חלבי מחפשת מתכון למעדן פודינג

תמר S

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה והפקת סרטים

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
יש סיכוי איכשהו להכין עם שוקולד מריר?
נגמר לי הקקאו
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
יש סיכוי איכשהו להכין עם שוקולד מריר?
נגמר לי הקקאו
אמא שלי הייתה מכינה גם גרסא של קינמון
שזה אומר חלב קונפלור סוכר וקינמון וזהו
מרתיחים חלב, כשהוא רותח מוסיפים תערובת של קונפלור חלב, סוכר וקינמון
מחכים שיתקרר מעט (נוצר קרום שכולם היו רבים עליו אצלנו) ומתענגים.
ככה יוצרים נוסטלגיה.
 

רחל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לפני כמה שנים הכנתי פודינג חלומי משוקולד מריר מומס, לא קקאו
זה טעם שונה לחלוטין.... יוצא שוקולדי ומושלם
הבעיה היא שאת המתכון לקחתי מבלוג שנחסם בהמשך ע"י נטפרי
אם יש כאן מישהו שפתוח לו אני ממש אודה אם יוכל לכתוב כאן את המתכון:
 

הזדמנות

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית

פודינג שוקולד מהיר

2-4 מנות.
  • לפודינג בסיסי:
  • 2 כוסות חלב (אפשר להחליף
    כוס אחת בשמנת מתוקה)
  • שליש כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט נדיב של מלח (כן!)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 100 גר' שוקולד מריר

  • שדרוגים:
  • 2 חלמונים + עוד כף קורנפלור
  • 20-30 גר' חמאה
  • תוספות אפשריות:
  • כף גדושה חמאת בוטנים
  • 2 כפות וויסקי / ליקר אהוב
  • חופן של פקאנים או אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כף אבקת נוגט (אם אין, אפשר נוטלה)
  • חצי כפית אבקת אספרסו (יש להוסיף לחלב בתחילת המתכון)
  • חצי כפית קינמון

ההכנה​


מוזגים לסיר את החלב, ומוסיפים פנימה את הסוכר, הוניל והמלח. מחממים על אש נמוכה (מטיבי לכת על אש גבוהה). בצד, מודדים בכוס 2 כפות קורנפלור. מוזגים מעט חלב חם לכוס וממוססים את הקורנפלור עד שאין גושים והתערובת חלקה לחלוטין. מוזגים בחזרה לסיר עם החלב החם וטורפים היטב עד שהחלב מתחיל להסמיך. מתחילים להוסיף פנימה קובייה אחר קובייה מהשוקולד, עד שהתערובת נצבעת כולה בחום והופכת חלקה ומבריקה. אוכלים חם, או מוזגים לקעריות ומצננים שעתיים-שלוש במקרר עד להתמצקות.





 

רחל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

פודינג שוקולד מהיר

2-4 מנות.
  • לפודינג בסיסי:
  • 2 כוסות חלב (אפשר להחליף
    כוס אחת בשמנת מתוקה)
  • שליש כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט נדיב של מלח (כן!)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 100 גר' שוקולד מריר

  • שדרוגים:
  • 2 חלמונים + עוד כף קורנפלור
  • 20-30 גר' חמאה
  • תוספות אפשריות:
  • כף גדושה חמאת בוטנים
  • 2 כפות וויסקי / ליקר אהוב
  • חופן של פקאנים או אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כף אבקת נוגט (אם אין, אפשר נוטלה)
  • חצי כפית אבקת אספרסו (יש להוסיף לחלב בתחילת המתכון)
  • חצי כפית קינמון

ההכנה​


מוזגים לסיר את החלב, ומוסיפים פנימה את הסוכר, הוניל והמלח. מחממים על אש נמוכה (מטיבי לכת על אש גבוהה). בצד, מודדים בכוס 2 כפות קורנפלור. מוזגים מעט חלב חם לכוס וממוססים את הקורנפלור עד שאין גושים והתערובת חלקה לחלוטין. מוזגים בחזרה לסיר עם החלב החם וטורפים היטב עד שהחלב מתחיל להסמיך. מתחילים להוסיף פנימה קובייה אחר קובייה מהשוקולד, עד שהתערובת נצבעת כולה בחום והופכת חלקה ומבריקה. אוכלים חם, או מוזגים לקעריות ומצננים שעתיים-שלוש במקרר עד להתמצקות.





תודה רבה!!
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
הכנתי לפי המתכון שנרשם בתחילת השרשור אבל הטעם של הקורנפלור היה מורגש מידי.
מה יכולה להיות הסיבה?
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
הכנתי לפי המתכון שנרשם בתחילת השרשור אבל הטעם של הקורנפלור היה מורגש מידי.
מה יכולה להיות הסיבה?
יתכן שמידת הכפית או מידת גדישתה היתה גדולה מדי, או מידת הכוס היתה קטנה מדי (השתמשתם בכוס של 240 מ"ל?)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה