דרוש מתכון מחפשת גיוונים למאכלי השבת

dafdefet

משתמש מקצוען
אנחנו אוכלים בד"כ:
סלמון/ גפילטע פיש
מרק
קוגל תפוחי אדמה

גפילטע פיש
טשולנט

פשטידות וסלטים


מחפשת עוד רעיונות, אפילו לא קלאסיים, דברים מענינים!!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אנחנו אוכלים בד"כ:
סלמון/ גפילטע פיש
מרק
קוגל תפוחי אדמה

גפילטע פיש
טשולנט

פשטידות וסלטים


מחפשת עוד רעיונות, אפילו לא קלאסיים, דברים מענינים!!
ממולאים - בצל ממולא, מפרום, מחשי.
אורז עם תוספות מעניינות
עוד סוג של דג
מאפי הכל כלול כמו פאי רועים או מוסקה.
סיגרים / גלילות פילו במלית בשר או ירקות.
ירקות חורפיים וטעימים צלויים בתנור כמו בטטות , שומר (כן!), גזרים בכל מיני צבעים, כרובית, ברוקולי.
תבשילי קטניות ירוקות קלילים כמו שעועית ירוקה מוקפצת או אפונה.
 

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
1 מוקפץ
2 סלט פסטה קר עם זיתים פלפל בכל הצבעים בזיליקום של דורות ובצל סגול מתובל בשמן זית לימון מלח פלפל
3 עוף עם שזיפים דלורית\דלעת קינמון שקדים שלמים ובצל
4 סלט אגוזים בטעם כבד יתר מוצלח מהחצילים
5 תפו''א ובטטה עם בצל בתנור עם שמן זית מלח גס פלפל שחור וטימין
6 מי שמכירה במיה ברוטב עגבניות טעים ביותר
 

A B

משתמש מקצוען
מרק מעניין- מרק כתום, ירוק, לבן, גריץ', אפונה, עגבניות, פירות וכו'
קוגל תפוחי אדמה
קוגל אטריות
כבד וסלט ביצים
גפילטע פיש
סלומון חמוץ מתוק, סלומון בפרורים (אין בעיה לחמם)
סלמון/ גפילטע פיש
מושט, הוליווט, סול, ועוד דגים כיד הדמיון והטעם
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אפשר מתכון?
אין לי מתכון מסודר ואני די משנה מפעם לפעם.
איכשהו בפסח אצל חמותי למרות מיעוט התבלינים הוא הכי טעים (אולי שמן האגוזים תורם את חלקו).
מה שכן, המתכון החדש של קרוטית נראה מעולה רק שאני הייתי חושבת לשנות מעט את התבלינים.
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מושט, חמודה תנסי, קל וקלאסי...
אבל בלי עור או טרי
 

אמא יש רק אחת

משתמש מקצוען
אפשר מתכון מדויק?
תודה.
אממ.. זה מהסוג שעושים בלי מתכון..
ממלאים את הקנלוני בעיסה מוכנה של עוף או בשר טחון, ומבשלים באיזה רוטב שרוצים.
או ברסק, או ברוטב פטריות, או שלפעמים אני מכניסה את זה לתוך סיר של עוף מאודה ומבשלת ביחד.
 

אמא יש רק אחת

משתמש מקצוען
כמה זמן אפיה בתנור?
צריך לבשל את הקנלוני לפני האפיה?
זה במקום מנה עיקרית או שזה בתור תוספת לעיקרית? (לארוחה בבית, לא לאירוע...)
אני לא אופה אני רק מבשלת, אבל יש אפשר גם לאפות ברוטב של רסק ויוצא מאוד טעים, לאיודעת בדיוק כמה זמן, בערך חצי שעה נגיד.
לא מבשלים את הקנלוני רק מטבילים שניה אחת כל קנלוני בקערה עם מים.
יכול להיות גם בתור מנה ראשונה וגם בתור עיקרית.
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
כמה זמן אפיה בתנור?
צריך לבשל את הקנלוני לפני האפיה?
זה במקום מנה עיקרית או שזה בתור תוספת לעיקרית? (לארוחה בבית, לא לאירוע...)
קנלוני מתאים בעיקר לאפיה: פשוט ממלאים ומניחים בתבנית די צפוף. שופכים מעל רוטב בכמות נדיבה, ואופים כ-45 דקות. הקנלוני מתרכך, המילוי נאפה, וזו מנה ראשונה מרשימה, או עיקרית טעימה וכיפית.
רוטב קלאסי לקנלוני במילוי עוף יכיל עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות ), שום, שמן ותבלינים. יש שיאהבו להוסיף מעט רוטב צ'ילי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  19  פעמים

לוח מודעות

למעלה