דיאטה מחפשת מתכונים עם ירקות בלבד

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עוקבת:)
מבינה שברור שאפשר להכין מרקים, כן?
ירקות/קטניות/שילוב וכו
וליד זה תמיד אפשר להוסיף, חתיכת חזה עוף או משו כזה. מאוד משביע וטעים.

אוהבים בטטה?
יש לי מתכון מעולה שאלתרתי פעם בטעם מתוק-פיקנטי.
אם הולך, אפרט.

עוד משהו פשוט וטעים שרץ אצלי- דלעת.
זה אפילו לא מתכון:)
מנקים את הקליפה. חותכים לריבועים בינוניים/קטנים, משאירים את הקליפה.
מניחים בסיר רחב את החתיכות כשהקליפה כלפי מטה.
מוסיפים מים, מפזרים מעל-מעט מלח וחוויג מרק.
מביאים לרתיחה ומנמיכים. מבשלים על נמוך עד להתרככות. לא מידיי...

שקשוקה כמובן, מתאים לארוחת בוקר/ערב.

אומלט ספרדי(חביתה עם פרוסות תפו"א) פשוט להחליף תתפוא בירקות שאוהבים.
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
יש מתכון טוב באתר 10 דקות לחביתיות קישואים. מכינה הרבה. גם מטוגן, אבל לא הרבה שמן

מצרכים:

קישוא קלוף בינוני מגורד בפומפיה דקה (כ-¾ כוס דחוסה)
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק (לא חובה)
ביצה גדולה
שליש כוס (46 ג') קמח רגיל או קמח כוסמין מלא
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-סוחטים את הקישוא משאריות נוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב (יש לערבב בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לתערובת).

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן. כשהשמן חם, יוצקים למחבת כמות של כף מהתערובת (אפשר להכין 4-5 חביתיות בכל פעם, תלוי בגודל של המחבת). מנמיכים לאש בינונית, מכסים את המחבת ומטגנים במשך כ 2.5 דקות, עד שהתחתית מתייצבת. בעזרת תרווד הופכים צד, מכסים ומטגנים 2.5 דקות. מעבירים לצלחת ומניחים לחביתיות להתקרר כ-5 דקות לפני ההגשה.

*יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק.
 

ישתבח שמו

משתמש פעיל
ציפס חצילים ובטטה

פורסים לרצועות ארוכות
בטטות וחצילים עם או בלי קליפה, עדיף להשאיר קצת בשביל הצבע)

שופכים מעל שמן ומלח לפי הטעם
מפזרים שומשום
אופים עד להזהבה
להזהר שלא יתרכך מידי

טעים ויפה!
שימו ❤️⁩!
בטטה הינה פחמימה לכל דבר! אמנם יותר בריאה מתפוח אדמה ולפי הערך הקלורי אפשרי לצרוך ממנה בגודל מעט יותר, אבל היא לא נחשבת כערך של ירק! ובאופן כללי הירקות הכתומים הנוספים כמו גזר ודלעת הם יותר סוכריים מירקות ירוקים.
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
שימו ❤⁩!
בטטה הינה פחמימה לכל דבר! אמנם יותר בריאה מתפוח אדמה ולפי הערך הקלורי אפשרי לצרוך ממנה בגודל מעט יותר, אבל היא לא נחשבת כערך של ירק! ובאופן כללי הירקות הכתומים הנוספים כמו גזר ודלעת הם יותר סוכריים מירקות ירוקים.
נכון הערה חשבוה.
אם כי היא הרבה יותר טובה מתופ"א. במיוחד למי שמחפש קצת מתוק...
 

ESTI.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

ESTI.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בטטה הינה פחמימה לכל דבר! אמנם יותר בריאה מתפוח אדמה ולפי הערך הקלורי אפשרי לצרוך ממנה בגודל מעט יותר, אבל היא לא נחשבת כערך של ירק! ובאופן כללי הירקות הכתומים הנוספים כמו גזר ודלעת הם יותר סוכריים מירקות ירוקים.
יאוו באמת?
בטוחה בזה?
אני חושבת שרק פוח אדמה נחשב כפחמימה אבל אברר זאת
 

ESTI.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
גם מטוגן, אבל לא הרבה שמן
אדגיש שוב אני צריכה מתכונים בלי שמן בכלל
אבל אני מאמינה שהמתכון יעזור לנשים אחרת

אגב-אני חושבת שזה יכול להיות האתגר הבא של הפורום הזה
להכין מנה מסוג אחד של אוכל,מה אומרות ילך?:p
 

חילזון

משתמש מקצוען
אני שמה בתבנית ירקות חתוכים מה שיש בבית- גזר קישוא קולרבי בטטה כרוב תפוח אדמה אפשר גם פלפל וחצילים למי שאוהב. שמן מלח פלפל רוטב סויה שום כתוש סילאן. בתנור עד שהכל רך. אפילו הכנתי על הפלטה בחג יצא מעולה!
 

ESTI.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אפילו הכנתי על הפלטה בחג יצא מעולה!
רעיון מגניב, אהבתי!
אמא שלי עשתה פעם דגים על הפלטה וזה יצא מצוין!
וגם מנע את היובש שבד"כ
מופיע בדגים בגלל חימם יתר על הפלטה
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
בטטה זה מעולה
אשמח שתתני ת'מתכון
בכיף, בהמשך.
יאוו באמת?
בטוחה בזה?
אני חושבת שרק פוח אדמה נחשב כפחמימה אבל אברר זאת
אכן, אבל שתדעי שהרבה ממדריכי התזונה, כשמורידים תפוא ואורז ופסטות, משאירים את הבטטה. לא בכדי...
כמובן לא צריך להתפרע איתה, אבל היא הרבה הרבה יותר טובה, יש בה למיטב זכרוני גם ערכים טובים. התפוא נחשב קלוריה ריקה.
אבל כמובן כל אחד ומה שמתאים לו ולתזונה שלו.
אדגיש שוב אני צריכה מתכונים בלי שמן בכלל
גם מעט שמן זית באפיה לא מתאים?
כי הרבה דברים אפשר לאפות עם שמן זית...
 

ESTI.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

יולי בולי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
D I G I T A L
אורז מוקפץ עם ירקות /ניקי
מרכיבים:
כוס אורז בסמטי
כוס וחצי מים
פלפל אדום גדול
פלפל צהוב גדול
2 גזרים
2 זוקיני
חבילת פטריות שמפיניון
בצל
2 שיני שום
כוס שעועית ירוקה (קפואים)
כף דבש / סילאן
פלפל שחור גרוס
מלח






הכנות:
1. להשרות את האורז 15 דקות במי ברז ולסנן גם אם נשאר קצת מים לא נורא.

2. לחמם סיר קטן עם 2 – 3 כפות שמן להכניס את האורז מים ומלח להרתיח לכסות ולהנמיך את האש. לבשל 30 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. בינתיים עד שהאורז מוכן, לחתוך את הפלפלים והגזרים למקלות קצרים, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן להכניס את הירקות ולהקפיץ כשתיים שלוש דקות על אש חמה, לחתוך את הבצל לחצי ושוב לחצי לפרוס דק ולהוסיף לירקות להמשיך להקפיץ כשתי דקות, לפרוס את השום להוסיף לבצל ולהמשיך להקפיץ.
לחתוך את הזוקיני למקלות אין צורך לקלף אותו ולהוסיף לטיגון את הפטריות לפרוס להוסיף לירקות לשתי דקות טיגון.
הירקות צריכים להיות רכים אבל עדיין פריכים כלומר שיהיו מעט קשים, בסוף להוסיף את השעועית הירוקה להקפצה של שתי דקות.

4. להוסיף את הדבש ולהמליח ולפלפל.

5. להוציא שליש מהירקות החוצה, להוסיף את האורז לירקות להקפיץ ביחד כשתי דקות ולהוריד מהאש.

*6. להעביר לקערת הגשה מעל לפזר את הירקות ששמנו בצד.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
מקווה שעם ירקות חיים את כן יכולה שמן..
אחרת את מפספסת את רוב הערכים התזונתיים שלהם שהשמן עוזר להם להיספג... (מה, סתם מתבלים סלט עם שמן??)
 

.C.G

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מקווה שעם ירקות חיים את כן יכולה שמן..
אחרת את מפספסת את רוב הערכים התזונתיים שלהם שהשמן עוזר להם להיספג... (מה, סתם מתבלים סלט עם שמן??)
באמת? לא ידעתי את זה....

ואגב, אני כבר כמה חודשים מבשלת בכלל בלי שמן! והאמת? לא מרגישה שחסר משהו....
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
באמת? לא ידעתי את זה....

ואגב, אני כבר כמה חודשים מבשלת בכלל בלי שמן! והאמת? לא מרגישה שחסר משהו....
אז הנה את יודעת
ולבשל בטח שאפשר בלי שמן!!! וגם לאפות, אבל זה קצת יותר מסובך
 

+shira

משתמש סופר מקצוען
קישואים, חצילים, פטריות, קצת שמן זית - ולהכניס לתנור.
אחת התגליות המדהימות שבאו במקרה כשנגמרו כל שאר הירקות לאנטי פסטי... וזה משביע כמו פחמימה, כמעט:)
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הכנתי לאחרונה כמה פעמים רטטוי.. ממש טעים!
אבל זה בלי חלבון בנוסף, אם את מחפשת מתכונים שכוללים חלבון - זה לא 'רק ירקות'.
אין לי מינונים מדויקים - הכנתי באופן אינטואטיבי :)
בגדול - פרוסות חצילים, קישואים ועגבניות תמר בתנור עם שמ"ז ומלח,
ואחר כך שמתי אותם בתבנית קטנה יותר בצורה מעגלית מונחים במניפה כזו, כל אחד עומד-שוכב על השני,
טחנתי שתי עגבניות עם מים, שום מלח פלפל - שפכתי על הכל ואפיתי שוב עד שהצטמצם.
 

ESTI.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הכנתי לאחרונה כמה פעמים רטטוי.. ממש טעים!
נשמע מאכל גאורגאי;) לא הבנתי זה אמור לצאת כמו אנטיפסטי?
ולגבי התוספת חלבון לא חייב
אפשר גם מתכון עם ירקות בלבד
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה