הי, נזכרתי גם במתכון הזה (גירסה שלי בהשראת מתכון שפורסם ב"טעימות"):
קציצות טונה ופתיתים
כוס וחצי פתיתים מכוסמין מלא מבושלים לפי הוראות ההכנה
4 קופסאות טונה
2 ביצים
פפריקה, מלח, כמון, צ'ילי גרוס
לאפות בתנור 15 דק' לצד ראשון ו-5 דק' לצד שני
לבשל ברוטב:
רוטב עגבניות מוכן (ללא סוכר)
עגבניות חתוכות לקוביות גסות
שמיר (מומלץ)
בצל קטן קצוץ (מומלץ)
נשנושים משביעים ולא מזיקים:
קרקרים מקמח חומוס (אפרת סיאצ'י)
מצרכים:
כוס קמח חומוס (140 ג')
רבע כוס שומשום (32 ג')
חצי כפית מלח
חצי כפית כמון טחון
רבע כפית פלפל שחור
כוס (240 מ"ל) מים פושרים
2 כפות שמן זית
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות על תוכנית טורבו (מאוורר מוקף בעיגול(
-מערבבים בעזרת מטרפה את כל החומרים עד לקבלת תערובת דלילה חלקה.
-מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית או קנולה. יוצקים את התערובת ומשטחים לגובה אחיד.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות.
-מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ובעזרת חותכן חותכים לריבועים בגודל 4X4 ס"מ. מחזירים לתנור ואופים 25-30 דקות נוספות, עד שהקצוות מתחילים להשחים.
-מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
*אם במקרה נותרים קרקרים שאינם מספיק פריכים -אפשר להניח אותם בתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות (חום עליון ותחתון) ולאפות במשך 20 דקות. להוציא ולצנן לגמרי.
קרקרים מכוסמין מלא (סיאצ'י מותאם)
מצרכים:
1 כוס קמח מלא
3/4 כוס שיבולת שועל (או להמיר ב- 1/3 כוס קמח)
4 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
1.5 כפות תבלין זעתר
2 כפיות שומשום
2 שיני שום כתושות
רבע כוס מים
קורט אבקת אפיה
אופן הכנה:
-מעבדים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד (למי שיש זמן- מומלץ לעטוף בניילון נצמד להניח כחצי שעה במקרר).
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מרדדים את הבצק לעלה דק וחותכים עם סכין למלבנים קטנים. מניחים על נייר אפייה ואופים 15-20 דקות, עד שהקרקרים מזהיבים.
-מוציאים ומצננים.
מתכונים של ניקיות:
אזני המן במילוי ירקות (משתמשת פרוג)
המתכון לבצק:
4 כוסות קמח
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
1 אבקת אפיה
1 כפית מלח
לערבב ולמלא במה שרוצים
אפשר מילוי של ירקות מגורדים ומאודים, אפשר מילוי פירה תפו"א ובצל מטוגן כמו בורקס, אפשר במילוי כבד, בקיצור מה שרוצים,
זה בצק ממש נחמד, קל לעבוד איתו.
פוקצ'ות ללא שמרים וסוכר (מפרוג)
2.5 כוס קמח לבן (להמיר כמובן לקמח מלא, אני מכינה עם כוסמין מלא)
2 כפיות גדושות אבקת אפיה
כפית מלח
2 כפיות שמן זית
כוס מים חמים
לשים היטב ויוצרים פוקצ'ות אישיות או 2 גדולות
לציפוי:
שמן זית
שיני שום כתושות
מלח גס
(אפשר גבינה מלוחה, רצועות פלפלים, זיתים וכד')
אופים בערך רבע שעה- 20 דקות, 200 מעלות עד שמזהיב
שקשוקה בתבנית חד פעמית עגולה
להניח על הפלטה:
רסק עגבניות
עגבניות מרוסקות
שמיר/כוסברה
שום כתוש
ביצים
בצל
אפשר להוסיף בשר טחון שאודה בסיר יחד עם בצל, מלח, פלפל שחור ופפריקה