משום מה את המתכון הזה אני לא עושה כמעט במשך השנה, אבל בחנוכה אנחנו לא מוותרים עליו .
אנחנו קוראים לזה "זלביות" לא בטוחה שזה השם המקורי והנכון.
מאד מאד קל להכנה ועוד יותר קל לאכילה.
קחו בחשבון שבמהלך הטיגון הציבור אוכל ואז - - - - בגמר הטיגון אתם עומדים מול מגש ריק אבל לב מלא ששימחתם פיות.
אז ככה:
החומרים
3 כוסות קמח
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים
כפית מלח
(אפשר ביצה - לא חובה)
לערבב בכף את כל היבשים
להוסיף מים חמימים עד שהבצק נעשה נוזלי
הערבוב בכף בלבד.
לכסות היטב בניילון נצמד ומגבת ולהתפיח לפחות שעה.
אני אתמול הסתפקתי בחצי שעה והיה מעולה.
לאחר שהעיסה תופחת ומעלה בועות.
לוקחים עם כף כמה שעולה, כמות קטנה ומטגנים בשמן (לא להתקמצן אבל לא מידיי.)
הכמות של השמן ההתחלתי מספיקה לכל הכמות, הזלביה לא שואבת שמן לתוכה.
מלמעלה אבקת סוכר -
אנחנו קוראים לזה "זלביות" לא בטוחה שזה השם המקורי והנכון.
מאד מאד קל להכנה ועוד יותר קל לאכילה.
קחו בחשבון שבמהלך הטיגון הציבור אוכל ואז - - - - בגמר הטיגון אתם עומדים מול מגש ריק אבל לב מלא ששימחתם פיות.
אז ככה:
החומרים
3 כוסות קמח
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים
כפית מלח
(אפשר ביצה - לא חובה)
לערבב בכף את כל היבשים
להוסיף מים חמימים עד שהבצק נעשה נוזלי
הערבוב בכף בלבד.
לכסות היטב בניילון נצמד ומגבת ולהתפיח לפחות שעה.
אני אתמול הסתפקתי בחצי שעה והיה מעולה.
לאחר שהעיסה תופחת ומעלה בועות.
לוקחים עם כף כמה שעולה, כמות קטנה ומטגנים בשמן (לא להתקמצן אבל לא מידיי.)
הכמות של השמן ההתחלתי מספיקה לכל הכמות, הזלביה לא שואבת שמן לתוכה.
מלמעלה אבקת סוכר -
נערך לאחרונה ב: