דג תמנון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
במה שונה התב"ע בביתר ממקומות אחרים?
מחוץ לקו הירוק (מודיעין עילית נניח)
אם יש קשר לקו הירוק הוא לדעתי מקרי.

אין לי מושג מה הולך במודיעין עילית, אבל הוראות התב''ע בביתר מנוסחות כך שלכל דירה יש זכות לכמות אדירה של מטרים מצד אחד, אבל מאידך לקבלנים המקוריים אין אפשרות לנצל הכל בבניית הבניין.
התוצאה? גן עדן למרחיבים.

נוסיף את זה שהרחבה שמנצלת מטרים מקוריים מהתב''ע אין צורך לפרסם להתנגדויות! חתימות שכנים וסיימנו.
אם אתה עוקב, פרסומי הועדה המקומית בביתר הם רק על הגבהת גגות.

דג תמנון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
לפני שנה היתה אותה ריבית
אם הספקת לשכוח, שאלת על לפני 5 שנים.
זה יכול להשתנות ובמיוחד אם השקל ימשיך להתחזק.
כמובן.

לדעתי, כל הדיבורים על ירידה לפני שהריבית הגיעה לשיא היו עקרים וגם דיבורים היום על ירידה בלי סיוג של 'כנראה' הינם כאלו.

נערך לאחרונה ב:

פרישמן

משתמש מקצוען
ירידת ערך הדירות תהיה גם טריגר להורדת ריבית, אבל בשביל למשוך משקיעים יצטרכו להגיע לריבית 2-1% כדי שהם יבואו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

8821

משתמש פעיל
אני רואה פה שיש הסכמה רחבה שמחירי הדירות בירידה...

רק שאלה אולי אני לא תופס משהו כי אני עוקב כבר תקופה ארוכה על הפירסומים של דירות בביתר וחד משמעית אני רואה עלייה במחירים!!
אם לפני כשנה היו מציעים דירות 4 חד' ב24-25K למטר אני רואה שאותם דירות מוצעות היום ב26-27K למטר
ולענין טאבו משותף שזה חלק גדול מהשוק לפני שנה היה באיזור 15-16K למטר ועכשיו מפרסמים ב17-18K למטר

וגם אם המחיר המפורסם לא בהכרח מייצג את מחיר הסגירה אבל כיוון זה וודאי נותן ואני לא רואה כיוון של ירידת מחירים בכלל!!

אני מפספס משהו??
צריך לדעת כלל בסיסי שגם שעולים או יורדים המחירים לא כל המקומות אותו דבר שזה תלוי בהרבה דברים שיש דברים כלליים ויש דברים של כל מקום לגופו (וכמו שבי"ש עלתה ב-50 אחוז בשנים האחרונות בזמן שב"ש ירדה (אולי))
וגם עכשיו המחירים בת"א בירידה ובירושלים בעליה
על ביתר אני לא יודע אבל יכול להיות שלא ירד (פחות סיכוים שירד ממקומות אחרים) בגלל כל מיני סיבות שפורטו

8821

משתמש פעיל
אבל רק שאלת תם האשכול הזה כבר קיים כחמש שנים ונראה שרוב מוחלט של הדעות מצדד בירידות גם אז - כשבברור שהיו עליות גדולות ומי אומר שזה לא אותו דבר עכשיו?
לא צריך להאמין לאף אחד רק לקרוא ולחשוב ולראות מה נראה לך וכך תעשה (וצריך קצת ללמוד את הנושא לאורך זמן כדי לא להיתפס לדעות מיושנות)

החברונע'ר

משתמש פעיל
אם יש קשר לקו הירוק הוא לדעתי מקרי.

אין לי מושג מה הולך במודיעין עילית, אבל הוראות התב''ע בביתר מנוסחות כך שלכל דירה יש זכות לכמות אדירה של מטרים מצד אחד, אבל מאידך לקבלנים המקוריים אין אפשרות לנצל הכל בבניית הבניין.
התוצאה? גן עדן למרחיבים.

נוסיף את זה שהרחבה שמנצלת מטרים מקוריים מהתב''ע אין צורך לפרסם להתנגדויות! חתימות שכנים וסיימנו.
אם אתה עוקב, פרסומי הועדה המקומית בביתר הם רק על הגבהת גגות.
@דג תמנון אני חייב לפרגן לך. אתה פשוט מאסטר!

שעיה שור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אני דיברתי עליהם (מ-23 ואיך)
המצחיק הוא שיש כאלה שממשיכים למכור את הבדיחה הזאת או יותר מדויק הנוכלות הזאת וצריך להחרים אותם מדין "רודף"
גם אם אתה צודק שהמחירים ירדו אתה מדי קיצוני גם בתגובות וגם לגופו של עניין

האברך ממיר

משתמש מקצוען
וב"ה שהקבלנים ממשיכים לבנות במרץ כי חושבים שהמחירים יעלו
אתה מוציא את הקבלנים לכאלו טיפשים שלא בדיוק מבינים את הלך הרוח בשוק.
בכל זאת מדובר באנשים שכבר עשו משהו בחיים שלהם בעניין הבניה.
באופן כללי, הייתי מציע לך להיות פחות נחרץ בכך שהמחירים לקראת ירידה. עדיף להצביע על מגמה ולא לטעון בוודאות. התגובות שלך מונצחות כאן בפורום.
יש שורה של אשכולות עם טענות שהמחירים יורדים, או לקראת ירידה, עם טיעונים סופר משכנעים, למה עכשיו אסור לרכוש דירות, כי השוק בירידה. והתחזיות התבדו. אם אתה מעוניין, אשים פה קישורים.
למד לשונך לומר איני יודע, שמא תתבדה ותיאחז.

אחד me יודע

משתמש רשום
אם הספקת לשכוח, שאלת על לפני 5 שנים.
משהו התפספס שם כי פרישמן אמר שהוא עוקב בשנה האחרונה וכלום לא השתנה חוץ מזה שבונים יותר ואתה הוספת: "ואחוז הריבית" וע"ז הגבתי שהוא לא השתנה (בשנה האחרונה) ברור שמלפני חמש שנים הוא עלה דרסטית!

בכל מקרה מצטרף לפירגונים הקודמים ומתפעל מאיפה הידע?!

אחד me יודע

משתמש רשום
לא צריך להאמין לאף אחד רק לקרוא ולחשוב ולראות מה נראה לך וכך תעשה (וצריך קצת ללמוד את הנושא לאורך זמן כדי לא להיתפס לדעות מיושנות)
מסכים!
רק אני טוען שלא בטוח שקריאה באשכולות פרוג תמיד מביאה לידע אמיתי כי כידוע הרבה פעמים אנחנו נופלים בכך שאנחנו נותנים סימנים למה שהוא בגדר "משאלת לב"

וד"ל

פלפלפל

משתמש רשום
אתה רציני?

אני לא יודע מאיפה אתה לוקח נתונים ואני גם לא יודע לגבי בני ברק

אבל ביתר יותר יקרה מבית שמש ו26K למטר זה ריאלי לחלוטין!!
ביתר היא לא יותר יקרה מבית שמש
אולי אין בה כ"כ היצע כמו בית שמש ולכן היא נראת יקרה יותר

די

משתמש סופר מקצוען
במה שונה התב"ע בביתר ממקומות אחרים?
מחוץ לקו הירוק (מודיעין עילית נניח)
את ביתר משרד השיכון בנה בצורה מרווחת יחסית למו"ע כך שאפשר לבנות עוד כמה קומות מעל הבניין, ויש רווחים בין בניין לבניין, ואפשר לחפור למטה וכו'
את מו"ע בנו בצורה יותר "מנוצלת" בניינים הרבה יותר גבוהים מביתר ולכן יש שם פחות מה להתפרע.
אם כי גם במו"ע יש חגיגות וזה בגלל הקו הירוק נראה לי יש שם חוקים אחרים של תכנון ובניה ופחות אכיפה.

פרישמן

משתמש מקצוען
אתה מוציא את הקבלנים לכאלו טיפשים שלא בדיוק מבינים את הלך הרוח בשוק.
בכל זאת מדובר באנשים שכבר עשו משהו בחיים שלהם בעניין הבניה.
באופן כללי, הייתי מציע לך להיות פחות נחרץ בכך שהמחירים לקראת ירידה. עדיף להצביע על מגמה ולא לטעון בוודאות. התגובות שלך מונצחות כאן בפורום.
יש שורה של אשכולות עם טענות שהמחירים יורדים, או לקראת ירידה, עם טיעונים סופר משכנעים, למה עכשיו אסור לרכוש דירות, כי השוק בירידה. והתחזיות התבדו. אם אתה מעוניין, אשים פה קישורים.
למד לשונך לומר איני יודע, שמא תתבדה ותיאחז.
אני משתדל להשיב לכל טענה, ויש משהו בדבריך, אפילו התייחסתי פה לאחד גדול ממש (לא רוצה לפרסם אותו כאן אבל הוא בונה עשרות פרויקטים, ואמר לי בוודאות המחירים רק יעלו! "אתה יודע כמה אנשים אין להם דירה במדינה?") שגם הוא הודה לי שכבר הרבה זמן אין מכירות.

https://www.prog.co.il/threads/מחירי-הדירות-לאן.508287/post-15210333

לגוף טענתך, אני סבור שהקבלנים ממש חכמים ובגלל זה יש יותר מ-400k דירות שיש להם היתרי בנייה (הובא כאן בעבר), אבל הם פשוט לא מתחילים לבנות את אותם יותר מ-400 יח"ד כי זה לא כלכלי/שווה. מה שאתה רואה בבנייה, זה כי כבר התחילו תהליכים בזמני השיא או שזה באיזורי ביקוש.

הבעיה היא שזה לא שאין דירות אלא הן יקרות ולאנשים אין את ההון העצמי הדרוש, האם הקבלנים לא יודעים את זה? הם יודעים! אלא מה? הם בונים על משקיעים או חו"לניקים, אבל אין חו"ל והמשקיעים לא יקנו כל עוד הריבית כל כך גבוהה.

יצחק77

משתמש מקצוען
את ביתר משרד השיכון בנה בצורה מרווחת יחסית למו"ע כך שאפשר לבנות עוד כמה קומות מעל הבניין, ויש רווחים בין בניין לבניין, ואפשר לחפור למטה וכו'
את מו"ע בנו בצורה יותר "מנוצלת" בניינים הרבה יותר גבוהים מביתר ולכן יש שם פחות מה להתפרע.
אם כי גם במו"ע יש חגיגות וזה בגלל הקו הירוק נראה לי יש שם חוקים אחרים של תכנון ובניה ופחות אכיפה.
ליתר דיוק את ביתר בנה משרד השיכון
במטרה לבלום את התפשטות הערבים לכיוון ירושלים ולכן היא בנויה על הרכסים כדי לתפוס כמה שיותר הרים
את מודיעין עילית בנו יזמים מאנ"ש שקנו קרקעות מערבים בזול וניצלו כל מטר לבניה רוויה בצורה צפופה ודוחה

יצחק77

משתמש מקצוען
חשוב לחדד שוב
למרות שיש ירידות ויתכנו עוד המשך ירידות בחלק מהאזורים
תמיד דברים יכולים להשתנות ,כמו עלייה בשכר , שיפור התחרות וירידת מחירים בעלות המחיה וכדו'
לכן לרוכשי דירה למגורים שיושבים על הגדר כרגע יש הרבה מציאות ביד 2
אם יש לכם הון עצמי מספק ויכולת החזר שנבדקה בצורה מקצועית
אל תחכו
צאו לשטח והשתדלו לראות מגוון דירות אל תהססו להציע 200K פחות מהמבוקש
אבל גלו רצינות ,
זה הזמן לקטוף מציאות
בהצלחה

מוז

משתמש רשום
איפה באיזור החרדי מתבטא הירידת ערך הכי משמעותית

Z v

משתמש פעיל
בייחס לכוונות הקבלנים האם הם חכמים או לא וכמה הם שולטים בכמות הבניה
צריך להבין שמרכז הכובד של הבניה למגורים בארץ עבר שינויים גדולים בשנים האחרונות משתי סיבות אחת מחיר למשתכן והשניה -פינוי בינוי.
ששניהם הוסיפו שחקנים רבים לשוק אם זה עמרם אברהם שנכנס במחיר למשתכן וכיום הוא אחד הגדולים בארץ (מכר 1710 יח"ד ב2024)
ואם בפינוי בינוי שמלא שחקנים קטנים חדשים נכנסו לתחום (לדוגמא אאורה חברה חדשה יחסית שפועלת בעיקר בפינוי בינוי והיום יש לה לבד 62,000! יח"ד חלקם בבניה וחלקם בשלבי התחלה)
אני לא יודע מה הסדר גודל של השינוי, אבל ברור שכשיש שחקנים חדשים הם רוצים להתקדם ופחות מחוייבים לכללים הישנים, ובמיוחד בפינוי בינוי ששולי הרווח בד"כ יותר גדולים
כלומר נתונים שהיו גורמים בעבר לקבלנים לעצור ולחכות עד יעלו המחירים, לא בהכרח גורמים עכשיו לאותה תוצאה, ובודאי לא בייחס לפינוי בינוי -שמהווה כבר אחוזים ניכרים מהבניה בארץ

נערך לאחרונה ב:

יצחק77

משתמש מקצוען
איפה באיזור החרדי מתבטא הירידת ערך הכי משמעותית
קשה לקרוא לזה ירידת ערך
זה יותר תיקון בריא לשוק לא ריאלי שקפץ אחרי הקורונה באחוזים דו ספרתיים
כשהכלכלה וההכנסות של רוב הציבור לא תומכות במחירים האלו
ברור שמי שקנה להשקעה בשיא הפסיד
בכל אופן בבני ברק זה כבר מחלחל בפרט ביד 2
אבל גם חדשות בפרט בצפון בני ברק
וגם במרכז העיר ראיתי לפני שבועיים דירת קבלן יפה 5 ח' 117 מ"ר ב3100000 לקראת סיום בניה
דהיינו 26.5 למ"ר לא היו מחירים כאלו בעיר כבר 3 שנים

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...