מחפשת שני מתכונים מדויקים!

תמי היין

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
1. מתכון לטחינה- ואל תגידו לי רק שופכים מיץ לימון שום ומלח. אני רוצה כמות מדויקת מכל דבר.
2. מתכון מדויק והסבר על אופן ההכנה של ארבע'ס- שבטוח יצא מוצלח (בפעם שעברה שניסיתי, זרקתי הכל לפח)

תודה גדולה!
 

שלווה בחווה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הכנת טחינה בצורה הפשוטה והמהירה ביותר היא לקנות טחינה מתובלת.
ואז, מה שנשאר זה רק להוסיף מים באותה כמות, לערבב, ו- זהו!
 

-LIGA

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
לגבי ארבעס,
זה לא תמיד תלוי במתכון, צריך גם לדעת איזה ארבעס לקנות.
 

gs

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
חומוס ענק ויצא נהדר
השרי כ-12 שעות במים, שטפי ושפכי. הכניסי לסיר עם מים כ-4 ס"מ מעבר לחומוס. הוסיפי כפית מלח עבה ופחות מכפית סודה לשתיה.
הרתיחי, ובשלי כ-3 שעות עד לריכוך ממש. מפעם לפעם הסירי את הקצף שנוצר.
אחר כך הכניסי למסננת לשעה, את הנוזלים שמרי זה מאד בריא לעצמות אפשר לאכול ככה או להוסיף למרק אחר גם אחרי הקפאה.
שפכי את החומוס על מגבת נקיה שהמים שבכל זאת נשארו ייספגו.
בזקי מלח ופלפל והכניסי מהר אחרת לא ישאר...
שבת שלום
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
הרעיון של הטחינה מאד משתנה מאחד לאחד
האחד אוהב אותה סמיכה והשני אוהב דלילה
האחד אוהב שמרגישים טעם חמצמץ - והשני מעדיף טיפה מריר
האחד אוהב חריפות חזקה של שום - והשני נרתע
יש שיוסיפו עשבי תיבול - ויש שיוותרו

תתחילי להכין בכמות קטנה של כוס טחינה עם כוס מים, וכל רגע תטעמי ותראי מה עוד להוסיף כדי שיהיה לטעמך
וכמובן תשמרי לך את הכמויות הרצויות
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
לגבי טחינה קחי בחשבון 2 דברים:
1. יש הבדלים גדולים בין סוגי הטחינה, לכל חברה יש את הסמיכות שלה והטעם שלה, מה שמשפיע על המתכון מבחינת מים ותוספות.
2. כל אחד אוהב את הטחינה שלו שונה- אני אוהבת די דלילה ומלוחה, בעלי לעומת זאת אוהב סמיך וחריף, אז גם פה המתכון ישתנה בהתאם.

עריכה- @אפרת 10 כתבנו יחד.....
 

נאמנת

משתמש מקצוען
חשוב לעבוד נכון עם חומוס.
ראשית להשתמש רק בזן "חומוס לבן ענק"
להשרות בקערה עם מים וסודה לשתיה 24 שע' להחליף מים מידיי פעם
לשטוף היטב את הסודה לשתיה שלא ישאר טעם לואי
לבשל על אש גבוהה, נגלה ראשונה עם מים רותחים מהקומקום, להסיר קצף
לאחוז ראש להוסיף כל הזמן מים שלא יגמר, החומוס "שותה" המון
לבשל כ4 שעות להוסיף 2.5 כפית מלח על כל חצי קילו חומוס, בנגלה האחרונה של המים
להוציא בכף מחוררת על גבי מגבת ענקית יבשה להשהות מספר דקות
לפזר על הגרגירים (כשהם על המגבת) פלפל שחור ולגלגל בעדינות מצד לצד
שהתיבול יהיה שווה
רק כשיבש במאה אחוז לארוז.
אם מקפיאים, להפשיר בתוך מגבת שתספוג את נוזלי ההפשרה.
והעיקר- לכבוד שבת קודש.
בהצלחה!!
 

ויזוקל

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
טחינה מתקשה בקירור ולכן מומלץ להשתמש במים קרים כאשר מכינים אותה כי אחרת תכיני ברמת סמיכות אחת ולאחר זמן במקרר תהיה לך רמת סמיכות גבוהה יותר!
 

שלס

משתמש מקצוען
(בפעם שעברה שניסיתי, זרקתי הכל לפח)
אצלינו, כשעוגה לא מצליחה בפעם הראשונה, אומרים שזה בדיוק כמו של אנג'ל.
כי גם העוגות שלהם יצאו כך בפעם הראשונה.

לגבי חומוס -
בתוספת למה שכתבו לעיל, לארבעס טוב רצוי לייבש היטב על מגבת לאחר הבישול, על ידי גלגול על מגבת גדולה ויבשה.
תיבול - לשלב בין פלפל לבן לשחור, יותר לבן ופחות שחור.
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
טחינה מדוייקת טעימה ופיקנטית
עושה כל שבוע ורק ככה אוהבים:
1 טחינה גולמית 500 גרם
2 כפיות שטוחות מלח
4\3 קופסת הטחינה הריקה מלאה במים קרים והשאר במיץ לימון -עדיף טבעי
4 שיני שום- אפשר יותר לאוהבים חריף

בבלנדר\מקל יוצא נפלא!

המים הקרים הם בשביל שהטחינה תשאר לבנה
 

hat-ts

משתמש מקצוען
אם את רוצה מרקם אוורירי וקטיפתי תערבבי עם שייקר (בלנדר מוט אצלי לא הביא תוצאה כזו רק הנינג'ה)
והכמויות כמו שכתבו לך 1:1 ותיבול כרצונך (אני קונה מתובל..)
 

Sigalit

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
פרסום וקופירייטינג
@תמי היין
מאז שהכנתי את הטחינה הזו התחלתי לאהוב טחינה.
מהאתר פוד איז גוד
אני שמה כוס וחצי מים ולא 2, שיצא טיפה יותר סמיך.

הטחינה הכי טעימה זה זה:
https://www.foodisgood.co.il/general/best-tahini-recipe/

מהיום, הטחינה הרגילה פשוט לא מספיקה לנו! לא תאמינו מה כף של מיונז תעשה לטחינה שלכם, ואם עדיין לא ניחשתם – היא תהפוך אותה לאוורירית, מקצועית ומדהימה.

אז תכינו את הפיתות (וגם את החצילים, הכרובית והפלאפל) כי יש לנו את המתכון המושלם להכנת טחינה ביתית, בדיוק כמו במסעדה!

מתכון לטחינה הכי טעימה שתכינו
  • 1/2 קופסת טחינה גולמית
  • 2 כוסות מים קרים (הכי קרים שאפשר)
  • כף חומץ
  • כף מיונז
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • פלפל לבן לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
 

יונלה

משתמש פעיל
הערות לגבי הכנת ארבעס,

אני משרה בערך 10 שעות במים עם כפית סודה לשתיה,
בוררים ואח"כ שוטפים היטב.
להכניס לסיר מספיק גדול, לא חייב להיות סיר לחץ, למלא מים, כ7-8 ס"מ מעל לחומוס.
בזמן הרתיחה יש להוריד את שכבות הקצף ואח"כ להנמיך להבה ולבשל כשעתיים עד 2.5 שעות, בד"כ הם כבר רכים, בישול יתר מקשה בחזרה את החומוס.

לשטוף היטב מהעמילנים, לייבש או במסננת גדולה או במגבת, לתבל ב2.5 כפיות מלח לכל 1 ק"ג חומוס ופלפל שחור לפי הטעם, יש שאוהבים יותר חריף ויש שאוהבים פחות חריף.

רק כשהארבעס התקררו טוב וגם יבשים מעבירים לקופסת אחסון למקרר.
 

לוח אירועים

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח מודעות | קניה מכירה

למעלה