סלטים מתכון פצצה לסחוג הכי טעים ומיוחד.

פוקוש

משתמש מקצוען
אז הנה..

להלן המתכון הסודי לסחוג התימני של זקני תימן.

חומרים:

3 חבילות עלי כוסברה טריה
1 ראש שיני שום
100 גרם פלפל שאטה גרוס! (לא טחון).
כף כמון טחון
כף מלח
קורט זנגויל טחון
קורט אבקת קארי
רבע כפית הל טחון
רבע כפית פלפל שחור
קורט ציפורן טחונה

שופכים לקערת מעבד מזון כוס מים ח"פ.
מכניסים את כל שיני השום הקלופים וכן את כל התבלינים וטוחנים את השום עד שלא ישאר גושים.

רק לאחר שכל השום נטחן כראוי מוסיפים את הפלפל שאטה ומעליו את עלי הכוסברה (כמובן לאחר שרייתם במים עם סבון ושטיפתם היטב).
שוב טוחנים אך כעת את הכל יחד ומוסיפים מים על פי הצורך.

וכעת הסחוג התימני המקורי מוכן לאכילה.

מותר להפיץ.

לא לשכוח להגיד בעת ההכנה: "לכבוד שבת קודש" ואז בטוח זה מצליח!

נ.ב. מי שקונה את תבלין הסחוג שיש בתבליני חנניה שבשוק הבוכרים בירושלים אינו צריך לשים הל, ציפורן, כמון, פלפל שחור, כי כל אלו כבר ישנם בתערובת. אך כמון אפשר להוסיף 1 כפית על התערובת וכמובן מלח וקארי וזנגויל יוסיף בכל מצב כאמור לעיל.

תערובת סחוג יש לשים 1 כף.

הערה חשובה: הזנגויל ההל והקארי הם תבלינים חזקים מידי וכששמים מהם יותר מידי הם מבטלים את הטעם של כל שאר הרכיבים החשובים לטעם הסחוג.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
אז הנה..

להלן המתכון הסודי לסחוג התימני של זקני תימן.

חומרים:

3 חבילות עלי כוסברה טריה
1 ראש שיני שום
100 גרם פלפל שאטה גרוס! (לא טחון).
כף כמון טחון
כף מלח
קורט זנגויל טחון
קורט אבקת קארי
רבע כפית הל טחון
רבע כפית פלפל שחור
קורט ציפורן טחונה

שופכים לקערת מעבד מזון כוס מים ח"פ.
מכניסים את כל שיני השום הקלופים וכן את כל התבלינים וטוחנים את השום עד שלא ישאר גושים.

רק לאחר שכל השום נטחן כראוי מוסיפים את הפלפל שאטה ומעליו את עלי הכוסברה (כמובן לאחר שרייתם במים עם סבון ושטיפתם היטב).
שוב טוחנים אך כעת את הכל יחד ומוסיפים מים על פי הצורך.

וכעת הסחוג התימני המקורי מוכן לאכילה.

מותר להפיץ.

לא לשכוח להגיד בעת ההכנה: "לכבוד שבת קודש" ואז בטוח זה מצליח!

נ.ב. מי שקונה את תבלין הסחוג שיש בתבליני חנניה שבשוק הבוכרים בירושלים אינו צריך לשים הל, ציפורן, כמון, פלפל שחור, כי כל אלו כבר ישנם בתערובת. אך כמון אפשר להוסיף 1 כפית על התערובת וכמובן מלח וקארי וזנגויל יוסיף בכל מצב כאמור לעיל.

תערובת סחוג יש לשים 1 כף.

הערה חשובה: הזנגויל ההל והקארי הם תבלינים חזקים מידי וכששמים מהם יותר מידי הם מבטלים את הטעם של כל שאר הרכיבים החשובים לטעם הסחוג.
נשמע טובב!
 

פוקוש

משתמש מקצוען
נשמע טובב!
אני לא תימני וגם לא מאזור החיוג אבל את המתכון הזה בניתי לאחר שליקטתי מטובי המכינים סחוגים מעדות התימנים והמרוקאים עד שהבאתיו לרמה זאת. נתתי להם לטעום ממנו ואחד אחד מהם החמיא והביע פרגון בצורה לא רגילה.

לכבוד שבת קודש!!!!
 

shira bira

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני לא תימני וגם לא מאזור החיוג אבל את המתכון הזה בניתי לאחר שליקטתי מטובי המכינים סחוגים מעדות התימנים והמרוקאים עד שהבאתיו לרמה זאת. נתתי להם לטעום ממנו ואחד אחד מהם החמיא והביע פרגון בצורה לא רגילה.

לכבוד שבת קודש!!!!
תודה על המתכון.
מרוקאים לא מכינים סחוג אלא סחקה שזה דומה יותר לאריסה, וחריף ומתובל פחות.
הקארי הוא חידוש מעניין. לא שמעתי על תימנים שמתבלים בקארי.
 

פוקוש

משתמש מקצוען
בסיס מתכון הסחוג הוא דווקא ממשפחה מרוקאית לגמרי..

את תוספת הקארי קיבלתי מהעובד הזקן שבחנות הפלאפל התימני שבפינת רחוב הר סיני כהנמן בבני ברק.

כמו כן פלאפל שלמה מהבוכרים החכים אותי במידע התבלינים הנוספים.

אגב, לפני כשבוע הוספתי לתיבול הנ"ל גם קורט בהרט טחון. הסחוג יצא שיא הטעם! לא יודע אם באמת בגללו אבל כדאי לנסות.


אמנם נכון שמרוקאים שמתעקשים להיות דווקא מקוריים לא עושים סחוג אלא יותר בכיוון אריסה אבל למעשה היום בדורנו כולם התערבבו עד כדי כך שאתה רואה תימני מתענג על הרינג ומרוקאי על קיגל ואשכנזי על סחוג..

בא סנחריב ובלבל כל האומות... :(
 

פוקוש

משתמש מקצוען
אגב בכדי לשמור את הסחוג על מצב פרווה ממליץ לקנות מחנות כלי בית בקבוקון עם פיה כמו של בקבוקי הטחינה שבחנויות פלאפל וכן קנו משפך בכדי למזוג בקלות בסיום ההכנה ממעבד המזון לתוך הבקבוקון הנ"ל.
 

פוקוש

משתמש מקצוען
אם כבר..

טיפ לשניצל שיא המוצלח:

לכתוש שום טרי לתוך הביצה הטרופה ולערבב.
 

פוקוש

משתמש מקצוען
ואם כבר..

טיבול מעולה לטשולנט/חמין מוצלח:

טיגון רצועות בצל עד למצב זהוב
להוסיף כף פפריקה מתוקה
כף סילאן תמרים
פלפל שחור
מלח
אבקת מרק - לא חובה, אך מומלץ.
תבלין קציצות
כמון טחון.
 

פְּרוֹגְלַיין

מבחר הקורסים המקצועיים של פרוג באונליין!

לוח אירועים

למעלה