מתכון לליל שבועות/שבועות בבוקר ושיישאר טרי

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י yudb, ‏21/5/15.

  1. yudb

    yudb משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏8/4/13
    הודעות:
    3,781
    תודות :
    185
    נקודות:
    74
    יש לכ מתכונים לדג/בשרי/תוספות שנשארים טובים גם כמה ימים אחרי,
    ז"א לליל שבועות ושבועות בבוקר (אצלנו החלבי זה רק קידוש קטן, לצערי).
     
  2. Shellykaz

    Shellykaz משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏19/7/13
    הודעות:
    1,392
    תודות :
    13
    נקודות:
    44
    דגים- קציצות דגים מכל הסוגים (טונה, הנסיכה ודומיהן)
    תוספות- אורז, תירס, לביבות ירק
    בשרים- שניצלים, קציצות ברוטב, בצק עלים במילוי עוף טחון
     
  3. yudb

    yudb משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏8/4/13
    הודעות:
    3,781
    תודות :
    185
    נקודות:
    74
    וחוץ מקציצות?
    מתכון למושט (או שהם מתייבשים) /סלומון טוב שנשאר טוב.
    ולגבי תוספות, אשמח לתוספת שבתית.

    לגבי עוף, קיבלתי עכשיו מתכון טוב :)

    מוסיפה--

    עוף - להוריד עור (פה חייבים, גם אם לא רגילים).
    למרוח את העוף במיונז
    מפזרת תבלינים:
    - פפריקה מתוקה
    - אבקת שום
    - אבקת בצל
    ולפזר מעל את פצפוצי האורז המרוסקים.

    תנור בינוני - שעה וחצי - שעתיים.

    רצוי לשים מתחת נייר אפייה



    אבל אשמח לעוד מתכון טוב צריך אחד לבוקר ואחד לערב :)
     
  4. אחת אחת 11

    אחת אחת 11 משתמש מקצוען פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏27/5/14
    הודעות:
    2,255
    תודות :
    13
    נקודות:
    79
    עוף מבושל? אפשר להקפיא מיד בגמר הבישול ולהוציא מההקפאה לחימום. זה שומר על הטריות שלו.
    דגים- באופן כללי- שמן זית משמר דגים. אפשר לאפות דגים שלמים עם שמן זית, מלח, פפריקה ושום- זה מחזיק מעמד הרבה מאוד זמן. גם זה שהדג שלם משפיע ובחג אין בעיה של ברירת עצמות.
    פילה מושט- משרים בלימון ומלח, שוטפים, מורחים בשמן זית ושום ואופים חצי שעה בערך על 180 מעלות. מעולה אחרי שלושה ימים אבל מלכתחילה הוא יותר יבש.
    סלמון- אפוי על מצע של בצל ברוטב שמן זית+ רסק עגבניות. שום ועגבניות פרוסות. מחזיק מעמד מצוין. במקור הוא הולך עם מיונז.
     
  5. yudb

    yudb משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏8/4/13
    הודעות:
    3,781
    תודות :
    185
    נקודות:
    74
    אני עושה בשבתות את המושט בצורה שאת אומרת ובסעודה שלישית אני כבר לא מסוגלת לאכול אותו - פשוט יבש (אסור לי קציצות וכל מיני..., בחג אני הולכת לחטוא ;) ).
     
  6. אחת אחת 11

    אחת אחת 11 משתמש מקצוען פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏27/5/14
    הודעות:
    2,255
    תודות :
    13
    נקודות:
    79
    אולי הוא פשוט לא סגור היטב, אפשר לחמם אותו עם תוספת של שמן זית (בחג זו לא בעיה) ואז הוא לגמרי לא מתייבש. בבסיס הוא מרשם לא מאוד רטוב.
     
  7. אחת אחת 11

    אחת אחת 11 משתמש מקצוען פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏27/5/14
    הודעות:
    2,255
    תודות :
    13
    נקודות:
    79
    למה קציצות? אנחנו מכינים 5 סוגי דגים ואין ביניהם קציצות בכלל. סלמון, בורי, מושט, פורל- אלו בעיקר. לפעמים מוצאים עוד איזה דג מעניין.
    לסלמון בכלל יש עשרות אופציות לבישול או אפיה, זה לא אמור לשעמם...
     
  8. chayasl

    chayasl משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏1/7/08
    הודעות:
    1,967
    תודות :
    113
    נקודות:
    74
    מתכון מעולה וקל לפילה סלמון, לא מתייבש, וניתן לחמם.
    משרים את הדג לשתיים שלש דקות בלימון, מנערים משאריות הנוזלים, מצפים בפירורי לחם מוזהבים ומתובלים (תיבול מלח, פלפל, הרבה שום), ואופים כחצי שעה.
    יוצא מעדן ועסיסי!!!
    בשבת או בחג, פשוט מניחים על הפלטה לחצי שעה בערך עד שזה מתחמם. כדאי לפתוח את התבנית כשמחממים, כדי שלא ייוצרו אדים.
     
  9. יואל ארלנגר

    יואל ארלנגר מנהל פורום צילום מנהל צילום מקצועי איור וציור מקצועי כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏9/10/12
    הודעות:
    9,380
    תודות :
    4,574
    נקודות:
    159
    סוג מצלמה:
    Canon 5DIII
    מושט - פשוט לעשות ממנו שניצל, זה מעולה.
     
  10. yudb

    yudb משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏8/4/13
    הודעות:
    3,781
    תודות :
    185
    נקודות:
    74
    אפשר מתכון מדויק?
    איך מורידים את העור? (בעוף אני מורידה תמיד. בדג, לפעמים אני מצליחה ולפעמים לא).
     
  11. יואל ארלנגר

    יואל ארלנגר מנהל פורום צילום מנהל צילום מקצועי איור וציור מקצועי כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏9/10/12
    הודעות:
    9,380
    תודות :
    4,574
    נקודות:
    159
    סוג מצלמה:
    Canon 5DIII
    לא חייבים להוריד את העור, אבל אם רוצים זה די פשוט לעשות את זה כשזה קפוא.
    בשביל להוריד את העור באופן יעיל, צריך להתחיל מהחלק הצר של הדג, לפתוח טיפה בעזרת סכין, ולהמשיך במשיכה מתחת זרם מים.
    יש את החלק הדק של הפילה, שלא בטוח שהעור יתקלף ממנו בקלות, עדיף לחתוך אותו ולשמור למנה אחרת.

    מתכון שלנו לשניצל:
    6 פילטים של אמנון (אני מעדיף שהם יהיו חתוכים לרצועות)
    כוס פירורי לחם (כמות לפי הצורך)
    חצי כוס קמח
    2 ביצים טרופות
    כף חרדל (לא חובה)
    מלח
    פלפל שחור

    מערבבים את החרדל, המלח והפלפל השחור בביצה הטרופה, עדיף שלא יהיו גושים של חרדל.
    מקמחים את הדגים בקמח, טובלים בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם.
    מטגנים עד להזהבה. (שימו לב, זה מוכן יחסית מהר, לא כדאי לתת לזה יותר מדי זמן במחבת)
     
  12. יואל ארלנגר

    יואל ארלנגר מנהל פורום צילום מנהל צילום מקצועי איור וציור מקצועי כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏9/10/12
    הודעות:
    9,380
    תודות :
    4,574
    נקודות:
    159
    סוג מצלמה:
    Canon 5DIII
    אם אתם ממש רוצים, אפשר להכין את הדגים בליל שבועות עצמו. (זה מה שאנחנו עושים)
     
  13. yudb

    yudb משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏8/4/13
    הודעות:
    3,781
    תודות :
    185
    נקודות:
    74
    פחות מתאים לי.
    תודה רבה!