חלבי משהו קצת שונה-----גלילי לחם/קדאיף במלית גבינות---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
טוב,
הריח בבית....
והפריכות שלהן כשהן יוצאות מהשמן הרותח.
הגליליות האלו-----
איך לא חשבתי על זה קודם.

ואם מישהו חשב על זה, שאפו! כי זה מוצלח מאוד מאוד מאוד.

אה, על מה אני מדברת בכלל, תני כבר תמונה--
צודקים.
בסדר.
קבלו-

IMG_3260_800x600.jpg


לא, אין כמו הגבינה הזו שנוטפת מהגליליות כשחוצים אותן.
גבינה? גבינות!

איזה?
מה שתרצו

"אפשר כבר מתכון. פטפטי אחר כך"
בסדר. בסדר

אין כאן כמויות מדוייקות, הכל תלוי באילו גבינות תשתמשו וכמה מילוי תחליטו לשים בכל גליל כזה.


ובכל זאת.
אני השתמשתי בגבינת שמנת נפוליאון טבעי, פתיתי גבינה צהובה וגבינה בולגרית- מלוחה.

כן, כן, כבר מסבירה איך מכינים.

אז למעשה בתמונה למרות שהגללים נראים זהים, יש שם 2 סוגים.
1. גליל לחם
2. גליל קדאיף.

מראש אומרת-
את הגליל קדאיף מורכב יותר להכין כי הוא קצת יותר קשה לעיצוב. אז אם בא לכם ללכת על בטוח, וותרו על הקדאיף. גם זול יותר [זה בשביל שלא תגידו שאני כל הזמן נותנת מתכונים עם רכיבים יקרים ...לא, לא באמת. אף אחד עוד לא אמר את זה, אבל זה בטח עלה לאי אלו מכם בראש, ובכלל המתכון הזה----גבינות יקרות!]

אז איך מכינים?
מוציאים פרוסות לחם כמספר המנות הדרושות.
מסירים את הקרום [הקשה...]
מרדדים את פרוסות הלחם לפרוסות דקיקות ממש.
מניחים בצד בשקית שלא יתייבשו.


מכינים מלית.
בקערה מערבבים גבינות. חשוב שתהיה גם גבינת שמנת שתדביק את הגבינות האחרות כדי שתוכלו לעבוד.
ממליצה, ל 12-14 מנות:
1 גבינת שמנת נפוליאון, בטעם שתבחרו.
1.5 כוסות פתיתי גבינה צהובה
1 כוס גבינה מלוחה מפוררת

מוסיפים לגבינות 2-3 שיני שום כתושות [אם בחרתם בגבינת שום שמיר, וותרו על השום]
מערבבם לבלילה אחידה, כמו ממרח נוקשה.

מכינים את הגליליות:
מניחים מעט מלית בקצה פרוסת לחם מרודדת בחלק הצר. מסדרים למעין נקניק ומגלגלים לגלילית.
מניחים בצד ומכינים כך את כל הגלילים.

אם בחרתם בשערות קדאיף:
מפשירים את שערות הקדאיף לפני העבודה.
תולשים חופן גדולה של שערות קדאיף ומשטחים על משטח עבודה באופן שלא יראו את משטח העבודה, כלומר שלא יהיו חורים.
מניחים מילוי בקצה. מגלגלים תוך כדי הידוק. הקדאיף בתחילה ידבק לגבינות ואחר כך יהיה קצת יוצר קשה לגלגל.
מכינים את כל הגלילים.

מחממים שמן במחבת. השמן צריך להיות בגובה בינוני, משהו כמו 1.5 ס"מ גובה.

בעוד השמן מתחמם, מכינים 2 קערות.
1.ביצים טרופות, תלוי בכמות הגלילים. כ-1 ביצה לכל 2-3 גלילים.
2.פירורי לחם מוזהבים

טובלים כל גליל בביצה טרופה גם בצדדים כדי לאטום את המילוי.
מגלגלים בעדינות בפירורי לחם, שוב, טובלים גם את הקצוות בפירורי לחם.
מוודאים שהגלילים עטופים היטב בפירורי לחם.

כשהשמן חם [מבחן הגפרור.....] מניחים בתוכו 2-3 גלילים בכל פעם, כדי שלא יהיו צפופים וניתן יהיה להפוך את הגלילים.
מטגנים כדקה מכל צד עד להשחמה נאה.

מוציאים מהשמן ומניחים על ניר סופג.
מגישים חם, והכי טוב ישר מהמחבת אבל בכמות גדולה זה בלתי אפשרי.

אפשר לחמם על פלטה. אבל לא יהיה פריך באותה מידה.

מומלץ להגיש עם רוטב פיצה

נחשו איזה מהם קדאיף ואיזה לחם....
IMG_3258_800x600.jpg


IMG_3257_800x600.jpg


IMG_3259_800x600.jpg


IMG_3261_800x600.jpg


חנוכה שמח!
IMG_3259_800x600.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נראה טוב!
מה זה "מבחן הגפרור"?
מכניסים את חלקו התחתון של גפרור שרוף [לא החלק ששורפים] לתוך השמן, אפשר גם קיסם, אם נוצרות בועות קטנות סביב הגפרור אז הזמן חם מספק לטיגון
 
נערך לאחרונה ב:

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אדיר!
 

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
תודה על המתכון, נראה מדהים
המילוי יתאים למלוי עלי סיגר ואז לגלגל ולטגן ?
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
נראה מדהים
רק שגליליות הלחם מתאים בארוחה עם נטילת ידיים.
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אם מישהו חשב על זה, שאפו! כי זה מוצלח מאוד מאוד מאוד.
זה באמת פצצה האצבעות לחם
היה לפני כמה שנים בחוברות שתנובה חילקה בחינם לכבוד סוכות
אותו עיקרון רק במקום מלית מסובכת מניחים אצבע מוצרלה אני שמתי במקום זה פרוסת גבינה צהובה מגולגלת לפעמים הוספתי גם חרמון וההמשך כמו שאת תארת

וזה טעים יאמי
20210201_115306 11.jpg

זה לחם כוסמין עם גבינת חרמון וצהובה - מטוגן בפרורים
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נראה מדהים
רק שגליליות הלחם מתאים בארוחה עם נטילת ידיים.
די ברור
לכן יש 2 אופציות אחת לחם שניה קדאיף.

תודה על המתכון, נראה מדהים
המילוי יתאים למלוי עלי סיגר ואז לגלגל ולטגן ?
נראה שכן, רק שהבעיה בסיגר היא שקשה לסגור את הקצוות ואז במילוי יברח החוצה לשמן בטיגון.

זה באמת פצצה האצבעות לחם
היה לפני כמה שנים בחוברות שתנובה חילקה בחינם לכבוד סוכות
אותו עיקרון רק במקום מלית מסובכת מניחים אצבע מוצרלה אני שמתי במקום זה פרוסת גבינה צהובה מגולגלת לפעמים הוספתי גם חרמון וההמשך כמו שאת תארת

וזה טעים יאמי
צפה בקובץ המצורף 1014396
זה לחם כוסמין עם גבינת חרמון וצהובה - מטוגן בפרורים
מהמם, לא הכרתי
לרוב החוברות האלו איכשהו לא מגיעות אלינו....
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מהמם, לא הכרתי
לרוב החוברות האלו איכשהו לא מגיעות אלינו....
את מפסידה :)
היה שם דברים נורא חמודים עם גבינ"צ
למשל תחרת גבינה כתחתית למשהו בארוחה חלבית
קערות לסלט מגבינה צהובה אפויה
הגלילות לחם האלו
וטוסטים מקושטים בגבינצ חתוכה עם קורצני עוגיות

היה עוד המון דברים אבל אלו מצאו חן בעיני ולכן אותם אני זוכרת...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
את מפסידה :)
היה שם דברים נורא חמודים עם גבינ"צ
למשל תחרת גבינה כתחתית למשהו בארוחה חלבית
קערות לסלט מגבינה צהובה אפויה
הגלילות לחם האלו
וטוסטים מקושטים בגבינצ חתוכה עם קורצני עוגיות

היה עוד המון דברים אבל אלו מצאו חן בעיני ולכן אותם אני זוכרת...
את התחרה שאגב נקראת "טוויל" אני מכירה..
כנ"ל הקערות. זה גברים מוכרים.

באמת חבל שלא מגיע לבית שלי....
 

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נראה שכן, רק שהבעיה בסיגר היא שקשה לסגור את הקצוות ואז במילוי יברח החוצה לשמן בטיגון.
יש לזה פיתרון?
אם אני אסגור גם מהצדדים, יעזור?
אהם אולי אפשר לסגור בצורת משולש?
או שאני הוזה לגמרי ?
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יש לזה פיתרון?
אם אני אסגור גם מהצדדים, יעזור?
אהם אולי אפשר לסגור בצורת משולש?
או שאני הוזה לגמרי ?
משולש יהיה מצוין כי הוא סגור בכל הצדדים.
תדביקי את החיבור במעט מים
 

מירי קרפט

בעלת סטודיו לפאות, שיער ואיפור.
מנוי פרימיום
תודה העני!
הכנתי אותם אתמול....יצא מושששלם!!!!!!
מגישה אותם לתומי לשולחן בערב משפחתי, הם היו בטוחים שזה סושי,,,,, הרולים יצאו מדוייקים, חתכתי אותם
וזה היה נראה מהמם! וכמובן טעיםםםם....
ממש תודה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
גם אנחנו עשינו אתמול
יצא מהמם וטעים
תודה
תודה העני!
הכנתי אותם אתמול....יצא מושששלם!!!!!!
מגישה אותם לתומי לשולחן בערב משפחתי, הם היו בטוחים שזה סושי,,,,, הרולים יצאו מדוייקים, חתכתי אותם
וזה היה נראה מהמם! וכמובן טעיםםםם....
ממש תודה!
תודה העני עשיי אמול
בסוף גלגלתי וקיפלתי גם מהצדדים
יצא מיוחד
תודה רבה!
אני ממש שמחה לשמוע
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  27  פעמים

לוח מודעות

למעלה