מחפשת מילוי מוצלח לפאי

סודה לשתיה

משתמש מקצוען
יש לי מתכון משגע!!!!!!!!!!!
פאי שקדים-


לבצק-
1/2 מרגרינה
1/2 א. אפיה
ביצה
2 כוסות קמח

ללוש היטב עד לקבלת בצק נח- ולשטוח על תבנית פאי כולה(עד למעלה)

100 גרם חלבה את מפוררת על הבצק
אגוזים ושקדים טחונים הרבה- 2 וחצי כוסות לפזר מעורבב על החלבה (אשר פחות)
שקדים מולבנים פרוסים- פורסים על הכל
ואופים 20 דקות בחום בינוני

ואז לאחר 20 דקות של אפיה
את מזלפת סירופ מייפל על הכל- בכמות נדיבה
ומכניסים לתנור לעוד רבע שעה

יוצא מעדן ומהמם!!!
 

נס2

משתמש פעיל
תודה רבה!
נשמע מעולה...
אשמח אם יש גם מתכון (שנוסה בהצלחה...) לפאי שוקולד.
 

נס2

משתמש פעיל
צריכה כבר להכין...
אשמח אם יש עוד משהו...
 

אהובה ו

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
בסיס - מבצק עלים
מילוי - בצל מטוגן, ביצה, מלח ופלפל
נחטף!
 

מירי 1

משתמש רשום
בסיס פאי מוכן מחנויות למוצרי אפיה למילוי שוקולד יוצאת בוטנים.
ממיסים 200גרם שוקולד מריר עם כוס חמאת בוטנים ממלאים את הפעילות ומקפיאים.
ניתן לעטר בקרוקנט בוטנים (בשוליים).
 

סיבוב ראשון

משתמש פעיל
אפשר למלא בגנאש
יחס שווה של שוקולד וריצ'- ממיסים את השוקולד, מחממים מעט את הריצ' ושופכים על השוקולד.
ממתינים כמה דקות ומערבבים למרקם חלק.
שופכים על הפאי ומפזרים קרוקנט או סוכר צבעוני.
יוצא מהמם ב5 דקות עבודה!
 

פנינה :)

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי מתכון מושקע מהמם וטעיםםם של פאי פקאן
צריך לזה Corn Syrup, יש להשיג במקומות כמו צ'יפרכל או חנות שמוכרת מוצרים אמריקאיים
מעניין אותך?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח למתכון!
תודה
 

נס2

משתמש פעיל
יש לי מתכון מושקע מהמם וטעיםםם של פאי פקאן
צריך לזה Corn Syrup, יש להשיג במקומות כמו צ'יפרכל או חנות שמוכרת מוצרים אמריקאיים
מעניין אותך?
בחנות שמתמחה במוצרי אפיה אין אפשרות להשיג את זה?
חנות שמוכרת מוצרים אמריקאים לא נראה לי שאמצא כאן...
 

ההדס

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
חומרים
לקלתית:

2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)
1/4 כפית מלח
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
למלית השוקולד:
2 ביצים שלמות + 2 חלמונים בנוסף, בטמפ' החדר
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
לרוטב שוקולד חם:
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
קמצוץ מלח
120 גרם שוקולד מריר
Secretcocopie.jpg

אופן ההכנה
מכינים את הקלתית ואופים אפייה חלקית:

במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
משטחים את הבצק ל"פיתה", עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס"מ, ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר). מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).
מכינים את מלית השוקולד, מרכיבים ואופים:
משאירים את התנור חם (180 מעלות).
מקציפים במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר 5-7 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. במקביל ממיסים שוקולד, חמאה ומלח.
מקפלים את השוקולד לקצף הביצים ויוצקים את התערובת לקלתית.
אופים 20-25 דקות בלבד, עד שמלית השוקולד רק מתחילה להיסדק, והיא עדיין רכה למגע. המלית לא נראית אפויה לחלוטין וזה בסדר, היא תתייצב במהלך הצינון. מצננים
מכינים רוטב שוקולד חם ומגישים:
מחממים שמנת מתוקה ומלח לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
פורסים את הפאי למשולשים ומניחים כל פרוסה על צלחת הגשה. יוצקים מעל כף מהרוטב החם ומגישים.
 

ההדס

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
פאי פקאן לא ניסיתי, גיגלתי

חומרים
לקלתית:

100 גרם חמאה, מומסת ופושרת
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
1 ביצה
2 כוסות קמח (280 גרם)
למלית ולקישוט הפקאנים:
1 כוס סירופ מייפל (320 גרם)
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה (120 גרם)
100 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
3 ביצים
½ 1 כוסות אגוזי פקאן קצוצים (150 גרם)
½ 1 כוסות אגוזי פקאן שלמים יפים (150 גרם)
1 כף שמנת מתוקה
להגשה:
גלידה, סירופ מייפל (לא חובה)
pie%20pekan.jpg

אופן ההכנה
מכינים את הקלתית ומקפיאים:

בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (מסיימים לאחד בלישה קצרה בידיים). מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את שולי הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.
מכינים את המלית והקישוט, מרכיבים ואופים 30 דקות:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט.
חשוב! מחלקים את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות.
לקערה מס' 1 מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו). מערבבים פנימה פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות.

מקשטים ומחזירים לתנור לסיום אפייה (10 דקות). מקררים:
מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים במעגלים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם). מערבבים את תכולת קערה מס' 2 עם שמנת מתוקה ומוזגים מעל בעדינות (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי). מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות.
מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות
מגישים:
פורסים ומגישים קר או מחומם מעט, עם כדור גלידה ליד.
 

ההדס

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
פאי לימון לא יודעת ספציפית על המתכון הזה,
אבל פאי לימון תמיד יוצא מהמם.
מצרכים
  • תבנית בקוטר 24 ס"מ
  • לבצק:
  • 2 חלמונים
  • 200 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר
  • 300 גרם קמח
  • 1 כפית קליפת לימון מגורדת
  • 1 כפית קליפת תפוז מגורדת
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל משובחת
  • למלית:
  • 80 מ"ל מיץ לימון
  • 85 גרם סוכר דק
  • 30 גרם חמאה
  • 200 מ"ל מים
  • קליפת לימון מגורדת
  • 60 מ"ל מים קרים
  • 1 חלמון ביצה
  • 30 גרם קורנפלור
  • למרנג:
  • 3 חלבונים
  • 100 גרם סוכר
אופן ההכנה
  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  • 2. מכינים את הבצק: מניחים במעבד מזון את החלמונים, החמאה והסוכר, ומפעילים עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ומפעילים רק עד שהבצק מתאחד.
  • 3. מוציאים ממעבד המזון, לשים לצורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך שעה.
  • 4. משמנים את התבנית, מרפדים בשכבה דקה של בצק (1/2 סנטימטר בערך), מכניסים לקירור במקפיא למשך כ-1/2 שעה.
  • 5. אופים את הבסיס עד שהבצק משחים.
  • 6. מכינים את המלית: מניחים בסיר את מיץ הלימון, קליפת הלימון, מים, סוכר וחמאה, ומחממים עד לרתיחה.
  • 2. מניחים בקערה נפרדת את החלמון, הקורנפלור והמים, וטורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה חלקה.
  • 3. שופכים את הבלילה אל הסיר תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך.
  • 4. מורידים מהאש ושופכים מיד על הקלתית. מניחים בצד להתקרר.
  • הכנת גבעות המרנג:
  • 1. מניחים בסיר כפול את החלבונים והסוכר עד לחימום והמסת כל הסוכר. מקציפים את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב ביותר.
  • 2. מזלפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות (ניתן גם למרוח את המרנג).
  • 3. מכוונים את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות צלזיוס כדי שהשכבה העליונה של המרנג תשחים, ומכניסים את הפאי ל-2-3 דקות.
 

ההדס

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
ופאי חמאת בוטנים, מקווה שעזרתי.

חומרים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
:
לבצק:
11/4 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת סוכר
120 גרם חמאה צהובה, קרה וחתוכה לקוביות
2-1 כפות מים קרים מאוד
לציפוי שוקולד לבצק:
70 גרם שוקולד מריר, קצוץ
15 גרם חמאה (1 כף)
3 כפיות מים
2 כפות גדושות אבקת סוכר

למלית חמאת בוטנים:
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר חום כהה
1 כוס חמאת בוטנים
350 מ"ל שמנת מתוקה
לציפוי גנאש: 70
גרם שוקולד מריר
15 גרם חמאה (1 כף)
3 כפיות חלב
2 כפיות סירופ תירס (להשיג במעדניות)

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: שמים קמח, מלח, סוכר וקוביות חמאה בקערת מעבד מזון עם להב מתכת. מפעילים לכמה שניות עד שמתקבל מרקם גרגירי, מעין פירורי בצק.

2. בעוד מעבד המזון עובד, מוסיפים מים מבעד לפתח היציקה (כף אחת כל פעם) וממשיכים לעבד כ-10 שניות.

3. מוציאים את פירורי הבצק הרטובים ובעזרת הידיים מגבשים אותם לכדור.

4 .עוטפים בניילון נצמד, משטחים למלבן ומקררים שעה לפחות.

5. מוציאים את הבצק מהמקרר כרבע שעה לפני הרידוד, כדי שיתרכך מעט ולא יהיה צורך לעבד אותו יותר מדי.

6. מחממים תנור ל-180 מעלות.

7. מרדדים את הבצק, משטחים בתבנית, מניחים על הבצק רדיד אלומיניום וממלאים במשקולת (קטניות) עד לשולי הבצק. אופים אפיה מלאה, כ-25 דקות, ומקררים.

8. מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את כל חומרי הציפוי בסיר קטן תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת עיסה חלקה. מורחים על קלתית הבצק האפויה ומקררים.

9. מכינים את המלית: ממיסים חמאה וסוכר חום במחבת כבדה, מערבבים עד שהתערובת אחידה ומצננים 10 דקות במקרר.

10. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את חמאת הבוטנים עם תערובת הסוכר החום והחמאה, במהירות הנמוכה ביותר.

11. בכלי נפרד מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים בעדינות לתוך תערובת חמאת הבוטנים, עד שהתערובת אוורירית וחלקה. יוצקים את המלית על ציפוי השוקולד ומקררים.

12. מכינים את הגנאש: מערבבים את כל חומרי הגנאש בסיר קטן עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. יוצקים על המלית הקרה ומקררים שעתיים לפחות לפני ההגשה. מקשטים בבוטנים ובקצפת.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה