זאת הרמה של מה שאתה מכנה סטטיסטיקה?אם בעבר זה קרה 60% מהמקרים, אז יש כאן יתרון הסתברותי.
זאת הרמה של מה שאתה מכנה סטטיסטיקה?אם בעבר זה קרה 60% מהמקרים, אז יש כאן יתרון הסתברותי.
אתה צודק!Jim Simons
אני לא יודע מה אתה מתכוון ''ללמוד את התחום''
אם הבנת מה שכתבתי אין צורך ללמוד שום דבר, רק סטטיסטיקה וניהול סיכונים
ג'יימס האריס סימונס
מתמטיקאי ומנהל קרן גידור שנחשב בעיני רבים לסוחר המצליח ביותר בהיסטוריה של וול סטריט.
כמה פרטים עליו:
- הוא הקים את קרן רנסנס טכנולוגיות (Renaissance Technologies).
- הקרן שלו, ובעיקר הקרן הפנימית "מדליון" (Medallion Fund), הניבה תשואות פנומנליות של בערך 66% לשנה לפני דמי ניהול (ועוד כ־39% לשנה לאחר דמי ניהול!), במשך עשרות שנים.
- בניגוד לוורן באפט שמשקיע בצורה פומבית וגלויה, סימונס פעל בסודיות מוחלטת ושיטותיו מבוססות על מודלים מתמטיים ואלגוריתמים כמותיים.
- הוא עצמו פרש מהניהול לפני שנים, אבל הקרן ממשיכה להיחשב מהמצליחות ביותר.
לעולם שכולו טובהוא עצמו פרש
לא סימן טובהיי
אשמח אם תוכל לפרט לי אם אתה ממליץ על הקורס כי כמו שכבר כתבו פה התעניינתי בקורס מאז לא מפסיקים להתקשר אליי ולשלוח לי מיילים
איך זה קשור לניתוח טכני?מה שגוי כאן?
החשבון פשוט — שניים שהשקיעו 100 שקל במדד בסוף (כנראה) ירוויחו סכום מסוים
ואם אחד מהם גם יעבוד כשומר בבורסה וירויח אפילו שקל הוא יהיה יותר עשיר מחבירו.
הו, סוף סוף עכשיו אני מביןזאת הרמה של מה שאתה מכנה סטטיסטיקה?
לא התכוונתי בדווקא לניתוח טכני אלא על כל דרך כמו ניתוח פונדומנטלי, ארביטראז׳ וכואיך זה קשור לניתוח טכני?
אבל יש הרבה אנשים שכן מצליחים (ואין להם מה להסתיר) - לא בשיעור פנומנלי כמו סיימונס אבל כן יש.עניתי על זה כאן
יש עוד נושא שאנשים בכלל לא מבינים, הרבה מצטטים את וורן באפט שאומר "אי אפשר להכות את השוק לאורך זמן", ומסיקים מזה שאף אחד לא יכול להרוויח יותר מהממוצע, ובטח לא עשרות אחוזים בשנה.אתה צודק!
אם רק הייתה לי האפשרות הייתי משקיע אצלו
עניתי על זה כאן
אלו יוזמות חסרות תוחלת חיובית.לא התכוונתי בדווקא לניתוח טכני אלא על כל דרך כמו ניתוח פונדומנטלי, ארביטראז׳ וכו
הרעיון שדברים האלה הינם עבודה או יזמות וכד ואי אפשר להשוות אותם להשקעה במדד
אמור להיות מעט מאוד אנשים שירוויחו הרבה לאורך זמןאבל יש הרבה אנשים שכן מצליחים (ואין להם מה להסתיר) - לא בשיעור פנומנלי כמו סיימונס אבל כן יש.
הבעיה שקיימת בנושא חוץ מסוד מקצועי זה גודל הנכסים
זאת טעותאתה מתכוון ליתרון במובן חזק – משהו כמעט ודאי, עם עקביות מוחלטת ויכולת חיזוי ברורה.
בעוד שכשאני מדבר על יתרון הסתברותי, הכוונה היא גם למשהו כמו 60% הצלחה,
כל עוד הרווח הממוצע בעסקה מוצלחת גבוה מההפסד בעסקה כושלת.
זה שהם שונים ממאבטח ששכרו בטוח אני כתבתיאלו יוזמות חסרות תוחלת חיובית.
ולכן הם לא שקולים למאבטח בכניסה לבורסה.
לא, אני מחפש שיטה שנותנת יתרון 51% אחוזאז פתאום אני מבין למה אתה מתנגד: אם חשבת שמדובר בשיטה שמבטיחה דיוק קרוב ל־90%, ברור שזה נשמע לא רציני.
לזה אני מנגד כמוך איך כזה דבר,לא, אני מחפש שיטה שנותנת יתרון 51% אחוז
ותוך שנה שנתיים אני מתעשר.
כאן אנחנו חוזרים למה שכבר דובר כמה פעמים.זה לא סותר לסטטיסטיקה
גם מי שלא יודע ש"ס יוכל למצוא אנשים שכן יודעים ש"סכאן אנחנו חוזרים למה שכבר דובר כמה פעמים.
אני רואה ברור שסטטיסטיקה שקיימת כאן חסרת תועלת היות ותצפיות נעשו בצורה גורפת
זה כמו שתעשה מחקר והוא יהיה צודק ש95% מיוצאי הישיבות לא יודעים ש״ס.
האם המסקנה שמי שרוצה לדעת ש״ס לא ילך לישיבה?
אני שואל אילו היית יודע לעשות מה שהבתי לך מקודם, לא היה מתאים לך:זאת טעות
תבנית עם 60% הצלחה
אין לה יתרון הסתברותי.
אני לא מבין אותך, אתה כבר ענית את התשובה במאמר שלך שציינת לעיל על JIM SIMONS יש שיוודעים אבל הם לא יגלו לך, גם אני לא אגלה לך אם יהיה לי שיטה, אלא א''כ תהיה מוכן לשלם יותר ממה שאני יכול להרוויח לבד בשוקגם מי שלא יודע ש"ס יוכל למצוא אנשים שכן יודעים ש"ס
ועל ידם הוא יוכל לקבל תשובה לכל שאלה.
כעת יש לי בקשה צנועה
תאתר לי אדם אחד (!)
"מכותל המזרח" של ניתוח טכני
שמוכן לתת היסטוריית פעולות ותשואות שלו
ולהראות שהוא מרוויח מעל השוק לאורך זמן
חשוב לציין שמקור התשואה החיובית צריך להיות על בסיס דפוסי פעולה שהוא קבע מראש.
אני יגלה לך כבר
אין אפילו אחד כזה.
ואם תמצא לי מסתבר שאני הולך ללמוד אצלו
ומוכן לשלם על זה.
למרות שזאת לא הוכחה גמורה לכך שיש לו יכולות.
מניין לך? זה שאתה לא מכיר זה לא אומר שאין.אני יגלה לך כבר
אין אפילו אחד כזה.
אז אתה מסכים שקורס של מכללה כל שהיא לא מגלה דבר?אני לא מבין אותך, אתה כבר ענית את התשובה במאמר שלך שציינת לעיל על JIM SIMONS יש שיוודעים אבל הם לא יגלו לך, גם אני לא אגלה לך אם יהיה לי שיטה, אלא א''כ תהיה מוכן לשלם יותר ממה שאני יכול להרוויח לבד בשוק
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
15.07
י"ט תמוז
אתר פרוג ובנק מרכנתיל מגישים:
וובינר פלוס - זום לייב בנושא משכנתאות
משכנתא? השקעה בנדל"ן? כל מה שחשוב לדעת לפני שמתחייבים משכנתא, פריסייל, טאבו משותף והשקעות חכמות. וובינר מיוחד עם מיטב המומחים.
הכניסה חופשית בהרשמה מראש!
25.6
כ"ט סיון
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל
המסלול המקיף!
25.6
כ"ט סיון
קורס עיצוב ואדריכלות פנים
המסלול המקיף ותכנים
20.7
כ"ד תמוז
קורס עימוד תורני
מותאם לאברכים!
23.7
כ"ז תמוז
נפתחה ההרשמה!
קורס אוטומציות ובוטים - בבשורה מרגשת!
הקורס עבר מתיחת פנים רצינית והפך למסלול היחיד בארץ שמלמד אוטומציה אמיתית על שרתים פרטיים. עם Self-Hosting, n8n, בוטים חכמים ו-AI ברמה שעדיין אין בארץ, ואנחנו נרגשים להיות הראשונים שיכשירו אותך לזה!
תכנית חדשה!
21.7
כ"ו תמוז
נפתחה ההרשמה!
קורס צילומי ילדים וניובורן
המסלול לנשים
22.7
כ"ז תמוז
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום אירועים וסטודיו
המסלול לגברים
תהילים פרק קכב
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יי נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יי:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יי אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ: