בקשה מתכונים לדג סלמון

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י שוש10, ‏11/7/19.

  1. שוש10

    שוש10 משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏25/10/09
    הודעות:
    50
    תודות :
    236
    נקודות:
    39
    למי יש מתכונים טעימים (שגם ילדים אוהבים)
    ובעיקר לא עם הרבה עבודה
     
  2. גרפוטו

    גרפוטו משתמש מקצוען פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏25/12/07
    הודעות:
    2,056
    תודות :
    93
    נקודות:
    110
    עיסוק:
    יוצרים אוירה בחינוך- כל הגרפיקה למוסדות חינוך
    מיקום:
    רח' חזקיה שבתאי 17 רמות, ירושלים
    1. רוטב צ'לי + גריל דג
    לערבב ולשפוך על הדג

    2. אבקת מרק בצל - לפזר על התבנית ומעל הדג
    ומלמעלה לשים בצל מטוגן
     
    הולי ו-חדוי כנרת מודים על התגובה.
  3. טובי ויספיש

    טובי ויספיש משתמש רשום עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏18/3/19
    הודעות:
    8
    תודות :
    13
    נקודות:
    24
    1) רוטב טריאקי ולפזר שומשום מעל
    2) מיונז בקערה עם פפריקה שום פלפל ומלח ולפזר שקדים פרוסים
     
    חדוי כנרת מודה על התגובה.
  4. מבורכת

    מבורכת משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏15/3/16
    הודעות:
    95
    תודות :
    578
    נקודות:
    89
    לערבב : חרדל חומץ וסוכר.
    למרוח על הדג ולפזר מעל "תפוציפס" קראנצ'
    טעים במיוחד.
     
    הולי, שיפט ו-חדוי כנרת מודים על התגובה.
  5. קשר כשר

    קשר כשר משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏10/4/13
    הודעות:
    2,065
    תודות :
    947
    נקודות:
    204
    מיקום:
    ירושלים
    למרוח סילאן+שום.
    אפשר מלמעלה לשים שמיר קצוץ.
    טעיםםםם
     
    הולי, שיפט ו-חדוי כנרת מודים על התגובה.
  6. פריי

    פריי משתמש מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏9/8/17
    הודעות:
    187
    תודות :
    664
    נקודות:
    109
    לקנות באיקאה את הרוטב של הדג שלהם.
    מעדן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  7. קפיצית

    קפיצית משתמש חדש

    הצטרף:
    ‏12/2/18
    הודעות:
    0
    תודות :
    8
    נקודות:
    2
    שמן זית.
    פפריקה מתוקוה.
    פלפל לבן.
    כמון.
    אבקת שום.

    לערבב ולמרוח על הדג.
    לכסות בניר כסף. ולהכניס לתנור לבערך רבע שעה, עשרים דקות
     
    לאי ללי, הולי, בר כוכבא ומשתמש נוסף מודים על התגובה.
  8. שיפט

    שיפט משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏9/1/16
    הודעות:
    85
    תודות :
    103
    נקודות:
    49
    עיסוק:
    גרפיקאית
    מיקום:
    מרכז
    לערבב:
    שמן
    שום כתוש
    צילי
    פפריקה מתוקה
    אבקת מרק בצל
    פלפל שחור
    גריל עוף
    פלפל חריף חתוך קצת ממש
    למרוח על הדגים
    לאפות 180 מעלות רבע שעה מכוסה ורבע שעה גלוי
    מעדן
     
    הולי ו-בר כוכבא מודים על התגובה.
  9. תמרוווש

    תמרוווש משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏1/11/18
    הודעות:
    32
    תודות :
    475
    נקודות:
    59
    כל מה שתשימי על דג סלומון יתקבל בברכה...
    אני תמיד מפנטזת לפי מצב המקרר, אבל בגדול מערבבת:
    מיונז
    קצת שמן
    רוטב טריאקי
    שום כתוש
    דבש
    לתנור...
     
    הולי מודה על התגובה.
  10. מרים אדריכל

    מרים אדריכל משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏2/2/14
    הודעות:
    1,499
    תודות :
    2,076
    נקודות:
    209
    עיסוק:
    אדריכלית
    מיקום:
    ירושלים
    דף הבית:
    2 רעיונות מתוקים לילדים:
    1. צלחת עם קטשפו, צלחת עם פרורי לחם, לטבול כל פרוסה בקטשופ בנדיבות, שיהיה מכוסה בשכבה עבה, ואז בפירורי לחם.
    2. 3 בצל מטוגן היטב (מוזהב- מושחם)
    לערבב בצלחת: שליש כוס קטשופ, שליש כוס חרדל, שליש כוס מיונז. (אצלנו לא אוהבים מיונז אז אני מוותרת)
    למרוח על הדג ולשים למעלה את הבצל המטוגן.
    לאפות כהרגלכם.
     
    malkad מודה על התגובה.
  11. edemar

    edemar משתמש רשום פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏1/1/18
    הודעות:
    12
    תודות :
    74
    נקודות:
    24
    אחד המתכונים הכייייייייי טעימים לדג סלמון עולה על שולחן השבת שבוע אחרי שבוע ולאף אחד לא נמאס
     

    קבצים מצורפים:

    • דגים.png
      דגים.png
      גודל הקובץ:
      KB 730.2
      צפיות:
      347
  12. הולי

    הולי משתמש צעיר סאונד ומוזיקה

    הצטרף:
    ‏17/1/19
    הודעות:
    15
    תודות :
    212
    נקודות:
    34
    אומרים שמושט צריך לדעת להכין
    וסלמון צריך לדעת להרוס.......
     
    mend, הללוהו, נעמה :) ו-7 משתמשים נוספים מודים על התגובה.
  13. sth

    sth משתמש מקצוען איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏28/2/13
    הודעות:
    655
    תודות :
    737
    נקודות:
    134
    למרוח סילאן על הדג, לפזר מלח גס ופלפל שחור גרוס.
    לאפות.
     
  14. שוש10

    שוש10 משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏25/10/09
    הודעות:
    50
    תודות :
    236
    נקודות:
    39
    וואי איזה גיוון, לא יודעת ממה להתחיל...
    תודה לכולם!
     
  15. תילי5565

    תילי5565 משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏3/12/12
    הודעות:
    1,008
    תודות :
    6,692
    נקודות:
    184
  16. מרגול3132

    מרגול3132 משתמש מקצוען סאונד ומוזיקה

    הצטרף:
    ‏2/3/19
    הודעות:
    547
    תודות :
    3,335
    נקודות:
    149
    מתכון של דג מרוקאי יעזור?
    זה המומחיות שלי... ;)

    אז ככה אני מכינה:

    מרתיחה את המים בסיר אחרי שהמים רותחים מוסיפה:

    - פפריקה חריפה/מתוקה/שילוב של שניהם.
    - מלח
    - קצת כורכום
    - שמן

    - רצועות גמבות (אם רוצים חריף אז גם רצועות של פלפל חריף)
    - עיגולים של גזר
    - חומוס
    - שום (אני עושה ראש אפילו ראש וחצי)
    - כוסברה/פיטרוזיליה (הרבה!!)

    נותנים לזה קצת זמן שהגמבות ימעכו קצת והרוטב יהיה קצת סמיך ואז מוסיפים את הדגים.

    בינתיים עד שהדגים מוכנים מכינים רוטב לשפוך על הדגים (בעיקר בשביל שיראו יותר מגרים...)
    - כוסברה
    - שמן
    -פפריקה
    - מים

    אחרי שהדגים מוכנים שופכים את זה על הדגים ונותנים עוד בישול קצר של כמה דקות.

    בתאבון!!
    ושבת שלום!
     
    הולי מודה על התגובה.
  17. הכל לטובה !

    הכל לטובה ! משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏17/1/17
    הודעות:
    1
    תודות :
    53
    נקודות:
    14
    דג סלמון ברוטב עם גרגירי חומס .

    לטגן רצועות גמבה , רצועות פלפל חריף ופרוסות שום עם הרבה שמן .
    כשמוכן להוסף מים , קצת מלח, קצת כמון , אבקת מרק ורסק עגבניות . להביא לרתיחה .
    להוסיף גרגירי חומוס מבושלים לרוטב , לשפוך על הדג לפזר כוסברה למעלה ולתנור .
     
    הולי מודה על התגובה.
  18. Natan Galant

    Natan Galant משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏3/11/15
    הודעות:
    5,497
    תודות :
    24,960
    נקודות:
    255
    מיקום:
    מגיע לבקר לפעמים
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    ‎ng054ng@gmail.com
    מעדן הסביצה, מתכונו של @יואל ארלנגר
    דג סלמון טרי ביותר!
    לימון אחד מקולף וקצוץ
    לימון וחצי סחוט
    שמן זית איזה רבע כוס
    פלפל אדום קצוץ
    שני משמשים קצוצים
    פלפל חריף חתוך לטבעות
    מלפפון חתוך לקוביות
    כמעט כפית מלח גס
    3 כפיות סוכר חום
    מעט שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
    (פורסם בעבר בפעקלע)
    42DD0B03-FDF6-419A-924D-E3BBFCBF6563.jpeg
     
  19. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    2,820
    תודות :
    14,935
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    להסיר את העור כשהדג חצי קפוא.
    אם הדג טרי לבקש מהמוכר להסיר את העור.
    לחתוך לנתחים עבים- עובי של 2.5 ס"מ.
    להשרות את הנתחים 10 דקות בקערה עמוקה עם מים, מיץ לימון ומלח.

    לערבב בקערה:
    3 כפות חרדל דיז'ון
    2 כפות דבש
    4-5 שיני שום כתושות
    1/4 כוס שמן זית
    מלח ופלפל גרוס.
    למרוח בתערובת את הדג מכל צדדיו.
    להשהות לספיגת טעמים מספר שעות.
    לאפות בחום של 200 מעלות בשליש העליון למשך של 10-15 דקות.
     
  20. דג סלומון

    דג סלומון משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏30/7/17
    הודעות:
    63
    תודות :
    885
    נקודות:
    89
    :(
     
    תקוע ו-מרגול3132 מודים על התגובה.