התייעצות מכללת פרופיטי לסוחרים בשוק ההון, מישהו מכיר

עומק הסיכוי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
והוא היה צריך להיות עשיר גדול ומפורסם מאוד
לא חייב, אנשים עם כמה מיליונים לא עשירים גדולים ולא מפורסמים.
זה לא כסף קל, זה עבודה וגם מנטלית.
אחרי שיש לך הרבה אתה לא צריך המון.
וגם לא תמיד זה אפשרי
חיפשתי הרבה מאוד
אני מאמין רק אני לא יודע איפה.
אתה רואה שאני כן מכיר כאלה

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
לא חייב, אנשים עם כמה מיליונים לא עשירים גדולים ולא מפורסמים.
מי שיש לו מיליונים ככל הנראה יש לו את הממוצע.

מי שיש לו יתרון קל
הוא יכול לבצע את היתרון שלו על השוק אינסוף פעמים
ולהתעשר ברמה קיצונית.

menajem

משתמש צעיר
אז אתה מסכים שקורס של מכללה כל שהיא לא מגלה דבר?
אם כן תם הדיון
אתה מערבב מושגים,
יש פה שתי נושאים
1. האם הנתוח טכני יכול לעבוד או לא, ובזה אתה מרא דשמעתתא שלא
2. במידה שכן עובד, האם שווה ללמוד את זה במכללה.
3. הרבה מכללות הם לא ילמדו לך את הסוד שלהם, אלא את העקרונות ושל המסחר, ואם זה אתה תצטרך לעשות את השיטה שלך וזה באמת לא יפגע בשיטה שלהם.
4. כמו שכתבתי במפורש אני איהי מוכן למכור לך אם תשלם יותר ממה אני יכול להרוויח מהשיטה שלי, ודבר זה הוא לא כזה נדיר אצל אנשים רגילים, מישהו שעושה 40% שנתי, אבל יש לו בקושי 10000 ש''ח, אזי הוא כן יהיה מוכן למכור את הידע שלו לכל מיני אנשים.
5. ועוד שהאיש הזה לא יהיה עשיר מפורסם,

הטעות שלך הוא שאתה חושב שמסחר עובד= לעשירות תוך שנה שנתיים. ובזה כולי עלמא מודו שאתה צודק ואין כזה דבר. (מלבד כל מיני יוטוברים שמראים את עצמם)

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
4. כמו שכתבתי במפורש אני איהי מוכן למכור לך אם תשלם יותר ממה אני יכול להרוויח מהשיטה שלי, ודבר זה הוא לא כזה נדיר אצל אנשים רגילים, מישהו שעושה 40% שנתי, אבל יש לו בקושי 10000 ש''ח, אזי הוא כן יהיה מוכן למכור את הידע שלו לכל מיני אנשים.
תכניס למחשבון ותראה שלא שווה לו למכור את המידע.

menajem

משתמש צעיר
מי שיש לו יתרון קל
ולהתעשר ברמה קיצונית.
ממש לא, לא הבנת מילה של איך עובד המסחר,
הוא לא יכול לעשות אותו דבר אינסוף פעמים, צריך שיזדמן בדיוק אותו דבר שהוא צריך, לפי הנתונים שהוא מצא, ויכול להיות שיזדמן רק פעם בשבוע (תלוי באופי המסחר) וגם אז לא יכול לעשות מינוף גדול, קוראים לזה

ניהול סיכונים!!!,
שמעת על זה?

menajem

משתמש צעיר
תכניס למחשבון ותראה שלא שווה לו למכור את המידע.
1751578848731.png

יקח לו 10 שנים להגיע ל200,000 ועדיין אז לא יוכל לחיות מזה, חוץ כל זה בתנאי שלא יהיה הוצאות בכלל בכל השנים, וקרוב לודאי שעד אז כבר לא יהיה רלוונטי האסטרטגיה כי השוק כבר ישתנה עד אז [כמן שכתבתי מקודם, השוק משתנה ומה שעבד לפני כמה שנים לא עובד היום, וסוחר צריך להיות דינמי] בכל אופן לא יצטרך לפתח גישה אחרת עד אז
במקום זה הוא מוכר קורס ועשה את ה200000 תוך שנה ואז יכול לסחור באמת,
מה כ''כ קשה להבין,

צריך קצת יותר להתאמץ להבין את הגישה השניה, והכל יהיה ברור

עומק הסיכוי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מי שיש לו מיליונים ככל הנראה יש לו את הממוצע..
אתה מוזמן להצטרף לקורסים שלו, אם הוא עדיין מעביר, עם גוגל טרנסלייט ולהיווכח לבד
אולי בסוף תשכנע את חברי הפורום לעזוב את המדד ;)
מי שיש לו יתרון קל
ולהתעשר ברמה קיצונית.
הסברתי לפני 2 הודעות למה החשבון לא נכון

עומק הסיכוי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

menajem

משתמש צעיר
חיפשתי הרבה מאוד.
והוא היה צריך להיות עשיר גדול ומפורסם מאוד.
תגיד לי מה הענין שלך? אתה אומר שחיפשת הרבה, וכו' וכו' (אין לי מושג איפה חיפשת כי אני אישית לא יודע איפה אמורים לחפש אבל בא נאמר)
ואני בא ומראה לך נתונים בזמן אמת של בוט שאני ייצרתי (ואין בדעתי למכור לך שום דבר) ואתה אפ' לא מתייחס, אז אם נשפוט לפי זה איך בדיוק חיפשת, :unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure:

בכל אופן שיהיה ברור כל מה שכתבתי עד כאן אין לא בא לומר שאני ממליץ על פרופיטי, אני לא מכיר בכלל ויותר מזה אני לא ממליץ לאנשים ליכנס לנסות מסחר, כי זה דבר שצריך שילוב של הרבה תכונות נפש, ובודדים יכולים לעשות את זה טוב (אין כוונתי לומר אל מישהו מסויים שלא יצליח, רק אני מתכוון שאני לא יכול להמליץ למישהו בלי להכיר אותו, כי רוב האנשים אין להם את התכונות הנצרכות)

צדיק תמים

משתמש פעיל
@menajem @עומק הסיכוי
נניח שאני מסכים שאכן סטטיסטית יש דפוסים ידועים מראש. הדפוסים האלה ניתנים להגדרה כמכונת מצבים פשוטה, נכון? תתאר את כל הכללים שאתה מסביר בקורס, ותן לזה לרוץ. אפילו בלי לשבת צמוד לבורסה ולהתחבר בסיב אופטי ולכתוב קוד בחומרה וכו' כמו שחברות algo trading עושות כדי לתפוס ארביטרז'ים שנפתחים לשברירי שניה.
בהנחה שהשוק יעיל ולו במידה כלשהיא, יש פה ארביטרז' צועק לשמיים וקל מאוד לניצול. הבוטים היו מחסלים מיידית כל ארביטרז' כזה.
ואם תאמר שיש בעיית נזילות, אז היתה קמה חברה ומוכרת תוכנות מוכנות כאלה, ולא קורסים, ונהיית אנבידיה הבאה

איך שייך לטעון שעל ידי התבוננות במספרים בלבד, נתוני עבר של המניה, ניתן להשיג תשואה שרובוט לא יוכל להשיג?
וביעילות הרבה יותר גבוהה, הוא רץ 24/7 וסורק את כל המניות הקיימות בשוק.
אני באמת אשמח לתשובה רצינית.

נערך לאחרונה ב:

צדיק תמים

משתמש פעיל
אז סה''כ הפסדתי 8%, הרווחתי 12%, נשאר לי 4% תוריד עמלות, בא נאמר שנשאר 2.5 אחוז חודשי, פלוס תעשה את החישובים עם ריבית דריבית אתה יכול להרגיע להרבה כסף.
שכחת לחשב את המס שצריך לשלם בכל מכירה ברווח ופוגע בריבית דריבית.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

menajem

משתמש צעיר
שכחת לחשב את המס שצריך לשלם בכל מכירה ופוגע בריבית דריבית.
לא שכחתי כלום, ולא נעליים.

מס משלמים רק בברוקר ישראלים, הם מיועדים רק למשקיעים לא לסוחרים
סוחרים משתמשים בברוקרים זרים, שמה לא מנכיס שום מס, (ואתה משלם בסוף כל שנה מעצמך [אם אתה אזרח טוב]

כל הבורסות מיטב דש, פסגות, אקסלנס וכו' הם בכלל בכלל בכלל לא מתאימות למסחר רק להשקע, גם בגלל המס, וגם בגלל העמלות הגדולות, וגם בגלל הפלטפורמות הדפוקות המיושנות שלהם, בלי וכו'.

אבל מעבר לעניין הטכני – יש כאן משהו הרבה יותר מטריד:

אני לא הצגתי פה שום שיטה מהפכנית, לא טריק, אלא ענין נורא נורא פשוט, של לדעת מה זה לפטפורמה מסחר.
וזה הספיק כדי שאנשים יניחו מיד שמדובר בטעות. בלי לשאול, בלי לבדוק, בלי לשקול. פשוט – טעות.

וזה בול אותה תבנית שראינו קודם, כשמישהו כתב ש־60% הצלחה זה "לא יתרון".
זו לא התנגדות מבוססת — זו נעילה מחשבתית אוטומטית.
כל דבר שנראה כאילו סוחר מרוויח חייב להיות שגוי.
ומשם כבר ימצאו את ה"טעות", גם אם זו טעות של מתחילים ממש — פשוט כי הנחת המוצא היא שלא ייתכן להרוויח.

אז אם האשכול הזה מדגים משהו — זה לא האם מסחר עובד או לא, אלא עד כמה הדיון סביב מסחר כאן לא פתוח באמת, אלא רק מחפש לאשר את מה שכבר הוחלט מראש.

נאך און נאך גוט

משתמש רשום
כל הזמן אני מחפש אפשרויות לתשואה עודפת
כולל בימים אלו
כמו מה למשל ? מסקרן לשמוע כמה אופציות יש שאתה בחיפוש תמידי?
כמה זמן ושכל אתה משקיע כדי לנסות להבין וליישם כל דבר כזה ?
כמה זמן לוקח לך להחליט שזה שטויות ולהתקדם הלאה?
מה הדאטה והמשאבים שעומדים לרשותך למחקרים האלו?
אשמח להבין תודה

menajem

משתמש צעיר
@menajem @עומק הסיכוי
נניח שאני מסכים שאכן סטטיסטית יש דפוסים ידועים מראש. הדפוסים האלה ניתנים להגדרה כמכונת מצבים פשוטה, נכון? תתאר את כל הכללים שאתה מסביר בקורס, ותן לזה לרוץ. אפילו בלי לשבת צמוד לבורסה ולהתחבר בסיב אופטי ולכתוב קוד בחומרה וכו' כמו שחברות algo trading עושות כדי לתפוס ארביטרז'ים שנפתחים לשברירי שניה.
בהנחה שהשוק יעיל ולו במידה כלשהיא, יש פה ארביטרז' צועק לשמיים וקל מאוד לניצול. הבוטים היו מחסלים מיידית כל ארביטרז' כזה.
ואם תאמר שיש בעיית נזילות, אז היתה קמה חברה ומוכרת תוכנות מוכנות כאלה, ולא קורסים, ונהיית אנבידיה הבאה

איך שייך לטעון שעל ידי התבוננות במספרים בלבד, נתוני עבר של המניה, ניתן להשיג תשואה שרובוט לא יוכל להשיג?
וביעילות הרבה יותר גבוהה, הוא רץ 24/7 וסורק את כל המניות הקיימות בשוק.
אני באמת אשמח לתשובה רצינית.
אני באמת אשמח לענות לך תשובה רצינית אבל אני מתנצל שלא הבנתי את השאלה שלך, אבל נראה לי שאנחנו לא מדברים בכלל על אותם דברים.
לא הבנתי איפה בידוק האי הבנה נראה, לי שיש מלא, אז אפרט כמה דברים:
- אני לא מדבר בכלל על מסחר של אלפיות שניה
- על מה שכתבת
תתאר את כל הכללים שאתה מסביר בקורס
אני לא מוכר שום קורס, לא יודע על מה אתה מדבר (אולי אתה מדבר על עומק הסיכוי) אני לא יודע. אבל גם הוא לא עסוק במסחר של אלפיות שניה
אני לא אמרתי בשום מקום שניתן להשיג תשואה שרובוט לא יוכל להשיג [אני אישית מתעסק רק עם רובוטים, כי אני לא רוצה לשבת מול מחשב הרבה זמן].
לא צריך לסחור את כל המניות שבשוק, זה אחד מהטעויות הנפוצות, אותו יתרון סטטיסטי שיש במקום אחד לא אומר שיהיה במקום אחר.
אין לי מושג על מה אתה מדבר,

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

menajem

משתמש צעיר
חבר'ה אני רואה שיש פה עדיין טעות שאנשים לא קולטים מה זה נתוח טכני, ניסיתי להסביר מקודם אבל לפי השאלות אני רואה שעדיין לא ברור,
אני רוצה שתבינו שמי שמשקיעה פסיבי בSP500 ל15 שנה, בגלל שבעבר נתן לא תושאה ממוצע X שנתית, זה גם ניתוח טכני, אולי אתם לא ידעתם אבל זה זה בדיוק ניתוח טכני. לא בערך. לא דומה. לא קרוב. בול ניתוח טכני.
למה? הרי זה לא 100 אחוז שתרוויח, אין הבטחה של אף אחד שתרוויח אלא אתה בונה על נתוני העבר ועל סמך זה אתה משקיע
(על אף שבמחינה היסטורית השקעה לטווח ארוך בSP500 מראים שאף אחד לא הפסיד בכל הזמנים, זה עדיין לא 100% בלי סיכון כי זה שלא היה בעבר לא אומר שלא יכול להיות בעתיד, (חוץ מזה שנכון שאנשים לא הפסידו במבחינת נומינלית אבל מבחינה ריאלית אם היה להם הפסדים) ועוד הנושא שלנו הוא לא רק האם להפסיד או לא, אלא האם תרוויח סכום מכובד או לא, וזה לא תמיד היה, בתקופות הגרועות של המדד, נכון שמי שהקשיע ל15 שנה, לא הפסיד אבל בקושי הרוויח, שאילו היה יודע מראש שזה הרווח שיהיה לו, לא היה משקיע את זה,
אלא הענין הוא שיש הסתברות גובהה שזה ירוויח (ואני בעד, אל תבינו אותי לא נכון) ומי שמשמקיע בונה על הסתברות, שיש סיכויים גובהים שירוויח.

ונכון שיש הסברים הגיונים למה המדד אמור להמשיך לעלות וכו' (הכלכלה צומחת, המדדים מוציאים את החברות החלשות וכו') אבל אם כל זה, האם על סמך הסברים אילו אילו לא היה לך בכלל נתוני העבר הייתה משקיע? מי שיענה על זה שלא, זאת אומרת, שהוא מבסס את השקעה שלו (עכ''פ חלק בהחלטה) היא על נתוניים מספריים בעבר שהם ''משקפיים'' מה שהתאוריה אומרת.
ואם אני אשאל מישהו תגיד לי האם אתה ממליץ לי היום, שבעוד 40 שנה להשיקע בSP500, מסתבר שכל אחד יגיד לי, ''לא'' אני לא יודע מה המציאות יהיה בעוד 40 שנה, אולי אז יהיו מדדים הרבה יותר טובים וכו'.
וכל זה לא פוגע שעכשיו לפי נתונים של עכשיו זה אכן כן משתלם להשקיע שם.
ואותו דבר לגבי מי שקונה דירה להשקעה כי בשנים אחרונות המחירים עלו. וכו'.

אז עכשיו לעניינו זה בדיוק אותו דבר בניתוח טכני, (וכוונתי כמו שהסברתי בהודעות קודמות, באופן עקרוני על עצם המונח הטהור "ניתוח טכני", (לא על איזהו שיטה/קורס/ספר או כללים מסויימים, [שאני באופן אישית מאז שהתחלתי להתעסק במסחר אלגוריטמי [זאת אומרת שבודק עם קוד נתוני גיליתי שרוב הדברים שמלמדים בתאוריה באמת לא עובדים ברוב הנכסים]) שאנחנו אומרים אם משהו עבד פעם ועדיין עובד, אז אפשר להניח שעדיין ימשיך לעבוד, עד שנראה שהפסיק לעבוד. אלא שבמקום לעשות חשבון על תקופה זמן מאד גדולה, עושים על תקופת זמן הרבה יותר קצרה, עכשיו כל זה (כחלק מהסטרטגיה שזו מה שהוכיחו את עצמה) הוא הנהיול סיכונים בצורה מושכלת.

עכשיו ברור?, הנושא של ניתוח טכני זה פשוט לראות אם יש מציאות מסויימת שאנחנו רואים, אלא שבמקום לחפש את את הנתונים בעולם, הוא לבנות רק לפי המחירים, הם עולים הם יורדים וכו'. (וכמובן שזה לא הופך שכל מי שיאמר שהוא מתעסק בניתוח טכני זה אומר שהוא מרוויח). ניתוח טכני זה אך ורק אומר שאת החלטות מבססים על מספריים ולא על מה מידע אחר.
השקעה מבוססת לא ניתוח טכני, יהיה לדוגמא כשיוצא איזה רעיון חדש בעולם, ואין עליהם שום נתוני העבר, והבן אדם אומר, לי נראה שהרעיון הזה ילך, כי מסתבר שילך, כי יש לזה ביקוש וכו'. כי אנשים יהבו את זה, לדגומא להשקיע במטוורס, או כשממש יצא הביטקוין, וכו'.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...