פרווה מצאתי את הנוסחה המנצחת!!!

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
להמרת מרגרינה,
ניסיתי אותה בעוגות שמרים, בבצק פריך ובקרמים- וזה פשוט מופלא!!!
.......
על כל מרגרינה- 1/2 כוס שמן ו- 1/3 כוס מים רותחים.
את השמן אני שמה עם כל החומרים ובסוף את המים הרותחים.
פשוט מושלם!!!
אני שמה 3/4 כוס שמן
לא זוכרת מתי היה הפעם האחרונה שהכנסתי מרגרינה הביתה
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אני שמה חצי וחצי ומערבבת בבלנדר יד יוצא מרקם סמיך יותר.
עיצה שלקחתי מפרוג.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
להמרת מרגרינה,
ניסיתי אותה בעוגות שמרים, בבצק פריך ובקרמים- וזה פשוט מופלא!!!
.......
על כל מרגרינה- 1/2 כוס שמן ו- 1/3 כוס מים רותחים.
את השמן אני שמה עם כל החומרים ובסוף את המים הרותחים.
פשוט מושלם!!!
נשמע כמו משהו ששווה לנסות, תודה על השיתוף!
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

א.י.ל עיצובים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

שלווה בחווה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אם את משתמשת בזה לבצק שמרים - הוא לא יוצא שומני ונוזלי מדי?
ניסית את זה בכל סוגי העוגות?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם את משתמשת בזה לבצק שמרים - הוא לא יוצא שומני ונוזלי מדי?
ניסית את זה בכל סוגי העוגות?
דווקא בצק שמרים יכול לעבוד מצוין עם שמן כי הגלוטן והשמן הם ידידים.
אבל בבצק פריך, בפרט בעוגיות פריכות או בצק סבלה זה לא יעבוד- טכנית.
בבצק פריך אנחנו חפצים שהגלוטן יתפתח כמה שפחות ולכן חייבים שומן מוקשה שמתקשה בטמפ' החדר ומונע מהגלוטן להתחמם ולהתפתח.
שומן מוקשה= חמאה, שמן קוקוס מוצק, מרגרינה.
ולפני שיתפתח פה ויכוח אני אסביר מהי ההגדרה שלי ל"לא יעבוד".
"לא יעבוד" - בשימוש בשמן ומים לא תתקבל תוצאה זהה לשימוש בשומן מוקשה הן מרקמית והן מבחינת הטעם.
 

שלווה בחווה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
דווקא בצק שמרים יכול לעבוד מצוין עם שמן כי הגלוטן והשמן הם ידידים.
אבל בבצק פריך, בפרט בעוגיות פריכות או בצק סבלה זה לא יעבוד- טכנית.
בבצק פריך אנחנו חפצים שהגלוטן יתפתח כמה שפחות ולכן חייבים שומן מוקשה שמתקשה בטמפ' החדר ומונע מהגלוטן להתחמם ולהתפתח.
שומן מוקשה= חמאה, שמן קוקוס מוצק, מרגרינה.
ולפני שיתפתח פה ויכוח אני אסביר מהי ההגדרה שלי ל"לא יעבוד".
"לא יעבוד" - בשימוש בשמן ומים לא תתקבל תוצאה זהה לשימוש בשומן מוקשה הן מרקמית והן מבחינת הטעם.
תודה על ההסבר המקצועי והמובן!
עכשיו, לראשונה, הבנתי את ההבדל...
אין מה לעשות, לא לכל דבר יש תחליף!
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
בתוספת למים שיש במתכון?

חצי כוס שמן, חצי כוס מים ? וגם כאן בתוספת למים של המתכון?
כן בתוספת.
אני מערבלת בבלנדר יד את המים והשמן יחד לתערוכת לבנה וקצת סמיכה ואז מוסיפה המתכון כרגיל.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה