קינוחים מנות אחרונות לחגים...

האמת הזועקת!

משתמש רשום
סלט פירות בסטייל אחר


קבלו את הדבר המרענן הזה

בטוחה שכולם יתלהבו מהמנה שלכם

לסלט פירות:

2 בננות חתוכות לפרוסות

כוס קוביות מנגו (אפשר מקופסאת שימורים)

5-7 תותים חתוכים לפרוסות (לבחירה)

1 תפוח עץ מקולף

1 תפוז

לסירופ תפוזים:

2 כוסות מיץ תפוזים

גרידה מתפוז אחד

חצי כוס סוכר



לקצפת:

250 מ"ל שמנת להקצפה

2 סוכר וניל

2 כפות פודינג וניל

לסיגר קינמון:

6 דפי פילו מופשרים

1 ביצה טרופה

50 גרם שוקולד מריר מומס

6 סוכר וניל מעורבב עם 2 כפיות קינמון

אופן ההכנה:

סלט פירות:


חותכים את התפוח והתפוז לקוביות

קטנות ומערבבים עם שאר הפירות.

מוסיפים את חומרי הסירופ לקערה ומערבבים.

קצפת:

מקציפים את השמנת עם הסוכר והפודינג

עד קבלת קצפת יציבה.

סיגר קינמון:

פורסים 2 עלי פילו על משטח עבודה,

מחלקים את עלי הפילו ל-3 לאורכם,

מברישים אותם בביצה ומפזרים סוכר וניל.

מגלגלים אותם לצורת סיגר וסוגרים עם מעט ביצה.

אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כרבעי שעה או עד הזהבה.

מרכיבים את המנה:

ממלאים כל כוסית בסלט פירות עד ל- 3/4 גובה הכוסית.

מזלפים בנדיבות מהקצפת שהכנו ומניחים מעל סיגר.

ניתן לטבול את קצוות הסיגרים בשוקולד מריר מומס ולטבול אח"כ בצלחת עם אגוזים טחונים דק.
איפה השגת את הפירות?
 

מלכת שבא

משתמש מקצוען
שאלה קטנה - לא אשת מוסים אנוכי אבל כן בא לי (לנסות) להכין מוס קל מאוד בכוסיות לכבוד החג.
תחכימו אותי בבקשה רעיונות במה אפשר לקשט - משהו פשוט מאוד להכנה או אפילו קנוי. בסגנון של פירורים.
תודה.
 

האמת הזועקת!

משתמש רשום
אני רוצה להכין כדורים ולצפות אותם בשוקולד עם מקל לבן. הבעיה שאח"כ כל המקל נהיה שוקולד.
יש למישהי רעיון איך אני יכולה להכין?
 

שירה ארליך

משתמש מקצוען
קוקילידה
קלי קלות וטעימה ממש!!
ממליצה לעשות את העוגיות קטנות כי הן מתרחבות אחרי אפיה

200 גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמן
להמיס יחד במיקרוגל

להקציף 2 ביצים
1 כוס סוכר
3 כפות קקאו
כפית א.אפיה
¾ כוס קמח
להוסיף את השוקולד המומס

להעביר לשקית זילוף, ליצור עיגולים
לאפות 8-9 ד' על חום של 170 מעלות ולחכות שיתקררו

להקציף:
1 ריצ'
1 אינסטנט פודינג וניל
½ כוס מים

להעביר לשקית זילוף ולזלף על עוגיה אחת ולהניח מעל עוד עוגיה
להקפיא ולהחביא :p
 

קבצים מצורפים

  • 20210905_115957.jpg
    20210905_115957.jpg
    KB 807.4 · צפיות: 243

שירה ארליך

משתמש מקצוען
קונוסים מבצק עלים

בצק עלים
מעט שמן
ריצ' מוקצף עם 2 כפות אינסטנט פודינג וניל או שוקולד ו2 כפות אבקת סוכר

חותכת פסים צרים של בצק עלים מרדדת עם הידיים, משמנת מעט את החתיכה ומסובבת אותה סביב הקונוס
צריך בערך 2 חתיכות לכל קונוס
(לסובב סביב הבצק עלים שבכל סיבוב קצת מהבצק עלים יעלה על השכבה הקודמת...מקווה שמובן)
להשאיר קצת מקום לשחרר את הקונוס למעלה
לאפות עד שמשחים
לחכות שיתקרר ובעזרת שקית זילוף ממלא את הקונוס
אני זילפתי גם 100 ג' שוקולד מריר שחומם במיקרו עם 3 כפות שמן אבל לא חייב
 

קבצים מצורפים

  • 20210905_191359.jpg
    20210905_191359.jpg
    1.9 MB · צפיות: 186

מה שבטוח

משתמש פעיל
קראנצ טעים לכל גלידה

2 כוסות פצפופצי אורז
2 כוסות קוקוס (עדיף את האחד הגס ולא הטחון)
2 כוסות אגוזים קצוצים
כוס סירופ מייפל
100 גר מרגרינה/שמן
מעט מלח להדגשת טעמים

מערבבים היטב
אופים ב180 מעלות עד להזהבה, בזהירות שלא ישרף

מפזרים בהגשה על כל גלידה, משדרג וטעים נורא


שומרים בקופסא אטומה במקפיא
 
עוגיות מקרון טעימות במיוחד
תקחו בחשבון שהסינון לוקח בערך שעה זה החלק הכי מעצבן
חברה שלי הכינה בלי לסנן ואמרה שיצצא לה מצוין לא באחריות אני מסננת תמיד
אני משתמשת בגנאש שנמצא בדף השני לא של המקרון
ומכינה עוגיות קטנות יותר ( מעדיפה הרבה עוגיות קטנות מאשר קצת גדולות לדעתי יותר נחמד ככה ) יוצא בערך 90
כדאי להכין כמות פי 1.5 של גנאש לכמות אחת של עוגיות
וכמובן מצורף גם תמונות
בתאבון
כדאי להחביא במקום שמור כדי שישאר לחג מנסיון:rolleyes:
 

קבצים מצורפים

  • מקרון.pdf
    KB 31.3 · צפיות: 85
  • גנאש שוקולד.PNG
    גנאש שוקולד.PNG
    KB 43.5 · צפיות: 171
  • IMG_0656.JPG
    IMG_0656.JPG
    5.8 MB · צפיות: 143
  • IMG_0663.JPG
    IMG_0663.JPG
    6.4 MB · צפיות: 348

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
ראיתי
ובכל זאת הייתי מוסיפה עוד איזה חצי כוס ריצ' במקום הביצים

אולי אני אפילו אנסה את זה ביום ראשון
אני מכינה בגרסה חלבית טריקולד המורכב משוקולדים+ שמנת מתוקה בלבד אבל מוקצפת.( כאן במתכון גם הביצים לא מוקצפות)
אז וודאי שאפשר רק ריץ.
אבל לא מתלהבת מהריץ...
 

בדוח

משתמש מקצוען
טוב, אז אמרתי לבעלי שישאל רב על כל הענין של האגוזים, ואגוזים טחונים ומעורבב וכו'.
לא פוסקת הלכה/ מנהג רק אומרת מה אמרו לנו.
הרב אמר שאגוז בגימטריה זה חטא, נוגט עד כמה שהוא מצליח לחשב זה לא!
והסיבה השניה שלא אוכלים אגוז, וגם פיצוחים כי זה מפריע להתרכז בתפילות (זה הטעם השני)
אבל בנוגט, ודבר שלא נקרא אגוז וכו'- לא לזאת היתה הכונה
כנ"ל, שאלנו וקיבלנו תשובה דומה
 

@qwerty

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
כן.
המקל נהיה שחור מהשוקולד
למה?
השיטה היא לכדרר כדורים ולהקפיא אותם בערך חצי שעה,
להמיס 3 קוביות שוקולד מריר, לטבול כל קצה של מקל בשוקולד מריר ולנעוץ בכדור
כדאי שהכדורים יעמדו על תבנית תנור, כדי שלא יזוזו.
 

עיתונאית

משתמש סופר מקצוען
אשמח לקבל מתכון לקינוח כוסות עם כריות נוגט.
פעם פורסם (לא זוכרת אם פה או בחכמת) ואני לא מצליחה לאתר.
 

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
@hbecker שכתוב כוס ריץ ,איך אני מחשבת את זה בריץ ממכירות? כוס -זה עם תוספת מים או ריץ גולמי?
 

ממק'ה

משתמש צעיר
קונוסים מבצק עלים

בצק עלים
מעט שמן
ריצ' מוקצף עם 2 כפות אינסטנט פודינג וניל או שוקולד ו2 כפות אבקת סוכר

חותכת פסים צרים של בצק עלים מרדדת עם הידיים, משמנת מעט את החתיכה ומסובבת אותה סביב הקונוס
צריך בערך 2 חתיכות לכל קונוס
(לסובב סביב הבצק עלים שבכל סיבוב קצת מהבצק עלים יעלה על השכבה הקודמת...מקווה שמובן)
להשאיר קצת מקום לשחרר את הקונוס למעלה
לאפות עד שמשחים
לחכות שיתקרר ובעזרת שקית זילוף ממלא את הקונוס
אני זילפתי גם 100 ג' שוקולד מריר שחומם במיקרו עם 3 כפות שמן אבל לא חייב

מהממם!
למישהי יש רעיון איך אני מכינה לבד קונוסים??
 

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
קוקילידה
קלי קלות וטעימה ממש!!
ממליצה לעשות את העוגיות קטנות כי הן מתרחבות אחרי אפיה

200 גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמן
להמיס יחד במיקרוגל

להקציף 2 ביצים
1 כוס סוכר
3 כפות קקאו
כפית א.אפיה
¾ כוס קמח
להוסיף את השוקולד המומס

להעביר לשקית זילוף, ליצור עיגולים
לאפות 8-9 ד' על חום של 170 מעלות ולחכות שיתקררו

להקציף:
1 ריצ'
1 אינסטנט פודינג וניל
½ כוס מים

להעביר לשקית זילוף ולזלף על עוגיה אחת ולהניח מעל עוד עוגיה
להקפיא ולהחביא :p
רוצה שדרוג לגלידה?
יאמי יאמי, נזללל
זה עלה לי בעליה של 700 גרם :(

קרם הגלידה
מרכיבים:

מיכל קצפת צימחית (ריצ')
כף פודינג וניל
כף פודינג ריבת חלב
כף אבקת סוכר
3 כפות של נוגט
הוראות הכנה:
להקציף את הריצ', להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב. להכניס לשקית זילוף, לזלף על עוגיה ולסגור בעוגיה אחרת.
להקפיא ולהתענג!

אגב, אני הוספתי על כל עוגיה לפני האפיה, חתיכות שוקולד ציפס וקרוקנט אגוזים.
זה יצא קראנצ'י שאין דברים כאלה...
 

מלכת שבא

משתמש מקצוען
אני מפרסמת תמונה זו לטובת כל אותן נשים שבטוחות שהן יודעות רק לבשל עוף ותפוחי אדמה,
ומביטות באשכול הזה בעיניים גדולות ומקנאות.
אם אני הצלחתי - קטן עליכן!
וסליחה מכל נכבדות הפורום, אבל בשבילי זה אפרת ליבפרוינד :cool:.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0154.JPG
    IMG_0154.JPG
    KB 998.3 · צפיות: 368

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני מפרסמת תמונה זו לטובת כל אותן נשים שבטוחות שהן יודעות רק לבשל עוף ותפוחי אדמה,
ומביטות באשכול הזה בעיניים גדולות ומקנאות.
אם אני הצלחתי - קטן עליכן!
וסליחה מכל נכבדות הפורום, אבל בשבילי זה אפרת ליבפרוינד :cool:.


ממש מיוחד!! אפשר מתכון?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה