דרוש מתכון מילוי לבלינצעס

חמג

משתמש מקצוען
מחפשת רעיונות למילוי, חוץ מתפו"א- םירה ופטריות.
משהו מעניין שיתאים לבוקר החג.(שאמלא אוותם בבוקר אני לא אמלא יומיים מראש..)
תודה מראש שנה טובה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ואיזה רוטב יכול להתאים לזה?
א. יש רטבים מוכנים של יד מרדכי - בטעמים שונים ומפתיעים.
ב. יש רוטב בצל סגול ורימונים
ג. הקלאסי- להכין רוטב פטריות (ולא משקית).
שנה טובה גם לך :)
 

חמג

משתמש מקצוען
א. יש רטבים מוכנים של יד מרדכי - בטעמים שונים ומפתיעים.
ב. יש רוטב בצל סגול ורימונים
ג. הקלאסי- להכין רוטב פטריות (ולא משקית).
שנה טובה גם לך :)

אשמח לקבל מתכון לרוטב בצל סגול ורימונים,
ורוטב פטריות "טבעי"
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אשמח לקבל מתכון לרוטב בצל סגול ורימונים,
ורוטב פטריות "טבעי"
רוטב פטריות

רכיבים:

סלסלת פטריות טריות שטופות וקצוצות דק
בצל גדול קצוץ לקוביות
שן שום קצוצה
שתי כפות שמן זית/קנולה
חצי כוס עשבי תיבול קצוצים.
או שני גבעולי בצל ירוק קצוצים
מלח ופלפל
רביכה: כפית קמח תפוחי אדמה/קורנפלור מהולה בכוס מים.

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל במחבת עד לשקיפות וריכוך.
2. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שרוב הנוזלים מתאדים. פעולה זו עשויה לקחת כעשר דקות. לא כדאי לחפף.
3. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה.
4. מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים ומערבבים.
5. מוסיפים את הרביכה ומבשלים עד להסמכה קלה.
6. טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים חם- יוצקים מעל הבלינצ'עס.

למבשלים בחג: אפשר להכין מראש עד לשלב 4 ולהמשיך בהכנה ממש לפני ההגשה.
 

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מילוי לחבתיות פרווה:
מטגנים בצל
מוסיפים ביצים חיות ומערבבים היטב
מוסיפים מעט מים
ותבלינים-פלפל מלח א מרק פתריות

זהירות-נדבק מאוד מהר. צריך לערבב כל הזמן

נכתב מהזיכרון....

מעל מתאים מאוד רוטב פתריות:
3 כפות שמן
1 כף קמח
3 כפות א מרק פתריות
מערבבים על האש. מערבבים כל הזמן שלא יחרך
מוסיפים כחצי כוס מים (תלוי במידת הסמיכות הרצויה) ומביאים לרטיחה
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אפשר חתיכות כבד עם טבעות בצל ברוטב יין, או ירקות מוקפצים.
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
האשכול הזה בא לי בדיוק בזמן :)
תכננתי למלא בלינצ'עס בירקות מאודים השאלה אם אפשר להכין כבר היום את הירקות ולאכול אותם בחג בבוקר? (ז"א ראשון)
כמה זמן מחזיק במקרר?

כמובן אמלא את הבלינצ'עס רק קרוב לסעודה..
 

אורי מלאכי

משתמש פעיל
הכנתי לפסח יצא טעים מאד (שילוב של 2 מתכונים, לא זוכרת של מי הרוטב, אם אני לא טועה של נטלי לוין)
חזה ברוטב דבש
רוטב לבלינצ'עסים בשרי:
מטגנים פיסות חזה.
לרוטב:
2 כפות שמן
10 שיני שום, קלופות
6 כפות דבש
כף גדושה סוכר חום בהיר (דמררה)
2 כפות חומץ
כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח
כף קרונפלור (+ 3 כפות מים)
מכינים את הרוטב:
חותכים את השום לפרוסות.
– בסיר רחב ונמוך מטגנים את השום בשמן זית במשך דקה. מוסיפים דבש, סוכר חום, חומץ ומלח ומטגנים 2 דקת.
– מוסיפים מים רותחים ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהרוטב מגיע לרתיחה חזקה.
– מערבבים בקערית קטנה את הקרונפלור והמים עד שאין גושים ומוסיפים לרוטב. מערבבים היטב.
– כשהרוטב מסמיך מעט, בערך אחרי 5 דקות נוספות, מכיניסים את פיסות העוף, מבשלים הכל ביחד, תוך כדי ערבוב, עד שהפיסות מצופות לגמרי ברוטב. בערך 5-10 דקות. מגישים חם על בלינצ'ס ממולא בפירה.
1600363177638.png

(נ.ב. רק מזהירה שזה ממלא מאד
נ.ב.2. לא שמתי לב שכתבתי מהניק של בעלי.)
 

מירי84

משתמש פעיל
האשכול הזה בא לי בדיוק בזמן :)
תכננתי למלא בלינצ'עס בירקות מאודים השאלה אם אפשר להכין כבר היום את הירקות ולאכול אותם בחג בבוקר? (ז"א ראשון)
כמה זמן מחזיק במקרר?

כמובן אמלא את הבלינצ'עס רק קרוב לסעודה..
אני מקפיאה את הירקות. למרות שמהיום זה בטח יחזיק במקרר.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה