מתכון לקוגל תפו"א

תרגי

משתמש צעיר
המתכון שלי:
קלאסי וטעים!!! הכמות גדולה- תשני לפי הצורך.
18 תפוא
2 בצל (מרוסק ממש)
6 ביצים
כוס שמן
2 כפות סוכר
2 כפות מלח
פלפל שחור

טיפ: לשים את הקוגל במשך לילה! בתנור על חום נמוך. (אפשר- לא חובה, מכוסה בניר כסף)
יוצא עסיסי במיוחד.
יוצא 4 פסים -אינגליש קיק
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
וואי, אני שנים חיפשתי מתכון, וקיבלתי איפשהו מ @hbecker , זה מה שאני עושה:

קוגל תפו"א מצוין, כמו של אולמות....
בקערה להכין מראש-
5 ביצים
3/4 כוס שמן
פלפל שחור
כפית וחצי מלח

7 תפו"א בינונים
קישוא בינוני

לגרד במעבד מזון בפומפיה דקה.
לערבב הכל ביחד
לאפות (אני עושה בתבניות אמריקאיות בצורת אליפסה) 180 מעלות כשעה וחצי (עד שמשחים יפה)
 

stroke

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אוףף עכשיו הכנתי קוגל ויצא צמיגי! למה??
למעלה קיבל צבע מעולה אבל בפנים ההרגשה כאילו לא נאפה מספיק.
שמתי 8 תפו"א מגורדים דק (במג'ימיקס)
2 ביצים M
יצא צמיגי או לא מספיק רך?
אם צמיגי זה בעיה בביצים
על 8 תפו"א היית צריכה לשים 4 ביצים.
אם לא מספיק רך כנראה התנור שלך מתאים לו יותר זמן ופחות מעלות.
אגב, גוף חימום תחתון עובד?
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
יצא צמיגי או לא מספיק רך?
אם צמיגי זה בעיה בביצים
על 8 תפו"א היית צריכה לשים 4 ביצים.
אם לא מספיק רך כנראה התנור שלך מתאים לו יותר זמן ופחות מעלות.
אגב, גוף חימום תחתון עובד?
יצא צמיגי.
יש לי תנור דו תאי של דלונגי, אני אופה בתנור העליון עם חום עליון ותחתון.
מה יכולה להיות הבעיה? כי זו לא פעם ראשונה
שאר הדברים נאפים בתנור מעולה.
 

יעל שטיין

משתמש רשום
יצא צמיגי.
יש לי תנור דו תאי של דלונגי, אני אופה בתנור העליון עם חום עליון ותחתון.
מה יכולה להיות הבעיה? כי זו לא פעם ראשונה
שאר הדברים נאפים בתנור מעולה.
מה יכולה להיות הבעיה?
שאלת המליון דולר....
ניסיתי כבר כמה מתכונים, ועדיין לא הגעתי לקוגל המיוחל.....
היום אנסה אי"ה את אחד המתכונים המוצעים פה...
נקווה לטוב ;)
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
מה יכולה להיות הבעיה?
שאלת המליון דולר....
ניסיתי כבר כמה מתכונים, ועדיין לא הגעתי לקוגל המיוחל.....
היום אנסה אי"ה את אחד המתכונים המוצעים פה...
נקווה לטוב ;)
אגב, קוגל אטריות יש לי באמת מתכון מנצח!!
שמצליח תמיד ב"ה...
אעלה אי"ה בהמשך הערב.
אשמח לעדכון ;)
וכמובן מתכונים..
 

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
נראה לי שאת הסוד ההונגרי עדיין לא כתוב פה.
אז ככה :
חמותי למדה אותי (משפט בהונגרית) כמה יותר מבריק - ככה יותר טעים
אז זהו:
מרתיחים בסיר קטן כ-חצי כוס שמן (אפשר יותר)
כשזה רותח ממש ממש - שופכים על התפוחי האדמה המגורדים (המסוננים למחצה)
ואז שומעים פצפוצים כמו צ'יפס .
זה נותן טעם איכותי

זה הסוד.
 

.....

משתמש מקצוען
2 בצל גדול
10 תפוחי אדמה
במעבד מזון
את הבצל ממש מרוסק ואת התפוחי אדמה פסים דקים
לשים בקערה ולהוסיף:
5 ביצים
מלח, פלפל, שמן - לשפוך אצלי אין מידות!
קצת סוכר
לערבב טוב!!!!
לשים בתבניות עם שמן. אני שמה באינגליש קטן (יש 2 סוגים) כולל הנוזלים
ולתנור..... אין לי כמות של זמן אני מסתכלת מדי פעם ומוציאה כשזה נראה מוכן
(לפעמים אני שמה מעל נייר אפיה וזה נותן טעם יותר טוב)

מתכון מנצח!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בתאבון!!
 

אשת_חבר

משתמש מקצוען
נראה לי שאת הסוד ההונגרי עדיין לא כתוב פה.
אז ככה :
חמותי למדה אותי (משפט בהונגרית) כמה יותר מבריק - ככה יותר טעים
אז זהו:
מרתיחים בסיר קטן כ-חצי כוס שמן (אפשר יותר)
כשזה רותח ממש ממש - שופכים על התפוחי האדמה המגורדים (המסוננים למחצה)
ואז שומעים פצפוצים כמו צ'יפס .
זה נותן טעם איכותי

זה הסוד.
אמרתי פה:
אולי חמותך שכנה שלי?
 

stroke

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
יצא צמיגי.
יש לי תנור דו תאי של דלונגי, אני אופה בתנור העליון עם חום עליון ותחתון.
מה יכולה להיות הבעיה? כי זו לא פעם ראשונה
שאר הדברים נאפים בתנור מעולה.
כמו שכתבתי קודם
צמיגי אומר שפשוט חסר ביצים
היחס צריך להיות כל 2 תפו"א בינוניים ביצה אחת.
(אגב, הקיגל שאני הכנתי השבוע גם יצא קצת צמיגי. אחרי הרבה זמן שלא אפיתי עקב בעיה בתנור ולא זכרתי נכון את הקטע של הביצים ושמתי בטעות יחס של 1 ל-4. אז יצא לי רך וטעים אבל קצת צמיגי.)
 

DebbG

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אוב בטח שמו פה מליוני מתכונים אז אני רק יתן כמה טיפים. קוגל הכי הכי הכי מוצלח בחיים! וניסיתי מליוני פעמים.
מלאאא ביצים קצת פחות מהכמות של בתפוחי אדמה.
לרסק גם בצל לא מטוגן.
ואז. בתוך המעבד מזון מכניסים את הביצים. שמן. ו......... כוס מי סודה!!!
מפעילים עד שהכל אחיד מוסיפים מלח ופלפל ואז מערבבים עם התערובת של בתפוחי אדמה ושופכים את כלללל התערובת לתבנית זה יוצא מאד נוזלי.
ואופים על חום גבוה יש שממש שחום.
לא מצליחה לצרף תמונה
 

DebbG

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
2E445FB6-D884-4E94-94ED-FD2AA0239DF2.jpeg
 

קבצים מצורפים

  • D0B0B4EA-8EDE-4EC9-9B8F-AE2EBF407DD9.jpeg
    D0B0B4EA-8EDE-4EC9-9B8F-AE2EBF407DD9.jpeg
    1.6 MB · צפיות: 25

DebbG

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לדעתי מלמעלה זה מדי אפוי היית צריכה להוציא 4 דקות קודם
אני אוהבת שרוףףףףףף. ובפנים זה נשאר צהוב!
אבל עניין של טעם.
אני הייתי אפילו שורפת עוד אבל לא היה לי כבר סבלנות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  34  פעמים

לוח מודעות

למעלה