נדלן ועוד

משתמש חדש
נכון לכתיבת השורות - מה עובר על שוק הנדל"ן - אפקט כדור השלג המתגלגל, שנמס.

מתחילת הטריק העוצמתי ביותר בשיווק פרויקטים: טרום טרום הפריסיילים השקטים והסודיים למקורבים ביותר!.... שנועד לשמור על איזון אמיתי בשוק ולא ליצירת אינפלציה לא מבוקרת ועד היום! הבלון התנפח למימדים עצומים.

עברנו עדכוני מחירים על בסיס יומי ללא קשר לביקוש,
גלגול הוצאות האשראי על הרוכשים - במסווה חסכון בהון עצמי באמצעות הלוואות קבלן,
קביעת רף מחירים התחלתי חסר הגיון באזורים מתפתחים,
ולהצדיק את המחיר המופקע מציעים סל הטבות שווה במיוחד, מטבחים, מחסנים, דירות פרימיום וכדו'
בנק ישראל זיהה, ועצר את הסחף.
ועכשיו אוטוטו....חכו לעדכון המדד בחדות כלפי מעלה, תראו מופתעים!

עדיין שואלים את עצמכם, למה לאחרונה בלתי אפשרי למכור במחיר גבוה את דירת ה"פריסייל" המבטיחה והיוקרתית עם כל השדרוגים ???
פשוט תבדקו לפנ"כ בכמה השכן הוותיק בבניין הסמוך מוכר את דירתו יד2 בשוק החופשי, ויפול לכם האסימון !

בית שימשי

משתמש פעיל
התרחיש שעשוי להצית מחדש את שוק הנדל"ן בישראל

האטה מתמשכת, ריבית גבוהה והמורל הלאומי שנמצא בשפל מעיבים על שוק הדיור בימים אלו. עם זאת, תרחיש אופטימי של סיום האיומים הביטחוניים וסדר אזורי חדש עשוי דווקא להפוך את הכיוון • טל תפוחי, מנכ"ל גמלא הראל, מעריך: "האופוריה שאחרי המלחמה עשויה להזניק את המחירים"

נדלן ועוד

משתמש חדש
רוצה גם להאמין שהמחירים ימשיכו לעלות למעלה מעלה...
מי מתנדב להסביר איך מחירי הדיור ימשיכו לעלות בצורה רצינית באזורי פיתוח אם פשוט אין אפשרות לאברך הממוצע להביא מהבית 25-30% ברגע שזה חוצה את רף החצי מיליון ש"ח ומעלה + אי יכולת החזר משכנתא גבוהה. (פרט לאזורי ביקוש עם קונים אמידים)

בתנאים הקיימים, כמובן.

פלפלפל

משתמש רשום
רוצה גם להאמין שהמחירים ימשיכו לעלות למעלה מעלה...
מי מתנדב להסביר איך מחירי הדיור ימשיכו לעלות בצורה רצינית באזורי פיתוח אם פשוט אין אפשרות לאברך הממוצע להביא מהבית 25-30% ברגע שזה חוצה את רף החצי מיליון ש"ח ומעלה + אי יכולת החזר משכנתא גבוהה. (פרט לאזורי ביקוש עם קונים אמידים)

בתנאים הקיימים, כמובן.
מה זאת אומרת "המורל הלאומי";):)
לך תסביר את זה לחילוני...

ה' הטוב

משתמש פעיל
לכאורה השאלה מתחלקת לשניים
1. האם מחירי הדירות ירדו וימשיכו לרדת או שפתאום יעלו
2. האם לקנות כעת או להמתין

לגבי שאלה 1 אכן יכול להיות שהמחירים ירדו ואפי' ימשיכו אולי לרדת מה שכן א"א להביא ראיה מכל מני יזמים שפתאום מורידים מחירים כי המחירים מורכבים מכל מיני אפשרויות ומשחק של 100K לכאן או לכאן לא מוכיח מה קורה עם מחירי דירה יד 2 וחוץ מזה יש אחד שמוכר בזול קצת ויש אחד שמפריז במחיר אז מה המחיר האמיתי ? א"א לדעת

מה שכן אפשר לדעת וזה לגבי שאלה 2 שהשוק כבר תמחר את ההוזלה וכן יכול להיות שהמחיר ימשיך לרדת מעט אבל לא נראה שהולך לכיוון משבר הדיור שיהיה הוזלה של חצי מליון או משהו כזה זה ימשיך אולי קצת לשחק אבל בבוא היום תהיה קפיצה חזקה וזה ברור א. כי הצורך של האנשים רק עולה בכל זמן ההמתנה הזה ואנשים לא ממשים את הצורך אבל ברגע שהוא יבא לידי מימוש יהיה ביקוש מטורף ב. המציאות מוכיחה שאחרי כל ירידה יש עליה עם שיאים חדשים כי אנשים מפחדים להפסיד את כל זמן ההמתנה שלהם ולכן הביקוש גובר מאוד לכן נראה שהזמן אכן כן מורה לקנות עכשיו - זו דעתי

נדלן ועוד

משתמש חדש
המחירים ימשיכו לעלות כל זמן שיש מי שיכול ומוכן לשלם, ברגע שאתה חוצה את אטמוספירת המחירים במהירות על -קולית איבדת גובה ונשארת עם אינפלציה עד להתייצבות, בית שמש יוכיח...

עלייה הדרגתית זה סביר, אך עלייה חדה מידיי דומה לזו שחווינו בתקופה האחרונה יוצרת קרוסלה.

זה מה שאני

משתמש פעיל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

בניאל

משתמש רשום
על תמנע טוב מבעליו
לכו תסתכלו בהפסקת אש הקודמת למי ששם לב היה תקופה שהשוק חזר בצעו עסקאות התחיל לחזור לעצמו
עכשיו אחרי המלחמה באירן תבדקו אצל כל מתוך מרגיש שהשוק זז יש עליה משמעותית בביצוע עסקאות אבל זה נכון אם ירידה במחיר עידן לא בשביל לעליה במחיר כי הצטבר עודף דירות על המדף
אבל כל אחד מבין שמרגע שנכנס להפסקת אש בנוסף שהולכת להיות ירידה בריבית כנראה השוק יחזור לעצמו
האם המחירים יעלו ככל הנראה יחזרו בהדרגה למחיר המקורי שלהם ליפני הירידה
לנצל הזדמנות זה הזמן ברגע שהשוק מתחיל לזוז דירות שעד עכשיו לא יצאו למכירה יוצאים עכשיו כי מרגישים שהם יכולים למכור תוכלו להשיג דירות טובות אם יצע גדול בנוסף להתמקח על מחיר שאתם על גלגל ובידיים שלכם
בהסתייגות יש ערי פינוי בינוי המובלים וכן מחיר למשתכן כנראה המצב ירידה ישמר למשך זמן

יוסי 100

משתמש פעיל
1. תובנה מאוחרת :unsure:
הבעיה בירידות בערים האלה, זה לא של הזוכים שבמקום להרוויח מיליון, ירוויחו קצת פחות,
אלא של היזמים באותה עיר, שהמודל הכלכלי של הפרויקטים שהם משווקים עכשיו, נופל…

2.
ועדת הפנים והסביבה של הכנסת תדון בישיבתה ביום שלישי הקרוב בהארכת פעילות הותמ"ל (הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה של מתחמים מועדפים לדיור) בשנה נוספת. המהלך מסמן את כישלון משרד הפנים להפוך את פעילות הוועדה לוועדה קבועה. הותמ"ל הוקמה ב-2014, לצורך טיפול דחוף במשבר הדיור, ופעלה עד כה כוועדה זמנית מתוקף הוראת שעה. ב-25.5.25 התכנסה ועדת השרים לענייני חקיקה לדון בהפיכת הותמ"ל לקבועה, אך החליטה לדחות את ההצבעה עקב התנגדותם של שר החקלאות אבי דיכטר ושר התפוצות עמיחי שיקלי.

המטרה המוצהרת של חוק הותמ"ל הייתה "קידום יעיל ומהיר של תוכניות בנייה לדיור ביחס למתחמי קרקע שהוכרזו על ידי הממשלה כמתחמים מועדפים לדיור, זאת במסגרת הליך תכנוני מיוחד הנותן עדיפות ברורה לפיתוח באדמות מדינה". לשם כך ניתנו לוועדה מרבית הסמכויות של המועצה הארצית לתכנון ולבנייה וכן סמכות לאשר תוכניות שהוראותיהן גוברות על הוראות הקבועות בתוכניות מתאר ארציות אחרות.

הוועדה פועלת מתוקף הוראת שעה, ופעילותה מותנית בהארכה, הכרוכה בפרוצדורה מסורבלת של אישור ועדת הפנים ושל ועדת השרים לענייני חקיקה. ב-14 החודשים שבין מאי 2020 ואוגוסט 2021 הוועדה נאלצה לצמצם מאד את פעילותה ולא קידמה תוכניות חדשות, בגלל שתוקף החוק המאפשר את פעילותה לא חודש. תוקף הוראת השעה הנוכחית, שחודש באוגוסט 2021 לתקופה של 4 שנים, מסתיים בתחילת חודש אוגוסט הקרוב.

תזכיר החוק להפיכת הותמ"ל לקבועה פורסם להערות הציבור במרץ 2024, אחרי דיון המועצה הארצית לתכנון ובנייה בנושא. בחודש מאי האחרון דנה בנושא ועדת השרים לענייני חקיקה. מה שהקשה על הפיכת הותמ"ל לקבועה היתה התנגדות משרדי הממשלה, שהופיעה בהערות להצעת המחליטים. לטענת המשרד להגנת הסביבה: "עקיפת מסלולי התכנון הארציים והמחוזיים, תוך התעלמות מתוכניות מתאר ארציות ותוכניות מתאר מחוזיות גורמת לפגיעה בשטחים פתוחים ובדורות הבאים ולניהול לא יעיל של הקרקע". וגם לפי משרד החקלאות: "מאז שנת 2014 , החלטות הותמ"ל פגעו בשטח חקלאי נרחב העומד על 17% מסך התוצרת החקלאית לשוק המקומי בישראל".

להארכה הנוספת של הותמ"ל בהוראת שעה מתנגדים מרכז השלטון האזורי, תנועת המושבים, התנועה הקיבוצית, החברה להגנת הטבע, אדם טבע ודין ועוד ארגוני סביבה וחברה נוספים, ששלחו ב-19.6 מכתב לשר הפנים, שמה ארבל, ובו הם טוענים: "בשנים 2013 - 2022 אושרו על ידי כלל מוסדות התכנון כ-1,130 אלף יח"ד, מתוכן כ-324 אלף בותמ"ל. מספר יחידות הדיור המאושרות מדי שנה בעשור האחרון הלך ועקף את התחלות הבנייה, עד כדי כך שההפרש המצטבר בין מספר יחידות הדיור שאושרו לבין התחלות הבנייה ב-12 השנים האחרונות הגיע לכ-800 אלף. היתרה הקיימת, רק משנים אלו, מספקת די יח"ד מאושרות, שטרם החלו להיבנות, למשך כ-12 שנים. במצב דברים זה, ברור שאין צורך בהמשך פעילותה של הותמ"ל". מעבר לכך, הם חוזרים ומעלים את הטענות שתוכניות הותמ"ל מכלות את השטחים הפתוחים והחקלאות, מעודדות פירבור, נעשות ללא ראיה מולטי-דיסציפלינרית, וללא דאגה לקיום תשתיות בסיסיות.

מהצד השני, תומר צליח, סגן נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, הביע את תמיכת ההתאחדות בהארכת פעילות הותמ"ל: "בעת הזו יש צורך ממשי הכרחי בשיקום מהיר מאוד של מבנים שנהרסו מפגיעות טילים וכן, בבנייה מהירה של דירות חדשות וממוגנות. הדרך הכי מהירה ויעילה לעשות זאת היא באמצעות הותמ"ל. בימים אלו שעשרות אלפי תושבים מחכים לחזור לביתם שנהרס במהירות האפשרית, יש להעביר לותמ"ל את כל תוכניות השיקום שיאושרו במהירות גדולה יותר מבשיגרה".
©️ כלכליסט
נושא מעניין, אבל שורה אחת תפסה אותי,
״ההפרש המצטבר בין מספר יחידות הדיור שאושרו לבין התחלות הבנייה ב-12 השנים האחרונות הגיע לכ-800 אלף!״ (כנראה מדובר על אישור מאוד ראשוני)
מדברים הרבה על מספר הדירות בתהליך בנייה או שלא נמכרו, אבל לעניות דעתי זה נתון לא פחות דרמטי, שמלמד הרבה על היכולת של יזמים (והבנקים) לשלוט בהיצע…

3.
אבל קנית דירה אחרת ?
למי שדואג, כן. ;)
לפני שנה וחצי, חדשה מקבלן, יותר גדולה וטובה, באזור פחות מבוקש, בפער של כשליש מהדירה ההיא!

נערך לאחרונה ב:

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
מדברים הרבה על מספר הדירות בתהליך בנייה או שלא נמכרו, אבל לעניות דעתי זה נתון לא פחות דרמטי, שמלמד הרבה על היכולת של יזמים (והבנקים) לשלוט בהיצע…
איפה הדירות האלו אושרו?
בפריפריה? התדחשות עירונית?

השאלה שצריכה להשאל היא כמה יח"ד כבר יצאו למכרזים ועדיין לא נבנו

מסוקרן

משתמש פעיל
שתי שאלות , אם אפשר בבקשה .

1 . שאלה ראשונה , האם המשרד שלכם מתעסק עם הפריסיילים (של ה 20/90) ?
התכוונת ל10\90?
או לנוכלים שעושים 20\90?
אנחנו כיום בפריסיילים של 15\85,
2. שאלה שניה - , אם המשרד שלכם כל כך טוב ואמין , ואנשים חוזרים אליכם לעיסקאות שניות ושלישיות , למה שלא תציין את שמו ?
(כמובן בלי פרסומת, כי זה אסור בפרוג , אבל בוודאי שאדם יכול לתייג ולרשום את מקום עבודתו)
אני מוכן לכתוב לך בפרטי (אם אתה רוצה תכתוב את המייל שלך),
לא חושב שבפורום שהרוב נגד נדל"ן ישרת אותי לכתוב באיזה משרד אני עובד,
וסתם ככה , תרשה לי לחלוק עליך בנקודה שחזרת עליה כמה פעמים
מדוע אתה חושב שבשכונות חדשות היזם קובע את המחיר של הדירות , וככה זה הולך להיות
הוא יכול לקבוע ,ולסות לחשוב שככה יהיה , אבל בסוף המציאות יכולה להתפוצץ בפנים !

קח סתם רק לדוגמא את חריש -
אדם שקנה שם לפני שנתיים בפריסייל עם המפרט הכי טוב שיש , ויצטרך למכור בזמן הקרוב , ייצא שם בשן ועין ..

או את שדה דב .. שכבר כתבתי על זה באשכול אחר .
לכן עושים עבודת שטח על ביקוש,
מי הקהל יעד שזה ימשוך ולמה?
והאם זה סיבה מספקת בשביל שסביר להניח שהקהל יגיע בהמוניו?
לכן יש יועצי נדל"ן ומשרדים שעוסקים רק בזה כמו יועצי משכנתאות,
ברור שלכל 1 יש את הכיוון שהוא נמשך אליו כמו שאמר לי מישהו מבוגר שהוא מעדיף את הכסף מתחת הבלטות....
בכל השקעה ישסיכונים מסוימים וזה לא אומר שההשקעה הספציפית לא נכונה,
מה שאני מסכים עם כולם זה שהשקעה כזאת צריכה להיות לטווח ארוך כדי שהמחירים בוודאות יעלו,
ולגבי חריש- יש מקום מסוים בארץ שאנחנו לא נוגעים בו כי יש בו יותר מדי סימנים להציע שגדול על הביקוש...
(אני יסיים באירוניה , שכן באמת אתה צודק
הקבלן אכן יכול לקבוע את המחיר של הדירות ,
אבל בתנאי שהוא עובד עם משווקים טובים מהמגזר ...
אבל עזבו אל תתיייחסו למשפט האחרון הזה , זה סתם כי הייתי חייב...)
יש בזה משהו...
אבל בפועל הוא קובע את הרף ושום קבלן שמכבד את עצמו לא יוריד את המחיר יותר ממנו אלא א"כ השוק ההוא בקריסה (כמו מה שכתבתי על המקום שאנחנו לא נכנסים אליו בגלל ההיצע וכו'),
חד משמעית!

יותר זול מהמתחרים זה לא אינדקציה לזול!
אני שואל אותך ותענה לי בכנות בבקשה. לפני כשנה האם גם טענת ללקוחות ששווה לקנות וכל שנה עולה ב כך וכך אחוזים, והשוק תמיד עולה?
הנה אנחנו עומדים שנה אחרי ולא רק שהמחירים לא עלו אלא אפילו ירדו, ושוב אני לא מדבר על מה שהקבלנים מדמיינים לקבל, אלא על מה שאנשים מוכנים לשלם, זה המדד!
מי שקנה לפני כשנה בשיא הגאות ומתכנן למכור בעוד כשנתיים בגמר הבניה, ככל הנראה יפסיד כסף, אלא אם יהיה עלייה מטורפת (מה שלא נראה כרגע סביר כ"כ).
לכן אני אומר לטווח בינוני עד ארוך (תלוי איפה קנית),
לדעתי מינימום 5 שנים (בהנחה שקנית במקום נכון...)
יותר מזה, מי שקנה לפני בערך 3 שנים בשיא הגאות, ומקבל עכשיו את הדירה ורוצה למכור, מפסיד! תשאל את @יצחק77 עדות אישית מאנשים שהוא מכיר. גם כן העליתי לעיל ממשרד תיווך נדל"ן פלוס שכתבו אותו דבר.
אז שיחכה עוד קצת...
קח עדות אישית מכלי ראשון ;)

חתמתי חוזה לפני כמעט 3 שנים לדירה על הנייר בבני ברק,
זה היה בשלב שכל חודשיים היזמים עדכנו את המחיר ב100 אל״ש, עד כדי שהגענו לחתום רבנו עם היזם שיתן את המחיר שהוא שלח לנו חודש וחצי לפני ולא את המחיר שהוא עדכן כבר! (פריסייל אמיתי)
בסוף ב״ה ביטלנו חוזה עקב שינוי משמעותי בדירה שלא ידענו עליו.

תכלס׳
האכלוס היה אמור להיות לפני חודשיים, במציאות זה ייקח עוד שנה בערך…
אבל גם אם כן, המחיר של דירות חדשות דומות כיום נמוך בכמעט 10% מהמחיר שהיה עולה לנו ס״ה (זה היה לפני שיזמים חלמו לוותר על הצמדות ולוח תשלומים רגיל = ריביות).
מישהו אמר שב"ב זה מקום טוב?
אני ידגיש: מביאים פה הרבה דוגמאות ספציפיות,
כמו שאני יגיד שהשקעתי במניי'ה של טבע והפסדתי ולכן שוק ההון זה מקום גרוע להשקיע...
הכל תלוי איפה איך ובאיזה צורה אתה משקיע ולא בסיפורים נקודתיים.
המחירים ימשיכו לעלות כל זמן שיש מי שיכול ומוכן לשלם, ברגע שאתה חוצה את אטמוספירת המחירים במהירות על -קולית איבדת גובה ונשארת עם אינפלציה עד להתייצבות, בית שמש יוכיח...

עלייה הדרגתית זה סביר, אך עלייה חדה מידיי דומה לזו שחווינו בתקופה האחרונה יוצרת קרוסלה.
ולכן במרכז, בי"ש וכו' לא תהי'ה (לכאו') עליית מחירים דרסטית.

די

משתמש סופר מקצוען
ההפרש המצטבר בין מספר יחידות הדיור שאושרו לבין התחלות הבנייה ב-12 השנים האחרונות הגיע לכ-800 אלף!״ (כנראה מדובר על אישור מאוד ראשוני)
כמו שכתבו השאלה כמה מתוך הדירות האלו זמינות לבניה, וכמה יש חסמים שאי אפשר לבנות את הדירות כי חסר מט"שים, מחלפים בכבישים ועוד.

די

משתמש סופר מקצוען
ולכן במרכז, בי"ש וכו' לא תהי'ה (לכאו') עליית מחירים דרסטית.
רק באופקים ונתיבות שהקבלנים תקועים עם אלפי דירות, רק שם תהיה עלייה דרסטית במחירים...
וכמובן רק הציבור החרדי יודע שהציבור הכללי הולך לנהור לשם, הציבור הכללי לא מספיק חכם כדי לקנות לעצמו דירה שם עכשיו, רק עוד 5 שנים הם יבואו לקנות מהחרדי ש"יעשה עליהם קופה"... (כנ"ל לוד ירושלים וכל המקומות שמשווקים פריסיילים לחרדים)
כמו באר שבע ששנים סיפרו לנו שהמחירים הולכים לעלות הכי הרבה כי המחירים נמוכים, ותכלס המחירים שם נשארו נמוכים...

מסוקרן

משתמש פעיל
רק באופקים ונתיבות שהקבלנים תקועים עם אלפי דירות, רק שם תהיה עלייה דרסטית במחירים...
וכמובן רק הציבור החרדי יודע שהציבור הכללי הולך לנהור לשם, הציבור הכללי לא מספיק חכם כדי לקנות לעצמו דירה שם עכשיו, רק עוד 5 שנים הם יבואו לקנות מהחרדי ש"יעשה עליהם קופה"... (כנ"ל לוד ירושלים וכל המקומות שמשווקים פריסיילים לחרדים)
כמו באר שבע ששנים סיפרו לנו שהמחירים הולכים לעלות הכי הרבה כי המחירים נמוכים, ותכלס המחירים שם נשארו נמוכים...
לפי מה שאתה טוען אין פריסייל בארץ ששווה להשקיע בו,
מקבל את העמדה שלך,
אבל אתה צריך להבין סיבה אחת מיני כמה למה טוענים שהחילונים ינהרו לשם,
רוב החילונים (לפחות במעמד הביניים ומעלה) משקיעים בשוק ההון כי זה (לטענתם ויש בזה צדק) הכי שווה,
וכשהם קונים דירה זה רק למגורים רק מה שמתאים להם בעיניים ולא לפני שזה בנוי,
ואת ההזדמנות הזאת החרדים תופסים קונים את הדירות וככה במקום שהחילוני יקנה את זה מהיזם הוא יקנה את זה מהחרדי שהשקיע מבעוד מועד וככה החרדי מרוויח....
זה לא שהם טיפשים שלא משקיעים אלא הם משקיעים בקדמה,
וזה שבאר שבע לא היתה השקעה טובה זה לא אומר שכולם חשבו בהתחלה שזו השקעה נכונה (ואני לא מדבר ספציפית על אופקים נתיבות והערים שכתבת שלא ישתמע ממני שבכל הערים האלו שווה\לא שווה להשקיע....)

די

משתמש סופר מקצוען
לפי מה שאתה טוען אין פריסייל בארץ ששווה להשקיע בו,
מקבל את העמדה שלך,
אבל אתה צריך להבין סיבה אחת מיני כמה למה טוענים שהחילונים ינהרו לשם,
רוב החילונים (לפחות במעמד הביניים ומעלה) משקיעים בשוק ההון כי זה (לטענתם ויש בזה צדק) הכי שווה,
וכשהם קונים דירה זה רק למגורים רק מה שמתאים להם בעיניים ולא לפני שזה בנוי,
ואת ההזדמנות הזאת החרדים תופסים קונים את הדירות וככה במקום שהחילוני יקנה את זה מהיזם הוא יקנה את זה מהחרדי שהשקיע מבעוד מועד וככה החרדי מרוויח....
זה לא שהם טיפשים שלא משקיעים אלא הם משקיעים בקדמה,
וזה שבאר שבע לא היתה השקעה טובה זה לא אומר שכולם חשבו בהתחלה שזו השקעה נכונה (ואני לא מדבר ספציפית על אופקים נתיבות והערים שכתבת שלא ישתמע ממני שבכל הערים האלו שווה\לא שווה להשקיע....)
נכון, אני מתנגד באופן עקרוני למושג הזה "השקעות פריסייל"
זה טרנד שיחלוף אחרי שהציבור יגלו את האמת, כמו הטרנד הקודם של "השקעות במשרדים".
הציבור הכללי שמעדיף להשקיע בשוק ההון בכלל לא יקנה דירה, אלא ישכור.
לא מובן איפה הנקודה שהחרדים עלו עליה והציבור הכללי עוד לא עלה עליה. מה שכתבת שהציבור הכללי קונה רק דירות מוכנות זה ממש לא נכון. גם בציבור הכללי דירות על הנייר יותר יקרות מדירות מוכנות, כי על הנייר אפשר למכור חלומות, וגם הקבלן נותן מימון וכו'.
אפשר לראות שכל המקומות שמשווקים בפריסייל לחרדים זה מקומות שהקבלנים תקועים עם המון דירות כמו כל המקומות שהזכרתי.

וואי

משתמש פעיל
לא מובן איפה הנקודה שהחרדים עלו עליה והציבור הכללי עוד לא עלה עליה. מה שכתבת שהציבור הכללי קונה רק דירות מוכנות זה ממש לא נכון. גם בציבור הכללי דירות על הנייר יותר יקרות מדירות מוכנות, כי על הנייר אפשר למכור חלומות, וגם הקבלן נותן מימון וכו'.
אפשר לראות שכל המקומות שמשווקים בפריסייל לחרדים זה מקומות שהקבלנים תקועים עם המון דירות כמו כל המקומות שהזכרתי.
כתוספת לדבריך עיין בכתבה שבאשכול הזה

מסוקרן

משתמש פעיל
מה
כתוספת לדבריך עיין בכתבה שבאשכול הזה
מהאשכול המצו"ב דווקא אני רואה הרבה פיקפוקים על התזות של לא להשקיע בנדל"ן...
אז כשאתה כותב את התגובות תכתוב "גילוי נאות" כמו שאני כתבתי שאני סוכן נדל"ן,
וככה לא תבלבל את הנטרליים שחושבים שאתה כותב ללא אג'נדה...
וברור שגם (בעיקר) אצל החילונים הדירות על הנייר יותר יקרות אבל מדובר בשכונות יותר יוקרתיות מהישנות שמצדיקים את המחיר ויש לכך הוכחות מתקדימים...
וזה לא שהציבור החילוני לא עלה על הנקודה (וגם הרבה מהציבור החרדי שאוחז כמוך...)
אבל את הכסף של ההשקעות הם שומרים בשוק ההון ודירה למגורים הם מעדיפים לראות בעיניים לפני שהם קונים.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...