בשרי מתכון טוב לחזה בקר מספר 3

תילתן

משתמש סופר מקצוען
זה בריסקט, נתח מהדר
בתנור הכי טוב
שימי את הנתח בתבנית אם יש שומן שיהיה כלפי מעלה
פרוסות בצל בכל הצדדים
פלפל שחור
ומה שאוהבים:
יין
קטשופ וחרדל
צ'ילי מתוק
וכאלה
אופים מכוסה בנייר כסף כמה שעות לפי גודל הנתח
מקררים ופורסים
 

ח.ק.

משתמש חדש
זה בריסקט, נתח מהדר
בתנור הכי טוב
שימי את הנתח בתבנית אם יש שומן שיהיה כלפי מעלה
פרוסות בצל בכל הצדדים
פלפל שחור
ומה שאוהבים:
יין
קטשופ וחרדל
צ'ילי מתוק
וכאלה
אופים מכוסה בנייר כסף כמה שעות לפי גודל הנתח
מקררים ופורסים
מה היחס של כמה שעות 3-4 או יותר???זה נתח של 1 ק''ג
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
לק''ג בערך צריך 3 שעות
לא כתבתי אבל צריך עם התבלינים שמן זית
וגם צריך להציץ כל שעה שיש נוזלים אם חסר ציר מרק או מים רותחים להוסיף
שלא יהיה שרוף-יבש
 

ext

משתמש מקצוען
D I G I T A L
למי שיש מתכון טוב לבקר חזה מס'3 אשמח מאוד
יש לי מתכון מעולה 3
אישית מורידה מהסוכר מעט, וגם מהפלפל קצת פחות ומוסיפה מים
אני גם שמה במקום זרעי חרדל - חרדל גרגרים

הרוטב מיוחד - לאוהבי המתקתק... ונשאר גם רוטב שמעולה לשים בתוכו כל בשר אחר.

מבשלת בסיר רגיל (לא בישול איטי) איזה 4 שעות + תלוי בגודל הנתח, לקילו נראה לי מספיק קצת פחות מ 4
 
נערך לאחרונה ב:

ח.ק.

משתמש חדש
יש לי מתכון מעולה 3
אישית מורידה מהסוכר איזה חצי כוס, וגם מהפלפל קצת פחות ומוסיפה מים
אני גם שמה במקום זרעי חרדל - חרדל גרגרים

הרוטב מיוחד - לאוהבי המתקתק... ונשאר גם רוטב שמעולה לשים בתוכו כל בשר אחר.

מבשלת בסיר רגיל (לא בישול איטי) איזה 4 שעות + תלוי בגודל הנתח, לקילו נראה לי מספיק קצת פחות מ 4
את האמת עשיתי תרגום לא מאוד הצלחתי להבין זה נראה מהמם
 

ח.ק.

משתמש חדש
יש לי מתכון מעולה 3
אישית מורידה מהסוכר איזה חצי כוס, וגם מהפלפל קצת פחות ומוסיפה מים
אני גם שמה במקום זרעי חרדל - חרדל גרגרים

הרוטב מיוחד - לאוהבי המתקתק... ונשאר גם רוטב שמעולה לשים בתוכו כל בשר אחר.

מבשלת בסיר רגיל (לא בישול איטי) איזה 4 שעות + תלוי בגודל הנתח, לקילו נראה לי מספיק קצת פחות מ 4
את האמת עשיתי תרגום לא מאוד הצלחתי להבין זה נראה מהמם
 

ext

משתמש מקצוען
D I G I T A L
את האמת עשיתי תרגום לא מאוד הצלחתי להבין זה נראה מהמם
מערבבים את התבלינים הבאים :
1 כף סוכר חום
2 כפיות אבקת פפריקה
1 כפית אבקת בצל
1 כפית אבקת שום
1/2 כפית אבקת כמון
3/4 כפית אבקת חרדל
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
ומורחים עלי החזה ונותנים לזה מיניימום 30 דקות מקסימום 24 שעות.

מכינים את הרוטב :
2 שיני שום, קצוצות
1/2 כוס / 125 מ"ל חומץ תפוחים
1 1/2 כוסות / 375 מ"ל קטשופ
1/2 כוס / 110 גרם סוכר חום, ארוז
2 כפיות מכל אחד מהתבלינים פלפל שחור, אבקת בצל, אבקת חרדל (אני משמיטה לפחות חצי כפית פלפל)
1 כפית פלפל קאיין (להתאים לפי הטעם: חריפות) - אני משמיטה
1 כף רוטב ווסטרשייר - אני שמה במקום 2 כפות רוטב סויה.

אני מוסיפה להנל 1-2 כוסות מים - לא לפי המתכון...
מוסיפים לרוטב את הבשר ומבשלים מבשלים בסיר כ5 שעות מכוסה או בסיר בישול איטי כ9 שעות - הופכים תוך כדי כדי ששני הצדדים יתבשלו

אחרי הבישול אפשר לצרוב בתנור שחומם על גריל ל 10 דקות למראה שזוף - ויפה (אני אישית לפעמים מדלגת כי אין לי כח להתעסקות)

לקרר ולפרוס פרוסות דקות.

את הרוטב להסמיך ברתיחה ולחמם בו את הנתח בסמוך להגשה
 

ח.ק.

משתמש חדש
תודה על התרגום הברור נשמע ממש טוב לגבי החומץ תפוחים אפשר רגיל???
 

עקיבֶא.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
למישהו יש מתכון לבשר מס' 10 צוואר
 

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
למי שיש מתכון טוב לבקר חזה מס'3 אשמח מאוד
אגב, זה הנתח שאני הכי אוהבת.

עשיתי אותו לראש השנה והצליח בסדר גודל בס"ד

בשלתי 2 קילו בערך שעתיים במים עם מעל מלח.
קררתי וחתכתי לפרוסות.

הכנתי את התיבול:
בצל מטוגן- הרבה (2 בצלים גדולים)
מים, יין יבש, סילאן, מלח, א. מרק פטריות, פפריקה, פלפל, שום.
כ-3 כפות קמח או קורנפלור לערבב בנוזלים כדי לעבות את הרוטב.
סלרי- 2 גבעולים בערך.
לתקן את התיבול לפני שמכניסים את הנתכים החתוכים.

לבשל- התוך הרוטב עוד כ-שעה. לא יותר

מעדן.
 

ext

משתמש מקצוען
D I G I T A L
תודה על התרגום הברור נשמע ממש טוב לגבי החומץ תפוחים אפשר רגיל???
אני השתמשתי ברגיל - שמתי בערך חצי כוס חד פעמית

אגב לגבי זמן בישול כמובן זה שונה בין חום נמוך או בינוני, אם הנתח הוא קילו והחום לא מאד נמוך לכאורה שלוש שעות כבר מספיק, צריך לקחת מזלג ולנסות לתקוע, לראות אם נכנס בקלות - ולא מרגישים את הבשר בחיתוך.
גם 2 קילו לפעמים מוכן ב3.5 שעות , אבל אני אוהבת את זה רך ואפילו טיפונת מתפרק בקצוות., 4 שעת נראה לי מספיק
לגבי הרוטב לכאורה מספיק חצי כמות, או קצת יותר מחצי אני לא יודעת בדיוק...
 
נערך לאחרונה ב:

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מתכון שהיה בעבר בקראט, נראה מצויין.
בריסקט בחרדל ומייפל.JPG

מחכה ליום שאוכל להשיג בריסקט.
איפה מצאתם באמת? צריכה בהכשר הרב רובין/קהילות/הרב לנדא
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
אגב, זה הנתח שאני הכי אוהבת.

עשיתי אותו לראש השנה והצליח בסדר גודל בס"ד

בשלתי 2 קילו בערך שעתיים במים עם מעל מלח.
קררתי וחתכתי לפרוסות.

הכנתי את התיבול:
בצל מטוגן- הרבה (2 בצלים גדולים)
מים, יין יבש, סילאן, מלח, א. מרק פטריות, פפריקה, פלפל, שום.
כ-3 כפות קמח או קורנפלור לערבב בנוזלים כדי לעבות את הרוטב.
סלרי- 2 גבעולים בערך.
לתקן את התיבול לפני שמכניסים את הנתכים החתוכים.

לבשל- התוך הרוטב עוד כ-שעה. לא יותר

מעדן.
הכנתי לפי ההוראות שלך. (טוב, כמעט. בשלב הבישול במים הוספתי ירקות - גזר, פלפל וסלרי)
עכשיו הבשר מתבשל ברוטב. הריח - משכר
והטועם התורן (שכבר הספיק להתבשר על השניצל שנשאר בתבנית, טוען שזה מעדן מלכים

תודה לך.
 

ח.ק.

משתמש חדש
יש לי מתכון מעולה 3
אישית מורידה מהסוכר מעט, וגם מהפלפל קצת פחות ומוסיפה מים
אני גם שמה במקום זרעי חרדל - חרדל גרגרים

הרוטב מיוחד - לאוהבי המתקתק... ונשאר גם רוטב שמעולה לשים בתוכו כל בשר אחר.

מבשלת בסיר רגיל (לא בישול איטי) איזה 4 שעות + תלוי בגודל הנתח, לקילו נראה לי מספיק קצת פחות מ 4
וואו יצא מהמם לא נשאכ כלום!!!
 
  • תודה
Reactions: ext

שוקי פרוגר

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית
למישהו יש מתכון לבשר מס' 10 צוואר
לטגן בצל, להכניס את הבשר ולסגור אותו מכל הצדדים.
ניתן להוסיף יין ולהביא לרתיחה כמה דקות.
להוסיף מים עד לכיסוי 2/3 מהבשר, 3 עלי דפנה, מלח ופלפל.
להביא לרתיחה, ולבשל על אש נמוכה כ3 שעות.
לקרר לילה במקרר.
לפרוס לפרוסות ולהעביר לתבנית.
את הרוטב כדאי לבשל עד שיצטמצם, להוסיף טימין / אגוז מוסקט, ולשפוך על הפרוסות.
לכסות את התבנית ולהכניס לתנור / על הפלטה לשעה נוספת.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמה

א תְּהִלָּה לְדָוִד אֲרוֹמִמְךָ אֱלוֹהַי הַמֶּלֶךְ וַאֲבָרֲכָה שִׁמְךָ לְעוֹלָם וָעֶד:ב בְּכָל יוֹם אֲבָרֲכֶךָּ וַאֲהַלְלָה שִׁמְךָ לְעוֹלָם וָעֶד:ג גָּדוֹל יְהוָה וּמְהֻלָּל מְאֹד וְלִגְדֻלָּתוֹ אֵין חֵקֶר:ד דּוֹר לְדוֹר יְשַׁבַּח מַעֲשֶׂיךָ וּגְבוּרֹתֶיךָ יַגִּידוּ:ה הֲדַר כְּבוֹד הוֹדֶךָ וְדִבְרֵי נִפְלְאוֹתֶיךָ אָשִׂיחָה:ו וֶעֱזוּז נוֹרְאֹתֶיךָ יֹאמֵרוּ (וגדולתיך) וּגְדוּלָּתְךָ אֲסַפְּרֶנָּה:ז זֵכֶר רַב טוּבְךָ יַבִּיעוּ וְצִדְקָתְךָ יְרַנֵּנוּ:ח חַנּוּן וְרַחוּם יְהוָה אֶרֶךְ אַפַּיִם וּגְדָל חָסֶד:ט טוֹב יְהוָה לַכֹּל וְרַחֲמָיו עַל כָּל מַעֲשָׂיו:י יוֹדוּךָ יְהוָה כָּל מַעֲשֶׂיךָ וַחֲסִידֶיךָ יְבָרֲכוּכָה:יא כְּבוֹד מַלְכוּתְךָ יֹאמֵרוּ וּגְבוּרָתְךָ יְדַבֵּרוּ:יב לְהוֹדִיעַ לִבְנֵי הָאָדָם גְּבוּרֹתָיו וּכְבוֹד הֲדַר מַלְכוּתוֹ:יג מַלְכוּתְךָ מַלְכוּת כָּל עֹלָמִים וּמֶמְשֶׁלְתְּךָ בְּכָל דּוֹר וָדוֹר:יד סוֹמֵךְ יְהוָה לְכָל הַנֹּפְלִים וְזוֹקֵף לְכָל הַכְּפוּפִים:טו עֵינֵי כֹל אֵלֶיךָ יְשַׂבֵּרוּ וְאַתָּה נוֹתֵן לָהֶם אֶת אָכְלָם בְּעִתּוֹ:טז פּוֹתֵחַ אֶת יָדֶךָ וּמַשְׂבִּיעַ לְכָל חַי רָצוֹן:יז צַדִּיק יְהוָה בְּכָל דְּרָכָיו וְחָסִיד בְּכָל מַעֲשָׂיו:יח קָרוֹב יְהוָה לְכָל קֹרְאָיו לְכֹל אֲשֶׁר יִקְרָאֻהוּ בֶאֱמֶת:יט רְצוֹן יְרֵאָיו יַעֲשֶׂה וְאֶת שַׁוְעָתָם יִשְׁמַע וְיוֹשִׁיעֵם:כ שׁוֹמֵר יְהוָה אֶת כָּל אֹהֲבָיו וְאֵת כָּל הָרְשָׁעִים יַשְׁמִיד:כא תְּהִלַּת יְהוָה יְדַבֶּר פִּי וִיבָרֵךְ כָּל בָּשָׂר שֵׁם קָדְשׁוֹ לְעוֹלָם וָעֶד:
נקרא  1  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה