דיון מה קרה למיונז שלי???

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
שלוש נסיונות עלו בתוהו
בחיים לא נפל לי מיונז
ועכשיו זרקתי שתי ליטר שמן!!
מה לא טוב?
שמן אגוזי לוז?
ביצים חומות??
 

גינדי

משתמש מקצוען
ממש עכשיו הכנתי מיונז פצצה תנסי,
1 ביצה (לא משתמשת בחומות)
טיפה מיץ לימון טיפה מלח
לזלף באיטיות שמן אגוזים עד להתגבשות
עשיתי עכשיו כמויות גדולות והלך מצוין.
 

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
הכנתי משמן דקלים ויצא יציב במיוחד.

אולי שווה לקחת ביצה לבנה משכנה וברגע שיתפוס להוסיף את נסיונות הנפל?
 

tbh

משתמש מקצוען
שמן אגוזי לוז עובד מצוין (ניסינו לפני שנתיים)
ביצים חומות גם לא בעיה, כל הרעיון במיונז הוא שהשמן 'יתגבש', בשביל זה הוא צריך בסיס, והבסיס הזה פחות משנה איזה... ככה אפשר לעשות מיונז גם מבסיס של חלב או חמאת בוטנים.
אולי המעבד מזון לא היה מהיר מספיק.. או השמן לא איטי מספיק..
 

גינדי

משתמש מקצוען
אני עשיתי מיונז ויצא מגובש כמו כיתה ו' ביסודי
אבל כשהוספתי את המיץ לימון - נפלו פניו והוא נהיה נוזלי למדי (עדיין יציב, בערך כמו מיונז של תלמה)
תערבבי קודם את הביצים עם המיץ לימון והמלח ורק אחרי זה תתחילי לזלף את השמן
 
  • תודה
Reactions: tbh

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
דבר ראשון אין מה לזרוק שמן של מיונז שנפל!
צריך לעשות חדש ולהוסיף את הנפל לאט לאט עד שהוא מתאחד.
לא בטוח מה הבעיה אבל יש הרה מתכונים שמורים לשים את כל הביצה ולעשות מיונז.
לפי מה שאני יודע ומניסיון רב אני שם רק את החלמון (הצהוב) ומתחיל לערבב עם מזלג כשבכל פעם מוסיף כמה טיפות ממש של שמן.
אגב לאחר שמוסיפים כמות גדולה של שמן והמיונז נהיה מוצק מאוד, אם רוצים להוסיף עוד שמן ושיהיה יותר דליל, יש להוסיף כמה טיפות מים ולהמשיך.
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
את שמה מיונז בקוגל?
אני שמה שמן,
אבל אם זה ניסיון נפל הווי אומר הוא יותר שמן ממיונז, מה מזיק?
הרי בקוגל יש גם ביצים וגם שמן!

כשעשיתי את זה פעם לא נרשם הבדל דרמטי.
 

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען
אני שמה שמן,
אבל אם זה ניסיון נפל הווי אומר הוא יותר שמן ממיונז, מה מזיק?
הרי בקוגל יש גם ביצים וגם שמן!

כשעשיתי את זה פעם לא נרשם הבדל דרמטי.
מעניין ממש, כי לכאורה זה באמת רכיבים שיש בקוגעל
אבל הצבע...
חוץ מהכל, בסוגריים, אני שמה בתוך הקוגל שמן מבעבע
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
חוץ מהכל, בסוגריים, אני שמה בתוך הקוגל שמן מבעבע
אני לא, כי גם מפריע לי הטעם של השמן המחומם.
וגם כי אם קוגל נוטף שומן הוא מתכון לצרבת, עם שמן מבעבע פי שניים.
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מעניין ממש, כי לכאורה זה באמת רכיבים שיש בקוגעל
אבל הצבע...
חוץ מהכל, בסוגריים, אני שמה בתוך הקוגל שמן מבעבע
מי רואה את הצבע בקוגל אפוי?
(וגם לפני שהוא אפוי...)
 

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען
אני לא, כי גם מפריע לי הטעם של השמן המחומם.
וגם כי אם קוגל נוטף שומן הוא מתכון לצרבת, עם שמן מבעבע פי שניים.
את רצינית?
חצי כוס שמן מבעבע על 12 תפוחי אדמה ו3 ביצים זה הקוגעל שלי.
לא מצליחה להגיע לאותו טעם בשמן קר
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
הפטנט לזילוף השמן באיטיות -
מחוררים חור פיצפון בתחתית של כוס ח"פ
מכניסים את הכוס במקום הדחסן של מעבד המזון וממלאים אותה בשמן
מפעילים את המעבד - כשהביצה והתבלינים בפנים (אצלי יש שום ומלח)
והשמן מטפטף לאיטו.

יוצא מיונז פצצה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה