מתכון מחפשת שני מתכונים מדויקים!

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י תמי היין, ‏7/11/19.

  1. תמי היין

    תמי היין משתמש מקצוען הפקות ואירועים מוזיקה ונגינה

    הצטרף:
    ‏13/11/17
    הודעות:
    561
    תודות :
    2,246
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    מאמנת מקהלות ומוסיקאית
    1. מתכון לטחינה- ואל תגידו לי רק שופכים מיץ לימון שום ומלח. אני רוצה כמות מדויקת מכל דבר.
    2. מתכון מדויק והסבר על אופן ההכנה של ארבע'ס- שבטוח יצא מוצלח (בפעם שעברה שניסיתי, זרקתי הכל לפח)

    תודה גדולה!
     
  2. נעליים

    נעליים משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏15/12/16
    הודעות:
    656
    תודות :
    1,754
    נקודות:
    149
    טחינה

    קופסא טחינה {500 גר'}
    קופסא מים {אותו כמות של הטחינה}
    1/4 כוס מיץ לימון
    1/4 כוס חומץ
    4-5 שיני שום
    1 כפית מלח
    1 כפית סוכר
    יותר זמן בבלנדר זה יוצא סמיך יותר

    בהצלחה.
     
    חדוי כנרת, המימד הנוסף ו-תמי היין מודים על התגובה.
  3. שלווה בחווה

    שלווה בחווה משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏16/10/17
    הודעות:
    135
    תודות :
    766
    נקודות:
    123
    הכנת טחינה בצורה הפשוטה והמהירה ביותר היא לקנות טחינה מתובלת.
    ואז, מה שנשאר זה רק להוסיף מים באותה כמות, לערבב, ו- זהו!
     
    תמי היין מודה על התגובה.
  4. -LIGA

    -LIGA משתמש מקצוען עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏25/6/18
    הודעות:
    961
    תודות :
    8,831
    נקודות:
    183
    לגבי ארבעס,
    זה לא תמיד תלוי במתכון, צריך גם לדעת איזה ארבעס לקנות.
     
    תמי היין מודה על התגובה.
  5. תמי היין

    תמי היין משתמש מקצוען הפקות ואירועים מוזיקה ונגינה

    הצטרף:
    ‏13/11/17
    הודעות:
    561
    תודות :
    2,246
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    מאמנת מקהלות ומוסיקאית
    קניתי חומוס ענק של מיה.
    לא טוב?
     
  6. מנגט שוקולד

    מנגט שוקולד משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏24/5/17
    הודעות:
    127
    תודות :
    166
    נקודות:
    49
    קופסא טחינה (500 גרם)
    מים באותו כמות
    ראש שום שלם
    כפית מלח
    פלפל לבן
    קצת פפריקה מתוקה
     
    תמי היין מודה על התגובה.
  7. gs

    gs משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏9/10/12
    הודעות:
    143
    תודות :
    159
    נקודות:
    49
    חומוס ענק ויצא נהדר
    השרי כ-12 שעות במים, שטפי ושפכי. הכניסי לסיר עם מים כ-4 ס"מ מעבר לחומוס. הוסיפי כפית מלח עבה ופחות מכפית סודה לשתיה.
    הרתיחי, ובשלי כ-3 שעות עד לריכוך ממש. מפעם לפעם הסירי את הקצף שנוצר.
    אחר כך הכניסי למסננת לשעה, את הנוזלים שמרי זה מאד בריא לעצמות אפשר לאכול ככה או להוסיף למרק אחר גם אחרי הקפאה.
    שפכי את החומוס על מגבת נקיה שהמים שבכל זאת נשארו ייספגו.
    בזקי מלח ופלפל והכניסי מהר אחרת לא ישאר...
    שבת שלום
     
    אמא ועוד.. ו-תמי היין מודים על התגובה.
  8. אפרת 10

    אפרת 10 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עיצוב גרפי איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏21/1/13
    הודעות:
    5,322
    תודות :
    3,479
    נקודות:
    293
    סוג מצלמה:
    D600 קנון
    הרעיון של הטחינה מאד משתנה מאחד לאחד
    האחד אוהב אותה סמיכה והשני אוהב דלילה
    האחד אוהב שמרגישים טעם חמצמץ - והשני מעדיף טיפה מריר
    האחד אוהב חריפות חזקה של שום - והשני נרתע
    יש שיוסיפו עשבי תיבול - ויש שיוותרו

    תתחילי להכין בכמות קטנה של כוס טחינה עם כוס מים, וכל רגע תטעמי ותראי מה עוד להוסיף כדי שיהיה לטעמך
    וכמובן תשמרי לך את הכמויות הרצויות
     
    shira bira, תמי היין, סמולטוק ומשתמש נוסף מודים על התגובה.
  9. סמולטוק

    סמולטוק משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏30/8/16
    הודעות:
    219
    תודות :
    2,162
    נקודות:
    149
    לגבי טחינה קחי בחשבון 2 דברים:
    1. יש הבדלים גדולים בין סוגי הטחינה, לכל חברה יש את הסמיכות שלה והטעם שלה, מה שמשפיע על המתכון מבחינת מים ותוספות.
    2. כל אחד אוהב את הטחינה שלו שונה- אני אוהבת די דלילה ומלוחה, בעלי לעומת זאת אוהב סמיך וחריף, אז גם פה המתכון ישתנה בהתאם.

    עריכה- @אפרת 10 כתבנו יחד.....
     
    shira bira, תמי היין, אפרת 10 ומשתמש נוסף מודים על התגובה.
  10. start

    start משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏6/2/08
    הודעות:
    7,182
    תודות :
    2,889
    נקודות:
    230
    לארבעס את חיבת סיר לחץ
     
    גחלילית, חצאית קפלים ו-תמי היין מודים על התגובה.
  11. נאמנת

    נאמנת משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏28/7/19
    הודעות:
    6
    תודות :
    233
    נקודות:
    34
    חשוב לעבוד נכון עם חומוס.
    ראשית להשתמש רק בזן "חומוס לבן ענק"
    להשרות בקערה עם מים וסודה לשתיה 24 שע' להחליף מים מידיי פעם
    לשטוף היטב את הסודה לשתיה שלא ישאר טעם לואי
    לבשל על אש גבוהה, נגלה ראשונה עם מים רותחים מהקומקום, להסיר קצף
    לאחוז ראש להוסיף כל הזמן מים שלא יגמר, החומוס "שותה" המון
    לבשל כ4 שעות להוסיף 2.5 כפית מלח על כל חצי קילו חומוס, בנגלה האחרונה של המים
    להוציא בכף מחוררת על גבי מגבת ענקית יבשה להשהות מספר דקות
    לפזר על הגרגירים (כשהם על המגבת) פלפל שחור ולגלגל בעדינות מצד לצד
    שהתיבול יהיה שווה
    רק כשיבש במאה אחוז לארוז.
    אם מקפיאים, להפשיר בתוך מגבת שתספוג את נוזלי ההפשרה.
    והעיקר- לכבוד שבת קודש.
    בהצלחה!!
     
    מלכי וולף, פוטושופר ו-תמי היין מודים על התגובה.
  12. ויזוקל

    ויזוקל משתמש מקצוען צילום מקצועי

    הצטרף:
    ‏15/2/19
    הודעות:
    117
    תודות :
    381
    נקודות:
    104
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    canon sx750
    טחינה מתקשה בקירור ולכן מומלץ להשתמש במים קרים כאשר מכינים אותה כי אחרת תכיני ברמת סמיכות אחת ולאחר זמן במקרר תהיה לך רמת סמיכות גבוהה יותר!
     
    אפרת 10, יוסף יצחק פרקש ו-תמי היין מודים על התגובה.
  13. שלס

    שלס משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏5/5/13
    הודעות:
    174
    תודות :
    658
    נקודות:
    99
    אצלינו, כשעוגה לא מצליחה בפעם הראשונה, אומרים שזה בדיוק כמו של אנג'ל.
    כי גם העוגות שלהם יצאו כך בפעם הראשונה.

    לגבי חומוס -
    בתוספת למה שכתבו לעיל, לארבעס טוב רצוי לייבש היטב על מגבת לאחר הבישול, על ידי גלגול על מגבת גדולה ויבשה.
    תיבול - לשלב בין פלפל לבן לשחור, יותר לבן ופחות שחור.
     
    כוכב עולה, מלכי ר ו-תמי היין מודים על התגובה.
  14. מלכי ר

    מלכי ר משתמש מקצוען עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏8/2/17
    הודעות:
    313
    תודות :
    836
    נקודות:
    172
    וואו, זה משפט!
     
    חוח ו-תמי היין מודים על התגובה.
  15. פילפילון

    פילפילון משתמש סופר מקצוען איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏1/5/18
    הודעות:
    2,471
    תודות :
    14,284
    נקודות:
    230
    @תמי היין
    אולי אני אשלח לך טחינה
    זה יותר פשוט
    תעדכני אם לשלוח את הבת שלי
     
    תמי היין מודה על התגובה.
  16. אסתי אחת

    אסתי אחת משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏27/8/17
    הודעות:
    218
    תודות :
    2,535
    נקודות:
    149
    טחינה מדוייקת טעימה ופיקנטית
    עושה כל שבוע ורק ככה אוהבים:
    1 טחינה גולמית 500 גרם
    2 כפיות שטוחות מלח
    4\3 קופסת הטחינה הריקה מלאה במים קרים והשאר במיץ לימון -עדיף טבעי
    4 שיני שום- אפשר יותר לאוהבים חריף

    בבלנדר\מקל יוצא נפלא!

    המים הקרים הם בשביל שהטחינה תשאר לבנה
     
    תמי היין ו-shira bira מודים על התגובה.
  17. hat-ts

    hat-ts משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏28/1/18
    הודעות:
    289
    תודות :
    2,323
    נקודות:
    149
    אם את רוצה מרקם אוורירי וקטיפתי תערבבי עם שייקר (בלנדר מוט אצלי לא הביא תוצאה כזו רק הנינג'ה)
    והכמויות כמו שכתבו לך 1:1 ותיבול כרצונך (אני קונה מתובל..)
     
    תמי היין מודה על התגובה.
  18. Sigalit

    Sigalit משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי הפקות ואירועים עריכה והפקת סרטים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏16/4/09
    הודעות:
    2,560
    תודות :
    2,226
    נקודות:
    240
    מיקום:
    צפון
    @תמי היין
    מאז שהכנתי את הטחינה הזו התחלתי לאהוב טחינה.
    מהאתר פוד איז גוד
    אני שמה כוס וחצי מים ולא 2, שיצא טיפה יותר סמיך.

    הטחינה הכי טעימה זה זה:
    https://www.foodisgood.co.il/general/best-tahini-recipe/

    מהיום, הטחינה הרגילה פשוט לא מספיקה לנו! לא תאמינו מה כף של מיונז תעשה לטחינה שלכם, ואם עדיין לא ניחשתם – היא תהפוך אותה לאוורירית, מקצועית ומדהימה.

    אז תכינו את הפיתות (וגם את החצילים, הכרובית והפלאפל) כי יש לנו את המתכון המושלם להכנת טחינה ביתית, בדיוק כמו במסעדה!

    מתכון לטחינה הכי טעימה שתכינו
    • 1/2 קופסת טחינה גולמית
    • 2 כוסות מים קרים (הכי קרים שאפשר)
    • כף חומץ
    • כף מיונז
    • מיץ מחצי לימון
    • 2 שיני שום כתושות
    • פלפל לבן לפי הטעם
    • מלח לפי הטעם
     
    אמא ועוד.. ו-תמי היין מודים על התגובה.
  19. יונלה

    יונלה משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏2/12/18
    הודעות:
    6
    תודות :
    398
    נקודות:
    54
    הערות לגבי הכנת ארבעס,

    אני משרה בערך 10 שעות במים עם כפית סודה לשתיה,
    בוררים ואח"כ שוטפים היטב.
    להכניס לסיר מספיק גדול, לא חייב להיות סיר לחץ, למלא מים, כ7-8 ס"מ מעל לחומוס.
    בזמן הרתיחה יש להוריד את שכבות הקצף ואח"כ להנמיך להבה ולבשל כשעתיים עד 2.5 שעות, בד"כ הם כבר רכים, בישול יתר מקשה בחזרה את החומוס.

    לשטוף היטב מהעמילנים, לייבש או במסננת גדולה או במגבת, לתבל ב2.5 כפיות מלח לכל 1 ק"ג חומוס ופלפל שחור לפי הטעם, יש שאוהבים יותר חריף ויש שאוהבים פחות חריף.

    רק כשהארבעס התקררו טוב וגם יבשים מעבירים לקופסת אחסון למקרר.
     
    תמי היין מודה על התגובה.
  20. גחלילית

    גחלילית משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏24/10/19
    הודעות:
    22
    תודות :
    29
    נקודות:
    14
    איך מכינים ארבעס בסיר לחץ?
    הכנתי כעת, וככל הנראה בישלתי מידי הרבה זמן. הם יצאו נמוחים, טעימים אבל מקווצ'צ'ים....