פרווה מנה חמה - מנה מאוד מיוחדת ומקורית

תילתן

משתמש סופר מקצוען
מנה חמה כידוע לא אוכלים בבית..כי בבית יש תמיד אוכל מבושל טרי ומזין
אבל ילדים כמו ילדים אוהבים מנות חמות גם בבית כנישנוש או סתם פינוק חם.
גם מבוגרים צורכים מנה חמה בנסיעה, בעבודה או בכל מקום אחר שאין מה לנשנש באופן זמין, מוסיפים מים רותחים,
ממתינים כמה דקות ויש ארוחה קטנה.

אז היום נלמד איך להכין מנה חמה לבד בבית ולהשתמש בה איפה שאנחנו רוצים
הכי חשוב להתחיל עם קופסת פלסטיק אטומה ואיכותית, לא ח"פ או קרטון

המצרכים:
* כוס בורגול דק (רק דק! בינוני או עבה צריכים בישול)
* כחצי כוס תערובת תיבול לאורז (יש לקנות מגוון ענק של תערובות בחנויות התבלינים - אפשר גם להכין תערובת לבד בבית אם יבקשו ניתן מרשם)
* מלח ופלפל שחור לפי הטעם
* 2 כוסות מים רותחים
* 2 כפות שמן זית
* קופסת חומוס שימורים מסוננת ושטופה במים או גרגירי חומוס שבושלו בבית - ארבעס (החומוס אופציונלי לא חובה)

מכינים:
בקערה עם מכסה שמים את כל המרכיבים למעט גרגירי החומוס
יוצקים מים ומערבבים היטב עם מזלג
סוגרים את מכסה הקופסא היטב וממתינים 20 - 30 דקות עד שכל המים נספגו בבורגול
פותחים ומערבבים שוב, מוסיפים את גרגירי החומוס
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
מגישים חם.

מחוץ לבית, לעבודה או לילדים בוגרים שיכולים לצקת מים רותחים לבד:
מכינים את כל המרכיבים בקופסה קטנה ואטומה
לפני הארוחה יוצקים מים רותחים, ממתינים ואוכלים בתאבון.

מנה  (1) (Small).jpeg


מנה  (2) (Small).jpeg


מנה  (3) (Small).jpeg


מנה חמה (Small).jpeg
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
אשמח גם לקבל מתכון של מנה חמה של פירה בתוספת בצל או לא משנה מה. העיקר הפירה... (אם יש לך או למישהו)
תקנה שבבי פירה יש להשיג בסופרים של המגזר..
כל השאר כמו במתכון של הבורגול (תגיד לילדים קוסקוס זה שם שהם אוהבים)
צריך לבדוק פעם ראשונה אם זה כמו בבורגול 1 כוס עם 2 כוסות מים אולי יותר/פחות
 

cv

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
וואו תמיד עניין אותי איך מכינים את זה.
אפשר גם לעשות את זה עם פסטה?
ועם מרקים?
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
וואו תמיד עניין אותי איך מכינים את זה.
אפשר גם לעשות את זה עם פסטה?
ועם מרקים?
מטבח זה ניסוי וטעייה...
אפשר לחלוט קצת פסטה במים רותחים ולבדוק..
אני יודע שמנה חמה נודלס עובר בתהליך הייצור בישול באדים
ולכן כשמכניסים במפעל את הנודלס לגביע הוא מקבל את צורת הגביע
 

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
תודה רבה!!
אפשר על אותה הדרך לשים בפנים שימורי אפונה וגזר/תירס או קפואים- יחד עם הבורגול/קוסקוס/שבבים.
אטריות- עם אטריות דקיקות זה עובד בסדר ומהר.
כמו"כ אפשר להוסיף נקניקיות סויה לתוך התערובת.

השאה שלי- איך אחרי כחצי שעה ממזיגת המים הרותחים זה עדיין נשאר חם? זה משהו שעוד לא הצלחתי לפתור...
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
תודה רבה!!
אפשר על אותה הדרך לשים בפנים שימורי אפונה וגזר/תירס או קפואים- יחד עם הבורגול/קוסקוס/שבבים.
אטריות- עם אטריות דקיקות זה עובד בסדר ומהר.
כמו"כ אפשר להוסיף נקניקיות סויה לתוך התערובת.
התביישתי לכתוב אבל..
אם יש שאריות עוף או בקר משבת, אני קוצץ אותם דק ומכניס פנימה
השאה שלי- איך אחרי כחצי שעה ממזיגת המים הרותחים זה עדיין נשאר חם? זה משהו שעוד לא הצלחתי לפתור...
התשובה בתמונה השלישית..
אנחנו לא גרים בסיביר, סיר פלסטיק סגור הייטב אחרי 20 דקות זה בדיוק מוכן לאכילה ,לא חם לא קר
זה לא שונה ממנה חמה שקונים בחנות.
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
איפה משיגים בורגול דק דק?
לא מוצאת בסופרים הגדולים...
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
נשמע מעולה ממש.
מה בתמונה הראשונה, 2 סוגי תיבולי אורז?
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
מעניין בהחלט!
אשמח למתכון לתערובת תיבול
בבקשה -
ראשית לא בכל מקום מתאים לקנות את המרכיבים
בחנות פרטית או בבאסטה בשוק בעל העסק "יקבל עצבים" כאשר תבקשו לקנות כמה גרמים מכל מרכיב
ולכן,
אני קונה בסופרים הגדולים שיש להם סוג של באסטה במרכז החנות (כמו יש חסד) ושם אפשר לקחת אפילו כפית מכל מרכיב בלי שהעובד יתעצבן
מה גם שבשווקים הכל עומד פתוח וחשוף לחום שמזמין חרקים..
המרכיבים לא "קודש קודשים" המגוון בחנויות כ"כ גדול לכן מומלץ לקנות מגוון גדול ולערבב בבית
לא לשכוח לכתוב במחברת בכל פעם שמשנים את התערובת, בפעם הבא שנקנה נדע מה הולך יותר אצלנו.

התערובת הבסיסית:
כוס שבבי בצל מיובש
1/4 כוס שבבי שום מיובש
מעט צימוקים או חמוציות אם אוהבים
1/4 כוס שבבי שקדים
תבלינים לפי הטעם -
פפריקה מתוקה/חריפה/מעושנת
כורכום מעט
מלח
פלפל שחור
כמון
מערבבים טוב את המרכיבים ושומרים במקרר או במקפיא
אפשר להוסיף את התערובת לאורז, פתיתים וכדו'
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
נשתף "בנחת רוח" שהיה לי היום
היה לי פגישה במשרד גדול בעיר הגדולה
כרגיל הקדמתי וישבתי להמתין להכנס
בזווית העיין ראיתי גברת צעירה מערבבת משהוא בקופסה
היה לזה ריח נהדר ואני הייתי די רעב ;)
אמרתי "איזה ריח טוב, מזה?
והיא אמרה לי שאימא שלה מכינה לה קופסה עם זה וזה וזה
היא מוסיפה רק מים רותחים במשרד ונהנית מארוחה חמה..
אמרתי לה שזה רעיון נהדר והיא בתגובה אמרה "אימא שלי ראתה את זה בפורום חרדי - אתה לא מבין בדברים האלה.."

אני איש מנומס לא פידחתי אותה ולא אמרתי מילה מעבר ל - בתאבון :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה