• פרוג למען העצמאים!

    כפורום העצמאים והעסקים הקטנים המוביל בציבור החרדי, אתר פרוג נרתם לעזרתכם. בעקבות התפשטות נגיף הקורונה והשפעתו על המשק, נגרמים נזקים כלכליים לעצמאים רבים אשר מתמודדים עם מחסור בלקוחות. לכן החלטנו להושיט לכם יד ואנו מעניקים לכם, חברי האתר היקרים, את מערכת הפרסום העצמאית שלנו ב30% הנחה!!!

    למימוש ההטבה, אין צורך בהקלדת קוד קופון, פשוט פרסמו!

    לתשומת לב! המבצע עד חג הפסח

    למעבר ליצירת קמפיין >>>
     
    להתייעצות ועזרה בין חברי הפורום >>>
     
    לחבילת פוש לעסקים לחץ כאן >>>
     

מתכון מתכונים לפסח - אשכול מרוכז

שמואל גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
פרסום וקופירייטינג
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
עיצוב גרפי
נכתב ע"י בתישראל;2065047:
נשמע מצוין ואשמח לקבל בבקשה מתכון לסלט חצילים.
מאיזה פירות את מכינה השנה מיץ? אוצר בית דין?
סלט חצילים

1 חציל בינוני קלוי (אני קולה בתוך תבנית על האש. יש לי תבנית פשוטה שקניתי במיוחד למטרה זו) מקולף ומעוך במזלג
1 ביצה קשה - מגוררת על פומפיה דקה
1 בצל ירוק קצוץ דק
מלח, פלפל שחור
לערבב הכל.
נשמר עד יומיים במקרר, אבל הכי טעים טרי, עם סלט ירקות וגבינה.

לגבי המיץ - אני מכינה מפירות של אוצר בית דין

הכנתי עכשיו עוגת דבש מדהימה. מעניין אתכן?

חני
 

hbecker

Moderator
מנהל
נכתב ע"י קומיקו;2064871:
יש מתכונים בלי קמח תפו''א בבקשה?
אפשר מירקות ,פרות,ביצים, עופות, דגים ,שמן ,סוכר, מלח, חלב וגבינה
כל מתכון יתקבל בברכה.
חכי לבית שלנו שיוצא השבוע. יש שם מתכונים מעולים בלי קמח תפו"א- גם עוף, גם סלט, גם ירקות בתנור וגם מעדן עם כבדים.....שווה לחכות!
 

קוביה

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
סופלה בננה (טעימות משפחה)

הכנתי אותם שנה שעברה ויצאו מדהימים, כדאי מאד להגיש אותם ממש סמוך לאכילה, אבל גם אם לא הם עדיין טעימים ויפים.
תמונה אחת צולמה מיד אחרי האפיה, והשניה מספר שעות אח"כ.

מה שמוגש ליד הסופלה אלו פרוסות תפוחים טבולות בביצים +מעט סוכר- מטוגנות במעט שמן. ועליהם אבקת סוכר. (אנחנו לא משתמשים בקנוי אני מכינה אבקת סוכר בבלנדר מסוכר לבן רגיל) ועליהם שקד עם קרמל.
המרשם:
עבור 6 קוקוטים אישיים בנפח 120 מ"ל כל אחד
2 בננות בשלות
3 כפות מים
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כפית קינמון
4 חלבונים
קורט מלח
שמן לשימון התבניות ומעט סוכר לבן לפיזור

מחממים תנור ל200 מעלות משמנים את התבניות האישיות בשמן ומפזרים סוכר לבן כך שיידבק לכל הדפנות על למעלה , זה עוזר לסופלה לתפוח בכלי
מרסקים את הבננות במעבד מזון עד לקבלת מחיה חלקה
בסיר קטן מחממים מים ורבע כוס מהסוכר עד לרתיחה
מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ5 דקות נוספות עד שהסירופ מסמיך והסוכר נמס לחלוטין במים.
מסירים מהאש, מוסיפים לתערובת הבננות, מוסיפים קנמון ומצננים לחלוטין.
מקציפים את החלבונים עם המלח, כשהקצף מתחיל להתייצב מוסיפים באיטיות רבע כוס הסוכר הנותר, תוך כדי הקצפה
מקציפים עד שנוצרות גבעות רכות מקפלים את הקצף בעדינות לתערובת הבננות, בתחילה מוסיפים מעד קצף לקערת הבננות ולאט לאט מוסיפים עוד ; בזהירות מוסיפים עוד
מחלקים לקוקוטים
אופים 10-12 דקות בחום של 190 מעלות, עד שהסופלה מזהיב ותופח , להגיש מיד.
לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר
אפשר להגיש עם גלידת וניל.
 

קבצים מצורפים

חדוי כנרת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מושלם!
נראה טעים ומוצלח!
יישר כח!
חדוי
 

קוביה

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
מוצרים בסיסיים בלבד

אז נכון שבפסח אנו אוכלים כמעט רק תפו"א ובשר
אבל צריך גם לגוון אז אני מעלה כמה תמונות להשראה
(הכל הכנתי שנה שעברה)
1. הבסיס קוגל תפו"א ומעל תערובת של עוף טחון עם ביצים, הקוי אורך ורוחב רצועות תפו"א ארוכות- .
2. טורט נמוך שעשוי מהקצפה של ביצים + פירה תפו"א.
מגולגל וממולא ב..... תפו"א. (אפשר כמובן לשדרג ולמלאות בירקות , כבד וכו')
3. סלט ולדורף - גזר ותפוחים אגוזים קנמון ומיונז ביתי
4. סלט מיונז - מתפו"א וחסה ומיונז ביתי

פסח כשר ושמח!
 

קבצים מצורפים

חדוי כנרת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
התמונות רק להשראה?
או שאפשר תוספת של מתכונים?
תודה
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י קוביה;2065372:
אז נכון שבפסח אנו אוכלים כמעט רק תפו"א ובשר
אבל צריך גם לגוון אז אני מעלה כמה תמונות להשראה
(הכל הכנתי שנה שעברה)
1. הבסיס קוגל תפו"א ומעל תערובת של עוף טחון עם ביצים, הקוי אורך ורוחב רצועות תפו"א ארוכות- .
2. טורט נמוך שעשוי מהקצפה של ביצים + פירה תפו"א.
מגולגל וממולא ב..... תפו"א. (אפשר כמובן לשדרג ולמלאות בירקות , כבד וכו')
3. סלט ולדורף - גזר ותפוחים אגוזים קנמון ומיונז ביתי
4. סלט מיונז - מתפו"א וחסה ומיונז ביתי

פסח כשר ושמח!
תשמעי, אני באמת מתרשמת!!
 

חדוי כנרת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מקסים!
תפו''א או תפו''ע?
 

קרמבו

משתמש מקצוען
נכתב ע"י חדוי כנרת;2065469:
מקסים!
תפו''א או תפו''ע?
תפוחי אדמה. ערכתי את ההודעה.

אגב, מישהי מוכנה להסביר לי איך מצרפים בהודעה אחת כמה תמונות? זה מבטל לי את כל הקבצים ומעתיק את אותו התמונה כמה פעמיים:rolleyes:
 

גיליון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י pnina912100;2064792:
כדורי שוקולד-בין המתכונים הכי טובים שטעמתי,
אצלינו אוכלים אותם כל השנה...

להמיס בסיר-
כוס שמן
1/2 כוס מים
1.5 כוס סוכר
סוכר וניל
3 כפות קקאו
4 כפות גדושות נס קפה
2 כפות יין
לאחר שנמס מערבבים עם-
3 כוסות קמח ת. אדמה
1 כוס קמח מצה
1/2 כוס שקדים/אגוזים טחונים
לקרר במקרר לקצת זמן כדי שהתערובת תהיה סמיכה יותר,
ליצור כדורים ולגלגל בקוקוס/ שקדים/ אגוזים טחונים.
בתאבון!!
הכנתי את זה. יצא מדהים!
בלי קמח מצה.
במקום כוס קמח מצה שמתי כוס קוקוס.
מעדן אמיתי! תודה!!!
 

חדוי כנרת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
כל תמונה שאת רוצה לצרף,
בחרי קובץ ואח''כ העלי.
תראי שם את הקבצים שלך,
ונראה לי שא''א יוצר מ-10 קבצים בבת אחת.
הצלחה רבתי!
חדוי
 

elishosho

משתמש מקצוען
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
מתכון מעולה לניצול חלמונים:

עוגיות שקדים נימוחות
4 חלמונים
1 כוס סוכר
2 כוסות שקדים טחונים
לערבב להניח במקרר לחצי שעה
ליצור כדורים ולאפות
הכנתי ויצא חלומי!!!

אפשר להוסיף מעט קפה
 

קוביה

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
נכתב ע"י חדוי כנרת;2065382:
התמונות רק להשראה?
או שאפשר תוספת של מתכונים?
תודה
אני לא זוכרת מתכונים. זה הרי משנה שעברה
די מסורבל לי תוך כדי עבודה לרשום,
הכנתי היום מספר דברים אז הנה המתכונים (אבל בלי תמונות, אולי מחר...)
טורט על בסיס של תפו"א וביצים,
6 ביצים מופרדות
חלבונים להקציף עם חצי כפית מלח
לחלמונים (אם רוצים אותו מתוק להוסיף רבע כוס סוכר) , ו2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומעוכים היטב
לערבב את החלמונים לתוך הקצפת בתנועות אטיות,
מה עושים אם הטורט?
אפשר למלאות בתפו"א מבושלים ומעוכים ולגלגל לרולדה ועוד ועוד
ואפשר בירקות מאודים כמו גזר בטטה..

מתכון למיונז ביתי של אבגיל מייזליק (הכנתי היום ויצאה מדהים)
כמות ל1 כוס
2 חלמונים
1/2 כפית מלח
קורט פלפל לבן (לא חובה לדעתי(
2 כפיות מיץ לימון
1 כוס שמן זית
1 כפית חומץ (לא חובה לדעתי)

שמים בבלנדר או במיקסר את החלמונים עם המלח, הפלפל ומיץ הלימון, וטורפים במהירות בינונית, תוך כדי עבודת המכשיר מוסיפים מחצית מכמות השמן בזרם דקיק, עד שהשמן נבלע בחלמונים, מוסיפים את החומץ ומשיכים לצקת את יתרת השמן בזרם דק.

פשיטדה שהכנתי היום ממרשם של אבגיל מייזליק רק הורדתי את הקמח תפו"א והקמח מצה,
1 כוס תפוח עץ מגורר (גרנד)
1 כוס בטטה מגוררת
1 כוס גזר מגורר
1 כוס קמח מצה או 3/4 כוס קמח תפוחי אדמה (אני לא שמתי ובמקום זה הוספתי 3 תפו"א מבושלים מעוכים היטב.
2 ביצים (שמתי 3 ביצים)
1/2 כוס שמן אגוזים (שמתי שמן זית)
1 כפית מלח
1 כפית סודה לשתיה (לא שמתי)
1 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר
(2 תבניות אינגליש קייק)

לערבב הכל יחד ולאפות 45 דקות מכוסה בנייר כסף, להגביר את החום 190 ולאפות ללא הנייר כסף עוד רבע שעה עד להשחמה
בהצלחה רבה!
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י קוביה;2066365:
אני לא זוכרת מתכונים. זה הרי משנה שעברה
די מסורבל לי תוך כדי עבודה לרשום,
הכנתי היום מספר דברים אז הנה המתכונים (אבל בלי תמונות, אולי מחר...)
טורט על בסיס של תפו"א וביצים,
6 ביצים מופרדות
חלבונים להקציף עם חצי כפית מלח
לחלמונים (אם רוצים אותו מתוק להוסיף רבע כוס סוכר) , ו2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומעוכים היטב
לערבב את החלמונים לתוך הקצפת בתנועות אטיות,
מה עושים אם הטורט?
אפשר למלאות בתפו"א מבושלים ומעוכים ולגלגל לרולדה ועוד ועוד
ואפשר בירקות מאודים כמו גזר בטטה..

מתכון למיונז ביתי של אבגיל מייזליק (הכנתי היום ויצאה מדהים)
כמות ל1 כוס
2 חלמונים
1/2 כפית מלח
קורט פלפל לבן (לא חובה לדעתי(
2 כפיות מיץ לימון
1 כוס שמן זית
1 כפית חומץ (לא חובה לדעתי)

שמים בבלנדר או במיקסר את החלמונים עם המלח, הפלפל ומיץ הלימון, וטורפים במהירות בינונית, תוך כדי עבודת המכשיר מוסיפים מחצית מכמות השמן בזרם דקיק, עד שהשמן נבלע בחלמונים, מוסיפים את החומץ ומשיכים לצקת את יתרת השמן בזרם דק.

פשיטדה שהכנתי היום ממרשם של אבגיל מייזליק רק הורדתי את הקמח תפו"א והקמח מצה,
1 כוס תפוח עץ מגורר (גרנד)
1 כוס בטטה מגוררת
1 כוס גזר מגורר
1 כוס קמח מצה או 3/4 כוס קמח תפוחי אדמה (אני לא שמתי ובמקום זה הוספתי 3 תפו"א מבושלים מעוכים היטב.
2 ביצים (שמתי 3 ביצים)
1/2 כוס שמן אגוזים (שמתי שמן זית)
1 כפית מלח
1 כפית סודה לשתיה (לא שמתי)
1 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר
(2 תבניות אינגליש קייק)

לערבב הכל יחד ולאפות 45 דקות מכוסה בנייר כסף, להגביר את החום 190 ולאפות ללא הנייר כסף עוד רבע שעה עד להשחמה
בהצלחה רבה!
וואווווווווווווווווווו פצצההההה!!!!
נראה טעיםם ברמות... המתחרה של בקר אהה? :p
 

קומיקו

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י מוטיבציה;2065078:
קומיקו, אתם אוכלים תפו"א?

אין לי תנור ויש לי רק מקרוגל לפסח.
יש למישהי מתכון לעוגה במקורגל?
אבל כזו שיוצאת מוצלח...:)
כן.
יש לך משו מענין לעשות איתם?


הי, בעצם אני רואה שהעלו כאן כמה דברים שנראים טוב.
 

קרמבו

משתמש מקצוען
נכתב ע"י פלאפונית;2066370:

יעעללהה דחוףף מתכון... תודה !!!!!
נראה מליון דולר וטעיםםםםם :)
אין לי כ״כ כמויות מדויקות למתכון זה יותר שידרוג לתפו״א בתנור.
איך עושים? מקלפים תפו״א, פורסים בדיסקית פרוסות של המג׳ימיקס את התפו״א בשלמותם ומעבירים לקערה, מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה ושמן זית.
לוקחים קוקוטים כמו בתמונה, ומשמנים אותם (עדיף בתרסיס שמן למי שמשתמשת) ומתחילים לסדר לצורת שושנים, פרוסות גדולות בחופף אחת לשניה בסדר של מהגדול לקטן לחלק הפנימי של השושנה.
 

Ok - מירי טריטל

משתמש מקצוען
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
עיצוב גרפי
נכתב ע"י pnina912100;2064792:
כדורי שוקולד-בין המתכונים הכי טובים שטעמתי,
אצלינו אוכלים אותם כל השנה...

להמיס בסיר-
כוס שמן
1/2 כוס מים
1.5 כוס סוכר
סוכר וניל
3 כפות קקאו
4 כפות גדושות נס קפה
2 כפות יין
לאחר שנמס מערבבים עם-
3 כוסות קמח ת. אדמה
1 כוס קמח מצה
1/2 כוס שקדים/אגוזים טחונים
לקרר במקרר לקצת זמן כדי שהתערובת תהיה סמיכה יותר,
ליצור כדורים ולגלגל בקוקוס/ שקדים/ אגוזים טחונים.
בתאבון!!
עשיתי ויצא ממש טעים!! נכנס לנו עוד מתכון למאגר..
תודה רבה :)
 

לוח דרושים

למעלה