התייעצות מומחיות המוסים והקינוחים, אנא עזרתכן!!!

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אני מנסה את כוחי כמעט לראשונה בחיים בתחום,
לקראת שמחה משפחתית,
ומסתבכת קשות עם הזילופים והעיצובים....

מי יכולה להסביר לי ממש מאלף ועד תיו, איך עושים את זה?
כמה מוס שמים בשקית הזילוף? את כל הכמות? בחלקים?
איך סוגרים את השקית שלא יישפך מהצד השני?
כמה מאמץ זה אמור לקחת משרירי היד?
איך עושים את זה בלי שכל הסביבה תימרח?
כל טיפ והסבר יתקבל בברכה מרובה....
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מנסה את כוחי כמעט לראשונה בחיים בתחום,
לקראת שמחה משפחתית,
ומסתבכת קשות עם הזילופים והעיצובים....

מי יכולה להסביר לי ממש מאלף ועד תיו, איך עושים את זה?
כמה מוס שמים בשקית הזילוף? את כל הכמות? בחלקים?
איך סוגרים את השקית שלא יישפך מהצד השני?
כמה מאמץ זה אמור לקחת משרירי היד?
איך עושים את זה בלי שכל הסביבה תימרח?
כל טיפ והסבר יתקבל בברכה מרובה....

עד שהמומחיות תענינה לך, אנסה קצת לעזור.
1. הכניסי את שקית הזילוף לכוס גבוהה וקפלי את השוליים כלפי חוץ לכוון מטה.
2. מלאי כ-1/3 משקית הזילוף - יותר נח וסיבה נוספת, כשאת מזלפת המוס בחלקו העליון מתחמם מחום ידך ומשנה מרקם, נהי' נוזלי יותר וקשה לזלף אותו.
3.הוציאי את השקית וסובבי את החלקה העליון כמו סוכריה, תוך כדי הוצאת הבועות, שהמסה תהי' רציפה [אם יש אויר באמצע, יכול להיתקע לך באמצע הזילוף, בועה והדוג' נפגמת].
4. נסי לזלף בהתחלה לתוך צלחת פעמית כדי לוודאות שכל המסה נכנסה היטב לצנתר.
5.איני יודעת אם כך כולן עובדות אבל זה טיפ משלי
אם את ימנית, החזיקי את השקית ביד ימין וביד שמאל תני תמיכה בלבד.
זה מאד עוזר לזילוף יציב.
6. התחילי לזלף בצורה סיבובית בחלק הפנימי של שולי הכוס כלפי האמצע כשכל סיבוב מעט חופף ע"ג הסיבוב הקודם כלפי מעלה.

מקווה שעזרתי במשהו

לשמחות ובהצלחה!
 

שש

תג, רב-טקסט
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
לקינוחי כוסות אני שמה בשקית זילוף כמות מהמוס
כדי שיהיה לך קל תכניסי את השקית לכלי גבוה וצר תקפלי את השוליים על הכלי ותשפכי את המוס לתוך השקית. תשאירי לך שוליים לסגירה. אני סוגרת בעזרת אטב לסגירת אריזות מזון.
ואז גוזרת חור בינוני (גדול - לא תהיה לך שליטה, קטן - עלול לשבור את המוס) מזלפת לאמצע הכוסית ומנערת ליישור.
אם את רוצה למשל בשכבה העליונה שיהיה זילוף מעניין תכניסי צנטר כוכב לשקית לפני שאת ממלאה במוס. מלאי את השקית במוס אח"כ תגזרי את הפינה ותדחפי את הצנטר שימי לב שהדוגמא של הצנטר תהיה מחוץ לחור אחרת לא יצא לך זילוף כוכב אלא חלק.
רצוי להקפיא בין השכבות
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני מנסה את כוחי כמעט לראשונה בחיים בתחום,
לקראת שמחה משפחתית,
ומסתבכת קשות עם הזילופים והעיצובים....

מי יכולה להסביר לי ממש מאלף ועד תיו, איך עושים את זה?
כמה מוס שמים בשקית הזילוף? את כל הכמות? בחלקים?
איך סוגרים את השקית שלא יישפך מהצד השני?
כמה מאמץ זה אמור לקחת משרירי היד?
איך עושים את זה בלי שכל הסביבה תימרח?
כל טיפ והסבר יתקבל בברכה מרובה....
את יכולה תמיד לפנות אלי. כמדומני שאת יודעת איך משיגים אותי ;)
 

super tiger

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני מנסה את כוחי כמעט לראשונה בחיים בתחום,
לקראת שמחה משפחתית,
ומסתבכת קשות עם הזילופים והעיצובים....

מי יכולה להסביר לי ממש מאלף ועד תיו, איך עושים את זה?
כמה מוס שמים בשקית הזילוף? את כל הכמות? בחלקים?
איך סוגרים את השקית שלא יישפך מהצד השני?
כמה מאמץ זה אמור לקחת משרירי היד?
איך עושים את זה בלי שכל הסביבה תימרח?
כל טיפ והסבר יתקבל בברכה מרובה....
ראיתי שענו לך הרבה ויפה, אז רק מעדכנת שזה גומר על הידיים.
כשיש לי הרבה זילופים אני חייבת לעשות מפעם לפעם התעמלות ושחרור למפרקי האצבעות...
 

מ...

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני מנסה את כוחי כמעט לראשונה בחיים בתחום,
לקראת שמחה משפחתית,
ומסתבכת קשות עם הזילופים והעיצובים....

מי יכולה להסביר לי ממש מאלף ועד תיו, איך עושים את זה?
כמה מוס שמים בשקית הזילוף? את כל הכמות? בחלקים?
איך סוגרים את השקית שלא יישפך מהצד השני?
כמה מאמץ זה אמור לקחת משרירי היד?
איך עושים את זה בלי שכל הסביבה תימרח?
כל טיפ והסבר יתקבל בברכה מרובה....
קודם כל מזל טוב!
לגבי זילוף - זה נטו עניין של מיומנות, ככל שתתמקצעי בזה יותר יהיה לך יותר ויותר קל בע"ה.
לגבי מוסים -
אישית את רב המוסים שאני מכינה - ראשית מקציפה את המרקם ל 80% הקצפה, כך שהמרקם נוזל אך יציב, ומאד קל לזלף לכוסיות, וחשוב חור לא גדול בשקית זילוף.
למלא 3/4 שקית, להחזיק ביד הדומיננטית, וללחוץ בעדינות ביד השניה מלמעלה ללמטה.
לא אמור להישפך מהצד השני עם המרקם יציב, ומחזיקים בצורה ישרה.
בשביל שהסביבה לא תימרח, (במיוחד בהתחלה) הייתי ממליצה לפרוס נייר אפייה על משטח העבודה, ובמעבר בין כוסית לכוסית, להעביר מעל נייר האפיה.
אם תרצי כמה טיפים נוספים לזליפה יפה ואסטתית, תוכלי לפנות אלי באישי. - אשמח לעזור
בהצלחה!
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
במילה אחת: תודה!
 

קבצים מצורפים

  • IMG-20191108-WA0055.jpg
    IMG-20191108-WA0055.jpg
    KB 110.4 · צפיות: 160

יהלי1983

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
תודה על השיתוף. (נראה לי שגם את חלק מ"מומחיות המוסים והקינוחים"....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה