מרק כתום- מתכון מנצח

bp131

משתמש פעיל
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
אני עורכת שבע ברכות בשבוע הקרוב ואשמח לדעת על מתכון טוב למרק כתום
(או מרק טוב אחר)

תודה רבה!!
 

פשוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מרק עם כל סוגי הירקות, לא רק כתומים: קשוא, קולורבי, הרבה בצלים, שום, תפוח אדמה, גזר, דלעת / בטטה (עדיף דלעת. זה בלי חוטים...) להוסיף עלים ירוקים לטעם - פטרוזיליה / סלרי / שמיר, פלפל, מלח
יוצא בצבע כתום, כי הצבע הזה מנצח.
להוסיף מים לפי רמת הסמיכות שרוצים...

אם שמים רק ירקות כתומים, יוצא לדעתי פחות טעים עם מרקם מעט דיסתי....
 

תכשיט

משתמש מקצוען
מתכון של @גולדס לקחתי מפה,

מאדה בצל ושום, מוסיפה בטטה, גזר, דלעת - אם רוצים ותפו"א אחד. מכסה במים ומבשלת עד ריכוך.
בזמן הבישול - קולה בתנור פלפל אדום, מקלפת ומוסיפה למרק בזמן הריסוק, המרק מקבל צבע משגע וארומה מדהימה מהפלפל.
מתבלת באגוז מוסקט, פלפל לבן ומלח כמובן.

אני שיניתי קצת ושמתי-
4 גזרים, 2קישואים, דלורית, וכל מה שכתוב למעלה,
יוצא מרק משגע..
 

תפוז סיני

משתמש פעיל
אופציה אחת מרק עדשים כתומות, אופציה שניה מרק עם ירקות כתומים דלעת, בטטה, גזר, דלורית ועוד.
אופציה שניה עדיפה !
במרק דלעת וכו' אפשר לקבל מרקם חלק, מה שמתאים יותר לש"ב
נקודה נוספת ל'עדשים' יש ריח טיפה דוחה
מתכון בע"פ: לטגן בצל, להוסיף קוביות דלעת, שמן, מלח (אולי היה כתוב שם גם אגוז מוסקט)
יש כאלו שיוסיפו א.מרק, לבשל בבישול איטי, לטחון בבלנדר מקל
אפשר להוסיף תפו"א להסמכה, אבל רק עם מגישים טרי, התפו"א גורמים למרק להחמיץ מהר יותר
וכמובן לא לשכוח להכין תערובת תיבול, קרוטונים ו'גרעיני דלעת'
 

bp131

משתמש פעיל
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
תודה תודה!!!

יש אולי למישהי מתכון מדויק שהצליח לה?
ועוד משהו- האגוז מוסקט נותן טעם חזק? כדאי לשים אותו כשהמרק לקהל?
 

bekkiback

משתמש מקצוען
מצטרפת לכל מה שהעלו קודם.

כמויות מדויקות? קצת קשה לתת.
תלוי כמה סועדים...

לסיר מס' 4.5 :
1 בצל גדול
3 חתיכות דלעת גדולות שבד"כ נחתכות ונארזות בסופר/ירקן
2 גזרים
2 קישואים גדולים או 3 בינוניים
2 בטטות

את הבטטות בשלב הראשון לחתוך במגי'מיקס- להב רצועות דקיקות גפרורים.

זה ימזער את הסיבים במרק.

בסיר: להכניס את הירקות[כולל בטטה] + מים עד לגובה הרצוי+ כף מלח שטוחה
להרתיח ולבשל עד לריכוך.

לרסק ולהוסיף תיבול:
א. מרק לפי הטעם
מלח
מעט פלפל שחור
טיפ א. שום [למי שאוהב]
טיפ חוויאג' למרק [ למי שמסמפט:)]

וחצי כפית קינמון


נותן ארומה משגעת!

בהצלחה!
 

Ayalam

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
חשוב שיצא סמיך,
לכן בבישול אל תכסי את הירקות במים לגמרי
מקסימום אם יוצר מידי סמיך תמיד אפשר להוסיף מים
 

תכשיט

משתמש מקצוען
תודה תודה!!!

יש אולי למישהי מתכון מדויק שהצליח לה?
ועוד משהו- האגוז מוסקט נותן טעם חזק? כדאי לשים אותו כשהמרק לקהל?
אני עשיתי שנים את המרק שכתבתי למעלה אבל בלי אגוז מוסקט ובלי הפלפל,
אלא עם א. מרק, בפעם האחרונה עשיתי עם אגוז מוסקט ושמתי ממש קצת כדי להבין את סגנון הטעם, ואח"כ הוספתי,
לא כולם הרגישו בהבדל,

ואגב- בקשר לסמיכות
אני כן ממלאה מים עד למעלה ולפני שאני מרסקת אני מוציאה עם מצקת מים לקערה.
ומרסקת , אם מידי סמיך מוסיפה מים ומבלנדרת שוב, ככה שיש לי שליטה על רמת הסמיכות,

בהצלחה!!
 

אימפריה

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
איך לא רשמו כאן להוסיף ראש סלרי? ממש מוסיף טעם מיוחד למרק. במרק גדול אפשר אפילו 3 ראשים.
וכן שימי הרבה בצלים במרק, עושה מרק מוקרם כזה, וכן אחרי שמטגנים את הבצל, להוסיף את הירקות ולטגן אותם על אש נמוכה - כל המרבה הרי זה משובח - ואז להוסיף מים ולבשל על אש נמוכה כמובן.
 

shira bira

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני עורכת שבע ברכות בשבוע הקרוב ואשמח לדעת על מתכון טוב למרק כתום
(או מרק טוב אחר)

תודה רבה!!
כתבו לך פה הרבה מתכונים נחמדים אז אני רק אתן לך טיפ לשדרוג ההגשה:
קולים קלות גרעיני דלעת קלופים .
מזלפים כמה טיפות שמן זית על כל קערת מרק ומוסיפים חופן גרעינים.
 

bp131

משתמש פעיל
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
תודה רבה!
כיף ומרגש לראות תמיד את הרצון של חברי פרוג לעזור!!
 

אידינע

משתמש מקצוען
כתבו לך פה הרבה מתכונים נחמדים אז אני רק אתן לך טיפ לשדרוג ההגשה:
קולים קלות גרעיני דלעת קלופים .
מזלפים כמה טיפות שמן זית על כל קערת מרק ומוסיפים חופן גרעינים.
לשם מה לזלף שמן? זה מונע מהגרעינים לשקוע?
 
נערך לאחרונה ב:

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח מודעות | קניה מכירה

למעלה