היה מבצע בשפע ברכת ה בבני ברק ב37 שקל לקילוקודם תספרי לנו איפה מצאת לשון.
אח''כ אני אבקש מאמא שלי שתגיד לי את המתכון...
בעקבות המבצע שמנו בטשולנט במקום הבקר הרגיל והיה ממש טעים ומוצלחאין לי מתכון, אבל-
הכנת פעם? כי אם לא אני רוצה להכין אותך לזה שתהליך ההכנה ממש ממש דוחה ואני בכלל לא איסטניסטית.
הכנתי פעם ראשונה ואחרונה, לא יכולתי לטעום.
נראה לי שאם הייתי יודעת מראש הייתי מגיעה מוכנה יותר למבצע ופחות סולדת מזה.
סתם בשביל ההתעניינות - של איזו כשרות?היה מבצע בשפע ברכת ה בבני ברק ב37 שקל לקילו
רציני, עד כדי כך?אין לי מתכון, אבל-
הכנת פעם? כי אם לא אני רוצה להכין אותך לזה שתהליך ההכנה ממש ממש דוחה ואני בכלל לא איסטניסטית.
הכנתי פעם ראשונה ואחרונה, לא יכולתי לטעום.
נראה לי שאם הייתי יודעת מראש הייתי מגיעה מוכנה יותר למבצע ופחות סולדת מזה.
אני לא יודעת איך הכנת אבל כמו שכתבה @אפרת 10 שליקה, קירור, קילוף פריסה ובישול ברוטב.אין לי מתכון, אבל-
הכנת פעם? כי אם לא אני רוצה להכין אותך לזה שתהליך ההכנה ממש ממש דוחה ואני בכלל לא איסטניסטית.
הכנתי פעם ראשונה ואחרונה, לא יכולתי לטעום.
נראה לי שאם הייתי יודעת מראש הייתי מגיעה מוכנה יותר למבצע ופחות סולדת מזה.
אני רואה שכתבתי 3 כוסות מים, זה הכוונה לבישול עצמו ולא לשליקה.והנה מתכון טעיםםם:
לשון עם פטריות
מצרכים:
בשר לשון - נתח שלם
חב' פטריות טריות או שימורים – פרוסות
1 בצל גדול
חצי כוס שמן
כף שטוחה כרכום
חצי כף פפריקה
פלפל
מלח
3 כוסות מים
הכנה: שולקים את הבשר במים, בתחילה על אש גבוהה, ולאחר כחצי שעה מנמיכים וממשיכים לבשל כשעתיים נוספות או עד שהלשון מתרככת לגמרי (בודקים ע"י נעיצת מזלג - הוא הוא נכנס ונשלף בקלילות - הלשון רכה ואפשר לכבות את האש) ומקררים.
מקלפים את השכבה הלבנה שמצפה את הלשון ופורסים את הבשר בצורה אלכסונית כדי שהחתיכות תהינה רחבות ויפות.
חותכים בצל לרצועות ומטגנים במעט שמן בסיר שטוח ורחב עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 3 דק'.
מסדרים את הפרוסות לשון על הבצל והפטריות.
מפזרים בצורה אחידה את המלח, הפלפל, הפפריקה והכרכום ומזגגים מעל את השמן בתנועות סיבוביות.
מוסיפים את המים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דק', במשך כל זמן הבישול מערים רוטב על הבשר שיתפוס את כל הטעמים.
כמה הערות:
- הלשון נשלקת הרבה זמן במים, לכן כדאי לשלוק יום לפני, לשמור בקרור ולהמשיך את שאר העבודה יום למחרת.
- הקליפה של הלשון אמורה להתקלף בקלות, אם זה לא קורה – כנראה שהיא עדיין לא רכה מספיק וצריך להמשיך לשלוק אותה.
- עיקר הבישול של הלשון זה בזמן השליקה, הבישול אחר כך זה רק לספיחת הטעמים, לכן חייב לבדוק שהלשון מרוככת לגמרי ולא רק באופן חלקי.
והנה מתכון טעיםםם:
לשון עם פטריות
מצרכים:
בשר לשון - נתח שלם
חב' פטריות טריות או שימורים – פרוסות
1 בצל גדול
חצי כוס שמן
כף שטוחה כרכום
חצי כף פפריקה
פלפל
מלח
3 כוסות מים
הכנה: שולקים את הבשר במים, בתחילה על אש גבוהה, ולאחר כחצי שעה מנמיכים וממשיכים לבשל כשעתיים נוספות או עד שהלשון מתרככת לגמרי (בודקים ע"י נעיצת מזלג - הוא הוא נכנס ונשלף בקלילות - הלשון רכה ואפשר לכבות את האש) ומקררים.
מקלפים את השכבה הלבנה שמצפה את הלשון ופורסים את הבשר בצורה אלכסונית כדי שהחתיכות תהינה רחבות ויפות.
חותכים בצל לרצועות ומטגנים במעט שמן בסיר שטוח ורחב עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 3 דק'.
מסדרים את הפרוסות לשון על הבצל והפטריות.
מפזרים בצורה אחידה את המלח, הפלפל, הפפריקה והכרכום ומזגגים מעל את השמן בתנועות סיבוביות.
מוסיפים את המים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דק', במשך כל זמן הבישול מערים רוטב על הבשר שיתפוס את כל הטעמים.
כמה הערות:
- הלשון נשלקת הרבה זמן במים, לכן כדאי לשלוק יום לפני, לשמור בקרור ולהמשיך את שאר העבודה יום למחרת.
- הקליפה של הלשון אמורה להתקלף בקלות, אם זה לא קורה – כנראה שהיא עדיין לא רכה מספיק וצריך להמשיך לשלוק אותה.
- עיקר הבישול של הלשון זה בזמן השליקה, הבישול אחר כך זה רק לספיחת הטעמים, לכן חייב לבדוק שהלשון מרוככת לגמרי ולא רק באופן חלקי.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ב'
ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ: