מחפשת מתכון מצליח לסלומון טעים

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אחותי מתבלת במיונז וטריאקי ולתנור. אבא שלי עושה עם אלף האיים.
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון לאנשים שאין להם זמן
קונים סלומון נורבגי
אני מניחה בתבנית אלומיניום אחרי שטיפת ברז
(ללא השריה)
חותכת 2 בצלים
חותכת 2 עגבניות
לפעמים מוסיפה שאר ירקות
מיץ לימון
מלח
טיפונת שמן זית
סוגרת באלומיניום
ולתנור
מעדן!!!
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
חרדל, ,דבש, .תבלין גריל דג, מלח, א' שום, שמן זית.
לערבב, למרוח את הדג מכל צדדיו ולאפות מכוסה 40 דק'.
 

שרה טירהויז

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אם את לא חובבת דגים
שלב המליחה חשוב מאוד!לא כדאי לדלג עליו!
תמלחי את הדג מכל הכיוונים בכמות נדיבה, למשך חצי שעה
אח"כ שיטפי היטב
אני מכינה בקערה גריל דג + פפריקה + שמן = מורחת כל מנה מכל הכיוונים
מעל מפזרת פרורי שום / פרוסות עגבנית שרי / פרוסות שקדים - אפשרי את הכל ביחד
מכוסה בנייר כסף
ולאפות במשך 25 ד' ולא יותר - שישאר עסיסי
 

N.O

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לקצוץ כוסברה טריה, לפזר על התבנית.
אחרי המליחה והשטיפה וכו' להניח את הסלומון על הכוסברה.
למרוח את הדג עם מיונז (בנדיבות) וחרדל (בקצת פחות נדיבות, תלוי בטעמכם)
לכתוש שום, ולפזר מעל.
שמן זית
מלח,
פלפל שחור לא גרוס.

לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור ל 12-15 דקות
 

רותי פרוטי

משתמש סופר מקצוען
סלמון עם שקדים

במחבת לאדות בצל עם גמבה וגזר מגוררים דק עד ריכוך ולתבל במלח ופלפל.
לרפד תבנית עם הרוטב ומעליה להניח את פרוסות הדג.
מעל לפזר שקדים מולבנים חתוכים.
בתנור 15-20 דקות.

יוצא טעים ועסיסי.
 

סא איור

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
הסלמון מדהים לדעתי בלי כלום...
אני לוקחת פרוסות שטופות[קפואות]
בתבנית ח"פ מפזרת קצת[!] מלח גס וסוכר
מניחה את הפרוסות ומפזרת עוד קצת מלח וסוכר
20 ד' בתנור- ומעדן!
 

mirif

משתמש מקצוען
הסלומון הטרי לא צריך שום תוספות. חבל לקלקל אותו. מספיק רק זה:
-למרוח כל פרוסה היטב בשמן זית,
-לפזר מלח גס וחתיכות שום .
-לאפות פתוח רבע שעה.
לטעמי. זה מתכון מנצח!
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אם את אוהבת סגנון מתקתק יותר, מתכון של חמותי שקוצר תשואות התלהבות בכל מקום -
גם ילדים אוהבים מאד:
4 כפות סוכר חום
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית קארי
לערבב ולשפוך על הדג,
לאפות 20-25 או כמה זמן שהתנור שלך טוב בשביל להשאיר את הסלמון עסיסי.

בקשר לקארי - אם את לא מכירה, אין לך מה לחשוש, כי הכמות הקטנה לא מודגשת מאד - ומה שכן זה עושה טעם משובח וטעים. מן הסתם ישאלו אותך הרבה 'מה שמת פה'.. :)
 

מללי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מתכון חגיגי מוצלח וטעים במיוחד:
לשטוף את הדג לשים בתבנית לתבל בשום כתוש פפריקה ומעט פלפל שחור
לערבב בצלחת קטשופ מיונז וחרדל למרוח על הדג
לשפוך מעל ריץ קפה ולהשהות במקרר למשך לילה (אם אין זמן אפשר רק כמה שעות)
להכניס לתנור 20 דק' מכוסה בניר כסף ו20 דק' פתוח
מתכון מעדן וחגיגי שהולך אצלנו כל חג!
 

free

מיתוג | עיצוב | פרסום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
המתכונים שלי לסלומון:
1. המתכון החגיגי (עד שמוצאים ריצ' קפה): שמה את פרוסות הסלומון בתבנית עם רווח ביניהן, שופכת ריצ' קפה עליהן ומסביבן, ומעל כל פרוסה זורה פירורי לחם בנדיבות. אופה 20 דק' בערך, יוצא מעדן!
2. משמנת את הפרוסות בשמן זית, מתבלת כל פרוסה בשמיר ובשום כתוש, ואופה 20 דק', כלום עבודה וטעם משובח.
3. מערבבת מיונז וחרדל בכמות שווה, מורחת מעל כל פרוסה, ושמה את שאר הרוטב בתבנית, אופה גם כ-20 דק'.
 

רותיי

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
סלומון טעים הכי הכי שיש
קודם כל מוציאים את הטעם עם חומץ ומלח גס
שוטפים היטב שמים בתבנית
ועל זה:
שום כתוש
פלפל שחור גרוס
שמן זית
יין לבן
שמיר קצוץ
ואופים 20 דק'
בתאבוןןןןן.........
 

יפה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
המתכון המנצח אצלינו:

סלמון עם בטטות:
מטגנים בצל
מוסיפים פרוסות בטטות ורצועות פלפלים, ומאדים עד לריכוך. מתבלים במלח, פלפל שחור גס וקצת דבש.
בינתיים משרים את הסלמון עם מלח גס. שוטפים אח"כ.

כשהירקות מוכנים, מוציאים חצי מהם, מעל הירקות מסדרים את הדגים בשכבה אחת, מפזרים מלח ופלפל ואת יתרת הירקות.
מרתיחים ומבשלים כ-10 דקות אחרי הרתיחה. (מיד כשהדג מלבין להוריד מהאש).

מעדן!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה