מתכון מרק כתום- מתכון מנצח

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י bp131, ‏4/12/19.

  1. bp131

    bp131 משתמש צעיר פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏18/4/10
    הודעות:
    836
    תודות :
    35
    נקודות:
    39
    אני עורכת שבע ברכות בשבוע הקרוב ואשמח לדעת על מתכון טוב למרק כתום
    (או מרק טוב אחר)

    תודה רבה!!
     
    ❤יעל מודה על התגובה.
  2. א.ש. אמיתי

    א.ש. אמיתי משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏13/6/18
    הודעות:
    75
    תודות :
    671
    נקודות:
    89
    אופציה אחת מרק עדשים כתומות, אופציה שניה מרק עם ירקות כתומים דלעת, בטטה, גזר, דלורית ועוד.
     
    bp131 מודה על התגובה.
  3. פשוש

    פשוש משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏2/5/18
    הודעות:
    54
    תודות :
    1,870
    נקודות:
    139
    מרק עם כל סוגי הירקות, לא רק כתומים: קשוא, קולורבי, הרבה בצלים, שום, תפוח אדמה, גזר, דלעת / בטטה (עדיף דלעת. זה בלי חוטים...) להוסיף עלים ירוקים לטעם - פטרוזיליה / סלרי / שמיר, פלפל, מלח
    יוצא בצבע כתום, כי הצבע הזה מנצח.
    להוסיף מים לפי רמת הסמיכות שרוצים...

    אם שמים רק ירקות כתומים, יוצא לדעתי פחות טעים עם מרקם מעט דיסתי....
     
    bp131 מודה על התגובה.
  4. רחל סרולוביץ

    רחל סרולוביץ משתמש מקצוען עיצוב גרפי כתיבה ספרותית פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏5/11/15
    הודעות:
    172
    תודות :
    1,800
    נקודות:
    183
    עיסוק:
    כתיבה שיווקית וכתיבת תוכן
    מיקום:
    בית שמש
    יש לי מתכון נהדר למרק בטטה ועדשים.
    אם מעניין אותך כתבי לי
     
    חדוי כנרת ו-bp131 מודים על התגובה.
  5. תכשיט

    תכשיט משתמש מקצוען פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏23/9/14
    הודעות:
    388
    תודות :
    749
    נקודות:
    109
    מתכון של @גולדס לקחתי מפה,

    מאדה בצל ושום, מוסיפה בטטה, גזר, דלעת - אם רוצים ותפו"א אחד. מכסה במים ומבשלת עד ריכוך.
    בזמן הבישול - קולה בתנור פלפל אדום, מקלפת ומוסיפה למרק בזמן הריסוק, המרק מקבל צבע משגע וארומה מדהימה מהפלפל.
    מתבלת באגוז מוסקט, פלפל לבן ומלח כמובן.

    אני שיניתי קצת ושמתי-
    4 גזרים, 2קישואים, דלורית, וכל מה שכתוב למעלה,
    יוצא מרק משגע..
     
  6. תפוז סיני

    תפוז סיני משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏2/11/15
    הודעות:
    149
    תודות :
    127
    נקודות:
    49
    אופציה שניה עדיפה !
    במרק דלעת וכו' אפשר לקבל מרקם חלק, מה שמתאים יותר לש"ב
    נקודה נוספת ל'עדשים' יש ריח טיפה דוחה
    מתכון בע"פ: לטגן בצל, להוסיף קוביות דלעת, שמן, מלח (אולי היה כתוב שם גם אגוז מוסקט)
    יש כאלו שיוסיפו א.מרק, לבשל בבישול איטי, לטחון בבלנדר מקל
    אפשר להוסיף תפו"א להסמכה, אבל רק עם מגישים טרי, התפו"א גורמים למרק להחמיץ מהר יותר
    וכמובן לא לשכוח להכין תערובת תיבול, קרוטונים ו'גרעיני דלעת'
     
    חדוי כנרת, א.ש. אמיתי ו-bp131 מודים על התגובה.
  7. bp131

    bp131 משתמש צעיר פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏18/4/10
    הודעות:
    836
    תודות :
    35
    נקודות:
    39
    תודה תודה!!!

    יש אולי למישהי מתכון מדויק שהצליח לה?
    ועוד משהו- האגוז מוסקט נותן טעם חזק? כדאי לשים אותו כשהמרק לקהל?
     
  8. bekkiback

    bekkiback משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏27/12/17
    הודעות:
    462
    תודות :
    1,034
    נקודות:
    159
    מצטרפת לכל מה שהעלו קודם.

    כמויות מדויקות? קצת קשה לתת.
    תלוי כמה סועדים...

    לסיר מס' 4.5 :
    1 בצל גדול
    3 חתיכות דלעת גדולות שבד"כ נחתכות ונארזות בסופר/ירקן
    2 גזרים
    2 קישואים גדולים או 3 בינוניים
    2 בטטות

    את הבטטות בשלב הראשון לחתוך במגי'מיקס- להב רצועות דקיקות גפרורים.

    זה ימזער את הסיבים במרק.

    בסיר: להכניס את הירקות[כולל בטטה] + מים עד לגובה הרצוי+ כף מלח שטוחה
    להרתיח ולבשל עד לריכוך.

    לרסק ולהוסיף תיבול:
    א. מרק לפי הטעם
    מלח
    מעט פלפל שחור
    טיפ א. שום [למי שאוהב]
    טיפ חוויאג' למרק [ למי שמסמפט:)]

    וחצי כפית קינמון


    נותן ארומה משגעת!

    בהצלחה!
     
    חדוי כנרת מודה על התגובה.
  9. Ayalam

    Ayalam משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏12/6/11
    הודעות:
    1,088
    תודות :
    112
    נקודות:
    84
    חשוב שיצא סמיך,
    לכן בבישול אל תכסי את הירקות במים לגמרי
    מקסימום אם יוצר מידי סמיך תמיד אפשר להוסיף מים
     
  10. bp131

    bp131 משתמש צעיר פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏18/4/10
    הודעות:
    836
    תודות :
    35
    נקודות:
    39
    תודה רבה!
     
  11. תכשיט

    תכשיט משתמש מקצוען פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏23/9/14
    הודעות:
    388
    תודות :
    749
    נקודות:
    109
    אני עשיתי שנים את המרק שכתבתי למעלה אבל בלי אגוז מוסקט ובלי הפלפל,
    אלא עם א. מרק, בפעם האחרונה עשיתי עם אגוז מוסקט ושמתי ממש קצת כדי להבין את סגנון הטעם, ואח"כ הוספתי,
    לא כולם הרגישו בהבדל,

    ואגב- בקשר לסמיכות
    אני כן ממלאה מים עד למעלה ולפני שאני מרסקת אני מוציאה עם מצקת מים לקערה.
    ומרסקת , אם מידי סמיך מוסיפה מים ומבלנדרת שוב, ככה שיש לי שליטה על רמת הסמיכות,

    בהצלחה!!
     
  12. אימפריה

    אימפריה משתמש פעיל עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏14/4/18
    הודעות:
    53
    תודות :
    340
    נקודות:
    69
    איך לא רשמו כאן להוסיף ראש סלרי? ממש מוסיף טעם מיוחד למרק. במרק גדול אפשר אפילו 3 ראשים.
    וכן שימי הרבה בצלים במרק, עושה מרק מוקרם כזה, וכן אחרי שמטגנים את הבצל, להוסיף את הירקות ולטגן אותם על אש נמוכה - כל המרבה הרי זה משובח - ואז להוסיף מים ולבשל על אש נמוכה כמובן.
     
    חדוי כנרת מודה על התגובה.
  13. אמא מותק

    אמא מותק משתמש מקצוען צילום מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏20/2/18
    הודעות:
    242
    תודות :
    1,358
    נקודות:
    159
    סוג מצלמה:
    nikon d850
    מומלץ בצל סגול לתיבות קצת אגוס מוסקט וקינמון
     
  14. חמחם

    חמחם משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏13/1/10
    הודעות:
    589
    תודות :
    497
    נקודות:
    69
    בגרסה חלבית - שמנת מתוקה
    וואי וואי
    זה טעים
     
    אם הבנים שמחה ו-נ.ו.ה מודים על התגובה.
  15. עריכה ת

    עריכה ת משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏13/2/17
    הודעות:
    20
    תודות :
    217
    נקודות:
    34
    מומלץ בחום
     
  16. עריכה ת

    עריכה ת משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏13/2/17
    הודעות:
    20
    תודות :
    217
    נקודות:
    34
    לעדכן באקדמיה ללשון
     
    אידינע מודה על התגובה.
  17. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,570
    תודות :
    29,593
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    כתבו לך פה הרבה מתכונים נחמדים אז אני רק אתן לך טיפ לשדרוג ההגשה:
    קולים קלות גרעיני דלעת קלופים .
    מזלפים כמה טיפות שמן זית על כל קערת מרק ומוסיפים חופן גרעינים.
     
    חדוי כנרת, *טובית*, Carter's ומשתמש נוסף מודים על התגובה.
  18. bp131

    bp131 משתמש צעיר פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏18/4/10
    הודעות:
    836
    תודות :
    35
    נקודות:
    39
    תודה רבה!
    כיף ומרגש לראות תמיד את הרצון של חברי פרוג לעזור!!
     
  19. אידינע

    אידינע משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏26/8/15
    הודעות:
    753
    תודות :
    1,047
    נקודות:
    149
    לשם מה לזלף שמן? זה מונע מהגרעינים לשקוע?
     
    נערך לאחרונה ב: ‏5/12/19
  20. קרן שמש

    קרן שמש משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏12/5/15
    הודעות:
    1,288
    תודות :
    4,826
    נקודות:
    184
     
    shira bira, אידינע ו-מרים אדריכל מודים על התגובה.