מתכונים לשבועות

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י מעיינות21, ‏11/5/10.

  1. מעיינות21

    מעיינות21 משתמש מקצוען צילום מקצועי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏17/6/07
    הודעות:
    4,113
    תודות :
    22
    נקודות:
    163
    יאללה נשים אין זמן!
    יש רק שבוע!

    והנה המתכון הראשון:
    עוגת גבינה פירורים טעימה, בטוח שנמצאת בכל בית לא רק בשבועות.
    החומרים:

    1/2 כוס סוכר
    2 כוסות קמח תופח
    3 חלמונים
    200 גרם חמאה, רכה, חתוכה לקוביות

    לגבינה:
    2 מכלים שמנת מתוקה
    2/3 כוס סוכר
    500 גרם גבינה לבנה 5% שומן

    1. מחממים את התנור לחום בינוני משמנים את התבנית.
    2. שמים בקערה את הסוכר, הקמח, החלמונים והחמאה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. אופים כ-30 דקות, עד שהבצק מתייצב ונהיה זהוב. מוציאים ומצננים קצת.
    3. מגרדים במזלג את השכבה העליונה של הבסיס האפוי, כך שמתקבלים פירורים קטנים, אבל מקפידים שתישאר שכבת בסיס יציבה ואחידה מתחת. מגרדים עד שמתקבלת שני-שליש כוס עד כוס של פירורים. מניחים את הפירורים בצד
    4. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה ומערבבים ידנית עד שמתקבל קרם אחיד. מורחים את הקרם על שכבת הבסיס שבתבנית ושמים את הפירורים ו...למקרר

    ממכר וטעים!!!
     
  2. נעמי ברקאי

    נעמי ברקאי עיצוב גרפי פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏26/5/08
    הודעות:
    6,863
    תודות :
    1,107
    נקודות:
    317
    מיקום:
    מרכז
    למישהו יש את המתכון הבסיסי של עוגת גבינה בסקויטים בהקפאה?
    משהו הכי פשוט עם הילדים...
    אני יכולה להמציא אבל מעדיפה לתת משהו כתוב...
    תודה.
     
  3. אא

    אא משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏4/8/08
    הודעות:
    1,232
    תודות :
    376
    נקודות:
    104

    בבקשה, עוגת גבינה ללא אפיה:

    [FONT=&quot]כוס חלב[/FONT]
    [FONT=&quot]קופסא אינסטנט פודינג וניל[/FONT]

    [FONT=&quot]מערבבים בקערה קטנה ושמים במקרר.[/FONT]

    [FONT=&quot]750 גר' גבינה 5%[/FONT]
    [FONT=&quot]שמנת רגילה [/FONT]
    [FONT=&quot]1/2 כוס סוכר[/FONT]

    [FONT=&quot]מערבבים עם הפודינג.[/FONT]

    [FONT=&quot]מקציפים שמנת מתוקה עם שתי כפות אבקת סוכר (או סוכר) [/FONT]
    [FONT=&quot]מערבים את שתי התערובות בעדינות.[/FONT]
    [FONT=&quot]מסדרים שכפת ביסקוויטים (בלי להרטיב) ועליה חצי כמות, וחוזר חלילה.[/FONT]
     
  4. אלף

    אלף משתמש מקצוען איור וציור מקצועי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏10/9/07
    הודעות:
    3,005
    תודות :
    11
    נקודות:
    163
    קסטה

    צפה בקובץ המצורף 60463
    המתכון הזה פורסם בשנה שעברה.
    בשבוע הבא אעלה בל"נ את המתכון של השנה: בורקס חלבי, שוב מתכון קל שמתאים להכנה עם ילדים
    בהצלחה וחג שמח
     

    קבצים מצורפים:

  5. אלף

    אלף משתמש מקצוען איור וציור מקצועי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏10/9/07
    הודעות:
    3,005
    תודות :
    11
    נקודות:
    163
    בעצם מצאתי עוד משהו חלבי, לא מתאים כל כך לסעודה, אבל למי שבכל זאת מעוניין במשהו שילדים אוהבים וגם מכינים:
    צפה בקובץ המצורף 60464
     

    קבצים מצורפים:

  6. קול-התור

    קול-התור משתמש מקצוען עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏17/8/07
    הודעות:
    2,140
    תודות :
    322
    נקודות:
    150
    עוגת הגבינה עם הביסקויטים - לא בהקפאה. סתם במקרר.
     
  7. אלף

    אלף משתמש מקצוען איור וציור מקצועי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏10/9/07
    הודעות:
    3,005
    תודות :
    11
    נקודות:
    163
    נכון מה שאני עושה אני מקפיאה דבר ראשון ואחר כך מעבירה למקרר.
     
  8. mig

    mig משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עימוד ספרים

    הצטרף:
    ‏1/8/08
    הודעות:
    9,228
    תודות :
    133
    נקודות:
    217
    אין לי מושג מנין הנטיה להקפיא עוגות גבינה כאשר ההקפאה אינה חלק מתהליך ההכנה.
    פעמים רבות זה גורם לנוזלים מיותרים לצאת מהעוגה ולהריסת המרקם הקרמי.
     
  9. אא

    אא משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏4/8/08
    הודעות:
    1,232
    תודות :
    376
    נקודות:
    104
    עוגת מוס שוקולד לבן

    קלה מאד להכנה, אבל משובחת ומרשימה ברמות על.

    החומרים לבסיס:
    125 גר' פטיבר כהה
    2 כפות קקאו
    75 גר' חמאה

    למוס:
    350 גר' שוקולד לבן שבור לקוביות
    3 כפות חלב
    כפית ליקר תפוזים או דובדבנים
    2 שמנת מתוקה

    לקישוט:
    תלתלי שוקולד (לתוצאה מרשימה במיוחד - התשמשו בשוקולד לבן ממולא)

    אופן ההכנה:
    לבסיס:
    מרסקים את הביסקוויטים עם הקקאו, מוסיפים את החמאה, ומערבבים.
    שוטחים בתבנית עגולה (קוטר 26) ומשהים שעה במקרר.

    למוס:
    ממיסים את השוקולד במיקרוגל עם החלב והליקר 30 שניות.
    מוציאים ומערבבים למרקם חלק.
    מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מקפלים רבע מהקצפת לתוך השוקולד ומערבבים, ואז את שאר הקצפת (להיזהר שהשוקולד לא יהיה חם).
    שופכים את המוס על הבסיס ומשאירים במקרר לילה שלם.
    מקלפים תלתלי שוקולד לקישוט.
    (עדיף שני צבעים - רוזמרי)
    ניתן גם להקפיא, כדאי להוציא מהקפאה חצי שעה לפני ההגשה.
     

    קבצים מצורפים:

  10. refael

    refael משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏22/9/09
    הודעות:
    253
    תודות :
    0
    נקודות:
    17
    יש במייל של פרוג

    prog81@gmail.com
    סיסמא prog1234
    בהצלחה
     
  11. שירי כהן

    שירי כהן מנהלת קהילת מאיירים מנהל צילום מקצועי איור וציור מקצועי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏1/1/08
    הודעות:
    16,266
    תודות :
    21,850
    נקודות:
    317
    קישוט עוגה בצורה דומה, קצת יותר פצ'קרי:
    סביב העוגה שושני קצפת ריץ' עם קפה, צבע מוקה בקיצור, או שמנת מתוקה לא חשוב,
    במרכז תלולית קליק שחור-לבן, ובכל השטח הנותר שוקולד לבן ממולא חום מגורר כמו שעשית.
    עוגה נהדרת!
     
  12. nchmeya

    nchmeya משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏13/9/09
    הודעות:
    551
    תודות :
    15
    נקודות:
    19
    פיציות

    3כוסות קמח
    1 לבן
    1\2 מרגרינה [אפשר להמיס במקרו ואז קל לערבב]
    1 שקית א"א

    לחלק ל2
    לשטוח
    למרוח רסק עגבניות, בצל, גבינה צהובה, אורגנו, מלח....
    לגלגל
    לחתוך כל סנטימטר וחצי
    לאפות

    עוגת גבינה מהירה, קלה, זולה, וטעימה!!!!!!

    פרורי פתיבר+מעט מרגרינה [יותר יפה הכהה]
    משטיחים על התבנית
    אופים 15 דק'

    לבנתיים מכינים:
    2 גבינות
    1 שמנת
    3 ביצים מופרדות
    מיץ חצי לימון
    2 כפיות וניל
    1 1\2 כוסות סוכר
    4 כפות גדושות קמח

    להקציף חלבונים+סוכר
    להוסיף השאר בהדרגה
    להוסיף קמח
    להנח על הפרורים לאפות עד שמזהיב
    [ניתן להוסיף {אבל לא צריך}מעל אוכמניות, דובדבנים למילוי וכו' ולאפות עוד 5 דק']

    תבנית קטנה, אפשר להכפיל - נראה וטועם מדהים!!
     
  13. nchmeya

    nchmeya משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏13/9/09
    הודעות:
    551
    תודות :
    15
    נקודות:
    19
    שמנת רגילה
     
  14. בק.

    בק. משתמש צעיר עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏30/12/08
    הודעות:
    345
    תודות :
    8
    נקודות:
    29
    אם תשימו תמונה, זה יהיה הרבה יותר מושך ומענין לנסות.
     
  15. אא

    אא משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏4/8/08
    הודעות:
    1,232
    תודות :
    376
    נקודות:
    104
    תפוחי אדמה מוקרמים


    מבשלים 5-6 תפו"א בינוניים עם הקליפה עד שהם מתרככים.
    מקררים, מקלפים, פורסים יפה, ומסדרים בתחתית התבנית.
    מניחים מספר חתיכות חמאה קטנות בצדדים.
    זורים מעט מלח ומעט פלפל לבן או שחור.

    רביכה: (רוטב אלפרדו)
    100 גר' חמאה מומסת
    2 כפות אבקת מרק פטריות
    כוס חלב
    מכל שמנת מתוקה

    שמים בסיר, ובוחשים על אש קטנה עד שמתקבלת רכיכה.

    שפוכים את הרוטב על התפו"א עד שהוא מכסה אותם.
    אופים בחום בינוני חצי-שלושת רבעי שעה.
    זורים חופן גבינה צהובה מגוררת מלמעלה, לקראת סוף האפייה. (לא הכרחי)

    * וריאציה נוספת: מבשלים פסטה מכל סוג שהוא לפי ההוראות,
    שופכים את הפסטה לתבנית,
    ועליו רוטב אלפרדו ומערבבים.
    זורים גבינה צהובה ואופים.
     

    קבצים מצורפים:

  16. nchmeya

    nchmeya משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏13/9/09
    הודעות:
    551
    תודות :
    15
    נקודות:
    19
    מה לעשות? אצלי העוגה-התמונה תהיה מוכנה קצת לפני החג, אולי זה יהיה שימושי למי שמתחילה מעכשיו לשנה הבאה.
     
  17. בק.

    בק. משתמש צעיר עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏30/12/08
    הודעות:
    345
    תודות :
    8
    נקודות:
    29
    עוד תפוחי אדמה מוקרמים+ פטריות.

    מבשלים תפו"א- (כצמה שרוצים- לפי הסועדים...)
    שיהיו רכים אבל יציבים

    מאדים בצל
    מוסיפים 1 קופסת פטריות משומרות
    נותנים להתאדות ביחד כמה דקות, מתבלים במלח פלפל, א. מרק פטריות
    מכבים את האש.
    מוסיפים לבצל+הפטריוות 1 מיכל שמנת מתוקה ובוחשים קצת.
    מוציאים את התפו"א ושוטחים אותם יפה בתבנית אלומיניום.
    שופכים את תערובת השמנת+ הבצל והפטריות מלמעלה
    מערבבים
    מוסיפים כף קורנפלור מומס בחצי כוס מים- שופכים מלמעלה
    אופים בתנור עד שמזהיב.
    תזהרו מאד לא להכווה מהתפו"א הם רותחים כשהם יוצאים מהתנור אל הפה...
    באחריות,לא ישאר כלום ברגע שתוציאו מהתנור...
    קחו בחשבון!
     
  18. יעל.ו.

    יעל.ו. משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏17/3/09
    הודעות:
    463
    תודות :
    5
    נקודות:
    19
    עוגת מילקי עם מוס שוקולד. ללא אפיה.

    כמו שאמרו לפני, את העוגות יכינו קצת לפני החג... אז התמונות יגיעו בהמשך..

    עוגת מילקי עם מוס שוקולד

    א. לסדר בתבנית שכבה אחת של ביסקויטים טבולים בחלב.

    ב. לקרם מילקי: 2 שמנת מתוקה
    1/2 כוס חלב
    3 כפות סוכר
    1 אינסטנט וניל
    להקציף היטב את כל החומרים ואח"כ להוסיף:
    גבינה 9%

    ג. למרוח חצי מכמות הקרם על הביסקויטים, ולסדר מעליהם שכבה שניה. ומעליה את חצי הכמות השניה של הקרם ומעל עוד שכבת בסקויטים. (3 שכבות בסויטים ו-2 שכבות קרם)

    ד. להכנת המוס: א. להמיס 100 גר' שוקולד מריר. לאחר שהשוקולד מומס-להוסיף 4 חלמונים, לערבב ולקרר היטב.
    ב. להקציף את ארבעת החלבונים (ללא סוכר) לקצפת יציבה. להוסיף את השוקולד המומס לביצים ולערבב בעדינות. לשפוך מעל לשכבה העליונה של הביסקויטים.

    בהצלחה!