סלטים סלטים שאפשר להכין בשבת

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
היה לנו יום שישי שכולו בלת"מים.
מעניינים ומגוונים בהחלט (אחד לדוגמא רק בשביל הסקרנות של כולם: הודעת בידוד לאחת הבנות)

אז כמעט-כמעט הגיע שבת, והיו רק שלושה סלטים מוכנים :(
בלי לדעת מה יהיה, העמדתי את הבת שלי לקלף כמה גזרים, שיהיה, ופתחתי קופסת שימורי זיתים.
בליל שבת תרתי כה וכה ופשפשתי בקרבי המקרר, כדי לייצר שני סלטים בלי ברירה, בלי טחינה, בלי לישה, בלי בישול, בלי כבישה....

וזה מה שיצא:

סלט גזר וכוסברה

4 גזרים מקולפים
צרור כוסברה טריה שטופה
רבע בצל סגול (אצלנו לא אוהבים מדי הרבה, אבל אם אתם אוהבים יותר, בכבוד)
שמן קנולה
מלח
פלפל שחור

חותכים את הגזרים לטבעות דקות, וחוצים כל טבעת לחצי.
קוצצים את הכוסברה.
חותכים את הבצל לרצועות דקות.
מתבלים ומגישים :)

(מותר כמובן להכין את זה גם ביום שישי :), אבל אם אתם במצב חרום אמיתי - אפשר לקלף גזרים בשבת בעזרת סכין)

זיתים בלימון

3 כפות זיתים מקופסא
חצי לימון
1 כף שמן זית
פפריקה חריפה

פורסים את הלימון לפרוסות, ואת הפרוסות לפיסות דקות (לא מדי, שבת...)
מערבבים עם הזיתים,
מתבלים ומגישים.
 

243484

משתמש חדש
אני מוסיפה:
סלט תירס:
לחתוך לקוביות גמבה אדומה
קוביות מלפפון חמוץ
קוביות פטריות משימורים
קוביות בצל סגול
ותירס, לתבל במיונז, מלח, פלפל, וסוכר..

סלט טונה-
טונה, מיונז, ביצה קשה וכו'

סלט ביצים-
ביצים קשות , מיונז, מלח, פלפל, ואפשר גם תפו"א מבושל.
סלט תפו"א, רק צריך לזכור לבשל קודם תפו"א - קוביות תפו"א, ביצים קשות, קוביות, מלפפון חמוץ, מיונז, מלח וסוכר.
 

נעמי ברקאי

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
סלט מלפפונים
פורסים לעיגולים מוסיפים שמיר בצל סגול ופרוסות גמבה . מתבלים בשליש חומץ שליש מים (אפשר חמים) וקצת שמן עם סוכר מלח פלפל

סלט עגבניות- עגבניות קוביות בצל קוביות סלרי קצוץ (לא חובה
מתבלים בלימון פפריקה מלח שמן זית

יש נוהגים להתיר להכין טחינה בשבת בשתי וערב (שינוי) ללא שום כמובן

חסה קצוצה אפשר להוסיף כל מה שיש בבית:
עגבניות ובצל/ מנגו/ סלרי ותפוחים/ נשנושים/ חמוציות ואננס/ פיצוחים

יש נוהגים להשרות את החסלט לפני שבת משום בורר כך שזה לא רלוונטי.

עגבניות שרי עם שמיר שמן זית ושומשום

רוצים עוד? אין על סלטים חיים
 

chavi9

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופירייטינג
קוביות קטנות של מלפפון חמוץ, מתוק בצל (לבן סגול או ירוק) או שום
מטובל במעט מיונז, חומץ, טיפה סוכר, מלח פלפל ותבלינים (תימין, בזיליקום).

עגבניות שרי חתוכות לרבעים בשמן זית, תבלינים ועשבי תיבול (מה שיש בבית...)

סלק מבושל - קוביות, עם שמן ועשבי תיבול

חסה כמובן עם כל מה שעולה בדעתי.

אני אוהבת להכין רוטב ויניגרט (שמן זית, דבש, שום, חרדל, חומץ תפוחים ומעט מלח)
ולתבל בו ירקות קצוצים בקומבינציות שונות.
 

חדוי כנרת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
סלט מלפפונים
פורסים לעיגולים מוסיפים שמיר בצל סגול ופרוסות גמבה . מתבלים בשליש חומץ שליש מים (אפשר חמים) וקצת שמן עם סוכר מלח פלפל

סלט עגבניות- עגבניות קוביות בצל קוביות סלרי קצוץ (לא חובה
מתבלים בלימון פפריקה מלח שמן זית

יש נוהגים להתיר להכין טחינה בשבת בשתי וערב (שינוי) ללא שום כמובן

חסה קצוצה אפשר להוסיף כל מה שיש בבית:
עגבניות ובצל/ מנגו/ סלרי ותפוחים/ נשנושים/ חמוציות ואננס/ פיצוחים

יש נוהגים להשרות את החסלט לפני שבת משום בורר כך שזה לא רלוונטי.

עגבניות שרי עם שמיר שמן זית ושומשום

רוצים עוד? אין על סלטים חיים
@נעמי ברקאי
תודה על השיתוף,
רציתי לשאול משהו באישי, אפשר?
 

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
סלט ביצים קשות , עגבניות, זיתים-קוביות. אפשר גם מעט בצל. תיבול -שמן זית, מלח פלפל אפשר גם שמשום.

סלט קולוסאו -כרוב לבן וגזר-גפרורים, מיונז מלח ופלפל.

אבוקדו-עם ביצה קשה ובצל.
עוד אבוקדו-עם עגבניות, זיתים, בצל לבן/סגול/ירוק, שמן זית מלח ופלפל, שומשום לבחירה.

כרוב סגול עם עגבניות, מיונז, מלח ופלפל.
 

חחח

משתמש מקצוען
אני מוסיפה:
סלט תירס:
לחתוך לקוביות גמבה אדומה
קוביות מלפפון חמוץ
קוביות פטריות משימורים
קוביות בצל סגול
ותירס, לתבל במיונז, מלח, פלפל, וסוכר..

סלט טונה-
טונה, מיונז, ביצה קשה וכו'

סלט ביצים-
ביצים קשות , מיונז, מלח, פלפל, ואפשר גם תפו"א מבושל.
סלט תפו"א, רק צריך לזכור לבשל קודם תפו"א - קוביות תפו"א, ביצים קשות, קוביות, מלפפון חמוץ, מיונז, מלח וסוכר.
לא לשכוח לערבב בשינוי.
במיוחד את הסלט טונה והביצים. (נראה לי שזה לא הכי מלכתחילה להכין אותו בשבת. אבל מן הסתם יש הרבה דעות)
 

ורד בגליל

משתמש פעיל
יש לכן אולי סלט חסה עם רימונים לכבוד ראש השנה ?
אשמח כמובן גם לרוטב טעים שהולך ביחד
 

יראת גאולה

משתמש פעיל
יש לכן אולי סלט חסה עם רימונים לכבוד ראש השנה ?
אשמח כמובן גם לרוטב טעים שהולך ביחד
אני מכינה חסה רימונים וטבעות בצל דקיקות (עדיף בצל סגול),
ברוטב חרדל ודבש,
הפרופורציות הן בערך (אני משנה לפי העין):
כפית חרדל
2 כפות דבש
3 כפות שמן
מים לפי הסמיכות הרצויה
מערבבים בבלנדר מוט
 

זהבהלה

משתמש מקצוען
אני מכינה חסה רימונים וטבעות בצל דקיקות (עדיף בצל סגול),
ברוטב חרדל ודבש,
הפרופורציות הן בערך (אני משנה לפי העין):
כפית חרדל
2 כפות דבש
3 כפות שמן
מים לפי הסמיכות הרצויה
מערבבים בבלנדר מוט
*סלט חסה מנגו וגרגירי רימון*/ דבורה אינדורסקי

שוטפים היטב את החסה וקוצצים לפסים דקים.
את המנגו פורסים לקוביות יפות
ואת גרגירי הרימון מפזרים מעל

הרוטב:
2 כפות מיץ לימון
כפית רוטב סויה
4 כפות שמן זית
כף גדושה דבש
מעט מאד מלח


מערבבים היטב ושופכים מעל הסלט לפני הסעודה ממש!
 

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח מודעות | קניה מכירה

לוח דרושים

למעלה