דרוש מידע מתכונים לנשנושים

פיפציק

משתמש צעיר
יש לי כמה מתכונים אבל אף אחד לא חופשי כי תמיד יש פחמימות כלשהן אבל כן אפשר לאכול יחסית כמות נכבדה
יש לי מתכון של חטיף שוקולד חמאת בוטנים, בראוניז מקמח שקדים, שומשומיות ועוד כמה
תכתבי לי מה נראלך מעניין ואפרט
כמו"כ יש לי מתכונים של לחם טחינה, בייגלה מקמח שקדים ועוד :)
בהצלחה והרבה בריאות
 

@@@@@@

משתמש פעיל
מחפשת מתכונים מוצלחים לנשנושים מתוקים
שאפשר לאכול חופשי עם סוכרת הריון
תודה רבה
סלט ירקות.... עם שקדים ואגוזים.
לצערי זה הנשנוש הכמעט יחיד שהו חינמי.
אני מכינה סלט חסה שווה ומעל מפזרת אגוזי מלך/שקדים.
סורי, לא שמתי לב שרשמת מתוק.
אולי קרטיבים של אי"ל?
 

בייבי גרו

משתמש צעיר
אם את מהזנים הבודדים באוכלוסייה שעדיין לא אוהבים לנשנש לפת, מנגולד, אספרגוס וארטישוק -
יש בבתי טבע חטיפים מתוקים של אי"ל (חלבה לשמשל, אם מדבר אלייך)
יש יוגורטים ומעדני חלב רבים עם חותמת של אי"ל
וגם שוקולדים עם מוצקי קקאו גבוהים (70%) שבאים בחשבון
 

פינון

משתמש מקצוען
מניסיון של סכרת הריון, ככל שיותר מורידים את המתוקים ככה הם פחות מגרים
לוקח לגוף בערך שבועיים להתרגל, ואז זה פשוט לא מדבר אלי
שמתי לב שאם אני אוכלת קצת סוכר, זאת תגובת שרשרת שמזמינה עוד מתוקים

אם בכל אופן צריך משהו מתוק, יש לי מתכון לעוגיות מצויינות שיש בהן 2 גרם פחמימות לעוגיה:

מצרכים​

100 גרם חמאה
1 כוס קמח שקדים
3 כפות תחליף סוכר או 2 טיפות סוכרלוז נוזלי
2 כפיות תמצית וניל
120 גרם אגוזי לוז טחונים

אופן ההכנה​

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. מערבבים את כל החומרים (אני משתמשת רק במעבד מזון)
  3. פורסים נייר אפיה על תבנית שטוחה
  4. יוצרים כדורים בקוטר 3-4 ס"מ ומניחים על נייר האפיה
  5. אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות
  6. מוציאים ומיבשים היטב!
1704107219834.png
1704107401201.png
 

פיפציק

משתמש צעיר
לחם טחינה
מצרכים (לתבנית אינגליש קייק אחת):
6 כפות טחינה גולמית מלאה או רגילה
2 כפיות מייפל (ואפשר גם סילאן או דבש) – לא חובה -> אני לא שמה
4 ביצים L
כפית שטוחה אבקת אבקת אפייה או אבקת סודה לשתייה

תוספות (אל תוותרו ואפשר לגוון):
1/2 כפית מלח (לגרסה מלוחה אפשר להוסיף עוד קצת או להמיר במלח גס)
2/3 כוס פרוסות שקדים/אגוזים קצוצים/צנוברים/גרעיני דלעת (או שילוב)
4 כפות שומשום ואפשר גם קצת יותר

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות. קריטי שהתנור יהיה חם כי ברגע שמוסיפים סודה לשתייה לבלילה היא חייבת להכנס לתנור.
– מניחים בקערה את כל המצרכים פרט לתוספות. טורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה אחידה. שימו לב לשים כפית שטוחה של סודה לשתייה אחרת תרגישו בטעם שלה באפייה.
– מערבבים בקערה קטנה את כל התוספות ומוסיפים 3/4 מהן לתוך הבלילה ומערבבים.
– מעבירים את הבלילה לתבנית, משומנת היטב ועדיף עם נייר אפייה בתחתית, ומפזרים מעל את שאר התוספות.
– אופים במשך 30-40 דקות או עד שהלחם מזהיב ומתייצב. פורסים רק אחרי שהלחם מתקרר.



עוגת שוקולד עם אגוזים ומעל פיסטוק באפיה 💕
1.1/2 קמח שקדים
כפית תמצית ווניל
כף שוקו סווטינגו
כף סוכר סווטינגו טחון
1/2 כוס אגוזים קצוצים
1ביצה
כף שמן קוקוס
כפית א.אפיה
להמיס חבילה שוקולד מריר עם חצי שמנת להקצפה 38% לערבב הכל יחד ולאפיה
170 כ 20ד


בייגלה קמח שקדים - חלבי

1 גביע שמנת חמוצה
קורט מלח
2 כוסות קמח שקדים

ליצור עיגול עם חור לאפות 25 דק 190 מעלות


הבצק מעט דביק, נסו ליצור צורה עם ידיים לחות
 

saryk

משתמש מקצוען
לא יודעת אם עוד רלוונטי לפותחת האשכול, אבל שיהיה לאחרות...
שוקולד 90% נחשב שומן, המסתי אותו עם מעט ממתיק+חמאת בטנים והמון שקדים ואגוזים, הקפאתי וחתכתי לקוביות.
אחלה נשנוש "חינמי".
אפשר גם כדורים מ: קמח שקדים+אגוזים+חמאת בטנים+ממתיק מצופים בקוקוס.
והשבת הכנתי את המתכון הזה - החלפתי רק סוכר בממתיק כמובן, ושוקולד 90% (עם קצת חמאת בטנים כדי להמתיק). יצא נחמד ממש!
 

פיצ'יפקעס

משתמש חדש
למה 2 גרם פחמימה? כל הרכיבים שציינת "חינמיים".
אין כזה דבר "חינמיים"... פחמימות יש בהככככלללל כמעט, גם בירקות. ואין כזה דבר לאכול חופשי, ואגב, אמרה לי דיאטנית לא להכין לבד דברים כי אין לנו אפשרות לשלוט באמת כמה פחמימות בכל דבר אולי הכנת עוגיה גדולה יותר? וכו', מה שנכון הוא לקחת בערבון מוגבל נשנוש כלשהו, -יש לקנות ביסקויטים ווופלים, שוקולד-מריר, לבן חלבי, חלבה, עוגיות וכל מיני דברים נחמדים בסופרים, רק צריך לבדוק כמה פחמימות יש ולפי זה לחשב כמה את יכולה לאכול, תמיד תשלבי עם זה משהו נוסף-חלבונים או שומנים, ותבדקי עד כמה זה העלה לך או לא העלה לך ולפי זה תמשיכי הלאה... לי זה עזר מאוד לפרגן לעצמי משהו, ו-כמה שפחות להתרגל זה יותר טוב גם לאחרי זה...
 

saryk

משתמש מקצוען
אין כזה דבר "חינמיים"... פחמימות יש בהככככלללל כמעט, גם בירקות. ואין כזה דבר לאכול חופשי, ואגב, אמרה לי דיאטנית לא להכין לבד דברים כי אין לנו אפשרות לשלוט באמת כמה פחמימות בכל דבר אולי הכנת עוגיה גדולה יותר? וכו', מה שנכון הוא לקחת בערבון מוגבל נשנוש כלשהו, -יש לקנות ביסקויטים ווופלים, שוקולד-מריר, לבן חלבי, חלבה, עוגיות וכל מיני דברים נחמדים בסופרים, רק צריך לבדוק כמה פחמימות יש ולפי זה לחשב כמה את יכולה לאכול, תמיד תשלבי עם זה משהו נוסף-חלבונים או שומנים, ותבדקי עד כמה זה העלה לך או לא העלה לך ולפי זה תמשיכי הלאה... לי זה עזר מאוד לפרגן לעצמי משהו, ו-כמה שפחות להתרגל זה יותר טוב גם לאחרי זה...
ובכן, לא כך הדיאטנית שלי חושבת, ועוד לא מעט נוספות ששמעתי.
אגוזים ושקדים - חופשייייי וכל דבר אחר שנחשב שומן.
וזה בטוח בטוח עדיף מ:
ביסקויטים ווופלים, שוקולד-מריר, לבן חלבי, חלבה, עוגיות וכל מיני דברים נחמדים
שכמה שתספרי פחמימות- זה פחמימות גרועות מאוד. אפשר בהחלט בעתות משבר.... אבל לא כהרגל.
ואגב נוסף, חלבונים ושומנים איכותיים - לא רע להתרגל לנשנש גם בלי סכרת הריון......
 

פיצ'יפקעס

משתמש חדש
ובכן, לא כך הדיאטנית שלי חושבת, ועוד לא מעט נוספות ששמעתי.
אגוזים ושקדים - חופשייייי וכל דבר אחר שנחשב שומן.
וזה בטוח בטוח עדיף מ:

שכמה שתספרי פחמימות- זה פחמימות גרועות מאוד. אפשר בהחלט בעתות משבר.... אבל לא כהרגל.
ואגב נוסף, חלבונים ושומנים איכותיים - לא רע להתרגל לנשנש גם בלי סכרת הריון......
מסכימה איתך עם כל מילה על אגוזים וכו' אבל גם הם במספר (10 אגוזים לארוחה), אבל פה לא חיפשו בריא חיפשו את מה שלא...
 

tbh

משתמש מקצוען
ובכן, לא כך הדיאטנית שלי חושבת, ועוד לא מעט נוספות ששמעתי.
אגוזים ושקדים - חופשייייי וכל דבר אחר שנחשב שומן.
וזה בטוח בטוח עדיף מ:

שכמה שתספרי פחמימות- זה פחמימות גרועות מאוד. אפשר בהחלט בעתות משבר.... אבל לא כהרגל.
ואגב נוסף, חלבונים ושומנים איכותיים - לא רע להתרגל לנשנש גם בלי סכרת הריון......
את יכולה לראות כאן כמה פחמימות יש באגוזים למיניהם.
בשביל מי שסופר כל פחמימה, מתכון כזה בהחלט לא 'חופשי'.
את פשוט הולכת לפי דיאטה אחרת מבעלת המתכון...
 

saryk

משתמש מקצוען
את יכולה לראות כאן כמה פחמימות יש באגוזים למיניהם.
בשביל מי שסופר כל פחמימה, מתכון כזה בהחלט לא 'חופשי'.
את פשוט הולכת לפי דיאטה אחרת מבעלת המתכון...
דיאטה של סוכרת הריון זו דיאטה אחת מסוימת.
ואכן, בהחלט באגוזים יש פחמימות, אבל השומנים שיש שם כפול 3 - מונעים מהסוכר להספג. וזה נחשב "חינמי".
 
💡 קורס פיתוח אוטומציות ובוטים כעת עם מלגות גבוהות. תחום רווחי במיוחד! מהרו להרשם!
לקבלת פרטים נוספים ✉

אולי מעניין אותך גם...

לוח מודעות

למעלה