מתכון לרוטב תיבול לכל דבר
עוף, דג, סטייקים וכו'
לטגן בצל גדול בשמן בנדיבות
כשמזהיב להוסיף 1 כוס סוכר עד להמסה מלאה שלו
להוסיף כמה שיני שום לתת להם להטגן קצת
למי שמשתמש בדבש- להוסיף כחצי כוס דבש (אפשר בלי)
מלח, עוד קצת סוכר
לתת לזה לבעבע כמה דקות
לטחון הכל בבלנדר מקל.
לגיוון- להכין אותו רוטב - להוסיף יחד עם שיני השום פלפל אדום (אפשר גם חריף)
לתת לו להטגן קצת עם הבלילה
ואז לתבל ולטחון.
כמובן- אפשר לשחק עם התיבול עוד קצת - עשבי תיבול, פלפל שחור (לא משתמשים אצלנו...)
את הרטבים האלו ניסיתי בשנה שעברה עם סלומון, סטייק עוף, תפו"א בתנור
זה שידרג כל מאכל בכמה דרגות...