים גם סלרי, לי בבית אין). אפשר גם שקדים.
תיבול כנ"ל, קצת פחות לימון.

לשתי האפשרויות אפשר להוסיף אם אוהבים גזר, פלפל (נותן צבע מהמם). אפשר גם עגבניה, אני אוהבת רק אם זה מיידי לאכילה. בד"כ אני מכינה ביום שישי ואוכלים עד ראשון, כמה שעות במקרר רק משבח את הסלט.

בט"ו בשבט הכנתי עם הרבה פירות יבשים, יצא נהדר. לא זוכרת בדיוק איך תיבלתי.
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עיצוב גרפי
פרסום וקופירייטינג
מה בדיוק התיבול?
הבנתי שאפשר לשחק עם הירקות, כמו"כ אפשר להוסיף חומוס שזה בכלל מנה שלמה
של חלבון, פחמימה, וירק.
חשבתי להכין סלטים כאלה לסעודה שלישית
מה דעתכם על הרעיון? טעים, מרענן, בריא ומזין!
ולא עוד איזה פשטידה כבדה ולא בריאה בעליל
ובכלל עכשיו לקראת שעון החורף- כבר אי אפשר חלבי
אז נכון זו הברקה...?

אודה מאד לכל מתכון עדיף מדויק עם רכיבם וכמויות. תודה מראש!
סלט נהדר ומשביע:

1 כוס בורגול עבה
3 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
לשים בקערה יחד, ולכסות ל-15 דקות. לסנן נוזלים מיותרים.

להוסיף:
כ-2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
10 גבעולי בצל ירוק

לערבב ולהוסיף:
3 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון
2 כפות סילאן/מייפל
1 כף מלח

לפזר:
3/4 כוס שקדים פרוסים וקלויים (קולים כמה דקות על מחבת יבשה וחמה תוך כדי ערבוב, להזהבה)
 

עולם קטן

משתמש פעיל
לסלט בורגול או קוסקוס טעים להוסיף קוביות של תפוח ירוק חתוך , מעט בצל ירוק קצוץ, פטרוזליה קצוצה, שקדים פרוסים וחמוציות ללא סוכר.
מעדן!!!!!
 

עולם קטן

משתמש פעיל
נשמע מצוין! והתיבול? אשמח לכמויות
לא כ"כ מכינה לפי כמויות, אבל מהבצל ירוק אני שמה מעט( בערך גבעול לכוס קוסקוס או בורגול) ו-3 כפיות גדושות פטרוזליה קצוצה , תפוח עץ, שקדים וחמוציות- פשוט לשים לפי כמה שאוהבים....

תיבול: מלח ,מעט פלפל לבן, מיץ לימון
 

ציבי2

משתמש רשום
אני מכינה סלטי בורגול וקינואה עם גרגרי רימון - עכשיו זו בדיוק העונה, וזה מוסיף מאד מאד!
טעים בשילוב עם עלי נענע ושאר עלי התיבול (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק)
אני מתבלת במל"פ, שמן זית ומיץ לימון.
 

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח מודעות | קניה מכירה

לוח דרושים

למעלה