מחפשת רעיונות לבטטה

מרק

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י גינגית;524393:
מלוואח אני מאד אוהבת, אבל אסור לי קמח לבן.
אני אלרגית ורגישה כמעט לכל הדברים הטובים והמשביעים.
לכן אני תקועה עם בטטה משעממת ולכן האשכול
קמחים אחרים מותר לך? הקמח כאן אמור רק לעבות, ולכן מתאים כל סוג קמח: שיפון, כוסמין , קואקר ( מעט מאד ורק הסוג הדק), קמח חיטה מלא,קמח סויה.
במקור, זה מרשם לקנישעס לעצלנים. בתוצאה - טעים במיוחד.
לשבתות אפשר להכין בתבניות אישיות. אפילו הנכדים מתפתים.

רעיון נוסף: להוציא עם ליבת התפוח עיגולים מהבטטה ולפרוס.
נוצרות "טבעות" בטטה.
המראה המענין "עושה" טעם אחר.
 

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י חברה;524400:
מה עם קטניות? ואפונה ירוקה?
הם גם משביעים ומזינים, זה לא טוב?

כן, חלק מהם אני יכולה לאכול, ומרק אפונה הוא דרך קבע בחורף על שולחני, אבל כמה קטניות כבר אפשר לאכול ועד כמה זה משביע?

נכתב ע"י מרק;524408:
קמחים אחרים מותר לך? הקמח כאן אמור רק לעבות, ולכן מתאים כל סוג קמח: שיפון, כוסמין , קואקר ( מעט מאד ורק הסוג הדק), קמח חיטה מלא,קמח סויה.
במקור, זה מרשם לקנישעס לעצלנים. בתוצאה - טעים במיוחד.
לשבתות אפשר להכין בתבניות אישיות. אפילו הנכדים מתפתים.

רעיון נוסף: להוציא עם ליבת התפוח עיגולים מהבטטה ולפרוס.
נוצרות "טבעות" בטטה.
המראה המענין "עושה" טעם אחר.

מותר לי קמח מלא, שיפון. כוסמין הוא מאד יקר אז אני לא נוגעת בו. סויה אסור לי. גם מלוואח אסור לי

אבל אפשר אולי לאמץ למתכון הזה כל מיני דברים שמותר.
 

מרק

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נזכרתי בעוד מתכון נחמד. גם הוא גמיש וניתן להתאמה.
בטטה במילוי זיתים
חומרים:
750 גרם בטטות
5 כפות שמן זית
כוס קמח מלא
שומשום
מלח ותבלינים
זיתים למילוי
אופן ההכנה:
  • לבשל בטטות. למעוך למחית. להוסיף את שאר החומרים, פרט לזיתים. נוצרת עיסה דביקה.
  • בידיים רטובות ליצור לביבות. לשים במרכז כל לביבה זיתים. לפזר שומשום משני הצדדים. להניח בתבנית על נייר אפיה משומן.
  • לאפות בחום בינוני 20 דקות מכל צד עד שמזהיב.(סך הכל 40 דקות).
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בטטות בתנור (אולי כבר כתבו מרשם דומה, לא עברתי על הכל)
קונים בטטות צרות וארוכות, קולפים וחותכים לפרוסות די דקות, משאירים "מחובר" ומסדרים את הבטטות השלמות (ובעצם חתוכות) בתבנית, מעט "משטיחים" את הפרוסות על מנת שירדפו אחת את השניה.
מערבבים בצלחת - שמן זית, פפריקה (הרבה!) פלפל שחור, מלח, אבקת שום, ועוד תבלינים שאוהבים, ומפזרים בכף מעל כל הבטטות. מפזרים מעל גם שומשום.
אופים בחום גבוה מכוסה בנייר כסף, כשעה ורבע ועוד שעה פתוח.
מומלץ לאפות בתנית פיירקס מותאמת להגשה לשולחן - על מנת שלא יתפרק בהגשה.
בתאבון!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה