כן גם אני לא דיברתי על מסחר של אלפיות שניה אלא על עצם העיקרון של לסחור לא על פי דעה אלא על פי מספרים נטו, איך הארביטרז' הזה לא נסגר כבר על ידי תוכנות?
עכשיו הבנתי מה אתה מתכוון אז קודם כל נגדיר את המושגים:
אני מבין שאתה קורא בשם ארביטראז' לכל יתרון סטטיסטי בשוק, מה שמכונה במסחר בשם Edge:
יש הבדל בין ארביטראז' לאדג'
ארביטראז' זה ניצול של פער מחירים בין שני שווקים – קונים בזול במקום אחד ומוכרים ביוקר במקום אחר, ללא סיכון (או כמעט בלי סיכון). וזה משהו שנשים רגילים לא יוכלים לעשות בכלל.
Edge (יתרון סטטיסטי) זה כשיש לך שיטה עם סיכוי טוב יותר להרוויח מאשר להפסיד, אבל עדיין יש סיכון. אתה לא מרוויח תמיד, אלא רק בממוצע לאורך זמן.
וזה מה שסוחרים עושים,
עכשיו האם כל EDGE הוא צועק עד לשמים? לא, לא מדובר שהסוחר הוא גאון העולם ש''מצא איך לפצח את שוק ההון'', (זה אתה תמצא רק בפרסומים בפרוג או בכל רגע וכו' ש''החרדי שמצא את הסוד של הקאוצ'ינג" או כל מיני דברים כאלה. לא מדובר על יתרון יחיד, אלא יתרונות קטנים שכאלה יש מילונים כפשוטו (בלי להגזים) והגופים הגדולים בכלל אין להם ענין להתמודד נגדך. חוץ מזה לשנות את המסחר שלהם כדי לסגור פינות מסויימות, זה עצמו יגרום לפתוח סוגים אחרים של הזדמנויות למסחר, ואתה מבין שהם בין הפטיש לסדן, כי בשוק ההון אתה יכול להרוויח מלונג או משורט, אז מה שזה עקלתון לזה זה טוב לזה, וכן הפוך, אז מה הם יעשו?
אתה בכלל לא צריך לשחק במגרש של השחקנים הגדולים, באנקים וקרנות גידור וכו' לא מענין אותם את ה1000 דולר שאתה עושה בעסקאות הקטנות שלך, הם רבים על הכסף נגד באנקים אחרים, ואתה מזהה בחלק מהדברים ורוכב על הגל.
אני לא יודע אם אני מובן מספיק.
חוץ מזה באמת בגלל שהגופים הגדולים מחליפים את השיטות שלהם כל הזמן (לא בשביל לנצח אותך) לכן אותו EDGE שעבד פעם לא עובד היום, יש הרבה סוחרים מפורסמים (שמישהוא כאן טוען שעשה מלא חיפושים ומשום מה לא הגיע אליהם) כגון LARRY CONNORS שהאסטרטגיות שהם כתבו לפני הרבה שנים, היום לא שווים כלום, כי כמו שכתבתי בהודעות הקודמות, השוק אכן משתנה וכך סוחר מה שעבר פעם לא עובד היום.
הרבה פעמים בשביל שיוכלו לחסל את הEDGE שלך יצטרכו לשנות את האסטרטגיות עצמם שלהם, וזה לא שווה להם.
בעצם השאלה שלך זה לכאורה אותו שאלה שבהמון תחומים בחיים, המקום של האיש הפשוט מול הגופים הגדולים, לדגומא איך יכול להיות שMICROSOFT או ADOBE או כל חברה מהכי טובות בעולם בטכנולוגיה, לא מצליחים לסגור את כל פרצות הבטחה של התוכנות שלהם עד כדי שפורצים קטנים (יחסית לאנשי סייבר שADOBE יכולים להרשות לעצמם) כמו ירון וכו' יכולים לפורץ (וכן תשאל על משחקי מחשב וכו').
אולי זה בכלל לא מה שאתה קורא ניתוח טכני, אבל מה שאני מכיר שקוראים ניתוח גרפים זה שיושבים ומותחים קווים ומחשבים וכו'
קווים זה אחד מהדרכים לקחת החלטות, אבל זה לא אומר שזו הדרך הדרך היחידה של ניתוח טכני, יש מלא מלא דרכים, יש PRICE ACTION ויש שמבוסס אינדקטורים,ויש שמלשבים, ויש ICT ויש עוד מלא דרכים, אבל המכנה המשותף בכולם הוא שמבוססים על מספרים ולא על מה שלא בא לידי ביטוי במספרים.
זה לא סוד שאם תסתכל בגרף תוכל לראות דרכו איפה היו אירועים משמעותיים בעולם, כגון קורונה, משברים כללים מלחמות וכו'.