דרוש מתכון מה עושים עם שזיפים בכמות של מטע במקרר?

אהרון לייב

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
המשתמש נחסם
מה עושים עם שזיפים בכמות של מטע במקרר?

מחלקים לשכנים בבידוד, וזוכים למצווה גדולה.
 

לאה דיין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אין כמו קומפוט קר של שזיפים בקיץ
 

בחן ובחסד

משתמש מקצוען
מתכון לעוגת שזיפים פרורים

לבצק:
1 ביצה
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1/4 2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה

לערבב את כל החומרים. (אם רטוב להוסיף קמח)

לשטוח 2/3 מהבצק בתבנית (מתאים ל2 אינגליש קייק-אולי מעט פחות-לא זוכרת. מה שבטוח עשיתי לרוב כמות כפולה)

לפזר מעל הבצק קוביות קטנות של שזיפים (בערך 5-6)
ולפזר קצת סוכר למעלה.

לפורר מעל הכל פרורי בצק עבים שנותרו.

לאפות בערך 1/2 שעה עד שמזהיב.

תודה על המתכון המוצלח !
השזיפים החתוכים לקטן התרככו בתוך הבצק ונהפכו למעין ריבה.
חברה שטעמה חשבה ששמתי שם פירות יער ועוד כל מיני דברים משובחים...
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר מתכון? ואולי יש עוד רעיונות?
יש לי המון שזיפים ולא רוצה לזרוק אלא להכין דברים טעימים
(עדיף לא עוגות, בכל זאת דיאטה :eek: )
וואו!
כיף לך!
הייתי מכינה לפתן ענק, שזיפים, סוכר ומים לבשל עד לריכוך
ומאד נחמד בחורף לשלוף מדי פעם לפתן בצבע בורדו עשיר,
ולגיוון להוסיף מפירות העונה כגון: קוביות תפוזים, עיגולי בננות,
קוביות תפוחים מבושלות ותפוחים טריים גרורים.
לתבל בתמצית ווניל/יין וכד'
 

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ריבה ביתית- טעים בהרבה מהריבה הקנויה
חותכים את השזיפים לרבעים
מכניסים לסיר סוכר כמשקל השזיפים + כחצי כוס- כוס מים
מבשלים את הסוכר כמה דק' שימס קצת
מוסיפים את השזפים
מבשלים עם מכסה חצי פתוח כמה שעות עד שהנוזלים מסמיכים
אחרי שמושל מוספים מעט מיץ לימון משאירים עוד כמה דק' על האש
בתאבון :)
 

אילה מינה

משתמש מקצוען
וואו!
כיף לך!
הייתי מכינה לפתן ענק, שזיפים, סוכר ומים לבשל עד לריכוך
ומאד נחמד בחורף לשלוף מדי פעם לפתן בצבע בורדו עשיר,
ולגיוון להוסיף מפירות העונה כגון: קוביות תפוזים, עיגולי בננות,
קוביות תפוחים מבושלות ותפוחים טריים גרורים.
לתבל בתמצית ווניל/יין וכד'
יחסים?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
למעשה, אין לי כמויות,
פשוט שופכת סוכר על השזיפים מכסה במים ומבשלת, מצננת מעבירה לקופ' ומקפיאה,
וכאמור כל פעם מגוונת בתוספת שונה.

ו...רגע, איזה שזיפים יש לך?
אני מתייחסת לעגולים ואדומים.

אם מדובר בשזיפי שגיב זה כבר משהו שונה.
 

אילה מינה

משתמש מקצוען
למעשה, אין לי כמויות,
פשוט שופכת סוכר על השזיפים מכסה במים ומבשלת, מצננת מעבירה לקופ' ומקפיאה,
וכאמור כל פעם מגוונת בתוספת שונה.

ו...רגע, איזה שזיפים יש לך?
אני מתייחסת לעגולים ואדומים.

אם מדובר בשזיפי שגיב זה כבר משהו שונה.
גם שלי עגולים ואדומים ;)
 

לאה דיין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אפשר מתכון? ואולי יש עוד רעיונות?
יש לי המון שזיפים ולא רוצה לזרוק אלא להכין דברים טעימים
(עדיף לא עוגות, בכל זאת דיאטה :eek: )
הכל קל וטעים בעולם
מבשלת את השזיפים במים וסוכר
מצננת או מקפיאה ו...מתענגת:)
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נראה לכן ששזיפים ישתלבו טוב בקינוח שייק?
למשל אננס, שזיפים, ואוכמניות, יחד עם ריץ'/חלב סויה ומיץ פרי.
יתאים?
 

אילה מינה

משתמש מקצוען
וואו!
כיף לך!
הייתי מכינה לפתן ענק, שזיפים, סוכר ומים לבשל עד לריכוך
ומאד נחמד בחורף לשלוף מדי פעם לפתן בצבע בורדו עשיר,
ולגיוון להוסיף מפירות העונה כגון: קוביות תפוזים, עיגולי בננות,
קוביות תפוחים מבושלות ותפוחים טריים גרורים.
לתבל בתמצית ווניל/יין וכד'
יכול ללכת עם סוכרזית? נוזלית?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה