דיון מתכונים לפסח בסיסי בלבד!!!

הכי בעולם

משתמש מקצוען
סלט שורשים מאוד מרענן:
מגררים בפומפיה גסה או במעבד מזון
קולורבי
גזר
לפת
צנון
סלק (עדיף לגרר בנפרד ולהוסיף לפני ההגשה)
שורש סלרי
שורש ג'ינג'ר (לאוהבים)
שורש חזרת (מוסיף חריפות)

מתבלים בלימון
פלפל שחור או לבן
מעט מלח
מעט סוכר או דבש
אפשר להוסיף סילאן
ומגישים.

אפשר להשתמש בתערובת הזאת כבסיס לדג סלמון בתנור
קבלתי מתכון על הרעיון הזה בתור טיבול לעוף וכו.
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
בלינצ'עס ללא קמח תפו"א-
4 ביצים
כוס מים
תפו"א קטן
מלח
שמן
מעט סוכר- לבלינצ'עס מתוקים
לטחון את התפו"א חזק חזק (תפקידו- להיות העמילן במקום קמח תפו"א ומים) להוסיף ביצים (לא לערבב מדי שלא יהיה מוקצף רק לטרוף) מים ומלח.
לחמם שמן במחבת, להוסיף לבלילה ולטגן בלינצ'עס.
הם יוצאים בלינצ'עס די תפוחים ולא דקיקים אבל לא רק חביתית, אלא ממש בלינצ'ע
התופ" א
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בלינצ'עס ללא קמח תפו"א-
4 ביצים
כוס מים
תפו"א קטן
מלח
שמן
מעט סוכר- לבלינצ'עס מתוקים
לטחון את התפו"א חזק חזק (תפקידו- להיות העמילן במקום קמח תפו"א ומים) להוסיף ביצים (לא לערבב מדי שלא יהיה מוקצף רק לטרוף) מים ומלח.
לחמם שמן במחבת, להוסיף לבלילה ולטגן בלינצ'עס.
הם יוצאים בלינצ'עס די תפוחים ולא דקיקים אבל לא רק חביתית, אלא ממש בלינצ'ע
איך טוחנים את התפו"א? הוא אמור להיות מבושל קודם?לטרוף, ביד? במקצפה?
 

I.Q

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
למי יש רעיונות מגוונים למתכונים רק למוצרים האלה: ירקות-תפו"א בטטה בצל מלפפונים גזר סלק אבוקדו
פרות: תפוחים תפוזים קלמנטינות אגסים בבננות לימונים
אגוזים שקדים מלח גס מי סוכר
 

ANANAS

משתמש מקצוען
יש מצב למתכוני מאפים (עוגות, עוגיות...) בלי קמח תפו"א?


עוגה:
6 ביצים
כוס אגוזים
2 כוסות שקדים
כוס סוכר
2\1 כוס שמן.

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, מוסיפים חלמונים, שמן, אגוזים ושקדים, אופים באינגליש קייק. לאפות ב180 מעלות לרבע שעה ואחר כך ב150 מעלות עוד 50 דקות.

עוגיות שקדים:

4 חלמונים
מקציפים עם כוס סוכר , מוסיפים 2 כוסות שקדים טחונים ומערבבים עד שנוצרת עיסה, משהים במקרר לחצי שעה עד שמתקשה ויוצרים כדורים קטנים, מניחים על נייר אפיה משומן עם רווחים. אופים בחום בינוני 10 דקות.
 

racheli.

משתמש פעיל
בלת"ק
מיונז שמצליח גם עם שמן דקלים:
2 חלמונים
1.5 כף מיץ לימון
1 כוס שמן דקל\אגוזים
להניח בתוך ה"כוס" של הבלנדר מוט (או בקופסה קטנה, אבל חשוב שתהיה עגולה וקטנה)
להשקיע את הבלנדר עד למטה, להפעיל רצוף, כשרואים שמתחיל להיווצר מיונז לעלות לאט למעלה (תוך כדי תנועה למעלה למטה), עד שהכל מלבין, לא לשכוח לתבל את הסלטים כי המיונז ללא תיבול.
בהצלחה
וחג שמח
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
למי יש רעיונות מגוונים למתכונים רק למוצרים האלה: ירקות-תפו"א בטטה בצל מלפפונים גזר סלק אבוקדו
פרות: תפוחים תפוזים קלמנטינות אגסים בבננות לימונים
אגוזים שקדים מלח גס מי סוכר
סלק עם בצל מטוגן , מתקבל נפלא+ מעט מיץ לימון ופלפל לבן
 

m...m

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עימוד ספרים
image (26).png
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
השנה חשבתי על סלט נפלא מה אתן חושבות?
גזר , תפוח גראנד, מלפפון, ראש סלרי מקולף. בצל, לגרד אותם.
רוטב- לערבב סוכר עם מיץ לימון ולשפוך.
מי שלא משתמשמת בסוכר שתמיס דבש עם מים חמים + מיץ לימון.
 
D

Deleted 66182

אורח


לגבי מיונז ביתי - פעם אנחנו היינו מכינים ככה וזה לקח שעות עד שמשהו הביא לנו טיפ וזה עובד מצוין, אפילו יותר טוב כי זה אף פעם לא מתפשל- לוקחים קופסה חד פעמית של ליטר גבוהה
מכניסים 2 ביצים ו-2 כוסות שמן
מקפיצים עם בלנדר ידני כדקה
מוסיפים כפית מלח וקצת מיץ לימון
וזהו!! מוכן בדקה
[/QUOTE]
רק שימו לב שהביצים לא יהיו מהמקרר
אם הם קרות- המיונז "נופל"
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
יש למישהי מתכון לגלידה פסחית בלי כלום?
(התכוונתי בלי סוכר :p )
גלידת בננות!
טוחנים במעבד מזון בננה אחת טריה, ו 4 בננות קפואות (נוח להקפיא בלי הקליפה).
זהו. יוצאת גלידה נהדרת. עדיף להגיש מיד, אבל אפשר גם להקפיא.


מאז שהכרתי אותה בפסח, אני עושה כך גם ביום חול עם בננות שעבר זמנן.
(בשביל הילדים שלי זו גלידה לכל דבר, אבל כנראה למי שרגיל לצרוך סוכר, זו גלידה שטעימה רק בפסח...)
 

שושי מביתר

משתמש מקצוען
בס" ד
הווי אומר מתכונים שווים וקלים בלבד! בבקשה להתיחס למוצרים שמופעים כאן בלבד!
הבסיס זה!
בדיוקגמרתי לארגן את המתכונים שלי, עם הבסיס הזה, חלק מתכונים מפרוג...
 

קבצים מצורפים

  • מתכוני פסח.docx
    KB 25.4 · צפיות: 310

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
מתכון לרוטב תיבול לכל דבר
עוף, דג, סטייקים וכו'

לטגן בצל גדול בשמן בנדיבות
כשמזהיב להוסיף 1 כוס סוכר עד להמסה מלאה שלו
להוסיף כמה שיני שום לתת להם להטגן קצת
למי שמשתמש בדבש- להוסיף כחצי כוס דבש (אפשר בלי)
מלח, עוד קצת סוכר
לתת לזה לבעבע כמה דקות
לטחון הכל בבלנדר מקל.

לגיוון- להכין אותו רוטב - להוסיף יחד עם שיני השום פלפל אדום (אפשר גם חריף)
לתת לו להטגן קצת עם הבלילה
ואז לתבל ולטחון.

כמובן- אפשר לשחק עם התיבול עוד קצת - עשבי תיבול, פלפל שחור (לא משתמשים אצלנו...)

את הרטבים האלו ניסיתי בשנה שעברה עם סלומון, סטייק עוף, תפו"א בתנור
זה שידרג כל מאכל בכמה דרגות...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה