חלבי מתכונים פרווה/ חלבי - מהירים, לתשעת הימים.

להגשים חיים

משתמש צעיר
מרק כתום (להדליק מזגן קודם:)
בתוך המרק שמים את כל הירקות שיש בבית,
בסוף הבישול להוסיף קוואקר- שיהיה משביע.
ולטחון.
להגיש עם ארבעס (אפשר משימורים)

אם רעבים ממש- חותכים לחם מלא ומצנימים כמה דקות בתנור.
או להכין מקלות מלוחים עם שומשום.

מהיר מאד, משביע טעים ובריא!
 

c..b.

משתמש רשום
קציצות קמח מצה
3 ביצים
כוס ורבע מים
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 וחצי כוסות קמח מצה
הכנה:
מערבבים את כל החומרים פרט לקמח מצה עם מזלג עד לערבוב טוב ואז מוסיפים את הקמח מצה
ומערבבים טוב עד לקבלת עיסה סמיכה,
מכדררים עיגולים בעזרת ידיים לחות ומשטחים קצת ומטגנים עד להזהבה משתי הכיוונים.
יוצא בסביבות ה-20 קציצות משביע מאוד.
 

ד. ל.

משתמש פעיל
קציצות קמח מצה
3 ביצים
כוס ורבע מים
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 וחצי כוסות קמח מצה
הכנה:
מערבבים את כל החומרים פרט לקמח מצה עם מזלג עד לערבוב טוב ואז מוסיפים את הקמח מצה
ומערבבים טוב עד לקבלת עיסה סמיכה,
מכדררים עיגולים בעזרת ידיים לחות ומשטחים קצת ומטגנים עד להזהבה משתי הכיוונים.
יוצא בסביבות ה-20 קציצות משביע מאוד.
תודה
 

אבקת אפיה

משתמש מקצוען
קציצות קמח מצה
3 ביצים
כוס ורבע מים
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 וחצי כוסות קמח מצה
הכנה:
מערבבים את כל החומרים פרט לקמח מצה עם מזלג עד לערבוב טוב ואז מוסיפים את הקמח מצה
ומערבבים טוב עד לקבלת עיסה סמיכה,
מכדררים עיגולים בעזרת ידיים לחות ומשטחים קצת ומטגנים עד להזהבה משתי הכיוונים.
יוצא בסביבות ה-20 קציצות משביע מאוד.
זה בדיוק קניידלאך רק במטוגן...
 

מהממתתת

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פירה עם בצל + מושט ברוטב או הרניג קר
מרק ירקות עם קוסקוס
מוקפצים עם סלמון
סלט גדול. מלפפון, חסה, צנון, אבוקדו וכדו'
פסטה ברוטב עם נקניקיות בסיר אחד
מוקףץ עם טופו
קציצות דג לבן (דניס,לברק וכו') עם אורז
פסטה מוקרמת/תפוחי אדמה מוקרמים
 

אבקת אפיה

משתמש מקצוען
בלת"ק חלקי,
הכנתי היום שניצלים מטוגנים מדגי מושט ללא עור- מעדן!!
חותכים כל דג ל 2 או 3 חתיכות, מצפים בביצה מתובלת ופרורי לחם, מטגנים... וזהו. זה מוכן :)

( ולמי שרוצה פטנט להורדת העור מהמושטים- להכניס תחת זרם מים כשהדג עוד קפוא ולקלף עם סכין בתחילה ואז בלעדיו- מהחלק הרחב לחלק הצר. בהצלחה)

בשורות טובות וגאולה שלימה!!
 

Excel

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אשמח לקבל מתכונים שווים של קטניות מכל הסוגים....

אני אוהבת בתור תוספת (כל השנה) לבשל קטניות
לרוב רשום על כל שקית קטניה מה כמות המים שצריך להוסיף על כל כוס
תחילה מטגנת במעט שמן
מוסיפה מים רותחים בכמות הרצויה
מעט מלח
ומבשלת כ 18-20 דק'

אני מבשלת לפעמים כמה סוגי קטניות ביחד....
(אורז עם עדשים אדומות, אורז עם קינואה, תערובת של קינואה, בורגול וכוסמת, ועוד כיד הדמיון.....)

בימים האלה אפשר לבשל\לאדות בסיר נפרד קוביות של תפו"א, בטטה, בצל

לערבב ביחד
וזאת ארוחה מאוד משביעה וגם בריאה!
 

טייס

משתמש צעיר
מרק גריסים
משביע ממלא ובריא:
מטגנים 3 בצל
4קישואים ו-5 גזרים מגוררים דק (כמו לקוגל תפו"א) מוסיפים לבצל המטוגן וממשיכים לטגן
מוסיפים שימורי פטריות
ממשיכים באידוי
מוסיפים מים כף אבקת מרק עוף מלח ופלפל לפי הטעם וחצי כוס גריסים
ממשיכים לבשל עם מכסה כשעה
בתאבון

אפשר גם לזניה עם סלט ליד
 

rivkar

משתמש מקצוען
דגים מבושלים
דגים בתנור
קציצות דגים (יש לדלידג מוכנים כך שזה ממש מהיר למי שאין זמן)
שקשוקה
פלאפל
מוקפץ סיני עם נודלס
סוגי סלטים
מוקרמים\פסטה\רביולי\תפו"א
מרקים
פיש אנד ציפס
כדורי פירה
פוקאצות
קניתי את הקציצות של דלידג - יש למישהי המלצה לרוטב שישדרג?
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
קציצות קמח מצה
3 ביצים
כוס ורבע מים
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 וחצי כוסות קמח מצה
הכנה:
מערבבים את כל החומרים פרט לקמח מצה עם מזלג עד לערבוב טוב ואז מוסיפים את הקמח מצה
ומערבבים טוב עד לקבלת עיסה סמיכה,
מכדררים עיגולים בעזרת ידיים לחות ומשטחים קצת ומטגנים עד להזהבה משתי הכיוונים.
יוצא בסביבות ה-20 קציצות משביע מאוד.
לאיזו כוס הכוונה? בקשה מכל מי שמעלה מתכון - נא לציין לאילו מידות הכוונה. (גם 'כוס ח"פ' זו כבר לא מידה קבועה, מאז שהחלו היצרנים להקטין את ממדי הח"פ כדרך חלופית להעלאת מחירים...)
 

מלי

משתמש מקצוען
פשטידת בטטה ובצל בהקרמה:
לבצק הפאי:
2 וחצי כוסות קמח מלא 70% (אני שמתי קמח לבן רגיל)
חצי כפית מלח
חצי כוס שמן
חצי (או יותר) כוס מים
2 כפות סוכר דמררה
מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים לבצק נעים ולא דביק.
מרדדים ומכניסים לתבנית בינונית מלבנית או עגולה קוטר 26 מרופדת בנייר אפיה.
להעלות מהבצק שוליים קטנים מסביב התבנית.
להכניס למקרר.
למילוי:
2 בטטות בינוניות
1 בצל גדול פרוס לעיגולים
שליש - חצי כוס שמן זית/ קנולה
מקלפים בטטות ובצל, פורסים לפרוסות.
מסדרים בתבנית על נייר אפיה ומושחים בשמן.
אופים 20 דקות עד להתרככות הירקות.
מפזרים את הירקות על הבצק שבתבנית.
לרויאל:
1 מיכל שמנת מתוקה או 3/4 כוס חלב
2 ביצים
2 כפות קמח
קורט מלח
קורט פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט (לא חובה)
יוצקים את הרויאל מעל הירקות בשכבה אחידה.
אופים בחום של 180 חצי שעה.

הצלחות!!!!!!
קיש בלע"ז
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אשמח לקבל מתכונים שווים של קטניות מכל הסוגים....
היום אני אכין את המתכון הזה
4-5 מנות
כוס וחצי קינואה לבנה
2 קישואים בינוניים
3/4 כוס עדשים אדומות
2 בצל
מעט שמן
תבלינים- מלח, פלפל, טיפ טיפה כורכום
מטגנים בצל, מוסיפים קישואים מגורדים או חתוכים קטן, עדים וקינואה. מוסיפים ליטר מים. מבשלים חצי שעה, מתבלים ומבשלים עוד רבע שעה
 
נערך לאחרונה ב:

A Good mom

משתמש צעיר
מאפה מלוואח במילוי פירה ובצל מטוגן
מצרכים למתכון

תפוח אדמה
מעט אבקת מרק פרווה
בצל
קצוץ מלח ופלפל לפי הטעם
1 מלוואח
מעל למאפה
ביצה טרופה
שומשום
הוראות הכנה :
תחילה נקלוף את תפוח האדמה, נחתוך לקוביות ונרתיח בסיר עם מים חמים וכמעט אבקת מרק עד לריכוך.נסנן מנוזלים, נוסיף תבלינים ונמעך לפירה, נצנן בטמפרטורת החדרבינתיים נטגן בצל קצוץ במחבת עד להזהבה יפה.ניקח את בצק המלוואח, נמלא בשכבה של פירה ומעליו בצל מטוגן, נאסוף לכדור מהצדדים, נשטח בעדינות ונחתוך שתי וערב.נמרח מעל למלוואח ביצה טרופה ונפזר שומשום בנדיבות.נאפה בתנור חם על 200 מעלות עד להזהבה אחידה.זהירות, חם.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יי:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה