בשרי מתכון מנצח ללשון

יחשבאף

משתמש מקצוען
קניתי לשון ורוצה להכין לסעודת פורים.
תנו לי את המתכון המנצח שלכן שכולם ילקקו את האצבעות...
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ממש עכשיו הקראתי לגיסתי מתכון...
לקחתי מהאתר הזה- http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.com/2014/02/blog-post_674.html
אני עושה את הרוטב המתוק, ממש ללקק אצבעות, ב 3 בריתוטת של ילדי הכנו את זה למנה עיקרית, ועד היום מתקשרים לבקש את המתכון....
 

לילי 1

משתמש מקצוען
אין לי מתכון, אבל-
הכנת פעם? כי אם לא אני רוצה להכין אותך לזה שתהליך ההכנה ממש ממש דוחה ואני בכלל לא איסטניסטית.
הכנתי פעם ראשונה ואחרונה, לא יכולתי לטעום.
נראה לי שאם הייתי יודעת מראש הייתי מגיעה מוכנה יותר למבצע ופחות סולדת מזה.
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
אין לי מתכון, אבל-
הכנת פעם? כי אם לא אני רוצה להכין אותך לזה שתהליך ההכנה ממש ממש דוחה ואני בכלל לא איסטניסטית.
הכנתי פעם ראשונה ואחרונה, לא יכולתי לטעום.
נראה לי שאם הייתי יודעת מראש הייתי מגיעה מוכנה יותר למבצע ופחות סולדת מזה.
בעקבות המבצע שמנו בטשולנט במקום הבקר הרגיל והיה ממש טעים ומוצלח
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אין לי מתכון, אבל-
הכנת פעם? כי אם לא אני רוצה להכין אותך לזה שתהליך ההכנה ממש ממש דוחה ואני בכלל לא איסטניסטית.
הכנתי פעם ראשונה ואחרונה, לא יכולתי לטעום.
נראה לי שאם הייתי יודעת מראש הייתי מגיעה מוכנה יותר למבצע ופחות סולדת מזה.
רציני, עד כדי כך?
זה לא כזה דוחה כמו שזה נשמע
כולה שליקה > קילוף > פריסה ובישול
או שאת באמת איסטניסטית ואת לא יודעת :D

מעניין לשמוע מה החלק שכ"כ דחה אותך...
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
והנה מתכון טעיםםם:

לשון עם פטריות

מצרכים:
בשר לשון - נתח שלם
חב' פטריות טריות או שימורים – פרוסות
1 בצל גדול
חצי כוס שמן
כף שטוחה כרכום
חצי כף פפריקה
פלפל
מלח
3 כוסות מים

הכנה: שולקים את הבשר במים, בתחילה על אש גבוהה, ולאחר כחצי שעה מנמיכים וממשיכים לבשל כשעתיים נוספות או עד שהלשון מתרככת לגמרי (בודקים ע"י נעיצת מזלג - הוא הוא נכנס ונשלף בקלילות - הלשון רכה ואפשר לכבות את האש) ומקררים.
מקלפים את השכבה הלבנה שמצפה את הלשון ופורסים את הבשר בצורה אלכסונית כדי שהחתיכות תהינה רחבות ויפות.
חותכים בצל לרצועות ומטגנים במעט שמן בסיר שטוח ורחב עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 3 דק'.
מסדרים את הפרוסות לשון על הבצל והפטריות.
מפזרים בצורה אחידה את המלח, הפלפל, הפפריקה והכרכום ומזגגים מעל את השמן בתנועות סיבוביות.
מוסיפים את המים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דק', במשך כל זמן הבישול מערים רוטב על הבשר שיתפוס את כל הטעמים.

כמה הערות:
- הלשון נשלקת הרבה זמן במים, לכן כדאי לשלוק יום לפני, לשמור בקרור ולהמשיך את שאר העבודה יום למחרת.
- הקליפה של הלשון אמורה להתקלף בקלות, אם זה לא קורה – כנראה שהיא עדיין לא רכה מספיק וצריך להמשיך לשלוק אותה.
- עיקר הבישול של הלשון זה בזמן השליקה, הבישול אחר כך זה רק לספיחת הטעמים, לכן חייב לבדוק שהלשון מרוככת לגמרי ולא רק באופן חלקי.
 

elibeli

משתמש מקצוען
אין לי מתכון, אבל-
הכנת פעם? כי אם לא אני רוצה להכין אותך לזה שתהליך ההכנה ממש ממש דוחה ואני בכלל לא איסטניסטית.
הכנתי פעם ראשונה ואחרונה, לא יכולתי לטעום.
נראה לי שאם הייתי יודעת מראש הייתי מגיעה מוכנה יותר למבצע ופחות סולדת מזה.
אני לא יודעת איך הכנת אבל כמו שכתבה @אפרת 10 שליקה, קירור, קילוף פריסה ובישול ברוטב.
אם מוסיפים לשליקה סודה לשתיה (או א. אפיה) זה מרכך מאד ומקצר את זמן השליקה.
ולמתכון- הכנתי לפני ט"ו בשבט. לקחתי את הבסיס מאיזה אתר ואני לא זוכרת מאיפה.
לשון עם פירות מיובשים. -יוצא מתוק קצת. (לשון אחת)
-לבשל את הלשון במים עם קצת סודה לשתיה כשעה.
-לקרר
-הקילוף: בעזרת סכין לחרוץ חריץ לאורך הלשון ולקלף (לפעמים צריך להעזר בסכין לחלק התחתון)
- לחתוך לפרוסות בעובי הרצוי.
-לטגן בצל כשכמעט מטוגן להוסיף כמה שיני שום פרוסות.
-להכניס לסיר את פרוסות הלשון.
- להוסיף קצת פפריקה מרוקאית בשמן, אבקת שום וקצת קינמון
- לערבב ולהוסיף כחצי כוס יין אדום יבש /חצי יבש
-להוסיף מים לכיסוי ולהביא לרתיחה
-לבשל כשעתיים על אש קטנה
-להוסיף פירות יבשים (תמרים, משמש מיובש, שזיפים, במקור צימוקים אבל אני נמנעת מלהשתמש בהם אז שמתי חמוציות ויצא מעולה)
-לבשל עוד כרבע שעה.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
והנה מתכון טעיםםם:

לשון עם פטריות

מצרכים:
בשר לשון - נתח שלם
חב' פטריות טריות או שימורים – פרוסות
1 בצל גדול
חצי כוס שמן
כף שטוחה כרכום
חצי כף פפריקה
פלפל
מלח
3 כוסות מים

הכנה: שולקים את הבשר במים, בתחילה על אש גבוהה, ולאחר כחצי שעה מנמיכים וממשיכים לבשל כשעתיים נוספות או עד שהלשון מתרככת לגמרי (בודקים ע"י נעיצת מזלג - הוא הוא נכנס ונשלף בקלילות - הלשון רכה ואפשר לכבות את האש) ומקררים.
מקלפים את השכבה הלבנה שמצפה את הלשון ופורסים את הבשר בצורה אלכסונית כדי שהחתיכות תהינה רחבות ויפות.
חותכים בצל לרצועות ומטגנים במעט שמן בסיר שטוח ורחב עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 3 דק'.
מסדרים את הפרוסות לשון על הבצל והפטריות.
מפזרים בצורה אחידה את המלח, הפלפל, הפפריקה והכרכום ומזגגים מעל את השמן בתנועות סיבוביות.
מוסיפים את המים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דק', במשך כל זמן הבישול מערים רוטב על הבשר שיתפוס את כל הטעמים.

כמה הערות:
- הלשון נשלקת הרבה זמן במים, לכן כדאי לשלוק יום לפני, לשמור בקרור ולהמשיך את שאר העבודה יום למחרת.
- הקליפה של הלשון אמורה להתקלף בקלות, אם זה לא קורה – כנראה שהיא עדיין לא רכה מספיק וצריך להמשיך לשלוק אותה.
- עיקר הבישול של הלשון זה בזמן השליקה, הבישול אחר כך זה רק לספיחת הטעמים, לכן חייב לבדוק שהלשון מרוככת לגמרי ולא רק באופן חלקי.
אני רואה שכתבתי 3 כוסות מים, זה הכוונה לבישול עצמו ולא לשליקה.
לשליקה משתמשים בכמות מים שתכסה את הלשון לגמרי ואפילו מוסיפים אם הם מתאדים והלשון עדיין לא רכה מספיק.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
והנה מתכון טעיםםם:

לשון עם פטריות

מצרכים:
בשר לשון - נתח שלם
חב' פטריות טריות או שימורים – פרוסות
1 בצל גדול
חצי כוס שמן
כף שטוחה כרכום
חצי כף פפריקה
פלפל
מלח
3 כוסות מים

הכנה: שולקים את הבשר במים, בתחילה על אש גבוהה, ולאחר כחצי שעה מנמיכים וממשיכים לבשל כשעתיים נוספות או עד שהלשון מתרככת לגמרי (בודקים ע"י נעיצת מזלג - הוא הוא נכנס ונשלף בקלילות - הלשון רכה ואפשר לכבות את האש) ומקררים.
מקלפים את השכבה הלבנה שמצפה את הלשון ופורסים את הבשר בצורה אלכסונית כדי שהחתיכות תהינה רחבות ויפות.
חותכים בצל לרצועות ומטגנים במעט שמן בסיר שטוח ורחב עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 3 דק'.
מסדרים את הפרוסות לשון על הבצל והפטריות.
מפזרים בצורה אחידה את המלח, הפלפל, הפפריקה והכרכום ומזגגים מעל את השמן בתנועות סיבוביות.
מוסיפים את המים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דק', במשך כל זמן הבישול מערים רוטב על הבשר שיתפוס את כל הטעמים.

כמה הערות:
- הלשון נשלקת הרבה זמן במים, לכן כדאי לשלוק יום לפני, לשמור בקרור ולהמשיך את שאר העבודה יום למחרת.
- הקליפה של הלשון אמורה להתקלף בקלות, אם זה לא קורה – כנראה שהיא עדיין לא רכה מספיק וצריך להמשיך לשלוק אותה.
- עיקר הבישול של הלשון זה בזמן השליקה, הבישול אחר כך זה רק לספיחת הטעמים, לכן חייב לבדוק שהלשון מרוככת לגמרי ולא רק באופן חלקי.

עוד אגב חשוב מאד, במי השליקה של הלשון משתמשים לבישול פרוסות הלשון.
זה מים שמכילים את כל מיצי הבשר ולא כדאי לזרוק אותם בכלל!
נשארו מים? תכינו איתם תבשילים אחרים, זה נקרא "ציר בשר".
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  27  פעמים

לוח מודעות

למעלה