אחרי מחקר ארוך וממצה הגעתי למסקנה אחת - זמינות זה שם המשחק
כולנו אנשים עובדים - אוכל הוא דבר חשוב אבל בדרך כלל יש לכולנו דברים חשובים יותר -
בבוקר - מגיעים מוקדם שותים קפה ועוד אחד - מתחילים לעבוד והבטן דורשת את שלה - הולכים למקרר [בעבודה]
יש משהו זמין , אוכלים - אין ? שוחים מישהו לבורקס קונים...
בערב זה חוזר על עצמו - יש משהו זמין ומהיר טוב - אין ? שווארמה על הדרך..
החלטה שלי הייתה זמינות של האוכל תפתור את הכל , ולכן:
קונה הרים של ירקות מכל הסוגים והצבעים שמתאימים לסלט - זורקת הכל לכיור שוטפת , קוצצת , ממלאת קופסאות פלסטיק,
לא סתם קופסאות , אלה עם הרשת למטה , יש מעט [ויש ממש מעט] נוזלים הם ניגרים למטה.
אין תיבול בסלט וכך הוא נשמר בקירור כשלושה ימים - מורידים לקערה קטנה "הר" סלט מעל כף גדושה של טחינה גולמית [אבל הכי הכי איכותית שיש להשיג] לחם כפרי וגבינה תמיד זמינים - זהו בוקר מסודר לנו.
ערב - מגיעים רעבים לפעמים גם עצבניים ותמיד חסרי סבלנות [] רוצים לאכול זריז , מהיר , משהו שמכניסים למיקרו לכמה דקות מגישים ואוכלים - אבל רוצים גם מזון מגוון , מזין בריא , דיאטטי וגם...טעים - חשבתי שאין בעולם דבר כזה,
עד ש...:
בבסיס הרעיון למנה עומד המידע שיש לי על האוכלים.. אם זה טעים ומזין זו יכולה להיות אותה מנה לנצח...אין צורך לשבור את הראש כל פעם מחדש - מפתחים מנה , אם היא הצליחה - עפים עלייה להרבה זמן.
אתגר נוסף הוא חימום המנה - אף אחד [כאן בכל אופן] לא אוהב להוציא 5 סירים מהמקרר להניח בצלחת ולחמם -
צריך שהכל יהיה כאילו בקדרה אחת ומשם ישר למיקרו.
וזה הפתרון שלי לאתגר המסובך הזה - הסבר יש מעל כל תמונה:
מהסוף להתחלה - המנה מוכנה
כל ירק שמתאים לו אפייה נכנס - יש גם גבעולי סלרי , פרסה וקסבייה שלא היה להם מקום בתמונה - מזהות את הכל ?
בקערה גדולה - מעט שמן זית ודבש , שום טרי כתוש פלפל גרוס ו...אני חסידה של ראס אל חנות [אבל רק מהסדרה של אהרוני] היתרון של ראס אל חנות שאם את מתחברת לתערובת, היא מתאימה כמעט לכל תבשיל.
מערבבים הכל טוב ונותנים לנוח במקרר כשעה שיספוג את הטעם.
קטניות - לא חובה אבל אצלי אם אן אז "אין מה לאכול בבית הזה" - אפשר כל אחת אחרת שאוהבים בבית,
אני השתמשתי בשעועית אמריקאית , בשונה מהארגנטינית היא מתרככת די מהר.
השרתי ללילה במים ובישלתי עם בצל שלם ומלח כשעה וסיננתי.
מרכיבים את המנה כך - פורסים נייר פרגמנט [לא נייר כסף , לא תהיה אפשרות לחמם במיקרו !! ]
מניחים את הירקות במרכז ומעל חזה עוף - השתמשתי לכל סועד בחצי פרפר - צריך כמובן לבחור בחזה קטן -
אנחנו אוהבים פלפל שחור גרוס אז נתתי כמה סיבובי מטחנה גם על החזה מלמעלה [אפשר להחליף בכל חלק אחר שוק , ירך או פרגית ואפילו חלקי הודו , חזה מתאים לי לדיאטה..]
אם הולכים על קטניות זה הזמן לפזר מלמעלה.
כך נראה המסדר על השיש...
סוגרים את נייר הפרגמט בדיוק כמו סוכרייה [מובנת הכותרת עכשיו.. ] מקפידים על סגירה יפה שלא תגיר את המיצים החוצה , גם עניין של טעם גם מלכלך לנו את התבנית..
מניחים ת'סוכריות בתבניות אפייה - אפשר אפשר גם בתבנית ח"פ
מחממים תנור ל - 180 מעלות כ - 35 דקות - מקררים היטב ושומרים במקרר , מחזיק כמה ימים בלי בעיה [הבעיה שלא שורד כמה ימים] להגשה - מכניסים למיקרו כמות שהוא מקסימום צלחת ח"פ מלמטה - ולקינוח אספרסו איכותי ופרי העונה - יותר מזה אנחנו לא צריכים - בתאבון
כולנו אנשים עובדים - אוכל הוא דבר חשוב אבל בדרך כלל יש לכולנו דברים חשובים יותר -
בבוקר - מגיעים מוקדם שותים קפה ועוד אחד - מתחילים לעבוד והבטן דורשת את שלה - הולכים למקרר [בעבודה]
יש משהו זמין , אוכלים - אין ? שוחים מישהו לבורקס קונים...
בערב זה חוזר על עצמו - יש משהו זמין ומהיר טוב - אין ? שווארמה על הדרך..
החלטה שלי הייתה זמינות של האוכל תפתור את הכל , ולכן:
קונה הרים של ירקות מכל הסוגים והצבעים שמתאימים לסלט - זורקת הכל לכיור שוטפת , קוצצת , ממלאת קופסאות פלסטיק,
לא סתם קופסאות , אלה עם הרשת למטה , יש מעט [ויש ממש מעט] נוזלים הם ניגרים למטה.
אין תיבול בסלט וכך הוא נשמר בקירור כשלושה ימים - מורידים לקערה קטנה "הר" סלט מעל כף גדושה של טחינה גולמית [אבל הכי הכי איכותית שיש להשיג] לחם כפרי וגבינה תמיד זמינים - זהו בוקר מסודר לנו.
ערב - מגיעים רעבים לפעמים גם עצבניים ותמיד חסרי סבלנות [] רוצים לאכול זריז , מהיר , משהו שמכניסים למיקרו לכמה דקות מגישים ואוכלים - אבל רוצים גם מזון מגוון , מזין בריא , דיאטטי וגם...טעים - חשבתי שאין בעולם דבר כזה,
עד ש...:
בבסיס הרעיון למנה עומד המידע שיש לי על האוכלים.. אם זה טעים ומזין זו יכולה להיות אותה מנה לנצח...אין צורך לשבור את הראש כל פעם מחדש - מפתחים מנה , אם היא הצליחה - עפים עלייה להרבה זמן.
אתגר נוסף הוא חימום המנה - אף אחד [כאן בכל אופן] לא אוהב להוציא 5 סירים מהמקרר להניח בצלחת ולחמם -
צריך שהכל יהיה כאילו בקדרה אחת ומשם ישר למיקרו.
וזה הפתרון שלי לאתגר המסובך הזה - הסבר יש מעל כל תמונה:
מהסוף להתחלה - המנה מוכנה
כל ירק שמתאים לו אפייה נכנס - יש גם גבעולי סלרי , פרסה וקסבייה שלא היה להם מקום בתמונה - מזהות את הכל ?
בקערה גדולה - מעט שמן זית ודבש , שום טרי כתוש פלפל גרוס ו...אני חסידה של ראס אל חנות [אבל רק מהסדרה של אהרוני] היתרון של ראס אל חנות שאם את מתחברת לתערובת, היא מתאימה כמעט לכל תבשיל.
מערבבים הכל טוב ונותנים לנוח במקרר כשעה שיספוג את הטעם.
קטניות - לא חובה אבל אצלי אם אן אז "אין מה לאכול בבית הזה" - אפשר כל אחת אחרת שאוהבים בבית,
אני השתמשתי בשעועית אמריקאית , בשונה מהארגנטינית היא מתרככת די מהר.
השרתי ללילה במים ובישלתי עם בצל שלם ומלח כשעה וסיננתי.
מרכיבים את המנה כך - פורסים נייר פרגמנט [לא נייר כסף , לא תהיה אפשרות לחמם במיקרו !! ]
מניחים את הירקות במרכז ומעל חזה עוף - השתמשתי לכל סועד בחצי פרפר - צריך כמובן לבחור בחזה קטן -
אנחנו אוהבים פלפל שחור גרוס אז נתתי כמה סיבובי מטחנה גם על החזה מלמעלה [אפשר להחליף בכל חלק אחר שוק , ירך או פרגית ואפילו חלקי הודו , חזה מתאים לי לדיאטה..]
אם הולכים על קטניות זה הזמן לפזר מלמעלה.
כך נראה המסדר על השיש...
סוגרים את נייר הפרגמט בדיוק כמו סוכרייה [מובנת הכותרת עכשיו.. ] מקפידים על סגירה יפה שלא תגיר את המיצים החוצה , גם עניין של טעם גם מלכלך לנו את התבנית..
מניחים ת'סוכריות בתבניות אפייה - אפשר אפשר גם בתבנית ח"פ
מחממים תנור ל - 180 מעלות כ - 35 דקות - מקררים היטב ושומרים במקרר , מחזיק כמה ימים בלי בעיה [הבעיה שלא שורד כמה ימים] להגשה - מכניסים למיקרו כמות שהוא מקסימום צלחת ח"פ מלמטה - ולקינוח אספרסו איכותי ופרי העונה - יותר מזה אנחנו לא צריכים - בתאבון