סלט סלק ועלי בייבי
1/2 חבילת עלי בייבי
סלק אחד קטן חי- חתוך לגפרורים
מערבבים ומתבלים לפי הטעם במיץ לימון, סילאן, מלח, פלפל גרוס ושמן.
סלט אבוקדו מהמם
1 אבוקדו חתוך לקוביות
2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
שני ראשי ארטישוק טריים או כבושים חתוכים לפרוסות דקות
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, פלפל ומלח ומערבבים בעדינות את הכל. משהים לספיגת טעמים.
- אם אין ארטישוק ניתן להשמיט ועדיין יתקבל סלט שונה אך טעים ביותר.
סלט חצילים עם שתי הצעות למטבלים
לחצילים: חותכים חציל לפרוסות /קוביות ממליחים ושמים במסננת . לאחר שעתיים לפחות מנגבים את החצילים, מטגנים בשמן עמוק ומספיגים בנייר סופג.
הצעה מס' 1
1/3כוס מיץ לימון
1 כפית שמן
חצי בצל קטן (עדיף סגול) חתוך לקוביות קטנות
חצי גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית פפריקה
1/3 כפית כמון
מעט מלח
מערבבים את כל הנ"ל בקערה. מוסיפים לחצילים ומערבבים בעדינות. משהים כמה שעות לספיגת טעמים.
הצעה מס' 2 - יותר מורכב
1 גמבה אדומה
1 גמבה צהובה
1/2 פלפל ירוק חריף
2 שיני שום
טוחנים את כל הנ"ל במעבד מזון עד לקבלת קוביות קטנות. מאדים בשכבה אחת שטוחה במשך כ20-30 דקות עם שתי כפות שמן. כשמתרכך מסירים מהאש ומתבלים במלח ופלפל. מכסים במעט שמן לשמירה על הטריות.
מניחים את החצילים בצלחת ובאמצע שמים כפית מהמטבל.
- המטבל נשמר מצוין בהקפאה
- בכל פעם שמשתמשים במטבל יש להכניס כפית נקיה לשמירה על הטריות.
סלט חצילים ובטטה -מעולה!
1 חציל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 בטטה קטנה חתוכה כנ"ל
2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
חופן אגוזי קשיו בדוקים וחצויים
רוטב צ'ילי מתוק
ממליחים את קוביות החציל ושמים במסננת . לאחר שעתיים לפחות מנגבים את החצילים ומטגנים בשמן עמוק ומספיגים בנייר סופג. מצננים
מתבלים את הבטטה בשמן זית ומעט מלח משטחים על נייר אפיה בתבנית תנור. אופים את הבטטה עד לריכוך וצריבה קלה ב220 מעלות. מצננים
מערבבים את כל הרכיבים ומתבלים ברוטב צ'ילי.
אני פה לשאלות
בהצלחה ובתאבון!
1/2 חבילת עלי בייבי
סלק אחד קטן חי- חתוך לגפרורים
מערבבים ומתבלים לפי הטעם במיץ לימון, סילאן, מלח, פלפל גרוס ושמן.
סלט אבוקדו מהמם
1 אבוקדו חתוך לקוביות
2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
שני ראשי ארטישוק טריים או כבושים חתוכים לפרוסות דקות
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, פלפל ומלח ומערבבים בעדינות את הכל. משהים לספיגת טעמים.
- אם אין ארטישוק ניתן להשמיט ועדיין יתקבל סלט שונה אך טעים ביותר.
סלט חצילים עם שתי הצעות למטבלים
לחצילים: חותכים חציל לפרוסות /קוביות ממליחים ושמים במסננת . לאחר שעתיים לפחות מנגבים את החצילים, מטגנים בשמן עמוק ומספיגים בנייר סופג.
הצעה מס' 1
1/3כוס מיץ לימון
1 כפית שמן
חצי בצל קטן (עדיף סגול) חתוך לקוביות קטנות
חצי גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית פפריקה
1/3 כפית כמון
מעט מלח
מערבבים את כל הנ"ל בקערה. מוסיפים לחצילים ומערבבים בעדינות. משהים כמה שעות לספיגת טעמים.
הצעה מס' 2 - יותר מורכב
1 גמבה אדומה
1 גמבה צהובה
1/2 פלפל ירוק חריף
2 שיני שום
טוחנים את כל הנ"ל במעבד מזון עד לקבלת קוביות קטנות. מאדים בשכבה אחת שטוחה במשך כ20-30 דקות עם שתי כפות שמן. כשמתרכך מסירים מהאש ומתבלים במלח ופלפל. מכסים במעט שמן לשמירה על הטריות.
מניחים את החצילים בצלחת ובאמצע שמים כפית מהמטבל.
- המטבל נשמר מצוין בהקפאה
- בכל פעם שמשתמשים במטבל יש להכניס כפית נקיה לשמירה על הטריות.
סלט חצילים ובטטה -מעולה!
1 חציל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 בטטה קטנה חתוכה כנ"ל
2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
חופן אגוזי קשיו בדוקים וחצויים
רוטב צ'ילי מתוק
ממליחים את קוביות החציל ושמים במסננת . לאחר שעתיים לפחות מנגבים את החצילים ומטגנים בשמן עמוק ומספיגים בנייר סופג. מצננים
מתבלים את הבטטה בשמן זית ומעט מלח משטחים על נייר אפיה בתבנית תנור. אופים את הבטטה עד לריכוך וצריבה קלה ב220 מעלות. מצננים
מערבבים את כל הרכיבים ומתבלים ברוטב צ'ילי.
אני פה לשאלות
בהצלחה ובתאבון!