דרוש מתכון מטבח בריא? אפשרי!! בריא, טעים, קל להכנה, ומוצרים נגישים.

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אז כולנו רוצים בריאות בצלחת.. אבל לכולנו יש משפחה מסביב שמעקמת את האף..
ואין על המתוק והפחמימתי - שנגיש תמיד.
רוצה להעלות פה אשכול חדש- בריא, טעים, קל להכנה, ומוצרים נגישים.
יש? יש!!
מוזמנים לשתף, להגיב, להעיר ולהוסיף.
מחכה לתגובות ולמתכונים שלכם.
נשמח גם ברעיונות לארוחות.
 
נערך לאחרונה ב:

רחליR

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
זה רעיון מבורך!!
אני מכינה בד"כ הרבה מיני מתיקה ומשתדלת לא להשתמש בסוכר
יותר בסילאן בדבש במייפל וזה יוצא אפילו הרבה הרבה יותר טעים וגם בריא יותר!
אשתדל בזמני הפנוי להעלות מתכון או שניים
אותו הדבר אני משתמשת בשמן קוקוס כתחליף לחמאה ומרגרינה ויוצא מוושלם!!!
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אתחיל בשיתוף- תוספת שהכנתי היום לארוחת הצהריים-
אורז עדשים ובטטות בסיר אחד. אין מי שלא אוהב.
מטגנים בצל קצוץ,
מוסיפים קוביות בטטה חתוכות,
כוס עדשים שחורות וחצי כוס אורז.
מטגנים כמה דקות, מוסיפים 2.5 כוסות מים (בערך..) מבשלים כ 20 דקות.
ממליחים ומפלפלים.
מנה יפה, משביעה וטעימה!!
 

קרוסלה

משתמש פעיל
אז כולנו רוצים בריאות בצלחת.. אבל לכולנו יש משפחה מסביב שמעקמת את האף..
ואין על המתוק והפחמימתי - שנגיש תמיד.
רוצה להעלות פה אשכול חדש- בריא, טעים, קל להכנה, ומוצרים נגישים.
יש? יש!!
מוזמנים לשתף, להגיב, להעיר ולהוסיף.
מחכה לתגובות ולמתכונים שלכם.
נשמח גם ברעיונות לארוחות.
איזה יופי!!!
שמחה מאד לפתיחת האשכול ומחכה למתכונים!!!!
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
שיתוף נוסף שרץ אצלנו-
סלט בורגול- מתכון שהוא ארוחה בפני עצמה.
משרים בורגול במים רותחים כחצי שעה, מסננים.
מוסיפים כיד הדמין הטובה-
אם זה סלט לשבת,מוסיפה בדכ שמן זית, בצל ירוק, חמוציות ללא סוכר,
קוביות בטטה חתוכות, פטריות חיות חתוכות לפרוסות.
אם זה כארוחה, מגישה חם, מקפיצה חזות חותכת לרצועות מוסיפה לבורגול,
בצל ירוק, מעט שמן זית, צילי, סויה,עגבניות שרי, ועוד כיד הדמיון הטובה.
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אם זה כארוחה, מגישה חם, מקפיצה חזות חותכת לרצועות מוסיפה לבורגול,
בצל ירוק, מעט שמן זית, צילי, סויה,עגבניות שרי, ועוד כיד הדמיון הטובה.
אפשרי גם קוביות גזר וגבעול סלרי קצוץ.
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כחסידה של אוכל בריא, מהיר וקלללל (עלות מול תועלת = 100%), יש לי כמה קיצורי דרך נחמדים:
* לבשל אורז מלא לפי ההוראות על האריזה (כמובן לוותר על שלב הטיגון, לערבב עם שמן במקום) ביחד עם אפונה וגזר ללא סוכר מקופסת שימורים- יוצא מעולה ממש ועם הרגשה מושקעת... :)
* להעמיד על פלטה/בתנור על 160 מעלות תבנית שמכילה כוסמת מכוסה במים פושרים, לתבל בקטנה, ולהניח מלמעלה עופות מתובלים ברוטב פסטו מוכן או כל תיבול אהוב אחר.
* כבד- במקום המטוגן הנצחי, לבשל ברוטב צ'ילי ללא סוכר מעורב עם סילאן לעמעום החריפות. יוצא פצצה!
* להכניס לתנור תבנית עם שעועית ירוקה קפואה מתובלת במעט תבלין צ'ילי גרוס ומלח ומעליה דגי מושט משוחים בשמן מתובל (שום, פפריקה, כורכום, מלח ופלפל) ומצופים בקינואה קלויה וקריספית.
* בגיזרת המתוקים- הבראוניז המהממים האלה שאני מכינה כמעט כל שבת:
להחליף שמן קנולה בשמן זית, תחליף סוכר- "סוויטנגו" ואפשר לוותר על תמצית הוניל.
* ויש גם את גלידת הבננות שאני כבר מחכה להזדמנות הראשונה להכין.. (העלו פה לא מזמן בפורום)
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
הי, נזכרתי גם במתכון הזה (גירסה שלי בהשראת מתכון שפורסם ב"טעימות"):
קציצות טונה ופתיתים
כוס וחצי פתיתים מכוסמין מלא מבושלים לפי הוראות ההכנה
4 קופסאות טונה
2 ביצים
פפריקה, מלח, כמון, צ'ילי גרוס
לאפות בתנור 15 דק' לצד ראשון ו-5 דק' לצד שני

לבשל ברוטב:
רוטב עגבניות מוכן (ללא סוכר)
עגבניות חתוכות לקוביות גסות
שמיר (מומלץ)
בצל קטן קצוץ (מומלץ)

נשנושים משביעים ולא מזיקים:
קרקרים מקמח חומוס (אפרת סיאצ'י)

מצרכים:
כוס קמח חומוס (140 ג')
רבע כוס שומשום (32 ג')
חצי כפית מלח
חצי כפית כמון טחון
רבע כפית פלפל שחור
כוס (240 מ"ל) מים פושרים
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות על תוכנית טורבו (מאוורר מוקף בעיגול(
-מערבבים בעזרת מטרפה את כל החומרים עד לקבלת תערובת דלילה חלקה.
-מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית או קנולה. יוצקים את התערובת ומשטחים לגובה אחיד.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות.
-מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ובעזרת חותכן חותכים לריבועים בגודל 4X4 ס"מ. מחזירים לתנור ואופים 25-30 דקות נוספות, עד שהקצוות מתחילים להשחים.
-מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

*אם במקרה נותרים קרקרים שאינם מספיק פריכים -אפשר להניח אותם בתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות (חום עליון ותחתון) ולאפות במשך 20 דקות. להוציא ולצנן לגמרי.

קרקרים מכוסמין מלא (סיאצ'י מותאם)
מצרכים:
1 כוס קמח מלא
3/4 כוס שיבולת שועל (או להמיר ב- 1/3 כוס קמח)
4 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
1.5 כפות תבלין זעתר
2 כפיות שומשום
2 שיני שום כתושות
רבע כוס מים
קורט אבקת אפיה

אופן הכנה:
-מעבדים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד (למי שיש זמן- מומלץ לעטוף בניילון נצמד להניח כחצי שעה במקרר).
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מרדדים את הבצק לעלה דק וחותכים עם סכין למלבנים קטנים. מניחים על נייר אפייה ואופים 15-20 דקות, עד שהקרקרים מזהיבים.
-מוציאים ומצננים.

מתכונים של ניקיות:
אזני המן במילוי ירקות (משתמשת פרוג)
המתכון לבצק:
4 כוסות קמח
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
1 אבקת אפיה
1 כפית מלח

לערבב ולמלא במה שרוצים
אפשר מילוי של ירקות מגורדים ומאודים, אפשר מילוי פירה תפו"א ובצל מטוגן כמו בורקס, אפשר במילוי כבד, בקיצור מה שרוצים,
זה בצק ממש נחמד, קל לעבוד איתו.

פוקצ'ות ללא שמרים וסוכר (מפרוג)
2.5 כוס קמח לבן (להמיר כמובן לקמח מלא, אני מכינה עם כוסמין מלא)
2 כפיות גדושות אבקת אפיה
כפית מלח
2 כפיות שמן זית
כוס מים חמים

לשים היטב ויוצרים פוקצ'ות אישיות או 2 גדולות

לציפוי:
שמן זית
שיני שום כתושות
מלח גס
(אפשר גבינה מלוחה, רצועות פלפלים, זיתים וכד')

אופים בערך רבע שעה- 20 דקות, 200 מעלות עד שמזהיב

שקשוקה בתבנית חד פעמית עגולה
להניח על הפלטה:
רסק עגבניות
עגבניות מרוסקות
שמיר/כוסברה
שום כתוש
ביצים
בצל

אפשר להוסיף בשר טחון שאודה בסיר יחד עם בצל, מלח, פלפל שחור ופפריקה
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם את רוצה להכין בראוניז עם שמן זית תצטרכי זן מאד מסוים של שמן זית- קורניאקי.
זהו זן פירותי יותר ועדין מחבריו (הסורי והספרדי) שפחות מתאימים לאפיית עוגות ועוגיות.
נכון שיש מתכוני עוגיות טבעוניים שעושים שימוש בשמ"ז ספרדי, אבל בד"כ הם מערבבים גם שמן קנולה ובבראוניז יש יותר נוכחות לשמן.
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אם את רוצה להכין בראוניז עם שמן זית תצטרכי זן מאד מסוים של שמן זית- קורניאקי.
זהו זן פירותי יותר ועדין מחבריו (הסורי והספרדי) שפחות מתאימים לאפיית עוגות ועוגיות.
נכון שיש מתכוני עוגיות טבעוניים שעושים שימוש בשמ"ז ספרדי, אבל בד"כ הם מערבבים גם שמן קנולה ובבראוניז יש יותר נוכחות לשמן.
מעניין לדעת :)
בכל מקרה אני מכינה עם שמן זית רגיל של "טעמן", בטעם מעודן, לא ארומתי.
יוצא מעולה מכל בחינה.
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יש מצב שכן
תלוי למה
למאכלים קרים שמן זית עדיף בהרבה
לטיגון בחום גבוה, כנראה שעדיף לא להשתמש בשמן זית

שמן קנולה "מחזיק" בחום גבוה, כי הוא כבר עבר עיבוד אינטנסיבי קודם.
כל השמנים התעשייתיים מופקים בעזרת חומרים כימיים,
אח"כ מזוככים בחום של 250-300 מעלות (במילים פשוטות - שורפים אותם),
ואח"כ עוברים טיהור עם כימיקלים נוספים שמחזירים להם את הצבע השקוף.
הסיבה?
להאריך את חיי המדף של השמן.
הנזק הבריאותי לצרכנים?
לא מעניין את היצרן.
 

נעמי20

משתמש פעיל
אתחיל בשיתוף- תוספת שהכנתי היום לארוחת הצהריים-
אורז עדשים ובטטות בסיר אחד. אין מי שלא אוהב.
מטגנים בצל קצוץ,
מוסיפים קוביות בטטה חתוכות,
כוס עדשים שחורות וחצי כוס אורז.
מטגנים כמה דקות, מוסיפים 2.5 כוסות מים (בערך..) מבשלים כ 20 דקות.
ממליחים ומפלפלים.
מנה יפה, משביעה וטעימה!!

תודה על המתכון! את העדשים צריך להשרות קודם?
הבטטות יוצאות רכות אחרי 20 דקות בישול?
 
נערך לאחרונה ב:

פסיכודרמטיסטית

משתמש מקצוען
בתקופת הקורונה, בה כל היום בבית ומחפשים ממתקים,
מצאתי כמה מתכונים מצוינים לממתקים ביתיים :

ממתק שומשום/גרעיני דלעת

3 כפות סוכר
3 כפות דבש/סילאן

2 כוסות שומשום /גרעיני דלעת - טעים יותר קלוי.

להמיס במחבת את הסוכר, כשנמס להוסיף דבש ולערבב,
כשהכל מאוחד- לשפוך למחבת את השומשום ולערבב,
ומיד אחכ לשפוך לתבנית קטנה ןלשטח עם נייר אפיה מעל העיסה.
לקרר בחוץ, לחתוך ולהקפיא.
שווה !

ממתק קוקוס
מכינים חלב מרוכז ביתי, הרעיון הוא ליטר חלב+2 כוסות סוכר- מרתיחים ומבשלים זמן רב.
(תחפשו ברשת מתכון מדויק)
ואז מערבבים אותו עם קוקוס,
יוצרים גלילים, ומצפים בקוקוס מעורב במעט מי סלק- שיהיה אדום.
יוצא מצוין, מראה וטעם כמו הקנויים והרבה יותר.

בתאבון!!
 

איטא

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אתחיל בשיתוף- תוספת שהכנתי היום לארוחת הצהריים-
אורז עדשים ובטטות בסיר אחד. אין מי שלא אוהב.
מטגנים בצל קצוץ,
מוסיפים קוביות בטטה חתוכות,
כוס עדשים שחורות וחצי כוס אורז.
מטגנים כמה דקות, מוסיפים 2.5 כוסות מים (בערך..) מבשלים כ 20 דקות.
ממליחים ומפלפלים.
מנה יפה, משביעה וטעימה!!
הבטטה רכה מ 20 דק בישול?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה