חלבי מחפשת מתכון לקוראסון/רוגעלך חלבי מושלם

Linguini

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
עיצוב ואדריכלות פנים
למי יש???
 

אחוזה בהר

משתמש מקצוען
 

ronitg

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
וואי יש לי משהו מושלם
אבל שחיתותי
וגם דורש עבודה קשה - לקפל בצק שמרים עם חמאה בפנים, ואח"כ עוד פעם לחלק ולמרוח חמאה ושוב לקפל ולהתפיח..
אם מעניין אותך אני אחפש את המתכון
 

Linguini

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
עיצוב ואדריכלות פנים
וואי יש לי משהו מושלם
אבל שחיתותי
וגם דורש עבודה קשה - לקפל בצק שמרים עם חמאה בפנים, ואח"כ עוד פעם לחלק ולמרוח חמאה ושוב לקפל ולהתפיח..
אם מעניין אותך אני אחפש את המתכון
מעניין אותי.
אני רוצה את הבצק חלבי וגם את המלית
אה. ויש לי עוד דרישות..
בצק קריספי!
היה לי פעם מתכון שווה שלצערי אבד ואני לא זוכרת אותו..
 

חניס

משתמש רשום
רוגאלך חלבי
(כוס מדידה)
לבצק:
3.5 כוסות קמח
2 כפות שמרים
2/3 כוס חלב פושר
1/3 כוס סוכר
1 סוכר וניל
100 גרם חמאה רכה
כפית מלח
מלית:
כוס סוכר
3/4 כוס קקאו
כפית קינמון
100 גר' חמאה

ללוש את הבצק ולהתפיח עד להכפלת הנפח
לערבב את כל חומרי המלית
לרדד עלה מהבצק, למרוח מהמלית על חצי מהעלה, לקפל את העלה ולרדד שוב בעדינות
לחתוך עם גלגלת לצורת רוגלאך, למרוח בביצה
לאחר האפיה ניתן למרוח זיגוג ממים וסוכר מבושלים
 

ronitg

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מעניין אותי.

אוקי, אז הנה הוא באיחור אופנתי
חשוב לציין שאת הבצק צריך להכין לילה לפני שרוצים לאפות את הקרואסונים.
המתכון לא מאוד מסובך, סך הכל.

בצק-
1 ק"ג קמח
כפית מלח
1 כוס סוכר
כף שמרים
2 ו-3/4 כוסות מים חמימים

תהליך-
מכינים בצק שמרים מהחומרים, כמו שמכינים בצק שמרים... כל אחת עם הטריקים והעניינים שלה.
אח"כ מחלקים את הבצק ל-2,
מרדדים כל חלק לעלה בקוטר של כ-40 ס"מ
מורחים על הבצק 100 גר' חמאה (אני עושה פחות.. גם ככה זה יוצא שומני)
ומקפלים ל-4 בצורת מעטפת.
עוטפים בשקית או ניילון, ומתפיחים לשעה-שעתיים.

לאחר ההתפחה, חותכים שוב כל חלק ל-2 (סה"כ יוצאים לנו 4 חלקים)
מרדדים שוב לעלה בערך באותו גודל כמו מקודם.
מורחים שוב על כל עלה בין 100-50 גר' חמאה
ושוב מקפלים בצורת מעטפת, שמים בניילון ומתפיחים לילה במקרר.

ויהי בוקר-
מרדדים כל חלק לצורת עיגול
מחלקים כל עיגול ל-16 משולשים (כמו פיצה, אבל משולשים צרים, כן?)
שמים בתחילת כל משולש כזה שורה של שוקלד-צ'יפסים (בערך איזה 6 צ'וקלט-צ'יפס לאחד)
ואז מגלגלים לקרואסון.
אופים כ10 דקות על 200 מעלות. (עד להזהבה)

זיגוג-
(נראה לי שקוראים לזה זיגוג :))
ממיסים במים רותחים כוס סוכר ו-2 סוכר וניל
לא יותר מידי מים רותחים
ואז מברישים את הקרואסונים כשזה יוצא חם מהתנור.

יאמיייי
הריח של החמאה...
קחי בחשבון שבוע של חצ'קונים
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה