דרוש מתכון מה עושים עם סלק?

SBC

משתמש רשום
לביבות סלק ותפוחי אדמה
12 לביבות
מרכיבים:
חבילת עלי סלק
בצל חתוך קטן
ביצה
2 תפוחי אדמה בינוניים
1/3 כוס קמח
כפית מלח
הכנות:
1. לשים במחבת שתי כפות שמן ולטגן את הבצל כשתי דקות.

2. לקצוץ את עלי הסלק להרתיח מים להוסיף את הסלק ולבשל כ 10 דקות, לסנן ולסחוט טוב.

3. לגרד את התפוחי אדמה ולערבב את כל המצרכים, ליצור לביבות, לסחוט כל לביבה.

4. לטגן במחבת עם שמן משני הצדדים עד שמזהיב.

5. אפייה: לחמם תנור ל 180 מעלות, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות, צד שני עוד כ 15 דקות או עד שמזהיב.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לביבות סלק ותפוחי אדמה
12 לביבות
מרכיבים:
חבילת עלי סלק
בצל חתוך קטן
ביצה
2 תפוחי אדמה בינוניים
1/3 כוס קמח
כפית מלח
הכנות:
1. לשים במחבת שתי כפות שמן ולטגן את הבצל כשתי דקות.

2. לקצוץ את עלי הסלק להרתיח מים להוסיף את הסלק ולבשל כ 10 דקות, לסנן ולסחוט טוב.

3. לגרד את התפוחי אדמה ולערבב את כל המצרכים, ליצור לביבות, לסחוט כל לביבה.

4. לטגן במחבת עם שמן משני הצדדים עד שמזהיב.

5. אפייה: לחמם תנור ל 180 מעלות, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות, צד שני עוד כ 15 דקות או עד שמזהיב.
נשמע כמו מתכון מעולה אבל שימי לב שהוא מיועד לסלק עלים, קרי: מנגולד.
(אחד הירקות הכי מדהימים שיש).
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אני קונה סלק מבושל בוואקום (אפשר כמובן לבשל לבד כמו במקרה שלך)
ושמה:
1 סלק גדול
1 אבוקדו בשל (לא מדאי) גדול
1/2 בצל סגול
צרור קטן של פטרוזיליה
קוצצת הכל לקוביות מוסיפה שמן זית ומיץ לימון (מלימון סחוט טרי!) בנדיבות
מלח ופלפל גרוס אפשר להוסיף גם מעט פלפל חריף
מערבבת הכל
והרי לכם גוואקמולי בגרסת הסלק.
זה מעדן אמיתי השילוב של האבוקדו והחמוץ מתוק של הסלק והעומק של השמנ"ז והרעננות של הלימון והבצל, מדהים!
בתאבון!
 

artline

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני ועשה סלט סלק קינואה ושעועית מאש (צבעוני יפהפה וטעים)
מתכון שלקחתי מאיזה אתר
שהמיוחד בבו
שצולים את הסלק עם הקליפה בתנור בחום הכי גבוה
הטעם שונה בהחלט..... שווה לנסות
 

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
פעם טעמתי באירוע צ'יפס סלק כנשנוש מעל סלט חסה. ממש כמו צ'יפס בטטה קנוי (דק ולא שומני)
יש למישהי רעיון איך מכינים? טיגון עמוק קצר או אפיה? גלוי או מכוסה?

אגב, אחרי לידה אכילת סלק הזניקה לי את הברזל מ10 ל13 בלי שום כדור או תוסף!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יש למישהי רעיון איך מכינים? טיגון עמוק קצר או אפיה? גלוי או מכוסה?
יתכן ואפשר גם לאפות אבל זה הרבה יותר מסובך כי זה עניין של שניות עד שנשרף.
מומלץ להכין כמו שמכינים ציפס בטטה או ציפס תפו"א קריספיים:
לקלף במקלף את הסל לרצועות דקיקות, לטגן בשמן עמוק על להבה בינונית עד שמשנה את הצבע ונהיה קשה בצדדים.
להוציא לנייר סופג ולבזוק מלח.
טיגון הסלק לוקח קצת יותר זמן מאשר ירקות אחרים, איזור ה5 דקות.
אפשר להכין מירקות שורש שונים: תפו"א, בטטה, סלק, גזר, לפת ועוד.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
עברתי על האשכול ונראה לי שלא כתבו.

ממרח קרם סלק:
מבשלים סלק קטן לריכוך
טוחנים יחד עם כוס טחינה מוכנה.

הממרח נפוץ אצלנו בשבת והוא מאוד מאוד טעים עם חלה. הצבע יוצא ורוד ומפתיע.
טויסט מעניין לטחינה השגרתית...

 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אכן, גם אני מכינה מסלק חי.
מגרדת ז'וליאנים=גפרורים עם מכשיר הבורנר. ומתבלת עם שמן מלח, מיץ לימון, ועשבי תיבול איזה שבא לי...
 

perfect לי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עברתי על האשכול ונראה לי שלא כתבו.

ממרח קרם סלק:
מבשלים סלק קטן לריכוך
טוחנים יחד עם כוס טחינה מוכנה.

הממרח נפוץ אצלנו בשבת והוא מאוד מאוד טעים עם חלה. הצבע יוצא ורוד ומפתיע.
טויסט מעניין לטחינה השגרתית...
הטעם באמת מעולה אם כי הפסקתי להכין את זה כי התחלחלתי בכל פעם מחדש מהרעיון של לאכול דבר בצבע של קרם עוגה בטעם תות ולגלות שזה טחינה
 

דוכי בחול

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לבת שלי יש עצירות והיא ממש אוהבת סלק חמוץ מתוק,
אז את זה אני יודעת להכין...

השאלה מה עוד אפשר להכין מסלק שילדה תאהב ? (היא אוהבת מתוק)
ומה אפשר להכין מהמים שמבשלים בהם את הסלק?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לבת שלי יש עצירות והיא ממש אוהבת סלק חמוץ מתוק,
אז את זה אני יודעת להכין...

השאלה מה עוד אפשר להכין מסלק שילדה תאהב ? (היא אוהבת מתוק)
ומה אפשר להכין מהמים שמבשלים בהם את הסלק?
אחדתי עם אשכול דומה שנפתח בעבר. תמצאי בו רעיונות.
לגבי המים- אפשר לבשל עם הסלק ביצים קשות והן מקבלות צבע וורוד.
לגבי חמוץ מתוק, הנה עוד רעיון:
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה