מחפשת מתכון טוב לעוגה חלבית

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י RacheliA, ‏20/5/15.

  1. RacheliA

    RacheliA משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏2/8/10
    הודעות:
    397
    תודות :
    88
    נקודות:
    39
    בלי גבינה כמו סוג של שכבות עם פתי בר

    תודה
     
  2. מ054

    מ054 משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏25/2/15
    הודעות:
    365
    תודות :
    0
    נקודות:
    27
    במרוה לצמא של שבוע שעבר פרסמו מתכון מצוין של שפרה אובלקוש
     
  3. ירוק מנטה

    ירוק מנטה משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏28/12/14
    הודעות:
    1,327
    תודות :
    5
    נקודות:
    54
    עוגת גבינה וחמצויות

    מצרכים
    תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

    לבסיס:
    200 גרם פתי בר קרמל אסם שבור דק (אפשר לשבור עם פטיש בין 2 שקיות)
    100 גרם חמאה

    למלית:
    5 ביצים
    2 קופסאות גבינה לבנה 5% (500 גרם)
    250 גרם גבינת ריקוטה
    1 גביע שמנת חמוצה 9% שומן
    1 כוס סוכר (150 גרם)
    3 כפות אינסטנט פודינג וניל אסם (40 גרם, כ- 1/2 חבילה)
    3 כפות קורנפלור
    קורט מלח
    100 גרם חמוציות יבשות

    לציפוי:
    3 כפות אינסטנט פודינג וניל אסם (40 גרם, כ-1/2 חבילה)
    1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
    1/2 כוס חלב (100 מ"ל)

    לרוטב החמוציות:
    150 גרם חמוציות קפואות
    4 כפות סוכר
    1/4 כוס מים
    מיץ מחצי לימון
    אופן ההכנה
    1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית או סיר עם 4 כוסות מים רותחים ליצירת לחות.
    2. להכנת הבסיס: ממיסים את החמאה. מערבבים לתוכה את שברי הפתי בר לתערובת אחידה. מהדקים לתחתית התבנית ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות.
    3. להכנת המלית: מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
    4. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עם סוכר וקורט מלח . כאשר הקצף יציב מאוד מעבירים אותו לקערה גדולה.
    5.מקציפים את החלמונים ומוסיפים את הגבינות, השמנת החמוצה, הפודינג והקורנפלור עד קבלת תערובת חלקה.
    6.מקפלים בעדינות בתנועות סיבוביות את תערובת הגבינות לקצף החלבונים. מוספים את החמוציות ומקפלים עד לפיזורן במסה.
    7.מוזגים את המלית לתבנית עם בסיס הפתי בר.
    8 .מכניסים את התבנית לתנור, מורידים את טמפרטורת התנור ל150 מעלות ואופים כשעה וחצי.
    9. מצננים את העוגה עד הגעה לטמפרטורת החדר.
    10 להכנת רוטב החמוציות: מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את החמוציות, הסוכר, המים ומיץ הלימון, עד שהסוכר נמס. מצננים את הרוטב לטמפרטורת החדר.
    11. להכנת הציפוי: יוצקים לקערה את השמנת המתוקה והחלב . מוספים את הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
    12. מורחים את הציפוי על העוגה באופן אחיד ושופכים עליו את הרוטב חמוציות (כשהוא קר).
    13. מכניסים למקרר למשך 5 שעות לפחות.
     
  4. csketch

    csketch משתמש פעיל הדמיות בתלת מימד עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏7/2/15
    הודעות:
    116
    תודות :
    39
    נקודות:
    39
    עוגת ריבת חלב

    בסיס:
    250 גר' ביסקוויטים- לפורר
    20 גר' שוקולד מריר
    100 גר' חמאה
    חצי כוס ריבת חלב
    חצי שמנת מתוקה
    לערבב בסוף עם הביסקוויטים

    שכבת מוס:
    2 שמנת מתוקה
    מעט סוכר
    אינסטנט פודינג וניל בטעם ריבת חלב.
    להקציף ולהקפיא שעה.

    ציפוי:
    חצי שמנת מתוקה
    100 גר' שוקולד מריר
    להמיס ולשפוך לאחר שקפא.
    לזגזג למעלה ריבת חלב.

    בתאבון!!
     
  5. RacheliA

    RacheliA משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏2/8/10
    הודעות:
    397
    תודות :
    88
    נקודות:
    39
    אשמח לקבל תודה :)
     
  6. malky gold

    malky gold משתמש מקצוען עיצוב גרפי עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏7/1/15
    הודעות:
    1,560
    תודות :
    188
    נקודות:
    84
    זה המרשם שכתוב על החבילה של הפתי בר?
     
  7. ליקר

    ליקר משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏13/7/14
    הודעות:
    384
    תודות :
    1
    נקודות:
    19
    עוגת ריבת חלב

    לטבול ביסקויטים בחלב ולפרוס בתבנית חד פעמי
    להמיס בסיר
    150 ג' שוקולד
    2 כפות חמאה
    1/3 כוס חלב

    לשפוך על הביסקויטים

    להקציף 2 שמנת מתוקה
    בחצי כמות להוסיף כוס של פרורי עוגיות שוקוציפס
    בחצי כמות להוסיף חצי חבילת ריבת חלב

    לשפוך את השמנת עם העוגיות על השוקולד
    לסדר שכבה נוספת של ביסקויטים
    לשפוך את השמנת עם ריבת חלב

    אפשר לפזר מלמעלה מקפולת

    טעים!