מחפשת מתכון מהיר וטעים לדג טונה

עסק

משתמש פעיל
אני מחפשת מתכון לדג טונה. (פעם ראשונה שאני מכינה).
אני אוהבת שהוא יבש ולא רטוב....
וגם לא כ"כ אוהבת טעם דגי.
יש למשהי מתכון מוצלח וקליל ומהיר? (אין לי זמן להשרות שעתיים וכו'...)
תודה רבה!!!!
ושבת שלום!
 

yosef1234

משתמש פעיל
בעיקרון טונה מתבשלת גם בעשרים דקות הבעיה שאם עוברים אותם היא מתקשה ואז צריך שעתיים בישול
 

yosef1234

משתמש פעיל
בתנור לא ניסיתי מעולם אבל בסיר כן
ישנה אפשרות של צריבה במחבת מאוד מוצלח
 

שיילה

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
יבש ולא רטוב ובלי טעם דגי, אולי פשוט תכיני עוף...
סתאאם.
אפשר לרפד בתבלינים ולצלות על מחבת פסים (או מחבת רגילה) אבל צריך להזהר שלא יתייבש.
 

עסק

משתמש פעיל
יבש ולא רטוב ובלי טעם דגי, אולי פשוט תכיני עוף...
סתאאם.
אפשר לרפד בתבלינים ולצלות על מחבת פסים (או מחבת רגילה) אבל צריך להזהר שלא יתייבש.
(באמת בעוף אני אוכלת את החלק היבש....)

יש לי מחבת פסים אבל ראיתי מתכונים שכתוב 4 דקות. זה נראה לי לא יהיה מבושל כל צורכו וזה ממש מגעיל אותי.
השאלה כמה זמן זה יהיה מבושל לגמרי אבל מצד שני לא ייתיבש?
תודה רבה!
 

שיילה

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
צליה במחבת רותחת (לא מדי) 2 דקות מכל צד די והותר בחתיכה סטנדרטית .
(לא לשכוח לשמן)
וכמובן אפשר לבדוק תוך כדי את רמת המוכנות
 

yosef1234

משתמש פעיל
התמונה שלך מזכירה גם קצת מושט אולי במושט מספיק דקותיים אבל בטונה היות והיא לא מדוקקת צריך כפליים
 

סטודיו פלאש

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אפשר גם כך:
לחתוך למלבנים בגודל וופל, לטבול בביצה ובציפוי לשניצל, לטגן במחבת גג 2 דק' מכל צד
גם אם נראה לך שהחלק הפנימי עדיין לא מבושל כל צרכו, הטונה ממשיך להתקשות גם אחרי היציאה מהמחבת ואם משאירים יותר מידי, הוא מתקשה מידי וכבר לא רך.
אצלי, אפילו הקטנים אניני הטעם אוהבים את זה מאוד ולא נשאר פרור
בהצלחה
 

TIP X

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדגים היחידים בעולם שילדי אוכלים הם טונה, ובמתכון הבא בלבד:
שמה שמן.
מוסיפה עיגולי עגבניה גמבה ושיני שום פרוסות.
שמה את הטונה( אחרי שהשרית כשעה וחצי עם חומץ ומלח גס- אין מנוס)
צרור כוסברה מעל
תפו"א וחומוס
מערבבת בכוס חד פעמית מים עם תבלינים ושופכת
מבשלת כ40 דקות.
אפשר גם פלפל חריף. טעים מאד מאד.
 

חרמון

משתמש מקצוען
הדגים היחידים בעולם שילדי אוכלים הם טונה, ובמתכון הבא בלבד:
שמה שמן.
מוסיפה עיגולי עגבניה גמבה ושיני שום פרוסות.
שמה את הטונה( אחרי שהשרית כשעה וחצי עם חומץ ומלח גס- אין מנוס)
צרור כוסברה מעל
תפו"א וחומוס
מערבבת בכוס חד פעמית מים עם תבלינים ושופכת
מבשלת כ40 דקות.
אפשר גם פלפל חריף. טעים מאד מאד.

אני מחפשת הרבה זמן מתכון לדג טונה.
מדוע להשרות בחומץ ומלח גס? לרכך?
לבשל בסיר?
 

רוטב שום

משתמש מקצוען
ההשריה דורמת לטעם של ה"דגי" לצאת
אני משרה במיץ לימון ללא מלח וחומץ במשך 25 דק'
לדעתי לא צריך יותר
 

פנינה ריימונד

הום סטיילינג מקצועי ואליאקספרס.
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
זה מאתר FOODISGOOD
אליו התמכרתי, וכעת משחסמתי את כל האתרים דאגתי לשמור כמה מתכונים...
(ממליצה לך להיכנס לשם)
לגבי המתכון הזה - אני עושה אותו ללא פלפל חריף ופשוט מלקקים את האצבעות!!!
 

קבצים מצורפים

  • מתכון לדג טונה ברוטב עגבניות חריף.docx
    KB 29.5 · צפיות: 91

חרמון

משתמש מקצוען
הכנתי אתמול ברוטב עגבניות.
כיביתי את האש כשהדג היה רך אבל--- אח"כ הוא התיבש לי קצת
(דרך אגב- לא השריתי ולא היה טעם דגי...)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה