דרוש מידע מתכון מוצלח להכנת מלפפון חמוץ

פוקוש

משתמש מקצוען
צריכה עזרתכם במתכון מוצלח להכנת מלפפון חמוץ כמה שיותר קרוב בטעם למקוריים כמו בית השיטה או יבנה
 

פוקוש

משתמש מקצוען
מצרכים למתכון (1.12 ק"ג לכל המתכון)

  • מלפפון עם קליפה - 1 ק"ג, טריים ונקיים.

  • שום - 7 שיניים, חתוכות לפרוסות.

  • פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (288 גרם), חתוך.

  • שמיר - 1/2 צרור - סה"כ (400 גרם), שטוף.

  • מים - לפי הצורך

  • מלח - לפי הצורך, יחס של כפית מלח לכוס מים.

  • חומץ - לפי הצורך, 2 כפות לכוס מים (לא חובה).
אופן הכנת המתכון
1. להכניס את המלפפונים הירוקים לצנצנת.
2. לסדר בתוכם את השום והפלפלים, ולכסות בשמיר.
3. למזוג את המים המלוחים (יחס של כפית מלח לכוס מים בהתאם לגודל הצנצנת).
4. לסגור היטב את הצנצנת ולחכות לפחות שבוע בקיץ ועד שבועיים בחורף.
5. בתיאבון

ספר המתכונים של אמונה בוארון
 

שמרלינג

משתמש מקצוען
מצרכים למתכון (1.12 ק"ג לכל המתכון)

  • מלפפון עם קליפה - 1 ק"ג, טריים ונקיים.

  • שום - 7 שיניים, חתוכות לפרוסות.

  • פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (288 גרם), חתוך.

  • שמיר - 1/2 צרור - סה"כ (400 גרם), שטוף.

  • מים - לפי הצורך

  • מלח - לפי הצורך, יחס של כפית מלח לכוס מים.

  • חומץ - לפי הצורך, 2 כפות לכוס מים (לא חובה).
אופן הכנת המתכון
1. להכניס את המלפפונים הירוקים לצנצנת.
2. לסדר בתוכם את השום והפלפלים, ולכסות בשמיר.
3. למזוג את המים המלוחים (יחס של כפית מלח לכוס מים בהתאם לגודל הצנצנת).
4. לסגור היטב את הצנצנת ולחכות לפחות שבוע בקיץ ועד שבועיים בחורף.
5. בתיאבון

ספר המתכונים של אמונה בוארון
בדיוק באתי לכתוב אבל שימי לב שזה צריך להיות בשמש!!!
 

לואיזה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אני יודעת שאפשר להרתית מים עם מלח וחומץ ולסגור את האש וזה יוצא מלפפונים חמוצים אינסטנט. אפשר להוסיף גם פרוסות גזר גמבה ובצל וזה יוצא סלט חמוצים מאד מוצלח. צריך רק להקפיד שלא לבשל אותם וברגע שזה רותח לסגור את האש. מי שאוהב יכול להוסיף שום פלפל חריף שמיר ומה שציינו לפני.
בהצלחה!
 

פוקוש

משתמש מקצוען

קבצים מצורפים

  • 20190424_232542.jpg
    20190424_232542.jpg
    KB 620.5 · צפיות: 61

נקודת זינוק

משתמש פעיל
מלפפונים טריים ושטופים (חתכתי את קצותיהם) בתוך צנצנת, שיני שום חתוכות, שמיר טרי בשפע, יצקתי מי מלח ביחס של 1 כפית מלח ל1 כוס מים, עד למילוי הצינצנת.
שבוע שלם על אדן החלון, במקום של חצי שמש חצי צל.
ויצא מעולה!!
 

שמרלינג

משתמש מקצוען
מלפפונים טריים ושטופים (חתכתי את קצותיהם) בתוך צנצנת, שיני שום חתוכות, שמיר טרי בשפע, יצקתי מי מלח ביחס של 1 כפית מלח ל1 כוס מים, עד למילוי הצינצנת.
שבוע שלם על אדן החלון, במקום של חצי שמש חצי צל.
ויצא מעולה!!
יצאו לך קשים?
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה